Zaslal: út únor 09, 2010 8:48 am Předmět: Strie v těhotenství - jak na ně?
Zdravím,
chtěla jsem vás požádat, zda nemáte nějakou radu jak na strie. Jak je omezit a co se s nima popř. dá dělat aby to nebylo až tak vidět. Jsem teď téměř ve 33 týdnu a na bocích mi raší pár strií a taktéž zatím jedna fešanda na břichu pod úrovní půpíku. Je to moje 2. těhotenství. Při prvním jsem téměř žádnou strii nenašla, no a teď tohle. Je fakt, že mám břicho teď proklatě nízko položené a docela velké, leckdo si myslí, že bych měla už rodit. Mazala jsem Elasti-Q, občas Bonelu, minulý týden jsem si na radu kožní lékařky koupila Enja krém od Dermacolu /teda píšou na něm Enja balsam proti striiím a cellulitidě/. Jenže je fakt, že jsem úplně cítila jak se mi břicho rozpíná. Taktéž jsem vyzkoušela vzorek GS Mamastrie.
Díky předem za případné rady, zkušenosti. Ráda bych po porodu vypadala co nejlépe i v plavkách.....i když to bude asi pěkná fuška, 2 malé děti a já nejsem žádná supermatka.
No to jsem taky zvědavá na konec těhu. Já ale už nevím, kam by to břicho mělo jít, už teď je fakt nízko. Nevím jestli to není tím, že břicho je po prvním těhu už uvolněné a taky nemělo až tak moc času na relaxaci. Rodíl mezi dětma budou necelé 2 roky. Kožní lékařka říkala, že na to pak idávají laser, že pak nejsou tak propadlé apod. No já nevím. Ale je fakt, že tam na tom břichu mi to vadí, to jsem měla úplně netknuté.
No jo, co se dá dělat, hlavně aby mimi bylo v pořádku.
tak ja mam taky strie, ale ktere mi vznikly v prvnim tehu a ted v druhem zatim taky jeste nic, stejne jako pise Mirkat.
Nic na to nepomuze,aby jsi jim predesla. Ja jsem mazala nekolikrat denne, vsim moznym a stejne se tam udelaly.
Zjistila jsem to v obchode pri zkouseni obleceni a myslela jsem si, ze tam omdlim a to jsem mela jenom tak 3, trosku na boku bricha, ale pak se to postupne rozjelo a mam strii cele bricho. Nastesti mne nepopraskaly nohy.
Mozna jak pise Mirkat, tak se potom moc neopalovat, ale u me to taky nebyla pravda. Dcera se mi narodila koncem unora, v lete jsme chodivali normalne na bazen a strie mam svetle. _________________
// 7.10.2009
KO 3.11.2009 bylo videt
KO 26.1.2010 velky utz a je to Mia
...tak ja z prvniho tehu nic a mazani jsem dost flakala. Z druheho tehu mam jenom jednu jizvicku...mela jsem piercing v pupku a tam se mi udelala jizva _________________
Mazala jsem trikrat denne poctive, do 37 tt nic, jen semtam par carek, ale to, co se mi vyrojilo potom... Asi mi pak rychle vyrost pupek, protoze se mi behem par dnu objevilo silenych strii a vypada to fakt priserne Takze mazani a masirovani asi urcite pomaha, ovsem asi jen do urcite miry....
Jsou to uz dva roky a nezmizely ani nahodou, ani krem na strie nepomaha, proste to jsou jizvy a tech se uz asi nezbavim... navic jsou o hodne svetlejsi, nez moje kuze, takze i dost videt...achjo _________________ Daneček - 26.2.2008, 53 cm a 4765 g.
Ještě nevím jestli na to dále nemá třeba vliv i to že náš prvorozený je dost těžký /přes 16 kg/ a chtě nechtě ho musím občas zvednout, přesunout atp ......
Myslela jsem, si, že 2. těhu bude v poho, že i budu hubenější, protože mám větší pohyb a tak, jenže ono ne. Malej byl i nemocný, byli jsme často doma, jednou i v nemocnici, navíc on není moc velký chodec a do kočárku nechce.
První těhu jsem téměř prospala, pohyb nic moc /prostě flákačka na rizikovém těhu/ a žádná strie , ale je fakt, že jsem porodila krátce po 34. týdnu, takže kdo ví co by se pak utvořilo že.
Mazala jsem trikrat denne poctive, do 37 tt nic, jen semtam par carek, ale to, co se mi vyrojilo potom... Asi mi pak rychle vyrost pupek, protoze se mi behem par dnu objevilo silenych strii a vypada to fakt priserne Takze mazani a masirovani asi urcite pomaha, ovsem asi jen do urcite miry....
Jsou to uz dva roky a nezmizely ani nahodou, ani krem na strie nepomaha, proste to jsou jizvy a tech se uz asi nezbavim... navic jsou o hodne svetlejsi, nez moje kuze, takze i dost videt...achjo
Leyo: To jsi mne ale vůbec nepotěšila. Ale úplně Tě chápu. No nic, co se dá dělat. Asi budu pěkně pruhovaná.
Já poctivě mažu denně, ale řekla bych, že na to má vliv hlavně to, jak rychle vyroste břicho. Mně se postupně zvětšuje prakticky od počátku těhotenství...S Vítkem jsem přibrala přes 20kg a nemám jedinou, ale mám je z puberty...Jak to bude teď nevím, ale jelikož mám pupek jako ostatní v pátém, tak si myslím, ťuk, ťuk, buch, buch, že se mi to zase vyhne-tou postupností...
Registrace: 16.7. 2007 Příspěvky: 3749 Bydliště: u nás doma :-)
Zaslal: út únor 09, 2010 9:23 am Předmět:
Ahoj, dle zkusenosti mych i meho okoli nezastavis strie nicim. Vsechny mozne i nemozne kremy jsou jen tahani penez z kapes. Pokud jsi predurcena, tak se Ti strije neudelaji - kamaradka mela giganticke bricho a nema ani carku, ja mela dvakrat standartni bruch a striji mam mraky. Vetsinou se staci podivat na bricho sve maminky - u nas to plati na 100 %. Bohuzel _________________ http://lochneska75.blog.cz/
A podle mne to podle břicha mamky posuzovat nejde,. Moje mamka je má šíleně. Dokonce v létě, když na ně posvítí sluníčko, tak jí z nich teče krev-a to nosí jen plavky v celku
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 2518 Bydliště: okoli Berouna
Zaslal: út únor 09, 2010 9:26 am Předmět:
Ahoj,
já si myslím, že je to částečně i genetická záležitost - jaká je tvoje kůže atd. V prvním těhotenství jsem neměla ani jednu, teď jsem ve 29. týdnu a zatím také nic. Mažu olejem Muttisol Extra od Atoku nebo se při sprchování natřu sezamovým olejem, pořádně promažu a jenom spláchnu to, co zbývá na povrchu. Sezamáč doporučuju, v Country Lifu stojí 49 Kč a udělá stejně dobrou, možná i lepší službu než drahé krémy
Ale zase mám na zadku strije z dlouhodobé kortikoidové léčby prodělané v dětství, takže je to fuk
Po porodu mohu doporučit olej Tagete také od Atoku, opravdu pomáhá vrátit kůži zpátky do formy a navrch krásně voní - jenom ta cena
Nejsem dr., ale moje teorie zní, že pokud se ti strie udělat mají, tak to nezachráníš, ani kdyby ses na hlavu stavěla. Můžeš jen maximálně promazávat, aby jich bylo co nejméně a aby se po porodu co nejdřív stahly a zesvětlaly. Taky se připojuji k tomu, že nejvíce mi jich "vyskákalo" poslední 2-3 týdny před porodem, přestože předtím skoro nic. Ihned po porodu mi trošku popraskala prsa, a to mám fakt nula nula nic a ani když se nalila mlíkem, nijak se nezvětšila
Ale já už byla zvyklá, protože mě se udělaly strie už v pubertě na stehnech a zadku (nijak výrazně jsem nepřibrala, ani prudce nevyrostla, ale stejně tam jsou).
Moje teorie zní, že to krom jiného souvisí i s hormonama, které mají vliv na elasticitu kůže, na její zdravé fungování. Takže promazávání sice pomůže zabránit totální katastrofě, ale úplně se tomu nevyhneš.
Zaměřila bych se na následnou péči. Jendak stále promázavat a jednak co nejdříve po porodu nějakou laserovou terapii, či biolampu apod. Strie už zůstanou navždy, ale nemusí být skoro vůbec vidět Například ty, co mám kolem pupíku, těch by si teď, rok po porodu, nikdo ani nevšimnul
Výrobků a krémů je celá řada. Skvělé jsou podle mých zkušeností výrobky od Karla Hadka a Saloosu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.