Koc, pokud by to i u vás bylo v tempu zdejších "srpnových" porodů, tak se dítě může tvářit, že nic ještě v neděli večer (nebo ne, ještě v pondělí odpoledne) ... a pořád ještě můžeš pondělní termín stihnout.
Clar, velká gratulace! Já si říkala, kam jsi zmizela! Tak ať se to brzo doma utřepe a najedete na nějaký rozumný režim! A holčičce ať se na světě líbí!
Czpetro, mě tedy nikdy jakési CS zjišťováno nebylo, tak nevím. A jelikož jsem neměla žádné jiné problémy než nevolnost, jezdila jsem po výletech (na svatbu bratránkovi 250 km) do posledního dne. Prvně jsem měla termín ve čtvrtek a ten víkend předtím jsem ještě byli u našich (260 km tam a 260 zpět), chodila jsem i trochu po lese a šla na mši svatou přez celou vesnici. Tašku do porodnice jsem měla v kufru auta, věděla jsem, že odevšad by to bylo zpět do Plzeňské porodnice do 3 hodin. Teď je to podobný - minulý týden ještě v trapu ale tento si už nechám na nějakou tu domácí práci (termín mám v pátek).
Vysvětlil ti doktor, proč nedoporučuje? Chystala si nějakou aktívní sportovní činnost? Mám doktora, který by mi v tomto jistě řekl, že to musím podle sebe, jak se cítím a že třeba nedoporučuje žádný pobyt na samotě nebo jiné riziko ale jinak proč ne.
Josefko: ten můj asi straší. Vždycky je hodně opatrný. Cítím se dobře a jedeme k příbuzným, tak tam bude pohodička, to vím. Balzám na duší. muž taky neumí rozhodnout, tak jsem zvědavá, kdo rozhodne a jak to dopadne.
Josefko: ten můj asi straší. Vždycky je hodně opatrný. Cítím se dobře a jedeme k příbuzným, tak tam bude pohodička, to vím. Balzám na duší. muž taky neumí rozhodnout, tak jsem zvědavá, kdo rozhodne a jak to dopadne.
Petro, a jak je to s pojišťovnou v případě porodu v SR? Ono je to těžký - když se zeptáš, může z toho mít pocit Tvé nejistoty a raději nedoporučí.
Chvili jsem tu nebyla a tady uz jsou 3 "srpnova" miminka
Sh - moc gratuluju k nadhernym dvojcatkum! Na tt narozeni jsou naprosto dokonale obaleni, donoseni - nadherny parecek! A taky mam radost, ze uz jste doma a vse slo hladce.
Clar - velika gratulace k princeznicce!!!! Takove rychle prekvapeni - jak je vlastne velka? A musi byt nadherna, mrnava s vlasama - takove mam nejradsi Snad se rychle zahojis a vse bude ok.
Holky, tady snad nezustane zadne mrne na srpen Vsem vam drzim palce, at to jde hladce, kdyby neco a tesim se na dalsi prirustky. Uz je to tady, muze to byt kazdym dnem... a to jsme se nedavno odtajnovaly
Opatrujte se a uzivejte posledni dny s briskem, v ramci moznosti
x _________________
Clar - teda zírám a gratuluju. A teda taky se divím, že po jednom monitoru tě klidně fikli.... moje prvorozená měla opakovaně tachykardii mezi 170-200, narodila se sice indukcí, ale v pohodě
Jinak jsem si taky odskočila na dva dny do špitálu - nechala jsem si tam otočit mimino. Obrat zevními hmaty byla záležitost dvou minut a mladík je hlavou dolů jen jsem pobyla na oddělení o den déle, neb v noci se rozjely kontrakce po 4 minutách, spát se u nich teda nedalo. Nicméně během dopoledne se všechno uklidnilo, monitory výstavní, děloha klidná, takže dnes ráno jsem šla domů.
czpetro - k výjezdu na slovensko - jako jo, rodit se dá i tam, spíš bych pozjištovala, jak je to s pojistkou, aby tě pak nepřekvapil účet za porod a za péči o novoše.
Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 13020 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: so červenec 21, 2012 5:10 pm Předmět:
Elda napsal:
Clar - teda zírám a gratuluju. A teda taky se divím, že po jednom monitoru tě klidně fikli.... moje prvorozená měla opakovaně tachykardii mezi 170-200, narodila se sice indukcí, ale v pohodě
Jinak jsem si taky odskočila na dva dny do špitálu - nechala jsem si tam otočit mimino. Obrat zevními hmaty byla záležitost dvou minut a mladík je hlavou dolů jen jsem pobyla na oddělení o den déle, neb v noci se rozjely kontrakce po 4 minutách, spát se u nich teda nedalo. Nicméně během dopoledne se všechno uklidnilo, monitory výstavní, děloha klidná, takže dnes ráno jsem šla domů.
czpetro - k výjezdu na slovensko - jako jo, rodit se dá i tam, spíš bych pozjištovala, jak je to s pojistkou, aby tě pak nepřekvapil účet za porod a za péči o novoše.
Tak ale předpokládám, že jsi jinak byla ok? U mě signalizovalo problémy navíc to bolavé a tvrdé břicho, teplota a obecně to, že jsem prostě měla pocit, že nejsme v poradku.
Ukázalo se pak, že jsem měla pravdu, Sára měla při narození přes 38, infekce uz rozjetá u nás obou, chudák je z toho celá osypaná. Ale rychle se lepší, mě taky skoro nic netrápí (výjimkou jsou nafouknutá střeva, ze kterých jsem dneska brečela bolestí), bricho se mi hojí celkem rychle. :o) já jsem prostě s CS naprosto spokojená, vyvolávání jsem odmítla, porod s umělým oxytocinem v krvi mi jednou stačil
Petro, a jak je to s pojišťovnou v případě porodu v SR? Ono je to těžký - když se zeptáš, může z toho mít pocit Tvé nejistoty a raději nedoporučí.
Petro, já nevím, odkus si, kam až jedete, jakou cestou, jak dlouho a jestli do civilizace ale když tohle všechno zvážíš, tak budeš mít výsledek jasný.
Já jezdím do 3 hodin, nejlépe jen po dálnici (jak mi je normálně zle, tak zatáčky vůbec nemusím) a s tou taškou v kufru. Při nejhorším budu rodit někde na benzínce.
Tak ale předpokládám, že jsi jinak byla ok? U mě signalizovalo problémy navíc to bolavé a tvrdé břicho, teplota a obecně to, že jsem prostě měla pocit, že nejsme v poradku.
Ukázalo se pak, že jsem měla pravdu, Sára měla při narození přes 38, infekce uz rozjetá u nás obou, chudák je z toho celá osypaná. Ale rychle se lepší, mě taky skoro nic netrápí (výjimkou jsou nafouknutá střeva, ze kterých jsem dneska brečela bolestí), bricho se mi hojí celkem rychle. :o) já jsem prostě s CS naprosto spokojená, vyvolávání jsem odmítla, porod s umělým oxytocinem v krvi mi jednou stačil
Jé, já netušila žes toho měla nabaleno víc... jo, byla jsem uplně v pohodě, holka nakonec taky. u nás byla možná příčina ve dvojitých plodových obalech - když prdla voda, ukázalo se že jsem měla "kapsu" na obalech, takže dítko bylo v podstatě na suchu, přitom na UZV bylo všechno v pořádku a vody se zdálo být dost.
a porod s indukcí a oxytocinem - chápu tě, taky na to nemám nejlepší vzpomínky. kvůli takové hrozbě jsem šla na obrat, neb na císaře se mi nechtělo a do medicínského porodu KP taky neeee.
Registrace: 16.5. 2011 Příspěvky: 2242 Bydliště: Praha
Zaslal: so červenec 21, 2012 5:47 pm Předmět:
Ahoj, občas nakukuju, kde se rodí a co nevidím... Clar, velká gratulace, skvěle jste to zvládly. Ten císař byl asi dobrý nápad, vzhledem k infekci vás obou. I tak to musí být pro malou záhul natož vyvolávaný porod. Tak si na sebe hezky zvykejte. Trochu vám to seznamování závidím. A už zase jdu...
Katchen z červnovek
Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 13020 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: so červenec 21, 2012 7:16 pm Předmět:
Katchen napsal:
Ahoj, občas nakukuju, kde se rodí a co nevidím... Clar, velká gratulace, skvěle jste to zvládly. Ten císař byl asi dobrý nápad, vzhledem k infekci vás obou. I tak to musí být pro malou záhul natož vyvolávaný porod. Tak si na sebe hezky zvykejte. Trochu vám to seznamování závidím. A už zase jdu...
Katchen z červnovek
Ahoj, děkuju. Já až do včerejšího večera hyrila dobrou náladou, dneska mi to ale zatím moc nejde. Ale zítra bude zase líp.
Moc si na sebe se Sárou zatím nezvykáme - já jsem po CS na gyndě a ne na porodnici, ona je kvůli ATB a mojí příliš malé schopnosti se postarat na dětském - nedonoseneckem. Vyniká tam se svými 3610 gramy porodní váhy (38+4) jako pěst na oku. ale chodím tam několikrát denně krmit - byť jsem kojit nechtěla, tak jsem se kvůli protilátkám obetovala. ;) ale vydržím asi jen do doby, než bude v pořádku, pak zase UM. Už jen těch pár kojení stačilo na to, aby se mi komplet vrátily vzpomínky na to utrpení před 2,5 lety s Ester...
Katchen z červnovek
Ahoj, děkuju. Já až do včerejšího večera hyrila dobrou náladou, dneska mi to ale zatím moc nejde. Ale zítra bude zase líp.
Moc si na sebe se Sárou zatím nezvykáme - já jsem po CS na gyndě a ne na porodnici, ona je kvůli ATB a mojí příliš malé schopnosti se postarat na dětském - nedonoseneckem. Vyniká tam se svými 3610 gramy porodní váhy (38+4) jako pěst na oku. ale chodím tam několikrát denně krmit - byť jsem kojit nechtěla, tak jsem se kvůli protilátkám obetovala. ;) ale vydržím asi jen do doby, než bude v pořádku, pak zase UM. Už jen těch pár kojení stačilo na to, aby se mi komplet vrátily vzpomínky na to utrpení před 2,5 lety s Ester...
Skoro 4 kilový nedonošenec - to si tam ta ostatní miminka musí myslet, že přišla jen provokovat, ne? No, tak hlavně ať jste obě co nejdřív úplně OK.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.