Registrace: 17.6. 2008 Příspěvky: 3437 Bydliště: Praha
Zaslal: so duben 18, 2009 10:56 am Předmět:
Ahoj Mirabelko, tady je odkaz na diskusi o cestovani letadlem, napsala jsem tam, co me napadlo k tematu.
Jinak nejmensi miminko jsem vezla dvoutydenni, narodilo se na navsteve v CR a vracelo se domu ;)
Za sebe rikam, ze bych pockala az bude zakladni ockovani, prece jenom nevis, kdo bude sedet v letadle vedle tebe. Zrovna nedavno jsme resili, ze posadce se nezdala maminka s ditetem, ktere bylo samy pupinek - z maminky nakonec vylezlo, ze holcicka ma nestovice, ale pry uz neni infekcni. Ale ver tomu, ze... A jednu dobu byla afera s cestujicim, co mel TBC, resilo se to i v tisku a tv. Posadka pak chodila na kontroly plicni.
Taky zalezi, kam chcete letet, pokud to bude zeme s podobnym klimatem, tak bych se toho nebala.
Registrace: 3.9. 2008 Příspěvky: 3150 Bydliště: Sydney
Zaslal: so duben 18, 2009 11:08 am Předmět:
Gedzit diky... diskuzi jsem prave procetla...
bohuzel nikdo nema tu zkusenost s letem delsim nez 7 hodin.. U nas by to bylo kolem 25
Destinace by byla Brazilie.. otec chce ukazat pravnoucka nez pradedecek umre ( a ten je na tom momentalne bidne ) Prave proto mam vetry kvuli vakcinacim..
TBC se tady v AUS totiz neockuje plosne - pokousim se objednat, ale jsou tu celkem lexni (easy going)
Zaslal: so duben 18, 2009 11:20 am Předmět:
Mirabelko, mrkni na se, jake ockovani chtejji pro Brazilii, urcite zalezi na regionu, kam jedete. Ja tam byla pred asi 5 roky a bylo to ok, ale je fakt, ze ja mam naockovany brisni tyfus, zlutou zimnici a zloutenky.
Co si pamatuju, tak v Brazilii hrozili horeckou dengue a malarii - ale jenom nekde. Zkusim neco pohledat.
A z delky letu bych strach nemela, vyrizeny budete spis vy dva, malej si bude chrupkat v kosicku
Zaslal: so duben 18, 2009 12:32 pm Předmět:
Gedzit jedeme do civilizovane casti ve state SP
Malarie a Dengue nehrozi....
Zlutou zimnici potrebujeme mit naockovanou jen proto abysme se mohli vratit do Australie.... vyzaduji to na customs..
S tou vakcinaci me to spis zajima z hlediska te normalni detske.... neboli "povinne"
TBC zarizujeme a ve 2 mesicich se ockuje hexa vakcina, nejaky pneumoccocal a rotavirus.... Pred timhle ockovanim bych asi do letadla nelezla...jen me zajima, jestli je jeste nejake dulezite, ktere by nebylo vhodne zanedbat....
Zaslal: so duben 18, 2009 12:37 pm Předmět:
jo jinak diky za ty vsechny informace..
ty jsi letuska, ze jo Litas i takovehle dlouhe mezinarodni lety ?
Ja si deti v letadle nikdy moc nevsimala... jen jednou, to jme leteli s Katarskou spolecnosti...a to byl teda komfort!! Ale jak pises tak na tyhle dlouhe lety to asi ani bez kosiku nejde..
Mirabelko - jen mě k tomu napadlo, aby jsi se zeptala na to, aby se to očkování TBC "netlouklo" s hexavakcínou a ostatním očkováním. Tady v ČR se totiž TBC většinou očkovuje v 4dnech a pak se s hexavakcínou čeká, až do zahojení pupínku po očkování TBC. Honzík takhle čekal na hexavakcínu až do 8mi měsíců. Když se totiž naočkuje dřív, tak se ta reakce na TBC může mnohem zhoršit.. pupínek se nemusí hojit..mokvá apod.. V některých zemích se proto TBC naopak očkuje až někdy po všech těch ostatních povinných očkováních.
A kdy byste chtěli jet? Aby se to všechno očkování vůbec stihlo.. Přece jen mi to všechno očkování přijde pro malé mimčo docela náročné..
Zaslal: so duben 18, 2009 12:59 pm Předmět:
Petrajdo to jsem presne mela na mysli....
nerada bych neco zanedbala, ale taky mi to ockovani prijde jako celkem hooodne veci na jednou...
A. by rad vyrazil co nejdriv.... me se do toho nevim jak to rict - moc nechce (uprimne oops: ) a tak se pokousim zjistit co nejvic info, aby kdyz uz na to dojde, tak to bylo bezpecne..
Ja bych to videla na nejdriv po 3 mesici... A. by rad letel "pristi tyden "
ale chape ze bez ockovani prcek nepoleti.
Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 753 Bydliště: USA
Zaslal: so duben 18, 2009 2:04 pm Předmět:
Ahoj,
ja jsem letela se 4mesicnim prckem 13 hodin ( z USA do CR ) a bylo to v pohode, skoro celou cestu prospal
letos cestujeme zase, malemu bude 17 mesicu, mam z toho hruzu na kosicek uz je moc velky a taky je aktivni ( jako kazde batole)
Gedzitko, jestli se sem jeste kouknes, taky bych rada nejakou radu pro ten batoleci vek, nechci zakladat novou diskuzi ;) _________________
Zaslal: so duben 18, 2009 2:37 pm Předmět:
Mirabelko, jenom k tomu košíku - je třeba si o něj říct při koupi letenky, pak radši znovu připomenout při odbavení a možná hned jak nastoupíte do letadla, aby se eventuelně stačil ještě přinést. My máme 4 v letadle stabilně, ale nevím, jak jiné spoelčnosti.
Silk, do košíku se už fakt nevejde Je to celkem průšvih, takhle velké dítě držet na klíně, to je otrava jak pro něj, tak pro tebe. Ale zkus na odbavení zeptat, jestli by nebylo víc sedaček volných vedle sebe, aby si mohl sednou během letu na vlastní místo, eventuelně se i natáhnout na sedačky. Když je úplně plno, dávají maminky děti na podlahu - udělají pelíšek z dek a mrně si chrní tam. Nejlíp to jde na první řadě, nehrozí, že by se uhodil do hlavičky o sedačku před sebou - jenže zase na první řadě u některých letadel nejde nadzvednout područka mezi sedačkami, bývá v ní stoleček, takže odpadá možnost lehnutí si přes víc sedaček. A že je aktivní - je to zkrátka dítě, pokud nebude běhat po kabině během turbulence a servisu, tak je to fajn. Jenom pozor, ať se někde neklepne do hlavičky, na můj vkus je v letadle moc kovu ;)
Jestli tě něco dalšího zajímá, tak se klidně ptej, ráda pomůžu (když budu vědět)...
Zaslal: so duben 18, 2009 2:43 pm Předmět:
Mirabelka napsal:
Litas i takovehle dlouhe mezinarodni lety ?
Ty lítám úplně nejradši, protože nás nemůžou poslat hned zpátky a občas se zadaří pěkný pobyt u moře nebo je aspoň možnost báječných nákupů To je taková naše droga
Registrace: 1.9. 2008 Příspěvky: 753 Bydliště: USA
Zaslal: so duben 18, 2009 3:04 pm Předmět:
Gedzitko,
dekuju za odpoved, na volne sedadlo se urcite poptam
kdyz bude let klidny, muzu ho nechat probehnout v ulicce ( samozrejme se mnou v zavesu ) nebo musi byt na sedadle nebo v naruci celou dobu?
Letime s Continental/KLM do Amsterdamu a pak s Czech airlines do Prahy _________________
Zaslal: so duben 18, 2009 3:26 pm Předmět:
Klidně ho nech proběhnout, mimo servis a turbulenci je to ok. Jo a ještě bacha na otevírající se dveře od záchoda, už nám taky jednoho chrousta porazily (teda spíš ten pán, co je otevíral, dveře jsou v tom nevinně).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.