Hokkaido je výborná dýně s jemně kořeněnou chutí.
Dělala jsem z ní krémovou polévku (uvařit kostičky dýně a brambory ve slané vodě, rozmixovat, přidávám trochu kari), pekla jsem ji s kuřetem (nakrájenou vedle kuřete), přidávala do číny nebo ratattouille (to je ale s česnekem), zkoušeli jsme i plátky na grilu (příloha k masu místo brambor, které v této úpravě trochu připomíná).
Naše děti jí víceméně všechno, hokkaido se ale těší opravdu velké oblibě.
Ahoj, nám moc nechutná, ale protože je děsně zdravá, používám ji jako výplňovou zeleninu. Tzn. do leča, do zeleninových směsí ala čína. Do miminích směsí určených k mixování, na kousíčky do zeleninové polívky, do rizota atp. Dá se i dlouho skladovat, pokud není ve vlhku.
Já miluju polévku s kokosovým mlékem, osmažím dýni klasicky na cibulce, zaliju vodou (vývarem), povařím doměkka, pepř, sůl a trochu mušk. květu a nakonec kokosové mléko (nebo krém) z plechovky. Mňam! Už se těším na podzim ;)
Zapékáme. Co dům dá - někdy s masem, jindy jen brambory a sýr.
Jsme taky pěkně zmlsaná famílie ale naopak my ji nemáme a musíme vždy vyžebrat po příbuzných.
Registrace: 25.10. 2010 Příspěvky: 4445 Bydliště: Nemecko
Zaslal: po červenec 16, 2012 9:50 am Předmět:
Trirea napsal:
holky dekuju, jak tak koukam, tak ji budu kupovat i na trzich
jo a co jine dyne? zpracovavat stejne nebo je mezi nimi nejaky velky rozdil??
Nektere jsou vic oriskove, nektere jsou mdle. Vyborna je butternut, maslova a pak spousta dalsich. Vyhla bych se tem, co se pouzivaji na halloween jako dekorace, ty moc chute nepobraly (na druhou stranu, kdyz uz se s tim clovek patla, tak jako plnidlo dobry ;)). Zpracovat stejne, podle chuti experimentovat s korenim. Dyne je vdecna
ja jsem hodne zeleninova a deti ucim totez, nechci nejaky vybiravcem takze jim cpu zeleninu fakt vsude, vcera jsem vrzla do gulase jednu repu a jak to bylo dobry
marmeláda tutti-frutti: do mrazáku sbírám přes léto nezpracované zbytky ovoce a celé svařím s jednou dýní hokkaido - když už je sundaná z ohně přiliju na tři kila deci bílého rumu
Přidám jeden zdravý recept nasladko.
Dýni nakrájím na kostky,dám do pekáčku(já dávám do skleněného)pokapu medem,trošku podleju vodou a dám péct do trouby skoro do měkka,kdo má rád může posypat skořicí.Pak posypu půlkami vlašských ořechů nebo nahrubo nasekanými a ještě asi 10minut peču.Ořechy tam nejsou nutné,kdo nemá rád,může péct jen dýni s medem.Je to něco jako kompot a já jsem schopná sníst mísu večer u telky.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.