Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Menu
.
Reklama
Poslední komentáře  
· 1 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 2 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 3 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 4 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 5 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 6 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 7 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 8 ZIMŇÁTKA a sourozenci č.190 - logopedický a posunovací
· 9 Květníček - 218. díl - První rok ve školce
· 10 Deníček Matýsků č. 126 - Štrůdl potřetí aneb Jak (se) rodí Lvi doma 1.díl
ZRNKA NABÍZEJÍ!!!
Určitě najdete proč si zasloužíte nové tričko, vaše děti nového plyšového kamaráda. Rozhodně nezapomeňte na zbytek rodiny - co takhle kalendář na rok 2011. Podpoříte tak dobrou věc.
A ještě, pokud je Vám na BC dobře, podpořte jej:
TO MUSÍTE MÍT!!!
BC KALENDÁŘE nástěnné i stolní - s hláškami BC dětí :-) Objednejte již nyní - výtěžek jde na ZRNKA! :-)

Poslední diskuse
· 1 Salat: losos, brokolice olivovy olej?
· 2 .avi na hratelné medium, jak na to?
· 3 Sýrie
· 4 chodíte k lékaři s "boulí"???
· 5 domaci pekarna Kenwood BM 450 - nejde vyndat hak
· 6 rozvrzaný kočárek, co s ním?
· 7 Zapadlé diskuse ke smazání - čistka
· 8 14ti denní mimi, nutrilon a bobky
· 9 WORD - poznámka po čarou
· 10 Prodlužte si život

Poslední týden

Diskusní příspěvky
·  1 Dobry den, jdeme provest exekuci...
·  2 Háčkování
·  3 Prosincova miminka 2009
·  4 Háčkování
·  5 únor-březen 2010 (přítelkyně)
·  6 chodíte k lékaři s "boulí"???
·  7 Profičky
·  8 2006 - duben
·  9 Kamarádek není nikdy dost II.
·  10 Hubnu, hubneš, hubneme ...
Baby-Café Eshop
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Batole (15 měs.) opuchlá tvář

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Petik3
Pískle

Registrace: 2.10. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 3:10 pm    Předmět: Batole (15 měs.) opuchlá tvář Citovat

Ahoj,

je mi jasné, že diagnózu přes net nestanovím, ale chci jen vaše zkušenosti.

Malej už je druhý týden nemocný, začalo to rýmou a zánětem spojivek, pak čtyřicítky horečky, následně kašel, plná pusa aftů, do toho mu lezou dvě spodní stoličky. Dostal ATB Zinat, antivirotika na afty + Mucosolvan na kašel. No a dnes ráno se probudil ještě s opuchlou tváří, otok má i jakoby za uchem + spodní čelist a část tváře. Volala jsem Dr., jestli máme přijet a on řekl ať zkusíme obklady, ATB že stejně bere a kdyby to neustupovalo, tak se máme ukázat.

Já ale přemýšlím od čeho to má. Horečku k tomu nemá, dnes je mnohem méně mrzutý než předchozí dny, kdy probrečel dny i noci. Má stále zelenou rýmu, tak mě napadlo, zda nemá zánět středouší (ale na ucho si nechá sáhnout) nebo příušnice ? (ale to byho asi taky bolelo a víc by plakal). Tak poslední, co mě napadá, že to má od prořezávající se stoličky. Moc si do pusy kouknout nedá, ale na té straně s otokem, má na dásni bouli a stolička ještě nekouká. Ovšem zatím jsem neslyšela, že by dítěti takhle opuchla tvář při prořezávání zubů (spíše při zkaženém zoubku). Stalo se vám, že dítě opuchlo při prořezevání prvních zoubků?

Ještě prosím o nějaké fígle, jak a čím nakrmit dítě s bolestí zubů a aftama a kašlem a krmeného ATB. Malej je drobek i když jí normálně a teď mi přijde, že se mi ztrácí před očima a jíst samozřejmě skoro nechce.

díky
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
E-liska
Drbna
Drbna

Registrace: 16.2. 2009

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 3:14 pm    Předmět: Citovat

Zkus napsat holkám do diskuse o homeopatikách, mohli by ti dobře poradit!

K jídlu bych asi zvolila studnej jogurt z lednice i přes ten kašel myslím, že to chladné mu určitě uleví, navíc jogurt obsahuje probiotické bakterie, prospěšné pro střeva po ATB Mrk

Jinak bych možná zkusila řídkou mléčnou kaši z flašky. Buď vlažnou, nebo klidně i přiměřeně vychlazenou.
Petik3
Pískle

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 3:52 pm    Předmět: Citovat

Teď mi snědl dvě skleničky Hami zeleninu s kuřecím (ty malé skleničky, jak jsou od 4. měsíců, protože ty jsou rozmixované úplně do hladka). Ale sláva, sláva.

S kaší skoncoval asi před dvěma měsíci, přitom je měl rád a najednou ze dne na den je přestal jíst. UM taky nepije, nepil nikdy (do 10 měs. kojen a pak jen jogurty a posléze i lipánky). Teď pár lžiček jogurtu jedl, ovšem nyní se nám k tomu přidal ještě pruůjem (zřejmě po ATB), tak už vůbec nevím, co bude jíst.
Petik3
Pískle

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 3:56 pm    Předmět: Citovat

Jo a ještě jsem mu ředila do flašky ovocné přesnídávky, dávám jen jablko a banán, ovšem nevím jestli je to pravé ořechové na ty afty (no snad když to není čerstvé ovoce, tak to nedráždí).
Elvi
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 26.8. 2008

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 4:03 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, radu nemám, ale nechápu, že si Dr. nechce prohlédnout dítě s tak rozsáhlým otokem. Asi bych popadla dítě a jela na potovost. Přeju ať jste brzy fit.
Petik3
Pískle

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 4:15 pm    Předmět: Citovat

Elvi - kdyby měl horečku a nebo byl plačitvý, tak bych už asi jela. Ach jo, ale stejně mě to hlodá. Neměla jsem dr. volat, ale rovnou tam zajet. Když já zase s ním nechci k doktorovi jezdit, pokud bych měla jet zbytečně. On je teď tak oslabenej, že chytne asi úplně cokoli a kolem nás teď ještě řádí střevní chřipky a spála, tak se prostě bojím, aby si od doktora ještě něco nového nepřivezl. No je to těžký.
E-liska
Drbna
Drbna

Registrace: 16.2. 2009

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 4:36 pm    Předmět: Citovat

Petik3 napsal:
Teď mi snědl dvě skleničky Hami zeleninu s kuřecím (ty malé skleničky, jak jsou od 4. měsíců, protože ty jsou rozmixované úplně do hladka). Ale sláva, sláva.

S kaší skoncoval asi před dvěma měsíci, přitom je měl rád a najednou ze dne na den je přestal jíst. UM taky nepije, nepil nikdy (do 10 měs. kojen a pak jen jogurty a posléze i lipánky). Teď pár lžiček jogurtu jedl, ovšem nyní se nám k tomu přidal ještě pruůjem (zřejmě po ATB), tak už vůbec nevím, co bude jíst.

Tak bych udělala vývar, v tom rozmixovala vařenou mrkvičku a rozvařenou rýži (nebo můžeš použít instantní rýžovou moučku, nebo nemléčnou rýžovou kaši- to je to samé). Případně naředěný rozmixnutý banán. Tyhle věci by ten průjem zastavit mohly, zároveň zasytí a dodají vitamínky Mrk

Držím palečky!
Elvi
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 26.8. 2008

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 6:48 pm    Předmět: Citovat

Na dodání energie - hroznový cukr Glukopur rozpustit do vody. Mají i v normálním obchodě. Nebo ještě Kulíšek - rehydratační nápoj (v lékárně).
Pavlis
Treperenda
Treperenda

Registrace: 8.6. 2007

PříspěvekZaslal: po únor 08, 2010 8:59 pm    Předmět: Citovat

ahoj, nemám zkušenost s otokem při zubech, ale moje holka takhle "trpí" na uzliny., kdykoli chytne nějakou infekci, nebo třeba teď má rýmu, tak se jí dost zduří uzliny (většinou jen na jedný straně). taky jsem několikrát pomyslela na příušnice, protože otok má přesně pod uchem, na konci čelisti + okolí. Nedávno to měla dost, to už mi nedalo a naléhala jsem s dotazy k dr. a ten mě uklidňoval s tím, že některý děti jsou prostě "uzlináři".
a pak mám ještě jednu zkušenost, kdy jsem v letu po Praze holky zatáhla k Mc donaldovi, holky měli hranolky a najednou, holka po pár minutách strašně opuchla taky v těhle místech, pod uchem, směrem ke krku, dost to bylo zatuhlý...no já naprosto zděšená, že se mi začně dusit, jsem doběhla do Kartouzský , našla nejbližší dětskou dr., ta na ní nic zásadního neshledala (než jsme jí našli, otok se o víc než polovinu zmenšil). Říkala jsem to později naší ORL doktorce a ta říkala, že to mohla být alergická reakce na NĚCO, koření, sůl, drobek cokoli se jí pohlo dostat to takovejch slinejch kanálků, či jak tomu říkala a vyvolalo to takovou reakci. Poté co to pitím vypláchla, tak to časem ustoupilo... ale to jen mimochodem.
Já bych se přikláněla k tomu, že by mohl mít ty uzliny, kort po tý rýmě a aftech...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Petik3
Pískle

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 10:02 am    Předmět: Citovat

Pavlis: no nad uzlinama jsem taky přemýšlela, protože toho má teď hodně (afty, kašel, rýma), takže se mohl imunitní systém takhle pobláznit, ale zdálo se mi to příliš rozsáhlé. Ale od zubů to asi taky není, ten otok není směrem do tváře, ale za uchem, pod uchem jakoby po krční tepně. Dnes ještě trochu otok je, ale už je tak poloviční. Teploty přes noc neměl a i lépe spal, paradoxně jakoby se mu tím otokem ulevilo.
Andruska
Pískle

Registrace: 13.4. 2007

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 11:39 am    Předmět: Citovat

Ahoj,
a nemůže to být alerg.reakce na antibiotika?Mám zkušenost s reakcí na penicilín - otoky na hlavě,rukách pak i nohách.
Andrea.
Petik3
Pískle

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2010 2:34 pm    Předmět: Citovat

Při reakce na ATB by dle Dr. spíš bylo na obou stranách. A asi by to dnes neustupovalo, když bere ATB dál.
Kindermula
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 27.7. 2009

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2010 11:51 am    Předmět: Citovat

Ahoj, takhle to začalo u naší neteře, a skončilo to diagnozou na boreliozu.Na tuto myšlenku mne navedlo to červené ucho.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - Domácí lékař pro každý věk i stav Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: