Za mě rozhodně ano. U prvního dítěte jsem měla půjčený od příbuzné a kojila jen na něm. Občas i dítě polohovala.
Před porodem dvojčat jsem si koupila svůj, už jsem na něm v porodnici spala, pak chvíli dvojky kojila a spím na něm do dneška dvojčatům bude 5 let. Nedám na něj dopustit, vozím si ho s sebou i na dovolenou. _________________ Neplač, že to skončilo,
směj se, že se to vůbec stalo ...
Za mě určitě kojící polštář ANO.
Já bez něj skoro ani kojit neumím, jak jsem si na něj zvykla. Dokonce jsem ho sebou tahala pod kočárkem na delší procházky a na celodenní výlet autem jsem ho vozila taky. _________________ I ZA MRAKY POŘÁD SVÍTÍ SLUNÍČKO
Tomášek 9/2010, Martínek 5/2007
Verunka 7/2013?
Přes Palubu - SLEVA pro BC
- 10% DĚTSKÉ BOBY, SÁŇKY, ... zn. Alpen Gaudi
Ale jestli máš prsa menší, tak by ti to mohlo pomoct, abys měla mimčo výš (viděla jsem u příbuzné).
nepotvrzuji
Mám prsa miniaturní (i v době kojení), polštář jsem nikdy neměla (2 děti) a ani mi v ničem nechyběl, párkrát jsem někde na návštěvě měla půjčený a nijak jsem po něm ani po vyzkoušení nezatoužila.
Ale vím, že zas spousta holek si to chválí, že se s tím třeba i podkládají v posteli ke konci těhotenství, kámoška s dvojčatama by bez toho skoro nemohla být - při kojení to pro ni bylo nepostradatelný.
Takže doporučuju - od někoho zapůjčit třeba na týden a zkusit si, jestli vyhovuje natolik, že si to budeš chtít koupit. Ten z obrázku vypadá super
Mám srovnání prvorozenou bez a další s polštářem. Chvilku mně trvalo než jsem si na něj zvykla, ale pak už jsem bez něj nedala ani ránu. Teď ho mám v posteli místo polštáře. _________________ Julinka 12/2008, Štěpán 7/2006, Aňa 8/2003
Děkuji všem za odpověď, nečekala jsem, že to bude tady tak rychlé ...
Prošla jsem si všechny odpověďi a uděla si závěry, pokud se pletu, tak mě opravte.
Melina - prsa mám menší, a docela mě bolí záda, to je hlavní důvod, proč o něm uvažuji. Dle příbuzné - ANO
Iwuscha - dobře se spalo, ale zbytečná investice - NE
Katchen - použitelné, ale je to velký krám - NE
Mae - je dobré, když někdo ukáže jak se to správně používá, mimino stačí přidržovat - ANO
Trotinette - výborné na spaní, pomáhá i při kojení v křesle, ale jde sehnat levněji - ANO
Tady se mi líbí, že jde dítě odložit po kojení. Pokud máš odkaz kde jde podobný sehnat levněji, tak mi pošli odkaz. Děkuji.
Petulka82 - zbytečná investice - NE
Llevelyn - použitelné k polohování dítěte, ke kojení, na spaní + používí dlohodobě - ANO
Opravdu máš zrovna tento? A jaké máš s ním zkušenosti? Máš tento plyšový nebo jiný? Jak je to s pratelností? Píšou, že to má malé kuličky - šustí nebo nešustí? A jak je to s tím odkládáním po kojení?
Zubejda - dle tvého názoru soudím ANO
Jinak děkuji za ucelý kompletní životní příběh, je velice poučný. Jde tedy tento s těmi kalhotkama levněji? Tedy kromě aukra, nevím, zda bych kupovala již použitou věc, ale musím si dát dokupy rozpočet.
Pon - ano, ale tvrdší a plnější - ANO
Bohužel z obrázku nevím jak to tvrdé a plné, takže nemůžu soudit.
Cance - jde se bez něho obejít - NE
Koksinelle - nejsou to vyhozené peníze, kromě kojení jde využit jinak - ANO
Datlik - nemůže si vynachválit - hlavně kvůli zádům - ANO
Cherry - nedá na něho dopustit - ANO
Vydra - určitě ANO
Jannak - musel se dosypávat, ale jinak ANO
A je byl to tento kojící polštář a nebo jiná značka?
E-liska - vypůjčit a otestovat, holky chváli jinak NE
Blanka - bez něho ani ráno, ale trvá, než si člověk na něho zvykne - ANO
Ještě jednou děkuji všem za odpověď. Zatím mi vychází 12x ANO a 5x NE.
Na jaké polohy jde vlastně s kojícím polštářem kojit? Fotbalista, v křesle ... jsou i další?
Registrace: 7.3. 2011 Příspěvky: 185 Bydliště: Ne, do Prahy já nikdy(!) nepůjdu...
Zaslal: so červenec 21, 2012 10:12 am Předmět:
Ahoj,
no jo, já jsem si nevšimla, že ten, cos vybrala, má kalhotky! S tím zkušenost nemám, mám normální kuličkový bez kalhotek, ale taky jsem ho ze začátku používala k odložení miminka po kojení - takže Tebou vybraný model je v tomhle asi sofistikovanější. S tím zkušenost nemám, šlo to i bez kalohotek
Ten z toho Aukra nemá chybu (paní psala, že jej používala minimálně) - hlavně má bavlněný potah, který je normálně pratelný, proto jsem z toho neměla obavy.
Jinak k těm polohám - moc jiných už nepoužívám. Fotbalista byl nutný ze začátku, a je fajn ho občas použít, aby se bradavky namáhaly zase z jiného úhlu a mlíko teklo pokud možno z různých stran. Dneska už ale, kdy malému táhne na rok, kojím prakticky jen klasicky - vepředu na polštáři, anebo vleže v posteli. Na to polštář nepoužívám. Polštář se ale hodil třeba i v době, kdy jsem měla ty ragády - je potřeba pusinku miminka nasměřovat tak, aby poraněná prsa co nejmíň poškozovala, a to jsme kolikrát kojili i skoro svisle - tím polštářem se dá mimčo celkem podložit, i když samozřejmě záleží, jak ho zrovna máš, jindy je potřeba improvizovat i s jinými podložkami. :-D
Každopádně bych si na Tvém místě polštář koupila, i když o tom, který sis vybrala, nic říct nedokážu.
Já jsem kojicí polštář měla, ale nikdy jsem ho nepoužila na kojení - podkládala jsem mimčo raději normálním malým polštářkem, víc nám to tak vyhovovalo. Ale jinak byl k nezaplacení k polohování mimča a i já ho používala v těhotenství na spaní. Podle mě teda na kojení zbytečná investice, ale jako polohovací polštář - proč ne?
Mám taky obyčejný, s kuličkami - velké kuličky, šustí. Teď jsem dosypávala - náhradní náplň byly malé kuličky - zdá se, že nešustí. Bavněný prací potah - dle mě pro kojení důležité.
Registrace: 10.8. 2008 Příspěvky: 13588 Bydliště: Doma
Zaslal: so červenec 21, 2012 2:52 pm Předmět:
Za me rozhodne ano. Uzasna vec to byla a na dalsi mimi urcite poridim (mela jsem pujceny). Pri kojeni vsede jsem takrka nepotrebovala ruce Oblozila jsem se polstarem, dite do nej "zapasovala" tak, aby lezelo hezky u prsu a rukama jsem ho mohla onuchnavat, nebo s nima cokoliv jineho delat... byl super i na to hnizdecko pro mimco... sedelo se mi s nim mnohem pohodlneji a v tehu se s nim skvele spalo, podepiral mi pupek...
poloha jakákoliv, já měla s obyč polštářem furt nějaký problém, moc nízko, moc vysoko atd. U tohoto si to nahoníš jak potřebuješ, když budeš ptřebovat dáš si kus za záda, aby se ti pohodlně sedělo, když ne, ta to dáš na bok. Jako jediná nevýhoda je to, že jsem pak opravdu měla problém kojit jinde bez něj
Registrace: 14.3. 2007 Příspěvky: 17416 Bydliště: Praha 4 - Záběhlice
Zaslal: ne červenec 22, 2012 9:08 am Předmět:
Kojopolštář jsem měla, v těhotenství se mi s ním dobře spalo, na kojení jsem ho používala jen krátce po narození malého, pak spíš na polohování nebo ohrazení místa, kam jsem nechtěla, aby se dítě dostalo, když se naučil ho zdolávat, poslala jsem polštář dál.
Dobrá pomůcka, ale bez ní se člověk taky obejde celkem v klidu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.