Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Menu
.
Reklama
Poslední komentáře  
· 1 Špuntíci č. 214 - Chorvatsko
· 2 P.S.T.M. - proměna aneb sny se mají plnit...
· 3 P.S.T.M. - proměna aneb sny se mají plnit...
· 4 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 5 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 6 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 7 ÚB 2006 č. 208 - Bude další?
· 8 OPS ani nevím kolikátý...
· 9 ÚB 2006 č. 208 - Bude další?
· 10 Špuntíci č. 214 - Chorvatsko
ZRNKA NABÍZEJÍ!!!
Určitě najdete proč si zasloužíte nové tričko, vaše děti nového plyšového kamaráda. Rozhodně nezapomeňte na zbytek rodiny - co takhle kalendář na rok 2011. Podpoříte tak dobrou věc.
A ještě, pokud je Vám na BC dobře, podpořte jej:
TO MUSÍTE MÍT!!!
BC KALENDÁŘE nástěnné i stolní - s hláškami BC dětí :-) Objednejte již nyní - výtěžek jde na ZRNKA! :-)

Poslední diskuse
· 1 Podpoříte Slovinské ženy?
· 2 náušničky
· 3 Fleky od trávy
· 4 jaký mobil pro prvňáka?
· 5 Odšťavňovač
· 6 Miska na horkou polévku
· 7 Mám hledat tátu ? A jak ?
· 8 pero pro prvňáka
· 9 opět školní taška pro prťavé děti
· 10 Klaus ml. - úchylný manuál o sexuální výchově do škol ...

Poslední týden

Diskusní příspěvky
·  1 ZÁŘÍ 2010
·  2 2006 - listopad
·  3 Okamžik 100 k.... u domácího porodu?
·  4 2008 - červňátka
·  5 Okamžik 100 k.... u domácího porodu?
·  6 ČERVŇÁTKA 2009
·  7 2006 - duben
·  8 2007 - září
·  9 IVF - cesta za miminkem
·  10 Červen 2010
Baby-Café Eshop
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

stydí se, odmítá spolupracovat u lékařů
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Předškoláček
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makos
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 7:34 am    Předmět: stydí se, odmítá spolupracovat u lékařů Citovat

Hezké ránko,
už asi 2 roky řeším Míšinu nepřekonatelnou stydlivost a absolutní nespolupracování u lékařů. V posledním roce mi to přijde nejhorší, protože to co u lékařů předvání mě hrozně vytáčí a už jsem zoufalá,protože musí snad vypadat, jako že není normální.

Prvních takových náznaků nespolupráce jsem si všimla, když jsme zašali chodit do Yamahy mezi děti. Jako jediná tam nespolupracovala,věčně mi seděla na klíně, když na ni někdo promluvil,tak otočila hlavičku, nechtěla se chytit s ostatními dětmi za ruku (ani, když jsem ji za jednu držela já), jako jediná neprolezla látkovým tunelem .... A to patřila k jedněm z nejstarších v dané skupince.

Další už bylo u dětské doktorky, když jí chtěla vyhrnout tričko, aby si jí mohla poslechnout, tak ječela jak u vytržení.

Byla se mnou už 2x u zubaře (dělali prohlídku mě,ale měla jsem zuby v pořádku,takže se nemusí bát vrtačky apod), tak ona prostě pusu v žádném případě neotevře.

Před měsícem jsme byli na ortopedii, takovou scénu co tam předvedla jsem ještě nezažila. Grrrrr Začlo to v kabince, když jsem jí sundala rifle a ponožky (měla punčošky bez paty právě kvůli tomu, abych jí nemusela vysvlékat celou) Ječela tam jak urvaná, pak jsem ji dovedla do ordinace, cloumala se mi na klíně, prohlá do luku, celá rudá, slzy stříkaly obloukem Kulivočko Přitom na ni doktor ani nešáhl, jen se chtěl podívat na její paty. Když jsem ji měla postavit na takové to sklo, aby zjistil, jestli nemá plochou nohu, tak skrčila nohy pod sebe, že se nedala postavit. V záznamu máme napsané: dívenka je nevyšetřitelná, odmítá si stoupnout Grrrrr Když mi utekla zpátky do kabinky a oblíkla jsem jí gaťě a boty, tak se uklidnila a vrátila se se mnou do ordinace už normální. Jinak by si snad museli o ní myslet, že je retardovaná Kulivočko Za měsíc jdeme znovu, už teďka se toho děsím, co zase budou za scény.

Už asi 4x jsme byli na očním , pokaždé máme napsané, že nespolupracuje. Běžná věc je, že zavírá oči, dívá se do země nebo bokem. Nakonec se nám ji podařilo vyšetřit aspoň světýlkem a na přístroji, jenže stále bojujeme s tím, že nechce číst obrázky. Prostě ona před doktorem mluvit nebude.
Zrovna včera jsme byli na kontrole na očním. Doma jsme trénovali čtení obrázků, aby věděla, co jako po ní bude doktor chtít, tak celkem v pohodě. Namotivovala jsem ji, že když bude pěkně říkat obrázky co jí bude doktor ukazovat, tak že půjdeme na zmzku a koupíme nový hrneček (ten si v neděli rozbila) Slibovala, těšila se jak půjdeme na oční a bude číst a pak že půjde na tu zmrzku. Ještě v čekárně mi slibovala, že číst bude ... jenže jsme došli do ordinace a začla se schovávat za kočárek. Chvilku jsem ji tam naháněla a pak jsem usoudila, že bude lepší, když první zkontroluje očička Paji.
Míšu jsem musela donést a posadit si ji na klín. Nechtěla se zase na něj ani podívat a když jí ukázal ty obrázky na tabuli, tak se dívala dolů do země
Pak jsem to zkoušela ještě sama, když si doktor dělal poznámky do počítače a prostě ani ťuk Grrrrr
Máme přijít znovu za měsíc , že to zkusíme znovu. Navíc jsme pozvaní zítra do oční školky, že si ji tam zkusí vyšetřit jejich oční doktorka, ale obávám se, že dopadneme úplně stejně. Smutný

Je mi jasné, jestli půjde v září do školky, že tam s ní bude problém, protože určitě bude hrozně brečet a nebude chtít spolupracovat.

Běžná věc je, že když potkáme někoho známého, ten řekne ahoj Míšo, tak místo odpovědi se dočká jen otoční hlavy na druhou stranu.

Fakt už nevím, co s ní mám dělat.

Naposledy upravil Makos dne út únor 09, 2010 8:00 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ajlili
Krafařka
Krafařka

Registrace: 27.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 7:44 am    Předmět: Citovat

Ahoj Makosi, a jak je to s kamarady, ma nejake vrstevniky se kterymi si hraje?

Fotky naší rodinky: http://ajlili.rajce.idnes.cz/
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Makos
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 7:56 am    Předmět: Citovat

Ajlili napsal:
Ahoj Makosi, a jak je to s kamarady, ma nejake vrstevniky se kterymi si hraje?

Má pár kamarádů, hrát no nevím, jestli se to dá tak nazvat, většinou se přetahují o hračky, podle toho jestli jsme u nás nebo u nich. NEBO se rozbrečí,když není po jejím a někdo si půjčí její hračku.Se svojí ségrou si někdy hraje, ale taky se spíš pošťuchují.
S kamarádama se už aspoň začíná bavit (jestli jí teda rozumí).

Ale když jsme se šli podívat do školky, tak první říkala, že se půjde podívat na děti, ale když jsme tam přišli, tak byla schovaná za mnou, nebo se vrhala po klice a chtěla už jít pryč.

Ještě mě napadla jedna věc, co je její specialita. Něco řekne, já jí nerozumím, tak se na to zeptám a ona jako by se za to styděla, skloní hlavu a buď řekne ne, nebo nic. Kulivočko

Budu na netu až asi odpoledne, tak snad někdo poradí
Jana24
Treperenda
Treperenda

Registrace: 24.10. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 8:08 am    Předmět: Citovat

Matěj mi dělal úplně to samý. Tříletou prohlídku prořval a nenechal na sebe šáhnout, nešel si ani stoupnout na váhu.

Pak se to samo zlomilo, někdy v necelých 3,5 letech. Od tý doby je to v pohodě. Teda stydí se pořád, na pětiletý si málem vydloubal oči, jak nevěl studem co s rukama, když vyprávěl pohádku Mrk- Stydí se, ale už spolupracuje.

Podle mě tohle ty sama nijak nezlomíš, k tomu asi musí to dítě dospět samo V rozpacích

Naposledy upravil Jana24 dne út únor 09, 2010 7:55 pm, celkově upraveno 1 krát.
Jana24
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 8:09 am    Předmět: Citovat

Jo a zvyknout si na školku mu trvalo rok Smutný Teď už je úplně v pohodě.
Naja
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 29.10. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 8:24 am    Předmět: Citovat

Myslím, že by to šlo popošoupnout i homeopaticky. Dcerka asi nebude mávnutím proutku naprostý suverén, ale mohlo by ji to zbavit extrémních projevů studu.

Homeopatická poradna Modrý had - PRAHA
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mirkat
Drbna
Drbna

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 8:37 am    Předmět: Citovat

Vychechtaný Vychechtaný

Já se směju, jelikož i my máme napsáno v očkováku - oční prohlídka - nelze zjistit...
Paní doktorka říkala, ať se pak občas připomeneme, že jinak očka prozkoumají až v 5 letech. no, pokaždý opět oči do klína a nic. Takže je fakt zkontrolujeme až za půl roku v 5letech a to kdo ví jestli.

Oražená je dost, ale stydlivá taky... Veselý

Přecházelo to postupně věkem. U lékařů naštěstí spolupracuje, ale trvalo, než začala zdravit, tak... U zubaře jsem ji i nyní držela na sobě, na křeslo sama nechtěla, ale pusinu nakonec vždy otevře. Veselý

A maličká ví, čím tě dostane na kolena, takže klíd. Počítat do sta (nejméně) Vychechtaný Bude lépe!

MIMIBAZAR
Lucici
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 8:46 am    Předmět: Citovat

Mám doma to saméa to budou dceři 4 roky.
Naštěstí není moc nemocná,ale i tak je to očistec.

Svojí Dr. trochu toleruje někdy je to i bez řevu,ale jinak hrůza.Ještě jsme nebyly ani u zubaře,jelikož si to neumím představit,pořád čekám,že se to zlomí.
V papírech jsme měli napsáno,že nespolupracuje a je nevyšetřitelná a abych s ní zašla za psychologem(což striktně odmítám)

Lucici
Katka_x
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 3.7. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:12 am    Předmět: Citovat

Ahoj,
tohle znám důvěrně, starší syn to dělal přesně do 3,5 let, neskutečně hysterické scény u doktorů, v dětském koutku na každém neznámém místě. Doktorka ho nemohla ani poslechnout, vyšetřit. V dětském klubu se nikdy nechytil za ruce jiných dětí, nikdy nedělal to co ostatní a nakonec se to zlomově přehouplo samo. Zažil jeden pokus o vyšetření u cizí doktorky na dovolené - to byla jeho vrcholná scéna (a moje naprosté dno, ta paní doktorka říkala, že to ještě nezažila) a od té doby se to zlomilo, ještě jsem zkusila motivaci hračkou za odměnu - protože jsem fakt měla hrůzu z dalšího takového vystoupení, ale kupodivu asi zjistil, že se mu opravdu nic nestane. Ve školce řval přesně tři dny (intenzivně) a od té doby je klid. Nechá si všechno vysvětlit.
Nedokážu přesně poradit jak se to zlomilo, myslím, že holky mají pravdu - dítě k tomu musí dospět. Přeju hodně trpělivosti, je to těžký, ale zvládne to, chce to čas.
Zkoušet, motivovat, trénovat zkusit to převést na hru. Teď už vím, že Markovi hlavně vadilo , když nevěděl co ho čeká. Snažím se mu teď přesně (pravdivě) popsat co bude - může se na to tak líp připravit a musím přiznat, že i já jsem ráda když vím do čeho jdu, vlastně se to dá trochu pochopit.
Taky nám pomohlo vzít si sebou oblíbeného medvěda.
No, ale abych to nezakřikla - k zubaři se teprve chystáme Veselý prostě to dřív nešlo - spolupráce nulová.
Mladší syn od asi 1,5 roku nemá zatím problém pokud jde (třeba k dr.) se starším bráchou (sám ječí úplně stejně).
Držím palce Veselý Katka
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Jana24
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 9:39 am    Předmět: Citovat

Katka_x napsal:

No, ale abych to nezakřikla - k zubaři se teprve chystáme Veselý prostě to dřív nešlo - spolupráce nulová.

