Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Menu
.
Reklama
Poslední komentáře  
· 1 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 2 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 3 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 4 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 5 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 6 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 7 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 8 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 9 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 10 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
ZRNKA NABÍZEJÍ!!!
Určitě najdete proč si zasloužíte nové tričko, vaše děti nového plyšového kamaráda. Rozhodně nezapomeňte na zbytek rodiny - co takhle kalendář na rok 2011. Podpoříte tak dobrou věc.
A ještě, pokud je Vám na BC dobře, podpořte jej:
TO MUSÍTE MÍT!!!
BC KALENDÁŘE nástěnné i stolní - s hláškami BC dětí :-) Objednejte již nyní - výtěžek jde na ZRNKA! :-)

Poslední diskuse
· 1 Dostačující autosedačka ?
· 2 Salat: losos, brokolice olivovy olej?
· 3 .avi na hratelné medium, jak na to?
· 4 Sýrie
· 5 chodíte k lékaři s "boulí"???
· 6 domaci pekarna Kenwood BM 450 - nejde vyndat hak
· 7 rozvrzaný kočárek, co s ním?
· 8 Zapadlé diskuse ke smazání - čistka
· 9 14ti denní mimi, nutrilon a bobky
· 10 WORD - poznámka po čarou

Poslední týden

Diskusní příspěvky
·  1 Dostačující autosedačka ?
·  2 DIGISCRAPBOOK II
·  3 Politicke okenko aneb 'Z denniho tisku' *
·  4 Kamarádek není nikdy dost II.
·  5 2008 - dubňátka
·  6 Upravím váš životopis výměnou za spolupráci na diplomce
·  7 Vamp&Wolf fan club
·  8 ZÁŘÍ 2010
·  9 DIGISCRAPBOOK II
·  10 DIGISCRAPBOOK II
Baby-Café Eshop
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

A zase to uspávání

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Máme batole
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Monika
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 13.10. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:18 am    Předmět: A zase to uspávání Citovat

Ahoj holky,
než vám vylíčím naši situaci, předem říkám, že vím, že si za to z velké části můžu sama. Nemůžu slyšet, že mi malé miminko brečí. No a tak jsme se časem (do 3měsíců od porodu) dostali do fáze, že malého uspávám v jeho posteli kojením, pak odcházím a dofám, že to tam dlouho vydrží beze mne. Bláhově jsem si myslela, že mě v noci bude volat čím dááááál pozdějí, až nakonec přespí celou noc. Ale neděje se a asi samo dít ani nebude. Takže nyní mě tak v 1 hodinu v noci volá, a pak už ležím u něho a on mě tak nastřídačku ožužlává prsa (jinak to napsat nejde), že jsem nevyspalá já, to je jasné, ale poslední dobou mi připadá, že není řádně vyspalý ani on. Takže jsem řekla KONEC. Večer ho musím uspat bez kojení (pohádka, písnička) a v noci budu spát v pokoji, ale na jiné posteli a až mě bude volat, tak ho jen příjdu pohladit. Bude to asi děsné, ale zřejmě to jinak nepůjde.
Docela by mě zajímalo, jestli jste některá řešila podobnou situaci, jak jste to zvládli, jak dlouho to trvalo, než prostě mimoušek přespal noc.
Drobná poznámka, malý má 21 měsíců, takže žádné miminko.
A možná se budu potřebovat vypovídat, povzbudit.....Díky.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Danka
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:31 am    Předmět: Citovat

skús nakuknúť sem:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=2585425#2585425
Je tu popísaná metóda, ako to skúsiť.
Ja som zatiaľ v stave čiastočne úspešnom, ale mám teda omnoho menšie dieťa.

