Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Menu
.
Reklama
Poslední komentáře  
· 1 Špuntíci č. 214 - Chorvatsko
· 2 P.S.T.M. - proměna aneb sny se mají plnit...
· 3 P.S.T.M. - proměna aneb sny se mají plnit...
· 4 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 5 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 6 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 7 ÚB 2006 č. 208 - Bude další?
· 8 OPS ani nevím kolikátý...
· 9 ÚB 2006 č. 208 - Bude další?
· 10 Špuntíci č. 214 - Chorvatsko
ZRNKA NABÍZEJÍ!!!
Určitě najdete proč si zasloužíte nové tričko, vaše děti nového plyšového kamaráda. Rozhodně nezapomeňte na zbytek rodiny - co takhle kalendář na rok 2011. Podpoříte tak dobrou věc.
A ještě, pokud je Vám na BC dobře, podpořte jej:
TO MUSÍTE MÍT!!!
BC KALENDÁŘE nástěnné i stolní - s hláškami BC dětí :-) Objednejte již nyní - výtěžek jde na ZRNKA! :-)

Poslední diskuse
· 1 Podpoříte Slovinské ženy?
· 2 náušničky
· 3 Fleky od trávy
· 4 jaký mobil pro prvňáka?
· 5 Odšťavňovač
· 6 Miska na horkou polévku
· 7 Mám hledat tátu ? A jak ?
· 8 pero pro prvňáka
· 9 opět školní taška pro prťavé děti
· 10 Klaus ml. - úchylný manuál o sexuální výchově do škol ...

Poslední týden

Diskusní příspěvky
·  1 ZÁŘÍ 2010
·  2 2006 - listopad
·  3 Okamžik 100 k.... u domácího porodu?
·  4 2008 - červňátka
·  5 Okamžik 100 k.... u domácího porodu?
·  6 ČERVŇÁTKA 2009
·  7 2006 - duben
·  8 2007 - září
·  9 IVF - cesta za miminkem
·  10 Červen 2010
Baby-Café Eshop
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Strie v těhotenství - jak na ně?
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Čekáme miminko
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Máte strie vzniklé v těhotenství ?
Ano
64%
 64%  [ 41 ]
Ne
35%
 35%  [ 23 ]
Celkem hlasů : 64

Autor Zpráva
Janour12
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 16.11. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 8:48 am    Předmět: Strie v těhotenství - jak na ně? Citovat

Zdravím,
chtěla jsem vás požádat, zda nemáte nějakou radu jak na strie. Jak je omezit a co se s nima popř. dá dělat aby to nebylo až tak vidět. Jsem teď téměř ve 33 týdnu a na bocích mi raší pár strií a taktéž zatím jedna fešanda na břichu pod úrovní půpíku. Je to moje 2. těhotenství. Při prvním jsem téměř žádnou strii nenašla, no a teď tohle. Je fakt, že mám břicho teď proklatě nízko položené a docela velké, leckdo si myslí, že bych měla už rodit. Mazala jsem Elasti-Q, občas Bonelu, minulý týden jsem si na radu kožní lékařky koupila Enja krém od Dermacolu /teda píšou na něm Enja balsam proti striiím a cellulitidě/. Jenže je fakt, že jsem úplně cítila jak se mi břicho rozpíná. Taktéž jsem vyzkoušela vzorek GS Mamastrie.

Díky předem za případné rady, zkušenosti. Ráda bych po porodu vypadala co nejlépe i v plavkách.....i když to bude asi pěkná fuška, 2 malé děti a já nejsem žádná supermatka.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mirkat
Drbna
Drbna

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:01 am    Předmět: Citovat

Ahoj,

mám... A i přes mazání dvakrát denně, tak z posledních dvou týdnů těhotenství... Jak bříško klesalo dolů...

Jedině se s tím smířit Mrk a první léto neopalovat. Zčervenaly by, takhle vyblednou a další léto je to lepší Mrk To je doporučení kožní dr..

Jsem zvědavá na skore druhého těhotenství... Zatím nic, ale počítám až ty poslední dny, že to bude ostře sledováno Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Janour12
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:08 am    Předmět: Citovat

No to jsem taky zvědavá na konec těhu. Já ale už nevím, kam by to břicho mělo jít, už teď je fakt nízko. Nevím jestli to není tím, že břicho je po prvním těhu už uvolněné a taky nemělo až tak moc času na relaxaci. Rodíl mezi dětma budou necelé 2 roky. Kožní lékařka říkala, že na to pak idávají laser, že pak nejsou tak propadlé apod. No já nevím. Ale je fakt, že tam na tom břichu mi to vadí, to jsem měla úplně netknuté.
No jo, co se dá dělat, hlavně aby mimi bylo v pořádku.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Nicolle
Krafařka
Krafařka

Registrace: 19.3. 2009

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:09 am    Předmět: Citovat

Ahoj,

tak ja mam taky strie, ale ktere mi vznikly v prvnim tehu a ted v druhem zatim taky jeste nic, stejne jako pise Mirkat.

Nic na to nepomuze,aby jsi jim predesla. Ja jsem mazala nekolikrat denne, vsim moznym a stejne se tam udelaly.

Zjistila jsem to v obchode pri zkouseni obleceni a myslela jsem si, ze tam omdlim Veselý a to jsem mela jenom tak 3, trosku na boku bricha, ale pak se to postupne rozjelo a mam strii cele bricho. Kulivočko Nastesti mne nepopraskaly nohy.

Mozna jak pise Mirkat, tak se potom moc neopalovat, ale u me to taky nebyla pravda. Dcera se mi narodila koncem unora, v lete jsme chodivali normalne na bazen a strie mam svetle.

// 7.10.2009
KO 3.11.2009 bylo videt srdicko
KO 26.1.2010 velky utz a je to Mimiholka Mia
Kroll
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 16.10. 2007

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:14 am    Předmět: Citovat

...tak ja z prvniho tehu nic a mazani jsem dost flakala. Z druheho tehu mam jenom jednu jizvicku...mela jsem piercing v pupku a tam se mi udelala jizva V rozpacích

Leya
Howgh
Howgh

Registrace: 10.8. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:17 am    Předmět: Citovat

Mazala jsem trikrat denne poctive, do 37 tt nic, jen semtam par carek, ale to, co se mi vyrojilo potom... Grrrrr Grrrrr Smutný Asi mi pak rychle vyrost pupek, protoze se mi behem par dnu objevilo silenych strii a vypada to fakt priserne Smutný Takze mazani a masirovani asi urcite pomaha, ovsem asi jen do urcite miry.... Smutný

Jsou to uz dva roky a nezmizely ani nahodou, ani krem na strie nepomaha, proste to jsou jizvy a tech se uz asi nezbavim... navic jsou o hodne svetlejsi, nez moje kuze, takze i dost videt...achjo Smutný

Janour12
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:17 am    Předmět: Citovat

Ještě nevím jestli na to dále nemá třeba vliv i to že náš prvorozený je dost těžký /přes 16 kg/ a chtě nechtě ho musím občas zvednout, přesunout atp ......
Myslela jsem, si, že 2. těhu bude v poho, že i budu hubenější, protože mám větší pohyb a tak, jenže ono ne. Malej byl i nemocný, byli jsme často doma, jednou i v nemocnici, navíc on není moc velký chodec a do kočárku nechce.
První těhu jsem téměř prospala, pohyb nic moc /prostě flákačka na rizikovém těhu/ a žádná strie Stydlín , ale je fakt, že jsem porodila krátce po 34. týdnu, takže kdo ví co by se pak utvořilo že.
Janour12
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:20 am    Předmět: Citovat

Leya napsal:
Mazala jsem trikrat denne poctive, do 37 tt nic, jen semtam par carek, ale to, co se mi vyrojilo potom... Grrrrr Grrrrr Smutný Asi mi pak rychle vyrost pupek, protoze se mi behem par dnu objevilo silenych strii a vypada to fakt priserne Smutný Takze mazani a masirovani asi urcite pomaha, ovsem asi jen do urcite miry.... Smutný

Jsou to uz dva roky a nezmizely ani nahodou, ani krem na strie nepomaha, proste to jsou jizvy a tech se uz asi nezbavim... navic jsou o hodne svetlejsi, nez moje kuze, takze i dost videt...achjo Smutný

Leyo: To jsi mne ale vůbec nepotěšila. Ale úplně Tě chápu. No nic, co se dá dělat. Asi budu pěkně pruhovaná.
Klarkas
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 17.1. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:22 am    Předmět: Citovat

Já poctivě mažu denně, ale řekla bych, že na to má vliv hlavně to, jak rychle vyroste břicho. Mně se postupně zvětšuje prakticky od počátku těhotenství...S Vítkem jsem přibrala přes 20kg a nemám jedinou, ale mám je z puberty...Jak to bude teď nevím, ale jelikož mám pupek jako ostatní v pátém, tak si myslím, ťuk, ťuk, buch, buch, že se mi to zase vyhne-tou postupností...
Lochneska
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 16.7. 2007

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:23 am    Předmět: Citovat

Ahoj, dle zkusenosti mych i meho okoli nezastavis strie nicim. Vsechny mozne i nemozne kremy jsou jen tahani penez z kapes. Pokud jsi predurcena, tak se Ti strije neudelaji - kamaradka mela giganticke bricho a nema ani carku, ja mela dvakrat standartni bruch a striji mam mraky. Vetsinou se staci podivat na bricho sve maminky - u nas to plati na 100 %. Bohuzel Smutný

http://lochneska75.blog.cz/
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Klarkas
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 17.1. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:25 am    Předmět: Citovat

A podle mne to podle břicha mamky posuzovat nejde,. Moje mamka je má šíleně. Dokonce v létě, když na ně posvítí sluníčko, tak jí z nich teče krev-a to nosí jen plavky v celku V rozpacích V rozpacích
Ropuska
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:26 am    Předmět: Citovat

Ahoj,
já si myslím, že je to částečně i genetická záležitost - jaká je tvoje kůže atd. V prvním těhotenství jsem neměla ani jednu, teď jsem ve 29. týdnu a zatím také nic. Mažu olejem Muttisol Extra od Atoku nebo se při sprchování natřu sezamovým olejem, pořádně promažu a jenom spláchnu to, co zbývá na povrchu. Sezamáč doporučuju, v Country Lifu stojí 49 Kč a udělá stejně dobrou, možná i lepší službu než drahé krémy Mrk
Ale zase mám na zadku strije z dlouhodobé kortikoidové léčby prodělané v dětství, takže je to fuk Vychechtaný

Po porodu mohu doporučit olej Tagete také od Atoku, opravdu pomáhá vrátit kůži zpátky do formy a navrch krásně voní - jenom ta cena Kulivočko
Santhe
Krafařka
Krafařka

Registrace: 24.2. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:27 am    Předmět: Citovat

mám i bez těhotenství a váhového příbytku... Grrrrr A to jsem hubená... Nevím jak budu vypadat po těhotenství... Kulivočko
Tracey
Kecka
Kecka

Registrace: 1.12. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:28 am    Předmět: Citovat

může být i hůř než jen jedna strie - jinak poctivě mazáno....
Drbna
Drbna

Registrace: 16.2. 2009

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:30 am    Předmět: Citovat

Tak já se hlásím do klubu Vychechtaný

Nejsem dr., ale moje teorie zní, že pokud se ti strie udělat mají, tak to nezachráníš, ani kdyby ses na hlavu stavěla. Můžeš jen maximálně promazávat, aby jich bylo co nejméně a aby se po porodu co nejdřív stahly a zesvětlaly. Taky se připojuji k tomu, že nejvíce mi jich "vyskákalo" poslední 2-3 týdny před porodem, přestože předtím skoro nic. Kulivočko Ihned po porodu mi trošku popraskala prsa, a to mám fakt nula nula nic a ani když se nalila mlíkem, nijak se nezvětšila Kulivočko

Ale já už byla zvyklá, protože mě se udělaly strie už v pubertě na stehnech a zadku (nijak výrazně jsem nepřibrala, ani prudce nevyrostla, ale stejně tam jsou).
Moje teorie zní, že to krom jiného souvisí i s hormonama, které mají vliv na elasticitu kůže, na její zdravé fungování. Takže promazávání sice pomůže zabránit totální katastrofě, ale úplně se tomu nevyhneš.

Zaměřila bych se na následnou péči. Jendak stále promázavat a jednak co nejdříve po porodu nějakou laserovou terapii, či biolampu apod. Strie už zůstanou navždy, ale nemusí být skoro vůbec vidět Mrk Například ty, co mám kolem pupíku, těch by si teď, rok po porodu, nikdo ani nevšimnul Mrk

Výrobků a krémů je celá řada. Skvělé jsou podle mých zkušeností výrobky od Karla Hadka a Saloosu.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Čekáme miminko Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3
Přidat do záložek

Přejít na: