Diskuze pro všechny, které oslovují alternativní způsoby léčby.
Na úvod několik slov k používaným metodám.
Homeopatie
Její základní myšlenkou je teze, že podobné je léčeno podobným. Látka, která je schopna u zdravého člověka vyvolat symptomy nemoci, dokáže tyto symptomy u nemocného člověka vyléčit.
Pojmem "symptom" jsou v homeopatii míněny změny, které mohou nějakým způsobem souviset s určitou nemocí nebo pocitem vnitřní nevyrovnanosti a které jsou vnějším vyjádřením tohoto stavu.
V klasické homeopatii se podává jeden lék v jednom čase. Hlavní ideou je léčení osobnosti jako celku.
Bachovy květové esence
Tyto esence pomáhají člověku zvládat negativní emoce (strach, žárlivost, nejistotu...) Jsou vyrobeny z divoce rostoucích rostlin a jsou vhodné i pro děti, těhotné či kojící ženy.
Zavěrem ještě moudrá slova Dr. Bacha.
"Nemoc není ani krutost, ani trest, ale pouze a jenom oprava; nástroj, kterým si naše vlastní duše posloužila, aby poukázala na naše chyby, aby nás zadržela před většími omyly, které by nadělaly větší škody a aby nás zavedla na cestu pravdy a světla, ze které bychom nikdy neměli sejít."
Najo-hurá odemčeno:-)) moc jste mi tu chyběly a na emimino jsem se neměla čas podívat:-(
HURA HURA HURA, mám Vás tady:-))
Pa Hana a Lukajda _________________
Registrace: 29.10. 2006 Příspěvky: 2632 Bydliště: Praha (občas Brno)
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 8:07 pm Předmět:
Evi
papoušek 8O , já myslela, že sis pořídila pesonauta...
Hele, kdybys potřebovala ještě něco dokápnout k těm krizovkám, tak to můžeme přes svátky doladit. 8)
Už více než týden neúspěšně léčím homeopatiky dětský kašel .
Ale hlavně jsem se chtěla poradit na lék na afty: starší holčička má už asi 10 dní vlhký kašel, při kterém dvakrát zvracela (zdá se, že na tento symptom zabrala Ipecacuanha), rýmu s hustým nazelenalým hlenem, občas teplotu, a teď k tomu všemu se jí na jazyku objevily afty a stěžuje si na bolest dásní (má je naběhlé), žlutobíle potažený jazyk.
Kašel už nějak doklepeme, chtěla bych řešit hlavně ty afty, protože kvůli nim skoro nic nejí . Zkoušela jsem Mercurius - od včerejška, zatím bez zlepšení. _________________ Eva
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 10:08 pm Předmět:
Evulko
jakou potenci a jak často jsi dávala?
Mercurius je hlavním lékem na vřídky v ústech, ale měly by odpovídat generálie - zvýšené slinění (musí hodně polykat), ochablý jazyk, příp. zhoršení večer a v noci, páchnoucí dech, žlutě povleklý jazyk
Ráda bych se zeptala na tvůj názor: jsme "pacientky" Ivy Valentové, ke které jsem před dvěma měsíci přivezla Terezku, aby vzala její homeopatický obraz a měla nás zaregistrované pro případ, že by se něco dělo. Dělo se poprvé minulý týden, kdy začala Terka chraptět, tak jsem volala paní Valentové co nejdřív, aby se to rychle podchytilo a ona mi řekla, že bychom šly na komáry s kulometem. Takže to dopadlo tak, že má dnes Terezka rýmu jak poleno, chraptí, sem tam pokašlává, je zahleněná, flekatá po obličeji a teče jí z jednoho očička (sem tam i hnis). Vyvalila jsem tisícovku za to, aby mi homeopatka řekla, že bychom s homeopatiky šly na komára kulometem a holčičku tím pádem cpu panadoly, kapkami do nosu a proti kašli? Docela jsem z toho vykolejená. Kdy se má teda obrátit na homeopata? Díky za odpověď,
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 10:32 pm Předmět:
Bebet
pokud je někdo léčen konstitučně, není dobré do toho zasahovat akutním homeopatickým lékem. Nevíme, zda se jedná opravdu o infekci nebo jen reakci na konstituční lék. Je lépe nasadit byliny, čaje, tinktury, alopatické léky. Výjimkou je přímé ohrožení života. Paní Valentová je výborný homeopat, zavolej jí a nech si vše znovu vysvětlit. Bude zase líp, uvidíš. Držím palečky, aby to bylo co nejdřív.
Na ten kašel vyzkoušej šťávu z cibule (2 cibule pokrájet, zalít 3 lž. medu, pustí šťávu), dává se lžička, často, třeba po hodině. Pro sebe se uvař meduňkový čaj a 3x denně popíjej.
Najo, není to reakce na konstituční lék. Ten žádný momentálně neužíváme. Jsme teprve dva týdny na příkrmech (brambor, mrkev, kedlubna), nedovedu si představit, že bych dávala Terce cibuli s medem.
Kdy se teda mám obracet na homeopata? Nerozumím tomu a ani od paní Valentové jsem to moc nepochopila, když mi to vysvětlovala.
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 11:06 pm Předmět:
Bebet
aha, tak já jsem to špatně pochopila. A na žebřík s věkem jsem se taky nepodívala. Obecně lze říct, že se homeopaticky řeší věci, které se určitým způsobem zaseknou. Rýmečky a kašílky - to nemá moc smysl, pokud se nejedná o nějaké vážnější stavy. Neznám vaši situaci, takže ti k tomu asi víc neřeknu. Na tvém místě bych opravdu znovu zavolala homeopatce a zeptala se. A pokud něčemu nebudeš rozumět, tak požádej znovu o vysvělení.
Jo a malé můžeš kapat do nosánku Vincentku (bez bublinek a tím pidi kapátkem, co je na dětských kapičkách).
Kiki
obávám se, že to bude na kastraci. Ale zkus trochu popsat povahu kočky, její zvyky apod. Třeba na to napasujeme nějaké bachovky. Zatím jsem se s tím nesetkala, takže by to byl z mé strany spíš experiment.
Ach jo. A já si myslela, že právě homeopatiky vyhrajeme nad rýmečkama a kašlíkama! Že by měla Terez něco vážnějšího si nepřipouštím!
Ještě k tomu konstitučnímu léku. Ten jsme pro Terez dostali, ale já si nemůžu pomoct - vůbec mi na ni nesedí. Sice jsem ultralaik, ale podle popisu v knížce od Aleše Sušického mi to prostě nesedí. Lék jsme začali dávat, ale po prvních kuličkách se Terce objevila v kakání krev. Nespojuju to, ale raděj jsem znovu nedávala (máme dávat jednou týdne tři kuličky), chtěla jsem počkat do příkrmů, kdy bude její střívko trénovanější. Máme ten lék dávat? Čemu pomůže? Fakt jsem měla asi od homeopatie jiná očkávání. Myslela jsem, že když bude Terez špatně spávat, dám homeopatikum. Když jí polezou zuby a bude brečívat, dám homeopatikum. Když začne soplit, dám homeopatikum. Než půjdeme na očkování, dám homeopatikum.... Myslím, že v Homeopatické fakultě jsou hrozně ortodoxní homeopaté. To dám homeopatikum jen, když Terce zdiagnostikují zápal plic? 8O
Zaslal: čt prosinec 21, 2006 11:38 pm Předmět:
Bebet
no jo, je to složitější. Na jaře začnou kurzy domácí homeo, tak máš šanci.
Hele, takže jste konstituční lék dávali?! A jak je to dlouho? Reakce může být klidně i za měsíc.
Ahojky. Můžu se taky zeptat?
Jsou nějaká homeopatika na zánět močových cest? Zatím se to snažíme už třetí den prolívat urologickým čajem, ale zatím nic-moc lepší. Pravděpodobně se to stalo po přechozené chřipce, aspoň si to já myslím, že se to prostě "někam" vrazilo. Jo, a těsně před akutním pálením bylo náhlé prohlazení organismu ( takové kratičké proběhnutí venku jen v tričku ). _________________ never say never
Najo, je to docela dávno. Hned, jak jsme přišli od paní Valentové. Teď si uvědomuju, že jsme tam ještě jeli MHD, auto máme dva měsíce, tak to docela může být už tři měsíce, ne dva, jak jsem psala. To by byla hodně opožděná reakce. Terčin konstituční lék je Lachesis Mutus. Mám víc věřit vlastní intuici nebo homeopatce ?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.