Tenhle recept mám od své mamky. (Nejmenuje se teda Tonda ) - a možná ho některé znáte. Kdo ne, tak opravdu doporučuju, jak jinak - velká dobrota to je !!
Ingredience:
kuřecí čtvrtky, paličky, co máte rádi a v množství větším než malém
mrkev, celer, petržel (čím víc tím líp)
2 velké nebo 4 menší cibule
pár stroužků česneku
4 rajské protlaky
kečup
máslo, trošku oleje
koření: bobkový list, jalovec, nové koření, pepř celý, sůl (můžeme i podravku, já jsem nedávala, nějak tyhle univerzální kořenící směsi nemusím)
šálek vody
Postup:
Kuřecí čtvrtky omejeme, utěrkou osušíme a pořádně osolíme. Zeleninu nakrájíme na tenčí plátky. Cibuli klidně na silnější kolečka. Do pekáče dáme trošku oleje na dno a poklademe polovinou zeleniny a zasypeme kořením (přiměřeně ).
Pak přidáme prosolené kuřecí čtvrtky.
Otevřeme konzervy s protlakem a vyklepneme do pekáče, navrch dáme bobkový list.
Poklademe máslem a zbytkem zeleniny.
Zakápneme kečupem (je důležité koupit kvalitní nebo mít svůj vlastní - žádné levné náhražky).
Dáme péct na 180 stupňů, zalijeme šálkem vody - občas během pečení promícháme, ke konci pečení se snažíme mít kuře nahoře na zelenině, aby nám i kůžička zezlátla. Po hodině a půl otočíme stehna, aby se nám opekly zezhora ještě i z druhé strany.
Pak už jen servírujeme třeba s brambory, nebo kaší.
Dobrou chuť
Diny _________________
Můj čtyřlístek (Zuzka 16 let, David 6 let, Klárka 4 roky a Kája 2)
a sakra.. kořenová zelenina, divoké koření a tuna kečupu (skoro), to mě nemine..
díky, diny!
(a využiju příležitosti a doporučím ti dokonale šťavnaté kuře ze zářijového apetitu. bylo to tak.. jednoduché, delikátní a skvělé, že jsem si furt říkala, že jsem měla fotit a psát, jenže pak jsem uznala, že tak jak ty to nikdy nedokážu, a že ti to radši navrhnu, a že se to snad ujme ) _________________ matýsek (5 let!! uá..)
Tak jsem to zkusila.
Teda bez kečupu, domácí nemám a kupovaný kvalitní taky ne.
Hodně jsem váhala u toho protlaku, chtěla jsem tam dát pasastu, ale zůstala sjem věrna receptu.
A teda nevím, kde se stala chyba- Kuře na kořenové zelenině čas od času peču, tak sjem myslela, že s protlakem bude fajn změna. No a ono se mi to vůbec nepovedlo . Kořenová zelenina kyselá od protlaku, takové zvlástní...
Mě to teda nevadí, sním téměř vše, ale něco se evidentně nepovedlo a celkové vyznění nijak fenomenální nebylo _________________
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.