Není o čem přemýšlet, ta druhá židlička je super !!! Máme jen výškově nastavitelnou do 80 kilo a sedí na ní ráda i nejstarší dcera, která už je dávno dospělá.
Je třeba myslet na to, že dítě do 10-12 let (záleží na tělesné výšce) stejně takovou židli bude potřebovat. Náš desetileťák má kolem 40 kil, asi by mu i ta první ještě stačila, ale už bychom museli moc hlídat ty dospělé návštěvníky. Nevím proč, ale tyhle židle je přitahují.
Ty vychytávky jsou super, asi k nějaké naší přikoupím, naopak zřejmě prodám klasickou jídelní židličku. _________________ 2013 - 94,1 km pěšky 2012 - 751,55 km
Předpokládám že pro 3-leté dítě už přídavný stolek nepotřebuješ, tak tě můžu ještě navést na dřevěnou židličku od Gazelu...my máme dvě, jednu pro 1,5 r. a druhou pro 4 letou a sedí na nich u stolu bez problémů a je tuším za cca 1790,- a každá má samozřejmě svoje nastavení
... ale už bychom museli moc hlídat ty dospělé návštěvníky. Nevím proč, ale tyhle židle je přitahují. ...
Naprostý souhlas.
Proto nemůžu doporučit židličku Gazel . Sedátko drží jen na šroubech, takže kdyby na ní sednul dospělák, dlouho potom už asi nevydrží. A přitom si na ní všechny dospělácké návrštěvy snaží sednout. No, jejich chyba to není...
Ahoj, my mame taky 2 Jitra, doma a na chate, a jsme strasne spokojeni. Sedel na ni i 90kg tchan a zadny problem. Oproti Gazelu ma Jitro lepe tvarovane operatko, proto jsem ho chtela.
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 894 Bydliště: na kopci a pod horou
Zaslal: st srpen 13, 2008 9:17 pm Předmět:
Doporučuju Jitro. Krom toho že je česká, má nosnost 100 kilo a je o chlup levnější než Storch.
Jinak mohu porovnat Gazel a Jitro, máme obě a opravdu je Jitro mnohem lepší. I když dražší, vyplatí se to. Gazel je smrková, tudíž z měkkého dřeva. Na začátku jsem ji natírala tvrdým lakem a přesto už je celá poškrábaná, vypadá dost odpudivě (máme ji necelých 5 let). I u nás přitahuje dospěláky a je díky tomu trochu vyviklaná - právě v místě těch šroubů v bočnicích.
Jitro je celá z tvrdého dřeva a mnohem víc vymakaná. Časem budeme potřebovat další židli a bude to nabeton Jitro.
Jitro neznám, ale souhlas, pokud je bytelnější pak ano...dospěláky bych na dětskou židličku prostě nepouštěla, Gazel uvádí nosnost tuším 50kg _________________
Zaslal: čt srpen 14, 2008 11:48 am Předmět:
Pavlis napsal:
dospěláky bych na dětskou židličku prostě nepouštěla, Gazel uvádí nosnost tuším 50kg
Já taky ne, ale oni se nezeptaj a suveréně sednou. Někteří příbuzní. Mno.
Jitro je z nějakého důvodu nepřitahuje, asi proto že je užší a vůbec takové méně robustní. A má ještě jednu výhodu - sedák i podnožka jsou víc variabilní, dá se nastavit hloubka sedu a když dítě povyroste, vymění se obě desky - pod zadek se dá větší a pod nohy menší. Takže my teď máme Jitro nastavené pro batoláka a takto je dospělým na sezení nepohodlné.
Tohle u Gazelu není, tam jsou obě desky v jedné poloze a nastavuje se pouze výška.
Myslíte, že je tahle židle vhodná i jako pracovní židle ke stolu v pokojíčku, kde máme koberec?
Moc se mi libí Jitro, akorát nevím, zda-li je pohodlná na další sezení u prac.stolu, a jestli si ji Klárka dokáže sama přisunout a odsunout, když nemá kolečka.
Díky M. _________________
Zaslal: čt srpen 14, 2008 3:11 pm Předmět:
Makino tyhle židle jsou právě myšleny jako pracovní, aby se dětem dobře sedělo u učení. Jitro se navíc prodává s molitanovým podsedákem, který akorát není moc praktický při jídle.
Na koberec v pohodě, Jitro po něm dokonce klouže lépe než Gazel.
Od stolu se dítě odstračí v pohodě, ale s tím přisunutím si nejsem jistá. Náš nejstarší to zatím neumí, bude mu 6 a 1/2. On se ale nepřisune ani na dospělácké židli.
Pimpo, a už chodí tvůj chlapeček do školy? Nebo vydrží na ní sedět dýl a malovat si nebo dělat úkoly?
Já nevím, pořád se mi zdá ta židle na delší sezení nepohlná... _________________
Zaslal: čt srpen 14, 2008 4:19 pm Předmět:
Jde za pár dní .
Jak dlouho děti vydržej sedět neodhadnu, někdy dýl, třeba hodinu, fakt nevím. Ale na té židli není nic, kvůli čemu by měla být nepohodlnější než nějaká běžná dřevěná židle pro dospěláky. Naopak - nožičky jsou podložené a výška se nastaví podle stolu, posez změkčí podprdelník.
Ani ti nevím jak dlouho se prvňáček může odpoledne učit - třeba tu hodinu? Dýl snad ani ne....
Vyslala jsem kluka ať si sedne a nahlásí, jak se mu sedí - prý pohodlně (na obou) . Opravu bych se toho nebála.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.