Zaslal: po únor 08, 2010 6:44 pm Předmět: Kdy jí samo lžičkou
Ahoj, chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti s učením jíst jídlo lžičkou, malé je 20měsíců a lžičkou teda nejí, a hlavně mi nechce vydržet v židličce, jídlo je pro ní zdržování, jak jí přimět aby si sedla a učila se tak jíst sama Děkuju Dana
Registrace: 9.1. 2007 Příspěvky: 2661 Bydliště: Praha 4
Zaslal: po únor 08, 2010 6:59 pm Předmět:
syn jedl lžičkou sám od 10 měsíců, dcerka se nechala krmit do roka, sama začala jíst vidličkou po roce, lžička následovala. tak od 15 m jí úplně sama, sem tam jí šupnu lžičku, když vidím, že s jídlem provádí vědeckou práci...
záleží na dítěti, řekla bych, a zejména na jeho chuti k jídlu. A pak ještě na matce a její ochotě vytírat a utírat a převlíkat
ahoj, já bych to nehrotila. Eli chce k jídlu, které jí normálně rukama, lžičku, aby mohla dělat "míchy, míchy" a při té příležitosti se nechá přimět k tomu, aby sama nabrala a strčila do pusy. Ale že by se takhle najedla, to teda ani omylem. Má 17 měsíců. Myslím si, že je důležité, že tvá malá jí a není podstatné jak. Taky bych řekla, že se nejlíp učí napodobováním, takže když já budu jíst s ní svojí lžičkou nebo vidličkou, bude mě stopro napodobovat.
Naposledy upravil Marmulka dne po únor 08, 2010 7:09 pm, celkově upraveno 1 krát.
Můj syn začal až teď všechno sám jíst, a to je mu 30 měsíců, před tím jen občas, když chtěl, ale teď už chce sám a je to podle mě akorát, žádný bryndání, rozlejvání. _________________
Ehm... 33 měsíců a krmíme Umí sám, ale nechce Prostě radši jíst nebude, případně z celého talíře vyjí např. jen hrášek, přílohu nikdy, max kousek masa Když ho krmim já, tak tam občas propašuju i kousek bramboru nebo tak. No strašný strašný, ale co s tim Zejména teď mi to už fakt vadí, když krmim dva kousky _________________
Registrace: 9.1. 2007 Příspěvky: 2661 Bydliště: Praha 4
Zaslal: po únor 08, 2010 8:09 pm Předmět:
Ivast napsal:
Můj syn začal až teď všechno sám jíst, a to je mu 30 měsíců, před tím jen občas, když chtěl, ale teď už chce sám a je to podle mě akorát, žádný bryndání, rozlejvání.
přesně, 10 měsíců = děsivý ztráty, po jídle komplet dítě převlíct, vytřít podlahu, utřít stůl a otřít zeď, pak převlíct sebe Ale zase se samotní brzy nasnídali a navečeřeli a nasvačili a to se u nás počítá.
Roza po půlroce už jí celkem slušně, ale taky občas má kaši ve vlasech. Na zemi už je to minimálně a ona má velký ergo bryndák, takže je i vlastně čistá (roozuměj oproti tomu, jak jedla dřív)... A taky - ona jí moc ráda a hodně, sní porci jako dospělák a sedí u toho s rozkoší klidně půl hodiny... _________________
Ehm... 33 měsíců a krmíme Umí sám, ale nechce Prostě radši jíst nebude, případně z celého talíře vyjí např. jen hrášek, přílohu nikdy, max kousek masa Když ho krmim já, tak tam občas propašuju i kousek bramboru nebo tak. No strašný strašný, ale co s tim Zejména teď mi to už fakt vadí, když krmim dva kousky
Hmm, cosi mi to připomíná. Akorát našemu jsou čerstvě 3 a taky se nejradši nechá nakrmit. Je to hroznej nejedlík, na třech letech 12,5kg, jídlo vůbec nepotřebuje, obzvlášť, když má jíst sám. Jinak naprosto stejně, pokud jísám, tak žádnou přílohu nechce, sní max maso, z polívky vodu... A s tím krmením dvou kousků...no jak u vás no. _________________
Tak Alex začíná jíst teď sám, nechce abych ho krmila, moc ho to baví a rychle se zlepšuje. No ale má 31měsíců,takže fakt už bylo na čase.
Když mu bylo těch 20měsíců,tak židličku úplně bojkotoval, odmítl v ní sedět, radši by byl o hladu. Musela jsem ho krmit za pochodu, doslova. Naštěstí to netrvalo moc dlouho. _________________
Luky bude mít 18m, je to nejedlík, ale ne snad, že by mu až tak nechutnalo, ale nevydrží u jídla, leze ze židličky, rozptyluje se vším možným...s jídlem dělá všechno možný a hrozná sranda. Rozhodně ho to nezaujme tím, že by to bylo dobrý a seděl a jedl
takže, lžičkou občas, ale fakt občas sám jí,chvilku mu to je, ale rozhodně se nenají a pokud nechci, aby umřel hlady, musím ho dokrmit nebo ho nechávám rukama, což ho baví a i se nají.
nehrotila bych to. nakonec jíme minimálně lžičkou všichni
Registrace: 7.6. 2007 Příspěvky: 255 Bydliště: kousek od Brna
Zaslal: po únor 08, 2010 9:25 pm Předmět:
Všichni kluci asi od 2 roků jedli opravdu pěkně sami. Do té doby bylo jídlo všude. Nemáme bohužel doma místo na dětskou židličku, takže musí u jídla klečet nebo být u někoho na klíně, takže se ta možnost krmení nabízí sama.
Nejmenší je jedlík a slušně zvládá i velkou lžíci, hlavně když má na ní něco k jídlu.
V. a tři kluci
Ahoj, tak náš klučina, 20 měsíců s enechá rád krmit, sám občas rukama a ev. lžící, je to spíš njedlík..takže klidek...to přijde...A jsme na tom úplně stejně: jídlo mu přijde, podobně jako spánek, velká zdržovačka od poznávání světa...
Ahoj,
dceři je 13 měsíců a asi před týdnem si najednou začala brát lžičku a chce jíst sama, s dopomocí s tím ani není moc velký nepořádek...
Myslím, že je to fakt individuální a nejde to uspěchat, jako nic s dětmi. Až bude chtít, tak začne a nějaké vytrvalé nucení lžičky by mohlo spíš odradit. Hlavně, že jí, třeba i rukama
Brzy taky začne chtít napodobovat dospěláky i v tomhle:-)
Jinak u nás židlička byla jeden čas taky krajně neoblíbená, různě se po ní šplhala, snažila se z ní vylézt... Nevšímala jsem si toho, krmila jsem ji i tak a časem ji to přešlo a teď sedí celkem v klidu, víc než 15-20 min ale nevydrží. V nejhorším období jsem ji krmila na klíně (ale bylo to na převlečení nás obou po každé akci) a se svačinkou jsem ji naháněla u oblíbených hraček _________________
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.