Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Menu
.
Reklama
Poslední komentáře  
· 1 Špuntíci č. 214 - Chorvatsko
· 2 P.S.T.M. - proměna aneb sny se mají plnit...
· 3 P.S.T.M. - proměna aneb sny se mají plnit...
· 4 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 5 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 6 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 7 ÚB 2006 č. 208 - Bude další?
· 8 OPS ani nevím kolikátý...
· 9 ÚB 2006 č. 208 - Bude další?
· 10 Špuntíci č. 214 - Chorvatsko
ZRNKA NABÍZEJÍ!!!
Určitě najdete proč si zasloužíte nové tričko, vaše děti nového plyšového kamaráda. Rozhodně nezapomeňte na zbytek rodiny - co takhle kalendář na rok 2011. Podpoříte tak dobrou věc.
A ještě, pokud je Vám na BC dobře, podpořte jej:
TO MUSÍTE MÍT!!!
BC KALENDÁŘE nástěnné i stolní - s hláškami BC dětí :-) Objednejte již nyní - výtěžek jde na ZRNKA! :-)

Poslední diskuse
· 1 Podpoříte Slovinské ženy?
· 2 náušničky
· 3 Fleky od trávy
· 4 jaký mobil pro prvňáka?
· 5 Odšťavňovač
· 6 Miska na horkou polévku
· 7 Mám hledat tátu ? A jak ?
· 8 pero pro prvňáka
· 9 opět školní taška pro prťavé děti
· 10 Klaus ml. - úchylný manuál o sexuální výchově do škol ...

Poslední týden

Diskusní příspěvky
·  1 ZÁŘÍ 2010
·  2 2006 - listopad
·  3 Okamžik 100 k.... u domácího porodu?
·  4 2008 - červňátka
·  5 Okamžik 100 k.... u domácího porodu?
·  6 ČERVŇÁTKA 2009
·  7 2006 - duben
·  8 2007 - září
·  9 IVF - cesta za miminkem
·  10 Červen 2010
Baby-Café Eshop
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Kdy jí samo lžičkou
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Máme batole
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Danam
Pískle

Registrace: 30.1. 2009

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 6:44 pm    Předmět: Kdy jí samo lžičkou Citovat

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti s učením jíst jídlo lžičkou, malé je 20měsíců a lžičkou teda nejí, a hlavně mi nechce vydržet v židličce, jídlo je pro ní zdržování, jak jí přimět aby si sedla a učila se tak jíst sama Děkuju Dana
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Makytka
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 9.1. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 6:59 pm    Předmět: Citovat

syn jedl lžičkou sám od 10 měsíců, dcerka se nechala krmit do roka, sama začala jíst vidličkou po roce, lžička následovala. tak od 15 m jí úplně sama, sem tam jí šupnu lžičku, když vidím, že s jídlem provádí vědeckou práci... Vychechtaný

záleží na dítěti, řekla bych, a zejména na jeho chuti k jídlu. A pak ještě na matce a její ochotě vytírat a utírat a převlíkat Kulivočko
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Marmulka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 23.5. 2008

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 7:06 pm    Předmět: Citovat

ahoj, já bych to nehrotila. Eli chce k jídlu, které jí normálně rukama, lžičku, aby mohla dělat "míchy, míchy" a při té příležitosti se nechá přimět k tomu, aby sama nabrala a strčila do pusy. Ale že by se takhle najedla, to teda ani omylem. Má 17 měsíců. Myslím si, že je důležité, že tvá malá jí a není podstatné jak. Taky bych řekla, že se nejlíp učí napodobováním, takže když já budu jíst s ní svojí lžičkou nebo vidličkou, bude mě stopro napodobovat.

Naposledy upravil Marmulka dne po únor 08, 2010 7:09 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ivast
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 9.11. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 7:08 pm    Předmět: Citovat

Můj syn začal až teď všechno sám jíst, a to je mu 30 měsíců, před tím jen občas, když chtěl, ale teď už chce sám a je to podle mě akorát, žádný bryndání, rozlejvání.

Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Pavlisek
Howgh
Howgh

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:02 pm    Předmět: Citovat

Ehm... 33 měsíců a krmíme Grrrrr Grrrrr Grrrrr Umí sám, ale nechce Smutný Prostě radši jíst nebude, případně z celého talíře vyjí např. jen hrášek, přílohu nikdy, max kousek masa V rozpacích Když ho krmim já, tak tam občas propašuju i kousek bramboru nebo tak. No strašný strašný, ale co s tim Smutný Zejména teď mi to už fakt vadí, když krmim dva kousky Kulivočko

http://pavla01.blogspot.com/
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Makytka
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 9.1. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:09 pm    Předmět: Citovat

Ivast napsal:
Můj syn začal až teď všechno sám jíst, a to je mu 30 měsíců, před tím jen občas, když chtěl, ale teď už chce sám a je to podle mě akorát, žádný bryndání, rozlejvání.

přesně, 10 měsíců = děsivý ztráty, po jídle komplet dítě převlíct, vytřít podlahu, utřít stůl a otřít zeď, pak převlíct sebe Kulivočko Ale zase se samotní brzy nasnídali a navečeřeli a nasvačili a to se u nás počítá.
Roza po půlroce už jí celkem slušně, ale taky občas má kaši ve vlasech. Na zemi už je to minimálně a ona má velký ergo bryndák, takže je i vlastně čistá (roozuměj oproti tomu, jak jedla dřív)... A taky - ona jí moc ráda a hodně, sní porci jako dospělák a sedí u toho s rozkoší klidně půl hodiny...

Plenkový poradce na Látkovky.cz Veselý

Je obtížné být sebevědomá a silná, když se od rána do večera zabýváte jen bezvýznamnými, předvídatelnými a všedními záležitostmi.
Mari
Treperenda
Treperenda

Registrace: 9.11. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:23 pm    Předmět: Citovat

Pavlisek napsal:
Ehm... 33 měsíců a krmíme Grrrrr Grrrrr Grrrrr Umí sám, ale nechce Smutný Prostě radši jíst nebude, případně z celého talíře vyjí např. jen hrášek, přílohu nikdy, max kousek masa V rozpacích Když ho krmim já, tak tam občas propašuju i kousek bramboru nebo tak. No strašný strašný, ale co s tim Smutný Zejména teď mi to už fakt vadí, když krmim dva kousky Kulivočko

Hmm, cosi mi to připomíná. Kulivočko Akorát našemu jsou čerstvě 3 a taky se nejradši nechá nakrmit. Je to hroznej nejedlík, na třech letech 12,5kg, jídlo vůbec nepotřebuje, obzvlášť, když má jíst sám. Jinak naprosto stejně, pokud jísám, tak žádnou přílohu nechce, sní max maso, z polívky vodu... Kulivočko Grrrrr A s tím krmením dvou kousků...no jak u vás no.
Treperenda
Treperenda

Registrace: 10.8. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:24 pm    Předmět: Citovat

Tak Alex začíná jíst teď sám, nechce abych ho krmila, moc ho to baví a rychle se zlepšuje. No ale má 31měsíců,takže fakt už bylo na čase.

Když mu bylo těch 20měsíců,tak židličku úplně bojkotoval, odmítl v ní sedět, radši by byl o hladu. Musela jsem ho krmit za pochodu, doslova. Naštěstí to netrvalo moc dlouho.
Howgh
Howgh

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:26 pm    Předmět: Citovat

u nas niekedy po rokur? nespominam si na prilisny bordel. urcite ze zo zaciatku bolo viac polievky v podbradniku, ale pride mi to normalne.

katka chcela vsetko hned sama, tak s tym naozaj nebol problem.

Minka
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:29 pm    Předmět: Citovat

Andrejka někdy kolem roka, na roce a půl už suverénně lžicí i vidličkou bez bryndání. Jířu jsem krmila min. do 2 let, jinak by nejedl.
Frndulka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 21.9. 2006

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:38 pm    Předmět: Citovat

Určitě záleží jaký má dítě vztah k jídlu. Jedlík bude jíst sám brzo, nejedlík se bude v jídle nimrat a je potřeba ho dokrmovat, aby vůbec něco snědl.

Mám doma oba exempláře. Syn se nechal krmit ještě ve třech letech, sám jedl pouze oblíbená jídla. Dceři je teď 23m, sama jí pěkně cca od 20ti měsíců.

M.

Koniklec
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 21.1. 2009

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:49 pm    Předmět: Citovat

ahoj,

fakt záleží na dítěti a rozpětí je veliké Vychechtaný

Luky bude mít 18m, je to nejedlík, ale ne snad, že by mu až tak nechutnalo, ale nevydrží u jídla, leze ze židličky, rozptyluje se vším možným...s jídlem dělá všechno možný a hrozná sranda. Rozhodně ho to nezaujme tím, že by to bylo dobrý a seděl a jedl Veselý

takže, lžičkou občas, ale fakt občas sám jí,chvilku mu to je, ale rozhodně se nenají a pokud nechci, aby umřel hlady, musím ho dokrmit nebo ho nechávám rukama, což ho baví a i se nají.

nehrotila bych to. nakonec jíme minimálně lžičkou všichni Veselý
Vladana
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 7.6. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 9:25 pm    Předmět: Citovat

Všichni kluci asi od 2 roků jedli opravdu pěkně sami. Do té doby bylo jídlo všude. Nemáme bohužel doma místo na dětskou židličku, takže musí u jídla klečet nebo být u někoho na klíně, takže se ta možnost krmení nabízí sama.
Nejmenší je jedlík a slušně zvládá i velkou lžíci, hlavně když má na ní něco k jídlu.
V. a tři kluci
Dráček
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 7.8. 2008

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 9:39 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, tak náš klučina, 20 měsíců s enechá rád krmit, sám občas rukama a ev. lžící, je to spíš njedlík..takže klidek...to přijde...A jsme na tom úplně stejně: jídlo mu přijde, podobně jako spánek, velká zdržovačka od poznávání světa... Huráááá
Tesss
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 28.5. 2009

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 9:49 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
dceři je 13 měsíců a asi před týdnem si najednou začala brát lžičku a chce jíst sama, s dopomocí s tím ani není moc velký nepořádek...
Myslím, že je to fakt individuální a nejde to uspěchat, jako nic s dětmi. Až bude chtít, tak začne a nějaké vytrvalé nucení lžičky by mohlo spíš odradit. Hlavně, že jí, třeba i rukama Mrk
Brzy taky začne chtít napodobovat dospěláky i v tomhle:-)
Jinak u nás židlička byla jeden čas taky krajně neoblíbená, různě se po ní šplhala, snažila se z ní vylézt... Nevšímala jsem si toho, krmila jsem ji i tak a časem ji to přešlo a teď sedí celkem v klidu, víc než 15-20 min ale nevydrží. V nejhorším období jsem ji krmila na klíně (ale bylo to na převlečení nás obou po každé akci) a se svačinkou jsem ji naháněla u oblíbených hraček Veselý

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Máme batole Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: