Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 1066 Bydliště: Praha 10 - Strašnice
Zaslal: po únor 08, 2010 5:54 pm Předmět: masopustní rej ve školce - prosím o tipy na masku
ahojky všem, prosím o tipy, co dát čtyřleťákovi na sebe za masku na školkový masopustní rej - měl by představovat ŘEMESLNÍKA Z MINULOSTI(žádný opravář televizí a spol. ); nás napadá kominík (černé triko, černé punčocháčky, něco bílého na hlavu ......... ); uvítám jakékoli další nápady s přibližným popisem co na sebe ; předem moooooooooc děkuji _________________
[/url]
Registrace: 11.1. 2008 Příspěvky: 926 Bydliště: Praha
Zaslal: po únor 08, 2010 6:02 pm Předmět:
mě napadl ještě:
švec ... zástěra, malý kladívko a škrpál
hrnčíř ... opět zástěra + hrnek v ruce
malíř ... štětce, kartón místo plátna
písař ... papíry a brk (teď nedávno jsem zrovna koupila píšící brk v knihkupectví Luxor)
dřevorubec ... sekera
vozka ... nějaký kabátek a bič (tyčka s provázkem)
No, jasně, že chápu, že ne skutečná.
Mně napadl ponocný:: kožíšek, taková ta zakulacená trubka přez rameno na řemínku a na druhé rameno butelka na rum.
Zaslal: po únor 08, 2010 6:31 pm Předmět:
Josefka napsal:
Sekera dobrý
No, jasně, že chápu, že ne skutečná.
Mně napadl ponocný:: kožíšek, taková ta zakulacená trubka přez rameno na řemínku a na druhé rameno butelka na rum.
tak to už rovnou za řezníka ... nožů je doma spousta a opatlat zástěru syrovým masem zvládneš za minutu a maska je hotová
a konec černého humoru
napadly mě další: pošťák (čepka, brašna s obálkami přes rameno), zahradník (slamák, do ruky kvetináč/konývka), pasáček (obyč oblečení, klobouk (případně ovčí kožíšek), hůl, a pokud máte doma tak plyšová ovečka/kravička/koza ...), rybář/porybný (holiny, prut, síť) ...
Registrace: 31.10. 2006 Příspěvky: 4924 Bydliště: Praha 6
Zaslal: po únor 08, 2010 6:37 pm Předmět:
No, u nás bude masopustní rej ve čtvrtek a mladej bude buď zedník (montérky máme od ježíška, k tomu od táty helma na hlavu, plány z nějaký starý akce a z kartonu udělám hladítko a zednickou lžíci) a nebo automechanik (opět montérky a kartonový klíče, sikovky nebo něco na ten způsob - uvidím, co zvládnu spáchat)
Ale není to žádný starý řemeslo, takže jsem asi moc nepomohla _________________ Pohádka o Kubíčkovi a Vojtíškovi Nebu-land => moje Zelené Impérium
Syn byl předloni ve školce za pekaře . Bílé kalhoty, bílé triko s dlouhým rukávem a bílá zástěra. Na zastěru jsme namalovali velký chleba. Na hlavě měl bílou čepici - lodička a na ní namalované dva rohlíky. V ruce měl košíček s ubrouskem a s rohlíkama .
Gandel, výborně! Málem bych nepoznala, že to nářadí je dekorace a ne funkční Vážně!
Náš klučíček chtěl za vodníka. Matka scháněla masku, šila po nocích, lepila zelený cilindr...dva dny před maškarním že prej chce za policajta. Mezi tím mi kolegině donesla docela ošklivého kašpárka (jednobarevný, umělohmmotný roliničky, čapka spíše na spaní...) a on si vybral právě tuto. holt mi mohlo být jasné, že červená zvítězí, ať je to co je to. Ovšem dnes ráno, že si za boha na sebe nic nevezme, tak nevím, jak se s tím ve školce popral. za chvilku pro něj razím (a na fotky se teda obzvláště těším - bude to tam smý spiderman, voják, policajt a mickeymouse:-)))jo a tucet princezniček/víl.
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 1066 Bydliště: Praha 10 - Strašnice
Zaslal: pá únor 12, 2010 3:51 pm Předmět:
Gandel, paráda!
tak my nakonec zvolili rybáře dle tipu Ardnas (což je při troše dobré vůle staročeské řemeslo ) - holinky, síť, prut, pogumované kalhoty a další ryb. atributy máme, tak snad to v úterý dobře dopadne!
Zaslal: pá únor 12, 2010 4:13 pm Předmět:
Shrine napsal:
Gandel, paráda!
tak my nakonec zvolili rybáře dle tipu Ardnas (což je při troše dobré vůle staročeské řemeslo ) - holinky, síť, prut, pogumované kalhoty a další ryb. atributy máme, tak snad to v úterý dobře dopadne!
no pochopila jsem že zadání je ani ne tak staročeské řemeslo jako spíš povolání ... takže přeci porybný no ne?
Gande - úúúúúžasný!
Josefko - jo tak to bývá, člověk se může přetrnout a ono prd ... hih
Petraj - jako opravdická, každopádně bude mezi holčičkami tutově jediná (u nás teď letí právě princezny takže je pak jedna z milionu, ale stejně ta nejhezčí, jak opro každou mámu )
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.