Zaslal: ne listopad 08, 2009 4:20 pm Předmět: BUCHTA DLOUHÁ JAKO METRO *FOTO*
Tenhle recept mám od Lucky73 - a původní název je Metrová buchta. Davídek to ovšem zkomolil a představil si pod tím, když jí na lince viděl hotovou, buchtu dlouhou jako metro - a mně se to tak líbí víc Je to vážně luxusní záležitost, ale varuju - je to pracné, doporučuju třeba jako základ dortu k narozeninám anebo když víte, že ten den se z kuchyně beztak nehnete, tak se do ní pusťte. Stojí za to, to zas jooo
Ingredience:
6 vajec
3 dcl oleje
3 dcl vlažné vody
450 gramů hladké mouky
300 gramů cukru
prášek do pečiva
oříšky a kakao
Na máslovou náplň:
1 a půl kostky másla (v pův. receptu jsou dvě celé)
2 vanilkové cukry
4 lžíce rumu
30 dkg cukru
Na čokopolevu:
2 čokolády na vaření
100 gramů másla
- rozpustíme ve vodní lázni
Postup:
Nejdřív utřeme cukr se žloutky, pak přidáme olej a třeme asi tři minuty.
Pak přimícháme mouku s kypřicím práškem, vodu a nakonec pomalu ušlehaný sníh z bílků.
Vzniklé těsto rozdělíme na tři díly. Jedno necháme tak jak je, do druhého přidáme dvě lžíce kakaa, do třetího namleté oříšky.
Srnčí hřbet vysteleme pečícím papírem a postupně všechny tři těsta upečeme. Na asi 170 stupňů cca 25 minut každý.
Mezitím si připravíme máslový krém. Po utření dáme na chvíli do lednice.
Vychladné korpusy rozřízneme na tři díly.
Prostřídáme díly tak, abychom je krémem pospojili na střídačku.
Vyskládáme je pěkně vedle sebe (na efekt, pak by se mi do lednice tohle dílo stejně nevešlo, tak jsem ho zase rozkrájela )).
Připravíme si čokopolevu a buchtu dlouho jak metro potřeme krémem a začneme potírat polevou (nesmí být moc horká).
Buď už tak necháme, nebo třeba ještě dozdobíme nastrouhanou bílou čokoládou.
Nebo třeba kokosem - podle chuti
Buchtu dlouhou jako metro dáme do chladu a pak už jen zešikma krájíme a dlabeme
Dobrou chuť
Diny _________________
Můj čtyřlístek (Zuzka 16 let, David 6 let, Klárka 4 roky a Kája 2)
Hele - koukám, že sis to ještě pěkně ulehčila - u nás se krájí každej hřbej na plátky (prostě kolmo k tý delší straně), pak slepí a pak na šikmo krájí, když je hotovo....
A já se možu hned chlubnout, jak jsem to (po vzoru z netu nazdobila Mišce k třetím (tý jo, to už je tak dávno??) narozeninám....
Lucko, mě to prostě nebylo jasný, tak jsem to udělala takhle:)) A nikde na netu jsem nevygooglila to tvoje šikmo, a když to nevidím, tak nevím - nicméně i tak je to dobrý
Paráda, že jsi hodila fotku mašinky, se mi strašně líbí, Kájoš má dort k druhým narozeninám jasnej
Péct jsem teda neběžela, ale pokusila jsem se to namalovat neumělou rukou....
nahoře je, jak se to slepuje - prostě nakrájet a nastřídačku slepit
pak řezat "šikno" - jak jsou ty červený čáry (páč kdyby se řezalo "kolmo", tak na řezu nebude nic vidět...)
No a pod tím je obrázek, jak by to mělo vypadat na řezu.
A zatáčky - stačilo prostě přidat a krému na jedný straně - já teda rovnou i krájela mírně do zatáček. Ale krémem to bohatě stačí...
Tracey, no jak jsem to konečně pochopila já, tak z kratší, těch plátků bude spousta a spousta, proto taky ta dvě másla - já to zkorigovala, ale v tomhle případě bych to nechala
Lucko ale když koukám jak jsem to laicky udělala já, taky to není špatný, akurát to nezatáčí - a chuťově tam jsou jistý tři chutě pořád )) Prostě taky to de a ne že ne, a večer si dám a budu na tebe myslet ))))
Lucko ale když koukám jak jsem to laicky udělala já, taky to není špatný, akurát to nezatáčí - a chuťově tam jsou jistý tři chutě pořád )) Prostě taky to de a ne že ne, a večer si dám a budu na tebe myslet ))))
Ovšem to je hnusná provokace!!
A jasně, že to jde -prostě to máš teď poskládaný jako když se kupuje v cukrárně střecha....
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.