Registrace: 3.11. 2009 Příspěvky: 30 Bydliště: Praha
Zaslal: po únor 08, 2010 10:01 pm Předmět: Období vzdoru - jak to vydržet ??
Můj synáček právě prochází obdobím vzdoru. Je mu dva a třičtvrtě roku. Doteď jsem měla sebevědomí dobré matky, co měla to nejhodnější a nejspokojenější dítě. Teď si připadám nemožná a mám pocit, že moje malé dítě mě začíná ovládat. Nedovedu si představit pubertu! Vím, že toto období snad brzo přejde (nebo nepřejde???), ale potřebuju se "vykecat" a vědět, že v tom nejsem sama _________________ "Každý strůjce svého štěstí (i zdraví)!"
utěší tě, že jiný děti to maj asi tak od roku a čtvrt a pomalu jim to přechází ve čtyřech? s prvním to mám za sebou a jedu druhý kolo... na druhou stranu, jsem už na leccos připravená. Doporučuju zásobu čokolády, alkoholu a nebrat si to osobně _________________ Projekt365 Fotoblog
Dcera si prošla prvním vzdorovacím obdobím, cca mezi 1,5rokem do 22 měsíců. Všechno bylo ne, nechci, když nebylo po jejím, vzteky skákala, dupala, válela se po zemi, kopala nohama a bouchala hlavou o zem Vzhledem k tomu, že je to druhé dítě, nenechám se tak vytočit a nejlepší zbraň se mi na ní osvědčila IGNORACE. Takže když zjistila, že se válí a ječí zbytečně, po chvíli toho nechala . Na to její "NE, NECHCI A NEBUDU" občas pomohlo odvést pozornost na něco jiného a přitom daný příkaz vykonala .
Samo, že byly situace, kdy jsem jí ignorovat nemohla, když třeba ráno spěcháme se synem do školy apod...to jsem jí nekompromisně čapla, násilím oblékla a odnesla do auta...
Teď už je asi měsíc jako beránek, čekám, když přijde další vzdorovací období . Momentálně má období "všechno ťama" (všechno sama) , což mi zase tak nevadí, i když občas zdržuje .
Malej je na zabití od 21 měsíců, gradovalo to kolem 2.roku po narození malý. Postupně se to zlepšuje, i když svoje nálady má a kolikrát vypadá jako děsnej harant, tak já jsem už skoro spokojená, jelikož to je slabý odvárek, proti tomu, co to bylo.
A začíná malá, ta je zteklá jak Amina, jen co se jí něco nezdá, hned sebo práskne a ječí a mlátí hlavou o zem. Tak tam si asi ještě užijeme.
Ber to tak, že je to součást zdravýho vývoje já mám takhle klučičí dvojčata 2,5 roku a v tomto režimu jedeme tak od roku a půl, ale to byl čajíček, teď to teprv dostává ty správný grády naštěstí jseou se mnou natolik solidární, že se v tom větišnou střídají, takže větišnou je nesnesitelnej jen jeden..zato je to pořád.
Registrace: 11.11. 2006 Příspěvky: 480 Bydliště: Slovensko, Žiar nad Hronom
Zaslal: po únor 08, 2010 10:45 pm Předmět:
A fakt to přejde? Náš má čtyři a zatím nic. Štěstí, že se sestřička povedla ještě před tím, než mu to v roce a půl začalo, protože by jinak žádnou neměl
Registrace: 24.5. 2008 Příspěvky: 372 Bydliště: Nemecko
Zaslal: út únor 09, 2010 8:24 am Předmět:
Tak u nas naprosto presne, jako u Papu! Dik za uklidneni, ze to snad do 4 let veku prejde! Ted momentalne je v kurzu priserny jekot, prasknuti sebou ozem, hazeni tim, co je zrovna po ruce a kousani do predmetu, co jsou pobliz . Do me jeste nastesti nekousl , ale hod hrackou proti me osobe uz ze vzteku provedl a to dostal na zadek, i pres to, ze je to tu zakazane...
Jedině pevné nervy
Náš začal v roce, ve dvou to gradovalo a teď ve dvou a půl bych řekla že už je celkem v pohodě. Doufam že to neni jen klid před bouří
Myslím že v pubertě si po tomhle ještě postesknem...
Ahojky,
první dítě pohodář, vztekání jsem neznala, jen lehce po narození dcerky. O to horší pro mě bylo vydýchat Andrejky hysteráčky,které začly pozvolna kolem roka, vygradovaly na 18 - 20 měs., potom docela pohoda, ale od necelých 3 let opět hustý. Vytáčí mě neskutečně, scény jsou skoro denně, ječí, dupe, hází věcma, ožene se po mě.... Ve školce je to ovšem andílek. _________________
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 1433 Bydliště: dedinka na Slovensku; na BC Květníček
Zaslal: út únor 09, 2010 4:34 pm Předmět:
Aprilmouse napsal:
utěší tě, že jiný děti to maj asi tak od roku a čtvrt a pomalu jim to přechází ve čtyřech? s prvním to mám za sebou a jedu druhý kolo... na druhou stranu, jsem už na leccos připravená. Doporučuju zásobu čokolády, alkoholu a nebrat si to osobně
April, v štyroch to pomaly prechádza? Tak mňa to teda utešuje
Danka _________________ náš blog
Zaslal: út únor 09, 2010 6:59 pm Předmět:
Dík holky, "dobře se to čte"
U nás taky nejvíc zabírá, vysvětlit, odvést pozornost jinam nebo mu prostě něco nabulíkovat. ALE, když to musím dělat 20x za sebou, včera dnes a zítra, aby udělal to, co chci já, tak ztrácím nervy na nějaké vysvětlování a začínám po něm křičet! Hlavně když máme být někde na čas! To jsem pak dokonale vytočená!
Dneska jsem to všecko vzdala a pustila jsem si na DVD Přátele...
Ale jinak ho samozřejmě miluju a je mi líto, že ho musím tak pomlouvat _________________ "Každý strůjce svého štěstí (i zdraví)!"
utěší tě, že jiný děti to maj asi tak od roku a čtvrt a pomalu jim to přechází ve čtyřech? s prvním to mám za sebou a jedu druhý kolo... na druhou stranu, jsem už na leccos připravená. Doporučuju zásobu čokolády, alkoholu a nebrat si to osobně
April, v štyroch to pomaly prechádza? Tak mňa to teda utešuje
Danka
no jasně!! Jířa je schopnej se svíjet se řevem po zemi ještě teď ale už to zdaleka nemá ten efekt a grády, jako v těch 2-3 letech
Zaslal: út únor 23, 2010 9:08 pm Předmět:
Raději to "zaklepu", ale celkem jsme se uklidnili, oba dva. Možná je to tím, že už vím jak na něj, nebo se uklidnil a já jsem klidnější anebo já jsem klidnější a on je klidnější??? Ať je to jak chce, teď je to zase fajn. _________________ "Každý strůjce svého štěstí (i zdraví)!"
Zdravím a přidávám se do klubu.
Moje holčička má skoro 3 roky, je tedy pravda, že je vymodlené miminko (čekali jsme na ni dlouho ...) a od malinka byla vzpurná. Teď je to blonďatý anděl, který tedy hlavně manžela má omotaného kolem prstu ... ne že by byla vyloženě zlá, ale je tvrdohlavá a vzpurná - pokud není po jejím, dokáže jednu věc omílat třeba hodinu (chci koko, chci koko, ...... ), nic nepomáhá ... u mne tedy naráží, mě je nějaký jekot fuk, ale manža to nezvládá a aby byl pokoj, udělá, co jí na očích vidí ... (taky jsme se kvůli tomu xkrát rafli ).
K věci - dnes jsem si od tchýně vyslechla, jak jsem matka na baterky, jak jsme na dceru mírní, kdyby bylo po jejím, byly by výprasky na denním pořádku (dcera zrovna zase prudila, chtěla cosi pustit v TV - tak hned tchýně upozornila, že by měla dostat pár facek ...), že je holka nevychovaná, vůbec nás neposlouchá, že na to jednou dojedeme .....
Jsem z toho celá špatná, pořád na to myslím, ale mlátit dítě se mi prostě příčí (samo, že holce sem tam nějakou šupnu, nejsem lidumil Džamila, ale výprask - to asi ne-e ... ).
Co s tím ? Jsem měkká matka ?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.