...tyhle koláčky dělám podle "paní babičky" - naší milé sousedky Jsou rychlé, výborné, jsou to kynuté koláčky bez kynutí ... nevěříte? Vyzkoušejte, jsou skvělé
Do mísy dáme mouku, cukr a prostě všechny ingredience (dáváme jen pozor, aby mléko nebylo studené, vajíčka také ne, prostě aby měli pokojovou teplotu), nakonec rozdrobíme na celou směsku droždí. Kvásek neděláme!!!!
Zamícháme vařečkou, pak si navlčíme ruce vlažnou vodou a trošku propracujeme, minutku. Překlopíme na vál na polohrubou mouku a necháme ležet, než si připravíme tvarohovou a povidlovou náplň. Nedáváme těsto nikam kynout, zpracováváme HNED!!!
Rozválíme placku (nebojíme se podsypávat polohrubou moukou, dokud se těsto nelepí na váleček) a vykrajujeme skleničkou koláčky (můžeme udělat i velké koláče, je to jen na nás). Dnem skleničky zatlačíme na koláček, aby vystouply trošku okraje.
Okraje potřeme žloutkem.
Vrchní kontrolor zkontroluje, zda je vše v pořádku a můžeme na koláčky dávat náplně
Po asi 25 minutkách, kdy koláčky pečeme na 18o stupňů, máme téměř hotovo
Ještě můžeme hotové koláčky pokapat rozpuštěným máslem s moučkovým cukrem, nebo jen pocukrovat nebo je jíst jen tak;) Dobrou chuť
Diny _________________
Můj čtyřlístek (Zuzka 16 let, David 6 let, Klárka 4 roky a Kája 2)
Koláčky bych sežrala všechny.....mňááám!!!
A taky mě zaujala fotka s Kájou, je úžasně vlasatej, takový háro neměl Jíraani v 1,5 letech _________________ Makýš a Tygříci
O mé rodině a Mongolsku: http://hrdouskova.blog.idnes.cz
Určitě upeču. Já už vařím jen podle B-C, dnes třeba Kuře na čtvrtek a chystám se na Žravé řezy.
Jen jsem chtěla dodat, že ti na těch fotkách ta digitální váha fakt chybí.
Určitě upeču. Já už vařím jen podle B-C, dnes třeba Kuře na čtvrtek a chystám se na Žravé řezy.
Tak jsem taky hlasovala pro to, abys měla krásnou digi váhu.
Jen jsem tu nenašla recept na to kuře podle Florentýny- hledám špatně, nebo ještě není????[/quote] _________________ Kamča + Ondra 07/07
Veero, díky vám a vašim hlasům má asi Matul pravdu;)
Veero, díky vám a vašim hlasům má asi Matul pravdu;)
Kamcule, ten pudink byl jen takový experiment - někomu to může chutnat, někomu nemusí
Holky, jinak jsem koukala, že mi zase přibyly hlasy do soutěže, opravdu MOC MOC děkuju!!!Jste zlatý!!! Je mi jasný, že hlasy jsou i od spousty nakukovatelek, co asi nepíší - tak i vám moc děkuju a někdy se odtajněte, ju?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.