Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Ukončení povinného ručení
· 2 Medaile
· 3 Jak říct dítěti o návštěvě psychologa?
· 4 na MD dřív nebo později?
· 5 Propojení dvou PC - prosím o radu
· 6 Rodíme stejně jako v 50. letech?
· 7 Dobrý logoped v Brně (pro skoro 5ti leťáka)
· 8 ucpaný odpad ve sprchovem koutu
· 9 Zdravotní polštář - jaký?*
· 10 Preventivní prohlídka 5 let

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  2 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  3 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  4 pro missorku
·  5 Leden 2012
·  6 pro missorku
·  7 pro missorku
·  8 Medaile
·  9 pro missorku
·  10 pro missorku
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Farmářky :-)
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 310, 311, 312 ... 428, 429, 430  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Hobby - koníčky i jiná zvěř, přástky
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Delin
Kecka
Kecka

Registrace: 12.1. 2011

PříspěvekZaslal: út červenec 10, 2012 10:21 am    Předmět: Citovat

Zdravím vás ženy:-)

po návratu z lázní, se hlásím. Maminka s pomocí kamaráda zvládla péči o naše pidi hospodářství skvěle, za což jí dík.

Felinko, já jsem zasadila ještě jednou hrášky a mrkve. Pak je taky hodně rychlá vodnice, ta roste přímo před očima.
S kozlíkem je mi to líto, to je blbý, když jej stádo nebere, ale asi vědělo proč.

Truhlíková rajčata mi žloutnou, uáá. A já nevím proč. Nemáte prosím, někdo nějaký nápad?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mamia
Treperenda
Treperenda

Registrace: 2.3. 2011

PříspěvekZaslal: út červenec 10, 2012 6:17 pm    Předmět: Citovat

Na setí mám nachystanou černou a dlouhou bílou ředkev, štěrbák a polníček.

Jinak (a nesmějte se, jo?) mi kvokají 3 hybridky. Dala jsem je ke kuřatům, tak uvidíme, kdy je to přejde.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 10, 2012 8:50 pm    Předmět: Citovat

Tak Boženky jsou doma, futrují se tou šílenou směsí, co nám roste na louce, a vypadají celkem spokojeně.
Jsou to teda smradlavé koule Vychechtaný (frísky se mají stříhat 2x do roka, a ony byly stříhané předloni), ale mají paznehty v cajku, což jsem moc ráda Veselý
Teď urychleně sehnat střihače, aby zase vypadaly jako ovečky.

A musím pochválit CMSCH, při stěhování jsem někam založila papíry k hospodářství Stydlín , do dneška jsem je hledala a nic. Tož jsem si zavolala o pomoc a tak mi je hned poslali oskenované mailem a zároveň je posílají poštou.
Mirabelka1
Howgh
Howgh

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 10, 2012 10:08 pm    Předmět: Citovat

Amaz,
tak supeeer. Celý den koukám, kdy napíšeš... ;)
To jsem ráda, že převoz se zdařil.
Neboj, dáte si je do pucu, a přesně jak píšeš, hlavně, že nožky jsou v cajku.

Jsem zvědavá, zda-li budou opravdu už zase březí. Ale jinak si myslím, že ta změna prostředí, nějaká ta doba bez berana a pak zas nově opětovná přítomnost berana, plus nadcházející podzim... to bude to pravé pro zabřezávání.

Tak držím palečky, ať vše vyjde ;)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Amazonka01

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 7:31 am    Předmět: Citovat

Tak březí na 99% nebudou, chtěla bych vidět berana, co by se jim dostal "pod sukně", to je závěs z "kaštanů" až běda.

Beránka máme už domluveného, na poprvé to bude takový "obyčejný", co ho mají sousedi na sežrání, ale to je fuk, potřebuju vidět, jak holky rodí a jak jsou mléčné. Na příští rok už mám zamluvenou VF jehničku, a po beránkovi bych sáhla do masňáků, asi po Shauni ;) (sufolkovi).
Jedna je čistá VF (ta ušlechtilá hlava je nezaměnitelná), druhá bude mixlá, takže tam uvidím nádoj a rozhodnu se, co pak dál.

Jinak kupodivu noc přežily v ohradě (už jsem se viděla, jak je lovím na louce - ten lepší scénář, na druhou stranu je vesnice a silnice), takže jsou asi spokojené.

No, ale ráno stejně překvápko, kačenky našly naši nádrž na užitkovou vodu (a to je tam vstup velmi obtížný), a tak máme místo křišťálové vodičky černý bahňák (a to už jsme toho spoustu vyvezli), ale nadmíru spokojené kachny Hustej
Mirabelka1
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 7:55 am    Předmět: Citovat

Březost, aha... No třeba v březnu to tak děsivé nebylo, no... asi spíš jo... Ale příroda je mocná čarodějka... ;)

Amaz, napíšeš, kde jsi je nakonec sehnala? Jestli i-fauna, annonce a tak. Díky moc. Konkretní chovatel, cena, to ani nechci vědět. Spíš jak se Ti to teda povedlo je sehnat.

Čím vším je chovatel krmil, víš? Asi rozdíl teď, po zabřeznutí, po bahnění a tak, což?
Amazonka01

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 8:17 am    Předmět: Citovat

A tak v březnu všeobecně ovce neříjí, říje je léto-podzim, jen u romanovek a jejich kříženců mohou být i dvě období za rok. Takže když, tak by k tomu muselo dojít poslední dobou, a to je jednak brzo (spíš srpen, než červenec), a jednak je to fakt děsný Hustej

Sehnala jsem je přes Bazoš, a děsnou náhodou. Asi před dvěma měsícema se tam objevil inz. na prodej dvou dvouletých ovcí, za slušnou cenu. Jenže, jak jsem byla poučena chovateli, tak dobré ovce jen tak někdo pryč nedává. Tož jsem dál pátrala po jehničce/kách, případně ovečce "ze známosti". A na tomhle inzerátu se postupně stále snižovala cena, až byla taková, že by se ovce vyplatily i do klobás Vychechtaný.
Majitelka v podstatě vůbec netušila, že se tyhle ovečky dojí, brala je kvůli plodnosti (dvojčata jsou pravidlo), a kryla masňákem kvůli jehňatům na maso. No a to se fakt nijak extra nerentuje, pokud nemáš pastviny a nebo nebereš dotace. Takže se rozhodla chov zrušit, a já mám doma minimálně jednu čistou frísku a jednu tak 75% (bajvok usuzuju podle typických znaků, o původu nikdo nic neví), za cenu, za kterou bych nekoupila ani jednu ovci Vychechtaný

Krmené jsou "vesnicky", takže pastva v létě, seno v zimě, pečivo a tak. Obávám se, že březost/nebřezost Veselý

Každopádně až na vlnu jsou v dobrém stavu, žádné plašanky, tak teď už je to jen na mě. A už jsme zase "Ovčín" Huráááá
Mirabelka1
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 8:24 am    Předmět: Citovat

No, ono je fakt, že kdyby březen, tak už pomálu zas rodíte... chi... mi to nějak po ránu nemyslí... Vychechtaný

Se sezóností říje, vím. Akorát si myslím, že když máš berana přítomného během celé sezony, tak ty ovce může nastimulovat a funguje to pak trochu jinak, ne?
I když osobně bych se taky bála, aby se to rodilo v zimě. Asi to jde, musí to být zavřený, jaro je prostě jaro.

Tak paráda ta cena, to se počítá Huráááá
A ta povaha ještě víc, skvělé!!!
Amazonka01

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 8:40 am    Předmět: Citovat

A tak ony podle všeho rodily leden/únor (v průchozí stodole Veselý)
Přítomnost berana znamená jen to, že většinou dojde k nakrytí v ten první termín, takže jsou zimní jehňata. Pokud ho máš mimo, tak při puštění do stáda dokáže opravdu říji vyprovokovat, ale musí to být v sezóně. No a vzhledem k tomu, že to je beran na jídlo, tak k holkám půjde tak v říjnu, max. v listopadu, takže budeme mít zimní jehňata tak jako tak.
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 9:01 am    Předmět: Citovat

Amaz, to se tak hezky čte.. ale já na pasení koupím ty prasata. Vychechtaný I když, pravda, nic víc z nich nebude, když nezabíjíme, z ovce bych měla aspoň mlíko. Nějak jdu po užitkovosti, máme tu už kopecv hladových krků a zatím nula bodov Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 9:08 am    Předmět: Citovat

No právě, ta užitkovost Veselý - a proto mám mléčné ovce.
Vlnu nastrkám do baráku, jehňata my sníme, nebo se dají (pokud jsou zimní, tak ideálně na Velikonoce prodáváš, a je obr zájem) prodat, a mám mléko (navíc nejhodnotnější z dojených zvířat). A to vše jen na pastvě a (v mém případě koupeném, nedá se svítit) senu. Jo, ještě musím koupit liz, a pak ječmen na období dojení. Furt se mi to takhle hodně vyplatí ;)
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 9:11 am    Předmět: Citovat

Neštvi mě Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný růže, ovce.. kdy to skončí? A jehňata prodáš nastojato? Kohouty nikdo nechce ( z inzerátu) tak abych nedopadla i s ovcema.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mirabelka1
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 9:17 am    Předmět: Citovat

Llevelyn napsal:
Neštvi mě Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný růže, ovce.. kdy to skončí?

... myslím, že nikdy... Vychechtaný

Ona má asi už takový úžasný dar... Je dle mne člověk na svém místě, je tam vidět ta láska, nadšení, zkušenosti, životní nadhled...

Neboj, mne taky zblbla... zatím slepice, ovce, ale je pravda, že i po růžích nějak víc pokukuju... Kulivočko Vychechtaný Vychechtaný
....sakriš... Vychechtaný
Amazonka01

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 9:37 am    Předmět: Citovat

Llevelyn napsal:
Neštvi mě Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný růže, ovce.. kdy to skončí? A jehňata prodáš nastojato? Kohouty nikdo nechce ( z inzerátu) tak abych nedopadla i s ovcema.

Stydlín

Obávám se, že asi nikdy Hustej

A jehňata nastojato, už mám zájemce o dvě, když budou dvojčata, tak jedno si necháme, a jedno určitě ještě udám. Nebo když nabídneš jehněčí (živé ;)) na BC, tak určitě uspěješ.
A to mlíííííko srdicko

Ehm a M. se vyjádřil, že jestli to teda bude fakt dojit, tak bude chtít ještě jednu....
Delin
Kecka
Kecka

Registrace: 12.1. 2011

PříspěvekZaslal: st červenec 11, 2012 9:47 am    Předmět: Citovat

tý jo amaz, jsi se rozjela tedy:-), ale čte se to fakt hezky, to má Llev pravdu srdicko

uvažovala jste některá nad chovem ryb? Jsem teď byla ve Velkých Losinách a tam okolo spousta soukromých rybníků s chovem ryb, kluci mi nosili pstruhy a siveny. Jako má to něco do sebe, ačkoli popravdě o tom nic moc nevím. Sportovní rybařina je prostě někde jinde...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Hobby - koníčky i jiná zvěř, přástky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 310, 311, 312 ... 428, 429, 430  Další
Přejít na stránku
Strana 311 z 430
Přidat do záložek

Přejít na: