Jako předkrm nemá tahle dobrota chybu. Když k tomu navíc máte rádi lososa, tak moc doporučuju. Když koupíte uzeného lososa do salátu, nebude to ani tak drahé, jako když koupíte plátky. A výborné to bude taky.
Brambory oloupeme a nastrouháme hodně nahrubo. Osolíme, opepříme a přidáme vajíčka.
Připravíme si formu na muffíny a jen lehce vytřeme důlky olejem.
Naplníme formu a dáme péct na 20 minut až půl hodiny na 200 stupňů do trouby. Na fotce jsem dělala první várku a těsta jsem dávala moc, klidně stačí tak o třetinu ubrat, dát opravdu jen lehce, aby těsto kopírovalo stěny a vytvaroval se tak krásný košíček (ten bude pak i křupavější).
Mezitím si do misky připravíme zakysanou smetanu ochucenou koprem, solí a citronovou šťávou. Natrháme ledový salát na kousíčky.
Do upečených a vychladlých košíčků vložíme salát, na něj lžící nandáme zakysanou smetanu a navrch kousek lososa a kopr na ozdobení.
Pozn: Těch tří vajec na první fotce si nevšímejte, já jsem dělala z většího množství, to není že bych neuměla do tří počítat. Recept tady popsaný je na 12 košíčků _________________
Můj čtyřlístek (Zuzka 16 let, David 6 let, Klárka 4 roky a Kája 2)
Cebinko, muž to právě vyráběl na oslavu dětí narozenin, aby si hosti pošmákli Nejvíc si teda pošmákl sám, co se přiznal Jako ne že by jim to nechutnalo, ale manžel se řídí heslem: co si uvařím, to si taky poctivě sežeru:))))
Jinak ty košíčky jsou hnedle a napadá mě, že by šlo spoustu variací do nich, kdo má rád zeleninu, tak klidně zeleninové košíčky, kdo sýr, tak sýrový a klidně ještě pak rozpéct. Tady se fantazii meze nekladou
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 530 Bydliště: Brno
Zaslal: po únor 02, 2009 6:56 pm Předmět:
Diny, košíčky vypadají a určitě i chutnají božsky!!! Za 14 dní budu mamce pomáhat chystat oslavu tak udělám tvoje košíčky. Jenom mám dotaz brambory jsou syrový? Zkusím si to udělat v týdnu na nečisto.
DINY to vypadá luxusně Ve středu má mužíček narozeniny a zrovna přemýšlím co mu udělat do práce. Myslím, že mám vymyšleno:-) A pokud to neprojde tak to určo zkusím v sobotu na domácí oslavu.
Missorko, prosím, nejde to nějak udělat, že pokaždé, když Diny vloží recept, by se mi automaticky blokla tato stránka a nešla otevřít?
Kdo má potom hubnout
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.