!Ahoj,
zdravím od víkendu u rodičů.
Svobčo-já už tchánovce co se týče neřeším, ale okolo jejích 2let mě to točilo a trápilo dost.
Josefko-teda my začínali s Market na 44, s Vojti na 50 (měl 3400g), mě přišlo že ty 56 mu hrozně odstávaly od krku.
Dančo-ad jídlo-v pohodě, myslím, že je to těžko popsatelné, když to nemáš doma (bud ráda!), je to pruda.
Tady u našich jí trošku lépe-ale taky od rána lítá na zahradě-což jí doma nemůžu dopřát , nicméně 2 malé bramborové knedlíky stejně nesní. Naši říkají, že jsem jako malá taky jedla šíleně pomalu.
Majdi-konečně jsem se podívala na video-teda Evie pořádně vyrostla!!
Vůbec je to síla jak ty lednové hločičky jsou velké a pohybuschopné
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 5590 Bydliště: Brno
Zaslal: ne červenec 15, 2012 2:28 pm Předmět:
Atami to já vím, kdo nezažil, nepochopí.
Mě zase derou nervy jiné věci. Třeba to, že jí naprosto normálně, občas až podprůměrně a přitom obě vypadají, jako bych je cpala knedlíkama od rána do večera.
Navíc ten ekzém... dělám co můžu, abych se vyvarovala všemu dráždivému a přece to nemizí.
Třeba dnes jsem jí po třech dnech dala k obědu příkrm - cuketu s bramborem a už teď má úplně rudý tváře
Deimosko já toho kupovala celkem dost, takže se to i s poštovným vyplatilo.
A prohlížení... u tohoto sortimentu nemám problém. Kupovala jsem kufřík do výtvarky, složky na sešity, výkresy, paletu na tempery, pastelky atd.
Taky jsem si říkala, že nakoupím až o prázdninách, ale určitě bude v obchodech nával a to já nerada :O)
Velikosti - my problém nemáme, máme obří děti, takže vel. 56 obě oblékaly cca 2 týdny.
Třeba teď, v půl roce nosí Krisťula vel. 74-80.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 5921 Bydliště: Za kanalem
Zaslal: ne červenec 15, 2012 3:56 pm Předmět:
Danco koukala jsi na video ze? ;) no snazi se, ale behat teda fakt hned tak nebude akorat je blby, ze si jeste porad ublinkava, ne nejak drasticky, ale je dobre, ze jsme jeste nedavali novy koberec
Dančo-a vaříš nebo dáváš skleničky?
Nám skleničky víc dráždily-Hami. Tu stravu měl hodně jednotvárnou-dávala jsem jen osvědčené druhy zeleniny. V určitém věku mi přišlo, že ale ho dráždilo úplně všechno-od koupání ve vodě až po jídlo,pak jakoby z toho ekzému vyrostl. Bojujeme teda s tím pořád, ten na jaře ho to trápilo, ted je ok. Většinou mu to ted začíná plenkovou dermatitidou. Dokonce i jedny látkovky mu moc neseděly.
Nějak jsem nepochopila co má Kritýnka se zádíčkama-jde jí páteř na jednu stranu? To Vám dali resumé, že se to nikdy neztratí??
Majdi-kde budete mít svatbu?
Naposledy upravil Atama dne po červenec 16, 2012 1:15 am, celkově upraveno 1 krát.
Dančo, to je ale děsný - takový nevinný potraviny, zdálo by se.
Kamarádky kolem mne informovali, že teď je zase nějaký nový trend začínat s příkrmy i kojených dětí od 4 měsíce a všechno dřív, i lepek...a v minulosti se razilo koupání nejdřív s mýdlem (jinak ty fekálie z té náchylné kůže nesmyjete, maminko), pak čistá voda (to mi tak nějak šlo od srdce) a teď zas že ta dětská kůže se tím dehydruje a nějaký olej to určitě chce.
O víkendu jsme si trochu mákli, já pořád něco peru a stěhovali jsme pokojíky a Adam má nové povlečení (aby nebrblal, že teď bude spát na gauči, dokud nedpostavíme), postýlka je v ložnici (složená, opatřená šprušlemi a s roštem pekelně vysoko). V pokojíčku vzniklo místo na cestovní postýlku a válení na zemi. Má to tu nevýhodu, že je tu zase všechno roztahané a nemám sílu to dotáhnout.
V troubě je teprve večeře (zapečení brambory s krůtím masem - k obědu byla cuketová nádivka od včera manžel neměl vůbec nic - nebyl doma, jeho smůla), nestihla jsem to dřív.
Jo, je mi fajn (až na ten pocit na blinkání a pálení žáhy) a tašku už pomalu chystám - mám to v ní tak trochu naházené a vytištěný seznam. Přiznávám, že minule jsem taky dobalovala až s prasklou plodovou vodou a s natáčkama na hlavě. Mám v plánu rodit až přezpříští víkend, to ještě něco stihnu. Např. zkopírovat oddací list pro matrikářku, najít nějakou kosmetickou taštičku, nabalit léky a boty...
Josefko: s těmi příkrmy od 4 měsíců i u plně kojených dětí je to tak. Už u Ríši mě na to dr. upozorňovala, že teď je trend přikrmovat od těch 4 m. Jsem jí řekla, že to budu dělat podle sebe ;)
Mám dotaz - kde kupujete manželům pyžama? nikde nemůžu sehnat (ne na netu, aele někde v kamenných obchodech, abych mohla omrknout velikosti).
Už jsem sem dlouho nedávala žádné video, tak tady je jedno - jak Luky "poklidně" sleduje televizi (je docela nebezpečný, musí se krotit, jinak to končí úrazem buď jeho nebo někoho v okolí).
Registrace: 30.9. 2006 Příspěvky: 675 Bydliště: Praha 8 - Karlín
Zaslal: po červenec 16, 2012 12:32 am Předmět:
Ahoj,
jsem tu jen na skok!
Deim pyžamo kupuju v Marks and Spencer, teď jsou výprodeje a mají výběr.
Cvičební úbor jsou u nás sálovky, triko a tepláky.
Zítra kouknu na to video. Luky má tedy přehled!
Josefko ale modrá je dobrá .
Danielo co auto? Máte už opravené?
Chování rodičů raději nekomentuji neb se mi teď vrátila dcera po 5ti dnech u babičky a to je teda nářez! Já jsem tak ráda, že nebydlím s nikým dalším.
Josefko-s těma příkrmama máš pravdu, ale WHO se od toho distancuje, Národní liga kojení také viz kojeni.cz
Naše pediatra mi dokonce řekla, at začnu o měsíc déle kvůli ekzemu-takže v 7.měsíci
Jdu kouknout na video od Deimosky.
Registrace: 25.9. 2006 Příspěvky: 5590 Bydliště: Brno
Zaslal: po červenec 16, 2012 9:42 am Předmět:
Deimosko Luky má v sobě tisíc čertíků. Do té pohádky by nejradši skočil :O)
S dovolením jsem koukla na pár dalších videí. Moc se mi líbil zahradní domek, jak Luky hned cosi propočítával a pak tam dával rouru, že se tam vleze. Je úžasnej!
Do TV má mít Elenka cvičky, triko, trenýrky. Předpokládám, že tím nemyslí ty komunistické modré, po všech stranách do gumy Prostě jí dám kraťasy.
Josefko taky jsem o příkrmech nedávno četla, překvapil mě hlavně ten lepek. Dřív se měl dávat tuším až po prvním roce, ne?
My máme kvůli ekzému povoleny příkrmy od 6.M. Zkusila jsem někdy v 5 a půl, Kristýnka šla po jídle jak divá (asi takhle http://s91.photobucket.com/albums/k283/DanielaB_01/?action=view¤t=14072012167.mp4), tak jsem neodolala. Ale tím, že má takový reakce, jsem příkrmy hodně omezila a nemám pocit, že by strádala nebo jsme něco zanedbávali.
Myslím, že čím dýl bude dítě na mlíku, tím líp pro něj. V potravinách je tolik svinstva, že mi je líto tím malou zatěžovat.
Koupání - podle kožní používat mýdlo co nejméně, stačí prý čistá voda (říkala už sestra v porodnici, že mimino nechodí kopat řepu, aby se muselo pořád mydlit) a po koupání kůži pořádně promazat.
My čas od času děláme ovesnou koupel, kdy se do vývaru z vloček rozmíchá obyč olej, co máš v kuchyni (já dávám olivový) a vliješ do vody. Nám pomáhá hodně, kůži krásně zjemní a promastí. Naopak různé oleje do koupele typu Oilatum Kristýnce spíš uškodily.
Atami zkoušela jsem skleničky. Měli jsme od Hippu brokolici, mrkev a pak tu cuketu. Kromě mrkve měla vždy nějakou reakci. Teď jsem nakoupila sunarku, ale mám jen příkrmy s masem a to Kristýně nejede.
Koukala jsem na příkrmy od Hami, ale co jsem vyčetla, byly vyráběny v Polsku, takže jsem je zavrhla.
Zkusila bych něco uvařit, ale mám strach použít normální zeleninu. A na bio jsem tu v okolí nenarazila. Tak nevím, asi zajedu do města.
V lednové diskuzi třeba holky psaly, že dávají kukuřičné křupky, tak jsem je taky nadšeně koupila. Doma jsem se pak dočetla, že můžou obsahovat stopové množství arašídů, mléka, sóji a celeru, tedy samé alergeny. Tak je dostala Elenka.
V lékárně jsem zase koupila rýžovou nemléčnou kaši. Lékárnice ví, že naše malá je alergik, přesto strašně jakousi kaši doporučovala. Jsem jí blbec věřila a doma se na obalu dočetla, že je tam přidaný vanilkový aroma, celkem dost cukru a ještě cosi.
Takže jsem se poučila a od teď budu v obchodech trávit hodiny nad čtením složení. Musím si pořídit lupu.
Jinak s tou rhb. Kristýnka má nějak špatně fixovaný ramena/lopatky, takže má celý hrudníček špatně usazený, tím pádem jím špatně pohybuje a od toho se odvíjí další problémy s vývojem a vlastně i s tím refluxem.
Jsem strašně naštvaná na pediatru. Problém se začal projevovat už někdy mezi 2. a 3. měsícem a ona na to vůbec nereagovala, ba naopak byla vždycky nadšená, jak je Kristýnka šikovná.
Na rhb cvičíme vojtovku, akorát Kristýnka, reflexe nereflexe, to bojkotuje a poslední dva týdny nereaguje, jak má. Jsem z toho nešťastná, už jenom proto, že to cvičení fakt nešidím, je dost náročný a chtěla bych vidět výsledky.
Zrovna dnes ráno jsme na rhb byly, ani fyzioterapeutka s ní nehla. Ona prostě jak řve, vyvíjí takovou sílu, že je těžký ji udržet a jak je v křeči, tělo nereaguje.
Máme to zkoušet, třeba se časem chytí.
Ramena teda nic moc změna, ale prý mírné zlepšení vidět je. Že se Kristýnka víc zpevnila. Hodně velká změna ale je, že na rozdíl od první návštěvy, kdy měla úplně špatné postavení pánve, teď začala (asi díky lezení) zapojovat břicho a tu pánev má fixovanou správně.
Takže to prý nebudeme hrotit a počkáme, jestli naběhne správné lezení, střídání končetin. Tím by se mělo břicho a hrudník zpevnit a mělo by se nastartovat správné držení těla. Vytočení trupu by tím mělo vymizet.
Co se ale nikdy 100% nespraví jsou ty ramena. Hodně pomůže cvičení, ale prý zůstane náběh na mírnou kifózu.
Josefko ty jsi nějaká akční! Ale určitě to budete mít doma krásné, až bude hotovo :O)
Miminko se ti zdá čilejší, než byl Adámek? Asi to bude pěkný čertík, co?
My to taky tak měli a můžu potvrdit, že Kristýnka i teď je daleko živější a upovídanější, než byla Elenka.
Majdi jj, dívala jsem se na video :O)
Kristýnka si taky zase ublinkává, nevydrží vůbec ležet, pořád je na břiše nebo na čtyřech. Ale taky to není nic strašnýho. Nejhůř bylo do toho 4.-5. měsíce a jsem ráda, že tuto kapitolu máme za sebou ;)
Gratuluji k sedmi měsícům!
Gio min. týden nám auto vrátili. Zvládli ho dát dohromady :O)
Měnili přední dveře a blatník, pak jakýsi sloupky, na kterých drží karoserie, že byly pohnutý a srovnávali geometrii. _________________ SEZNAM ČERVŇÁTEK SEZNAM LEDŇÁTEK
Danielo, to video, jak jde Kiki po pribináčku je vynikající a Elenka má můj obdiv, že jí to sic vadí ale směje se. Adam by se mračil jako čert. Opravdu jsem se bavila a až ke konci jsem si říkala, jestli se Kristýnka vzmůže k závěrečnému skoku a z té postele sletí. Už je opravdu čilé dítě! Nějakýma ramínkama bych se nestresovala - ono to nebude tak hrozné, jak to na RHB vidí (oni musí, kdyby nás nestrašili, kdo by k nim chodil a nechal je vydělat nějaké ty body).
Vlčice, když Lukyho nesrovnáváš s těmi dvěma statisty v pozadí, tak vypadá jako kluk, co si tu pohádku vážně užívá.
Dnes kontrola - děloha pasívní, miminko aktívní, srdeční akce normální. Akorát mě bolí kebule...šla bych do pelechu ale Adam ještě večeří (já ne, mě je blivno). Pak zalezem spolu, tatínka máme v Humpolci nebo kde.
Příkrmy ve skleničkách: kdybyste bydleli blíž, doporučím vám nákupy v Německu. Tady kdo má zdravotní problémy (ekzém, alergie, cukrovku, celiakii...), jídlo z českého supermarketu by prý nedal. Já nevím, myslela jsem, že to přehání ale asi na tom něco bude. Kamarádka mi ukazovala skleničku stejného výrobce ale s jiným složením a kámošovi se syn (2 roky) zhroutil. Má cukrovku, musí přijimat přesně dané množství sacharidů nebo čeho v přesný čas a na ty info na výrobcích v Čechách se prý nemůžou spolehnout. Stejné složení na etiketě ale jiné výsledky cukru, jiná glikemická křivka...to asi o něčem vypovídá.
Adam byl první den v příměstském táboře, počasí jim nevyšlo moc hezké ale prý to nebylo špatné (k obědu řízek a na zítra si prý, prevíti, objednali špagety a na pátek pizzu!! - vaří jim v domově důchodců a koukám, že kuchař je zvyklý "klienty" rozmazlovat).
Gio: díky za tip s Marks&Spencer. Vždycky mi to tam připadalo drahé, tak snad ve výprodeji bude levněji. Moc tam nechodím, protože se nevyznám v těch velikostech, ale určitě se tam podívám.
Ještě jsem viděla pyžama v Tescu, ale tam byly na můj vkus taky moc drahé (přes 1000 Kč).
ad video: to, co na videu Luky vyvádí, je spíš příznak hyperaktivity a toho, že nemá ani sebemenší kontrolu nad svými emocemi (psycholožky jsou z něj pak nadšené, protože působí jako velmi veselé dítě - ovšem opačný extrém emocí - tj. vztekání a nepříčetnost - je pro ty, co Lukyho neznají, antikoncepční zážitek na hodně dlouho). Kouká na šmouly v Animáčku ;) Statisti v pozadí představují chování normálních dětí ;) Luky je holt živel, s tím nic nenadělám (jen bych na něj potřebovala ještě jedny nervy navíc). Pokud takhle reaguje třeba u televize, tak je to celkem veselé. Ovšem když to začne dělat z ničeho nic třeba u jídla (to pak jídlo lítá všude kolem) nebo na přechodu pro chodce, tak se mi otvírá kudla v kapse. Ve škole bude taky zajímavé, až začne v lavici takhle skákat (právě to chtějí u něj tlumit lékama). _________________
Deim, přes všechny Lukáškovi problémy a tvoje potíže s nimi je vidět, že vyrůstá šťastně a to je z 99,9% (ne-li víc) tvoje zásluha.
Včera se můj syn choval dost podobně: Svlíkal se v koupelně, já si čistila zuby a koukala na něj vyjeveně, protože u toho rozhazoval rukama a nohama, kýval hlavou a zpíval nějakou svahilštinou...on se pak na mě podíval, zakryl si pusu a povídá:
"Pardon, zapoměl sem, že tu jsou lidi."
To mě v tu chvili dostalo, že jsem si poprskala zrcadlo pastou
A jinak je vidět, že v tom má jasno:
"Mamko, v televizi bude nějaký nový program, prý auta a erotika. Auta - to bude hustý!"
"No, to jo ale co ty nahý ženský?"
"Nahý ženský jsou taky hustý...nahý chlapi jsou spíš trochu k smíchu."
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 5921 Bydliště: Za kanalem
Zaslal: út červenec 17, 2012 9:11 am Předmět:
Josefko tak to je hustyyy ten je nakej chytrej, tohle by z toho myho nevylezlo ani nahodou, ten jeste tak resi toma a jerryho
Me se uplne zas rozlozily zada...sotva tu lezu doufam, ze se dneska doberu k doktorce, ale jestli mi nebude mit kdo pohlidat malou tak nevim nevim jestli tam dolezu. james pujde do skoly se znamyma a ze skoly jeste nevim. Doufam, ze mi daji konskou davku neceho...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.