Zaslal: so srpen 29, 2009 1:33 pm Předmět: KUŘE NA ŠVESTKOVÉ OMÁČCE (FOTO)*
Tenhle recept vypadá složitěji, než ve skutečnosti je. S přípravou masa počítejte tak 5 minut a omáčka je hotová asi za 15. Jinak za nás pracují spotřebiče
Takže je spousta času na přílohu (brkaše atp.) anebo třeba na kafíčko a sobotní noviny
Ingredience:
Kuřecí stehna (nebo celé kuře, ale naporcované)
sůl, pepř
olivový olej
snítky tymiánu (nebo sušený tymián)
Rovnou sem napíšu i popis, je to jednoduché: kuřecí stehna nebo části kuřete nařízneme přes kůži, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, dáme do pekáče, přidáme tymián a na dvě hodinky zavřeme do trouby na 170 stupňů. Jen sem tam jukneme a případně přilijeme trošku vody, na závěr potřebujeme výpečky a také nechceme, aby se nám kuře připálilo
Suroviny na švestkovou omáčku:
2 střední cibule nebo tři menší
600 gramů švestek
1 zakysaná smetana
2 lžíce cukru
5 lžic ocetu balsamico
150 ml červeného vína
Postup:
Po dvou hodinách pečení kuře přendáme z pekáče do mísy a přikryjeme alobalem, aby zůstalo teplé.
Pekáč dáme na plotýnku a do výpečků dáme nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidáme cukr, jemně zkaramelizujeme.
Pak přidáme ocet balsamico, stále mícháme. Po chvilce víno, stále dusíme a nakonec natrhané švestky na půlky.
Švestkovou omáčku dusíme asi deset minut ...
... nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Maso vyndáme z alobalu a vložíme do omáčky.
A pak už můžeme servírovat
Dobrou chuť
Diny
(Inspirace: časopis Gurmán) _________________
Můj čtyřlístek (Zuzka 16 let, David 6 let, Klárka 4 roky a Kája 2)
To vypadá dobře mám ráda taková nasládlá jídla ale asi místo švestek zkusím povidla co myslíš?
Jinak strašně ráda podle tebe vařím dnes bylo selské kuře a minulý týden medový twister ale tentokrát jsem dělalela jen tu směs a jako přílohu rýží _________________
Frndulko, chtělas tu štávu - hele je fakt moc dobrá!!! Dvě kila švestek vypeckovaných zaleješ vodou (3l), ohřeješ na 80 stupňů, přisypeš dvě kyseliny citronové a necháš do druhého dne stát. Druhý den zase zahřeješ a přidáš kilo cukru. Pořádně zamícháš, až to začne bublat, můžeš nalévat do sklenic (já si schovávám takové ty od YO sirupů, vydezinfikuju víčka).
Frndulko, chtělas tu štávu - hele je fakt moc dobrá!!! Dvě kila švestek vypeckovaných zaleješ vodou (3l), ohřeješ na 80 stupňů, přisypeš dvě kyseliny citronové a necháš do druhého dne stát. Druhý den zase zahřeješ a přidáš kilo cukru. Pořádně zamícháš, až to začne bublat, můžeš nalévat do sklenic (já si schovávám takové ty od YO sirupů, vydezinfikuju víčka).
Já se té švestkové bála, ale je výborná
Diny, díky, že jsi si vzpomněla .
Určitě jí udělám, flašek od YO sirupů mám hafo, děti totiž jiný kupovaný šťávy nepijou . A na Maruščinu častou zácpu bude ta švestková to pravý .
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.