K zubaři jsme chodili cca od dvou let. Prvaidleně jsem ho barala s sebou na svoje preventivky po půl roce. Pusa na zámek Mrk. Ale pak, jak jsem psala, že to zlomilo kolem 3,5 roku, tak najednou i u toho zubaře otevřel pusu bez řečí. Tak třeba bude u vás taky pohoda Veselý
Maia
Pískle

Registrace: 16.1. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 10:03 am    Předmět: Citovat

Taky máme, 4letá madam jakž-takž funguje u dětské dr, neb jí zná dlouho a u zubaře, který to s ní skvěle umí, všude jinde dělá že tam není (ale lepší se to s věkem). 3letý mladý pán řve kam přijdeme, u oční prohlídky máme taky napsáno že nespolupracuje, u ortopeda dělal takové scény, že nám paní doktorka napsala do zprávy, že je vzteklý. Doufám že z toho vyroste, myslím že dělat s tím nejde nic.

maia
Gábinka
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 10:40 am    Předmět: Citovat

no já nevim, ale mě přijde, že u Báry se to s postupujícím věkem zhoršuje snad...občas krapet spolupracuje, povolí, ale důvěru si buduje hodně dlouho, pokud se tam pak vecpe sem tam odběr krve či očkování nebo zubař...tak se šprajcne zas. První školka byla v pohodě, u druhé jí to trošku trvalo, ale to byl ocelkovou změnou. Známé většinou nezdraví, hned se nafrfní...

jako scénu na ortopedii si umim představit a to jsem jí řekla, jen se ti doktor podívá na nohy a pak jí chtěl udělat uz kolen a to byla ostuda teda... Kulivočko jakože nevim, po kom to asi má Stydlín Vychechtaný Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky MSN Messenger
Crnkapinka
Klábosilka
Klábosilka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 2:29 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

neviem, či ťa to teda ukľudní, ale aj moj muž má ako dospelý človek v karte u ušného dr. napísané, že vyšetrenie nemohlo prebehnúť podrobne, lebo pacient nespolupracuje Vychechtaný .

(doma, keď mi to opisoval, musela som sa nahlas smiať, on sám mi to nevedel opísať prečo sa bránil, vraj proste nezniesol, aby sa mu ten dr. ucha dotýkal...)

Možno má niečo podobné aj tvoja dcérka, je jej možno nepríjemné, keď sa jej niekto cudzí dotýka, prihovára, díva sa na ňu, navyše sa u dr. bojí .... ja by som na tom nič patologické nevidela. Daj jej čas, s najvačšou pravdepodobnosťou to sa to zlepší.... a z doktorov by som traumu nemala, tí už toho podľa mňa zažili toľko podobných reakcií, že si to určite neberú osobne.

Držím palce,
Crnkapinka
Makos
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 4:33 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za reakce, taky doufám, že z toho někdy vyroste Vychechtaný
Ale už teďka se děsím zítřka,(máme jít na vyšetření očí do oční školky) protože už teď mi tvrdí, že tam zítra jít nechce, že se jí tam nebude líbit, že se nechce jít podívat na děti ... Navíc má teďka takové to negativistické období , že cokoli se řekne, tak odpovídá nebudu, nechci apod.

Mirkat
Drbna
Drbna

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 5:05 pm    Předmět: Citovat

Makos - já bych zkusila se obrnit a nijak to nekomentovat. Neukážeš, fajn, tak ne. Ale nezkušet, nepřemlouvat, neuplácet. Třeba jí jde i trošku o to. pokud se jí vyloženě nic zlého u dr. nestalo, tak to může být je zkoušení tvé trpělivosti - však jak dobře jim to jde, že? Veselý

A třeba chápu Báru od Gabi, ta si se zoubky zkusila, že bych i já preventivně řičela všude, kam vlezu...

Naše mladá zase dělala vofuky se zastřihnutím. Nechci to dělat doma, tak ji chci vzít do kadeřnictví. Sice slíbí, že vydrží, ale přijdeme tam a scénka... už si připadám jak pako, ale ona je tvrdá, neústupná a zatím jsme odcházely vždy s nepořízenou... - takže vyhrála. Ještě že tam mám kámošku... Zítra plánuji to po x měsících zkusit... Tak snad dospěla i do stádia si nechat sešmiknout konečky Vychechtaný
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Předškoláček Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: