Tak na tenhle koláč se chystám už dlouho - a dnes konečně přišel jeho čas:) Citrony teď v zimě jsou rozhodně víc v kursu než v létě, tak co si je nevymačkat jen do čaje ?
Pak zapracujeme vařečkou hladkou mouku s kypřícím práškem a těsto pořádně prohněteme. Dáme odpočinout do ledničky.
Vymačkáme šťávu ze všech čtyř citronů.
Do misky přelejeme celou plechovku salka a přidáme citronovou šťávu.
Špachtličkou promícháme, až se oboje pěkně spojí.
Připravíme si formu na koláč, na pečící papír těsto pěkně rozmačkáme (na začátku si pomáhám tím, že papír dám na stůl, na něj těsto, přes těsto potravinovou folii a do tvaru kruhu si to pěkně rozválím, pak už ho jen přenesu do formy a prstama dohnětu ke krajům. )
Korpus dáme péct na 20 minut do trouby na 175 stupňů. Po vychladnutí ho potřeme směsí ze salka a citronové šťávy.
Z bílků ušleháme sníh (maličko na začátku osolíme, půjde líp šlehat) a přidáme druhou půlku moučkového cukru.
Lžící naklademe na koláč a dáme péct ještě dalších osm minut.
A pak už jen ... kávičku, čaj ... a dobrou chuť - je naprosto luxusní, přísahám !!
Diny _________________
Můj čtyřlístek (Zuzka 16 let, David 6 let, Klárka 4 roky a Kája 2)
Diny, tak do toho zítra jdu. A mimochodem, ty fotky jsou také luxusní. S tím se mi to bude péci samo
Díky za receptík, ráno skočím s klukama ještě pro citrony, toliko jich doma nemáme _________________
Až Ti bude úzko, otoč se čelem ke slunci. Všechny stíny budeš mít za zády...
Díky holky - já se snažila to dobře nafotit, ale jsou tmavší, než byl záměr...
A POZOR - pokud koláč nesní rodina na posezení, dejte ho do folie a do lednice. Jinak má hodně kavárenskou příchuť, opravdu taková luxusní záležitost pro návštěvy a tak, krásně se krájí, no prostě ... eňo ňuňo )
Díky holky - já se snažila to dobře nafotit, ale jsou tmavší, než byl záměr...
A POZOR - pokud koláč nesní rodina na posezení, dejte ho do folie a do lednice. Jinak má hodně kavárenskou příchuť, opravdu taková luxusní záležitost pro návštěvy a tak, krásně se krájí, no prostě ... eňo ňuňo )
No, počkej s jakou přijdu já - jak jsem ho pěkně "předělala" - ale vypadá skvěle!!! (a jak to voníííííí.... )
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.