Danka

náš blog
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Krista
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 12:46 pm    Předmět: Citovat

já myslím, že v téměř dvou letech se již jedná o nezdravou závislost na prsu. Zkoušela jsi někdy dávat UM? Jak často kojíš ve dne?
Pokud tě zajímá, jak to bylo u nás...oba kluci nespavci a děsní závisláci na prsu. Od cca půl roku se noční spaní u obou ZHORŠILO a to fest-přesně jak píšeš-ožužlané prsa, oba spali v naší posteli (to nám s manželem ale nevadilo, naopak blízkost miminka nám dělala fajn), kojení nonstop celou noc.
Mě pomohly dvě věci. 1. nasazení UM z flašky paralelně s kojením-staršímu Vítkovi jsem ho zkusila dát v 10ti měsících, jak se naučil tahat z flašky čaj a náramně mu zachutnalo, u mladšího jsem se neštvala už vůbec a s úderem prvních příkrmů nasadila UM-naučila ho tahat z flašky. Měla jsem dost štěstí, bo oba jsou závisláci na mlíku a UM jim zachutnalo a pijí ho dodnes V rozpacích Veselý Tím pádem postupně už tolik neprahli po kojení a odstavili jsme poměrně nenásilně u obou.

2. perfektně při nočním odnaučování a uspávání zafungoval manžel-odmala se klukům věnoval, byli na něj zvyklí, no a holt když jsme je učili usínat samy, tak já tam nechodila,. jen muž a od něj žádné mlíko neteklo, že jo Vychechtaný I pár nocí je konejšil on a hotovo.

Jo a společně jsme všichni 4 spali v ložnici do 2 let mladšího a 4 let staršího, tudíž nebyli ve stresu, že jsou sami v pokoji bez rodičů...to mě napadlo, že může taky být příčina u vás? že ještě potřebuje blízkost maminky?

Frantisek
Ladybug22
Pískle

Registrace: 27.7. 2009

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 1:16 pm    Předmět: Citovat

Tak já to mám v čerstvé paměti, protože jsme skončily s nočním kojením ca. před 14 dny. Pája sice usínala bez prsa, s dudlíkem, ale v noci dudlík nechtěla ani cítit a chtěla pořád žužlat prso. A kdykoli se probudila a prso neměla v puse, tak začala ječet. Nejenže já jsem se nevyspala, ale ani ona, protože neměla v kuse spánek delší než 2 hodiny (ale občas se budila i po půlhodinách). Taky nemám ráda dětský pláč, ale jednou v noci (v jednu hodinu) jsem se "naštvala" a místo prsa jsem ji uhoupala na balónu. Takhle jsem to musela udělat tu noc ještě asi 4krát, ale byla jsem odhodlaná vytrvat, protože bych i tak kvůli jejímu ožužlávání nespala. Druhou noc stačilo uhoupat na balónu jen jednou. A třetí noc prospala celou! Teď se sice taky občas v noci probudí, ale už nehledá prso - stačí jí dudlík nebo k tomu chvilku pochovat. Pája je hodně tulivá, takže se ji snažím co nejvíc mazlit, hlavně odpoledne a večer, aby jí to v noci nechybělo a její postýlku bez jedné bočnice mám vedle mojí postele, takže se může kdykoli přitulit. Shrnula bych to tak: důležité je rozhodnutí maminky, že chce dítě naučit usínat a spát "samo", bez prsa, a hlavně že tím dítě netrpí, naopak je to k jeho (i maminčině) prospěchu.
Mandarinek
Howgh
Howgh

Registrace: 26.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 4:34 pm    Předmět: Citovat

Ladybug, prosím jak staré máš dítko? Díky
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Monika
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 5:31 pm    Předmět: Citovat

UM dávat nebudu, chci ještě přes den kojit, a pak půjde na normální mléko, pokud ho bude pít. Dudlíka vždycky odmítal a savičku také, takže jednou dostane mléko v hrnečku.
No, holky, mám z toho trochu strach, snad ho to psychicky nepoznamená, ale když na něho budu hodná, jen prostě nedostane prso..... A bude to pro dobro nás obou - teda až se dostaví výsledek. Kolik nocí je špatných? S čím mám počítat a odpočítávat si noci do finále. 5,6,7 Snad ne víc?
Ladybug22
Pískle

Registrace: 27.7. 2009

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 7:55 pm    Předmět: Citovat

Páje je 10 měsíců... Předpokládám, že spaní se nám ještě určitě párkrát "pokazí" (třeba až začne chodit nebo bude nemocná apod.), ale jsem ráda, že teď vím, že vydrží spát celou noc, takže se k tomu budeme moci vrátit.
Měla jsem štěstí, že si Pája zvykla opravdu rychle. Mám kamarádku, která odnaučovala noční ožužlávání prsa (taky v 10 měsících) pět nocí (plných řevu).
Monika
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2010 5:28 am    Předmět: Citovat

Tak máme první noc za sebou. Nejprve jsme důkladně vysvětlili, že velcí kluci už v noci nepijí mlíčko, až ráno. Uložila jsem ho, zazpívala pár písniček a odešla. Slezl z postele a křičel za dveřmi, tak jsem přišla až za těch 5minut, uložila ho a lehla jsem si k jeho nohám BEZ PRSU. Hned spal. Tak jsem říkala super, vždyť o to mi jde. V noci se probudil standartně, tak jsem slezla ze své postele a šla opět do jeho nohou. Asi půl minuty brečel, ale pak usnul. Takto to bylo asi 3x za noc, ale ve 4 hodiny vstával. No, řekla bych, že to šlo. Cíl mám uspávání bez prsu a zrušit noční kojení a užužlávání. Staršího syna jsem také uspávala tím, že jsem si s ním asi na 10 minut lehla. Když se narodil mladší, bylo mu 4,5roku, tak jsem mu vysvětlila, že to nestíhám uspávat oba. Pochopil to už rozumově a říkal, že usne sám, ať jdu dát spát Míšu.
Dám zase vědět, jak jsme na tom. Třeba to ležení u něho v nohách nahradí prso a celá noc se tím sklidní
Krista
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2010 6:55 am    Předmět: Citovat

no vidíšVeselý já myslím, že v tomto věku se to dá už dítěti i vysvětlit a ono to chápe, to je výhoda:)
Pon
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 21.1. 2009

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2010 5:09 pm    Předmět: Citovat

Nocni kojeni jsem odbouravala zhruba ve stejnym veku. Priprav se ze druha noc muze byt kousek horsi nez prvni. Ctvrtou jsem se poprve od porodu poradne vyspala. Nebrecel ani jednou. Kdyz se vzbudil a dozadoval mlika, dostal vodu ve flasce s tim ze mlicko bude az rano. Pil jako duha. Bala jsem se toho, ale pochopil to a ani nedelal zadne velke protestni akce, proste to obcas zkusil a kdyz pochopil ze neuspeje, tak nakonec sel spat. Postupne a dost rychle si sam odboural i to buzeni na piti (ma flasku s vodou v kapsari na postely, aby me nemusel budit kdyz ma zizen). Taky byl nejakou dobu hodne tulivej a nejistej prez den, s tim jsem trosku pocitala a naplanovala si to na klidny tyden bez nejakych povinnosti.
Monika
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2010 6:23 am    Předmět: Citovat

Tak máme druhou noc za sebou. Večer usnul dobře. Už jsem nezkoušela na začátku odejít, hned jsem mu řekla, že tady počkám, než usne. Lehla jsem si k nohám a za pět minut odešla. Opět tak do 1hodiny jsem spala u sebe, pak zase u jeho noh. Ještě jednou se probudil, ale ani nebrečel, jen stačilo, když jsem promluvila, že jsem u něho a zase usnul. Ve čtyři už byl ale opět nekompromisní, plakal, že chce mlíčko, takže jsem ukecávala, že ještě spíme, že je noc, aby nebrečel, že probudí svoje medvídky......, takže 25 minut ukecávání, jednu chvíli to vypadalo, že usne, protože nechtěl probudit medvídky, ale neusnul, vstali jsme nakojili a už tady opět vegetujeme. No, druhá noc byla o něco lepší než první, ale je pravda, že z té první jsem měla větší strach, než ve skutečnosti byla.
Mám pocit, že takto velké děti to už trochu poberou rozumově.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Máme batole Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: