Zaslal: ne listopad 08, 2009 3:31 pm Předmět: KUŘE NA ROZMARÝNU S CITRONEM - FOTO *
... a do nadpisu bych pro tu báječnou chuť ráda ještě nacpala - a na máslíčku a na slanince ... uaaahhhh Prostě vyzkoušejte a uvidíte, brambůrky se jen rozplývají a o té křupavé máslové kůžičce bych z fleku mohla napsat báseň
Ingredience:
1 celé kuře
150 gramů másla
bylinky - snítky tymiánu a rozmarýnu (tymián může být i sušený)
2 citrony
palička česneku
na kostičky nakrájená slanina
Postup:
V pekáči rozpustíme trošku másla, kuře opláchneme, vytřeme do sucha, osolíme a pořádně potřeme rozpuštěným máslem a zbytkem naplníme kuřátku bříško (nebo co to tam má ). Bylinky pěkně zapícháme pod křídla, do másla, prostě si ho pěkně ozdobíme
Posypeme slaninou a dáme na půl hodiny zapéct na 200 stupňů do trouby, mezitím si připravíme na měsíčky nakrájené brambory a dva citrony. Česnek neloupeme, jen ho rozdělíme na dílky. Po půl hodince ke kuřeti a slanině přidáme brambory, česnek i citrony.
A pak už jen pečeme klidně i hodinku a půl na 170 stupňů, v případě potřeby maličko podlijeme vodou.
Dobrou chuť
Diny
PS: Na talíři se na vás ještě směje nádivka, přišlo mi, že se k téhle kombinaci bude hodit a taky že jo - nemusíme kvůli tomu čekat až na Velikonoce _________________
Můj čtyřlístek (Zuzka 16 let, David 6 let, Klárka 4 roky a Kája 2)
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 3342 Bydliště: Říčany u Prahy
Zaslal: ne listopad 08, 2009 7:14 pm Předmět:
Diny,
nebylo to moc kyselé? Já něco podobného (možná totéž ) zkoušela kdysi taktéž - je to Jamie, že? Ale manžel tam nerozdýchal ty citrony.. Ale jestli byla zkušenost pozitivní, jsem pro to znovu to vyzkoušet.
Jinak bych asi ubrala to máslo, případně slaninu, takto mi to přijde hodně tučné. _________________ Pajina
Pajino, je to jemně kyselé, dávala jsem hodně brambor, tak to dost nasákly ony. A citron se skvěle hodí k rozmarýnu, ten tam nesmí chybět. Máslo i slanina je na tobě, u nás to bylo tak akorát
Mňam, to je z Apetitu ne?
Dělala jsem několikrát, i konzervativnímu chlapovi chutnalo
Je to kyselejší, ale to mi právě chutná a ten česnek je tam taky úžasnej
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.