Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Sebedestruktivní...
· 2 Sebedestruktivní...
· 3 Sebedestruktivní...
· 4 Sebedestruktivní...
· 5 Sebedestruktivní...
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Šikana ve škole pro postižené
· 2 Potřebuji poradit
· 3 kdo to seděl u soudu??
· 4 Obaly na sešity
· 5 Kynutý koláč - efektní motání
· 6 Prirodni pripravky v domacnosti
· 7 Kurz rodopisu s hlídáním dětí
· 8 Slavná a úspěšná... Claricia :-)
· 9 Boule na krku dítěte, prosím o radu, akutní
· 10 genitální opar - přenos

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 ČERVEN 2012
·  2 ČERVEN 2012
·  3 ČERVEN 2012
·  4 Slavná a úspěšná... Claricia :-)
·  5 Ame radí - pátrá - informuje
·  6 Šikana ve škole pro postižené
·  7 Domácí Lučina :-)
·  8 Šikana ve škole pro postižené
·  9 Šikana ve škole pro postižené
·  10 Alternativní léčba - homeopatie, Bachovy esence, bylinky...
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Spíte se svým dítětem v jedné posteli?
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Máme miminko
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Spíte se svým dítětem v jedné posteli?
Ano a je to fajn
71%
 71%  [ 155 ]
Ano, ale vadí mi to
7%
 7%  [ 17 ]
Ne, je to špatný nápad
19%
 19%  [ 43 ]
Ne, ale ráda bych
1%
 1%  [ 3 ]
Celkem hlasů : 218

Autor Zpráva
Vanda_
Krafařka
Krafařka

Registrace: 26.5. 2009

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 7:51 pm    Předmět: Spíte se svým dítětem v jedné posteli? Citovat

Máte tu někdo zkušenost se společným nocováním?

Hodně jsem se o tom napřemýšlela a četla, co se dalo - a nakonec mi přijde smysluplnější spát s dítětem v posteli.. Koneckonců představa, že svoje dítě, které jsem devět měsíců nosila pod srdcem, najednou dám do samostatné postýlky (byť by třeba byla po ruce), mi přijde nepřirozená. Přesto se různě na internetu proti společnému nocování spíš brojí. Vím o tom a zajímám se tedy spíš o lidi, kteří mají se společným spaním zkušenost, ohlasy proti (nepodložené zkušeností) si můžu jít přečíst kamkoliv jinam ;)

Pokud tu už taková diskuze někde je, omlouvám se, nenašla jsem ji Stydlín

A na závěr ještě jeden zajímavý názor z článku http://www.femina.cz/rodina-a-deti/spolecne-spani-rodicu-a-deti-ano-nebo-ne-/6871:

O výhodách společného spaní referoval James McKenna, profesor antropologie na Univerzitě Notre Dame v Indianě. Pozval 35 kojících maminek s jejich miminky do spánkové laboratoře a monitoroval jejich noční odpočinek. Zjistil, že společné spaní matek a dětí nejen přispívá ke sladění jejich spánkového rytmu, ale kojencům se díky přítomnosti matky navíc dostává podnětů potřebných k tomu, aby neupadali do příliš dlouhých fází tzv. hlubokého spánku. "Právě ten totiž může být jednou z příčin náhlého úmrtí, pakliže miminko nemá dosud vyvinuty potřebné dýchací mechanismy pro přechod z hluboké fáze spánku do lehké."

Rovněž z antropologického hlediska se prof. McKenna za společný spánek přimlouvá - četné studie totiž potvrzují, že v kulturách s kvalitní medicínskou péčí a zároveň dlouhou tradicí společného spaní (např. v Japonsku) je procento náhlých úmrtí kojenců nejnižší.

Naposledy upravil Vanda_ dne pá červenec 03, 2009 8:59 pm, celkově upraveno 3 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Ro
Drbna
Drbna

Registrace: 19.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 7:57 pm    Předmět: Citovat

ano, pocity bývají různé, někdy bych vraždila, někdy jsem rozněžnělá.

Manufaktura u Ro
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Vanda_
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 7:58 pm    Předmět: Citovat

Tak sotva jsem to odeslala, našla jsem podobné diskuze hned dvě V rozpacích Kulivočko No ale už to tu nechám - už kvůli tomu hlasování.. Jestli nevadí.

Dib
Drbna
Drbna

Registrace: 15.11. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:02 pm    Předmět: Citovat

asi se ptáš na maličké miminka, takže moje prohlášení o tom, že spíme s naším skoro čtyřletým synem na jednom letišti, on přes celou postel a dospělí namáčknutí na jednom konci u zdi ti k ničemu nebude.
tak teda k miminkům - spali jsme spolu a bylo to správně. kdybych si měla vybrat jediného člověka, se kterým bych spala v posteli, bylo by to moje dítě, nevím kdo jiný by tam mohl spát smysluplněji. jestli su ochotná spát se svým partnerem, se kterým jsme převážnou většinu obou životů nepatřili do stejné smečky, nevím proč by tam nemělo být dítě, které je naší smečkou od prvopočátku. já jsem ráda zvíře, je to pohodlné a většinou blahodárné.
Vladana
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 7.6. 2007

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:02 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
já spím tak napůl. Syn usíná ve své postýlce, ale někdy mezi půlnocí a 5.hodinou ranní se probudí a stěhuje se ke mně. Pak spíme v pohodě až do rána, nijak moc sebou nehází, nekope. Přitulí se a oba spíme.
Občas se ale stane, že je vyspaný a chce si hrát, zpívá si a povídá si a usíná třeba až za hodinu. Ve 3 hoďky ráno je to fakt super :o . Ještě že to není často.
V.

Každá sranda něco stojí...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Leya
Howgh
Howgh

Registrace: 10.8. 2008

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:03 pm    Předmět: Citovat

POpravde, ja bych strasne rada. Spali jsme tak do 5ti mesicu, ale pak musel jit do sve postylky - maleho od malicka vsechno budi. Sustnuti deky, sebemensi pohyb, vsechno..... byl co pul hodiny vzhuru a pak jsme byli oba dva cely den nevrli a nevyspali..... Smutný
Nakonec to zaslo jeste dal, musela jsem se odstehovat i z pokojicku, protoze jak se v noci vzbudil a uvidel me, hned zacal vstavat a bylo po spani.... Proste on musi mit na spani uplny klid a hlavne me z dosahu. Zkousela jsem to od te doby asi petkrat, ale pokazdy po me celou noc skakal a ja spala celkem asi hodinu....

Mrzi me to, jsme spolu totiz sami a ja bych ho strasne rada mela u sebe v posteli. On ale potrebuje svuj prostor, takhle bysme se oba akorat trapili..... Smutný srdicko

Zelvicka
Kavárenská povalečka :-)

Registrace: 7.8. 2007

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:04 pm    Předmět: Citovat

Prcek s náma spal od mala a spí doted.
Otázka jak to provedem, až se narodí mimčo.
Vanda_
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:06 pm    Předmět: Citovat

Díky Dib, vidím to hodně podobně, leč zkušenost ještě nemám Jsem si už říkala, jestli nejsem špatná matka, když 14 dní před TP nemám postýlku a ani ji nechci.. Vychechtaný

Díky Vladano! Veselý

Vanda_
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:08 pm    Předmět: Citovat

Ještě by mě lidi zajímalo, jak velkou máte postel? My se doma na společném spaní shodneme, ale postel máme 160 a muž se děsí, že se budeme vejít špatně. Já se neděsím.

Gábinka
BC katalog (moderátor)

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:08 pm    Předmět: Citovat

s Bárou do 2let, pak u nás ještě hodně dlouho (skoro 2roky) usínala a přenášel manžel. Jako miminko OK, pohodlné, dobroš. Ale jak byla hejbací, už to bylo nic moc. Ale kdyby to šlo, vyžaduje to dodnes.

Aneta u nás byla měsíc, pak byla měsíc v lehátku a pak do postýlky. U nás moc dobře nespí. Brala jsem si jí, dkyž marodila, ale snáší to špatně. Stejně jako mi nespala nikdy na prsou, neumí to, moc jí to ruší a cestuje, zatímco Bára mi jako miminko na prsou spala hodiny...

Aneta ale vůbec není takovej mazel, jako byla Bára. Ale je zas taková - hodnější? či jak to nazvat...

Nech to koňovi, jak to bude, až se prcek narodí. Třeba to nemusí moc vyhovovat jemu, třeba to pak nebude vyhovovat tobě, kdo víVeselý
Gábinka
BC katalog (moderátor)

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:10 pm    Předmět: Citovat

Vanda_ napsal:
Ještě by mě lidi zajímalo, jak velkou máte postel? My se doma na společném spaní shodneme, ale postel máme 160 a muž se děsí, že se budeme vejít špatně. Já se neděsím.

160 jsme měli taky (teď už máme menší - ale to je na jinou diskusi:D ) a spali jsme tam 3 a pak i když jsem byla těhotná - Bára na půlce s manželem a já s břichem měla svojí půlku - ale to už byla fáze, dky mě to vadilo, já už to nechtěla a tak jsem řekla OK, ty to chceš, tak ale do své. (teda mi to vadilo dřív než v těhotenství, ale pak to už nešlo)
Monikki
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 30.7. 2008

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:11 pm    Předmět: Citovat

První dcerku jsem se po kojení v noci odkládala zpět do postýlky,po ránu už se mnou v posteli zůstávala.Syn - jak kdy a s nejmladší už to neřeším vůbec a postýlku mám přiraženou k posteli hlavně jako zábranu k posteli,aby nespadla.Po usilovném uspávání na baloně,kojením nebo v šátku ji uložíme do postýlky,někdy se hned nevzbudí Vychechtaný .
Kojím často a nemám ani sílu ji vracet do postýlky a její přítomnosti v posteli si s manželem užíváme.
Jak píše Ro,taky bych ale někdy vraždila.Když spinká a jsme přitulené,je to krásné,ale jakmile se poněkolikáté v noci s řevem vzbudí a dožaduje se prsa,je to hrůza.Právě proto chci kojení už utnout (teda nevím jak u takového závisláka) a spát s náma doufám ještě nějakou dobu bude Veselý .
Zelvicka
Kavárenská povalečka :-)

Registrace: 7.8. 2007

Vanda_ napsal:

Klasiku 180.
Postýlku jsme měli, ale nějak neplánovaně se prcek přesídlil k nám a už tam zustal. Spal o 100% klidněji a líp, než u sebe v postýlce.
Brody
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 20.10. 2006

Ano spíme s oběma Vychechtaný . Teď už bohužel méně často Smutný . Je pravda, že po dvojité noční návštěvě manžel odchází se slovy "Chci se vyspat" do děcáku Vychechtaný . Přiznám se, že se mi líbí, když vedle mě kluci chrní a pochrupujou. Takže když mě v noci vzbudí dvoje tlapání když jdou k nám vůbec se nezlobím Vychechtaný

Naposledy upravil Brody dne pá červenec 03, 2009 8:13 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Blanka2
Moderátor FFF
Moderátor FFF

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 8:12 pm    Předmět: Citovat

záleží na rodičích a přístupu - nestuduj "názory" ale jak to cítíš ty.

já spávám s oběma, nebo jen s druhorozeným (s tím teda pořád téměř od porodu, už 9měsíců spí na mým rameni nebo na mě) ale když prvorozená 3a1/4chce moc ráda ji vezmu k sobě do pelechu a manžel šupajdí do pokojíku (vyspíme se všichni dobře). Manžel se s náma nevyspí, protože s tím až tak nesouhlasí, ale nechává to na mě a dětech...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Máme miminko Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Další
Přejít na stránku
Strana 1 z 11
Přidat do záložek

Přejít na: