Taky jsme zrovna řešili doma že Lucka dala snad dneska aspoň litr mlíka To bude tim vedrem a dusnem co tu je. Ale už se jí podařilo uspat takže půjdeme na kutě taky
A já si tedakojení nemůžu vynachválit. Poprvé mi to nevyšlo na dlouho kvůli jisté životní události se mi laktace zastavila do dvou měsíců od porodu.... teď si to užívam... sice ty prsa si musej ještě zvykat ale docela to už jde. Ale je super že třeba když jsme šli dneska ven tak jsem nemusela řešit flašku, teplou vodu, nutrilon - nic - nesla jsem si to všechno v podprdě
K tomu porodu.. no my moc nevíme proč nesestoupila uplně dolu. V Praze kdysi vymýšleli cosi jako že mam snad genetickou vadu, žemi nějakej sval příčnej drží to dítě vysoko... říkali to ale jen manželovi, ve zprávě pro gynekologa o tom nebyla jediná čárka... na internetu jsem nic podobnýho nikde neobjevila, google nic nenašel a já byla prostě přesvědčená o tom že mi to dítě blokli psychicky přístupem.... no i proto jsem se v Praze prostě neotevřela dostatečně... teď tenhle blok nebyl.. ale dítě zůstalo zas vysoko... Tak možná jsem geneticky ne uplně normální.. každopádně dítě je venku, zdravý, má se čile k světu, pije mlíko na litry a já to taky přežila.. co víc jsme si mohli přát Jsem prostě ráda že jsem to zkusila.
No my jdeme na kutě. Jsem grogy... zítra jdu na stehy - konečně... mam tu jednu stranu jizvy strašně nateklou ze zátěže.. jak se furt zvedám a tak.. snad to po vyndání stehů trošku splaskne a budu fungovat.... Petr musí už od pondělí do práce, nedá se svítit... teplot se snad do tý doby zbavim... chce to jen dostatek spánku, železo a klid
Registrace: 8.4. 2010 Příspěvky: 5361 Bydliště: u Pelhřimova
Zaslal: st červenec 04, 2012 10:54 pm Předmět:
Ty jo, ja jedina tu mam vstrebatelne stehy?
Talpinko, presne, dopadlo to dobre, to je hlavne..a kojenie ma fakt vyhodu i to, ze nemusime riesit tekutiny, vodu, caj, intervaly UM, hlavne v tych hicoch. Ako, v niecom je UM pohodlnejsie, ale tiez som za kojenie vdacna, ked to prvy raz neslo, aj ked kojim furt..a uz fakt dobru noc plnu spanku, vasich i deti
Katchen, ano je to pravda, v Japonsku je zvyk, ze maminka s miminkem jsou mesic (ne sest nedel) doma, pak je mesicni kontrola v porodnici (mimi i maminka). Tady totiz nebyly kocarky, deti se i nedavno prevazne nosily v satcich (takovej jednoduchej, pres rameno), takze asi proto. Ono mi taky kladly v PD na srdce, ze uz jsem po tretim diteti v te panevni oblasti dost rozvolnena a mam si dat pohov a ten mesic nenosit nic tezkeho (ani starsi deti), aby se ta panev zase stahla, jinak mi hrozi problemy s bolestmi zad. Takze proto asi ten prvni mesic zdejsi maminky nikam netrajdaj, kdyz nesmi nic moc nosit. Taky se novopecene maminky musi dat poradne do kupy, protoze manzele predevsim vydelavaji penize a doma spis potrebuji servis, nez aby se zapojili do pece o miminko ci starsi deti nebo dokonce o domacnost. Takze od toho ukonceneho prvniho mesice musi byt japonske zenusky pekne fit. Ale ja si myslim, ze driv to tak bylo vsude, sestinedelka byla doma, odpocivala a miminko s ni, aby se oba zahojili a adaptovali.
Aha, s tema kyclema jsem nevedela, ze je to nase ceska specialita, to je zajimave. Tak proto je to tady moc netrapi. No, siroce balim, obe starsi deti byly v tech 4 mesicich v poradku, ted taky planuju vylet do Cech, tak si na ten UTZ skaknem.
Choki, ja klidne kojim 3x i vicekrat do hodiny - ono jak to dost tece, tak si musi davat pauzy a pak se dopiji. Horko tu mame taky, takze se i poti, tak musi ty tekutiny nacerpat. Takze mame takove cykly - tak hodinu az dve kojeni, prebalovani, trochu chovani, koukani po svete, dokojovani, dalsi prebalovani, jeste trochu cucnout a pak spi dve hodiny i vice, nekdy si v tom spanku vzpomene, ze ma zizen, trochu napije, vyprdi, vykadi a spi dal. Zatim tedy. Ale brzy se to asi bude menit, jak zacne vic vnimat okoli.
A ja si taky nemuzu vynachvalit kojeni. Kdybychom byli na UM, tak se asi nikam nevyhrabem, ja bych vsechny ty nalezitosti nebyla schopna zabalit. Takhle mam cisterny stale po ruce, staci najit vhodny koutek (kojim vzdy a vsude, kdyz je nutne).
Choki ty si to s temi potizemi fakt vyziras, jeste ze ti ten pas tak pomaha. Tak drzim palce, at se to ted uz rychle hoji. A vam vsem ostatnim s jizvama a sitim taky. Jsem tu jedina, kdo nemel ani jeden steh? Nebo jeste Verunka a Niki?
Registrace: 28.12. 2009 Příspěvky: 4299 Bydliště: na kopci v Praze
Zaslal: čt červenec 05, 2012 8:00 am Předmět:
Petrasko mě šíla, mám asi tři stehy tak pohoda, i když občas mě to tahá, pálí no nevím těším se az to bude ok.
Tak tatínek přišel kolem páté z flámu, Viktor od též doby nespí tak si s nim hraju aby si mě taky užil, pak jedeme na tu kontrolu tak snad to bude dobry. Kojim hodne, furt kadí tak doufám, že tím něco dostane ven.
Kojeni si taky nemůžu vynachválit! Viktor jsem kojila rok a pul a teda pohoda netahat žádný flašky, nemuset nic vyvářet apod.
Registrace: 1.11. 2008 Příspěvky: 3425 Bydliště: Doma
Zaslal: čt červenec 05, 2012 9:12 am Předmět:
niki držim palce..
K. taky dost kadí, ale taky hodně jí )))) my byli taky hraniční, ale mudra byla okej... byla u nás doma šestý den. no mě příjde nažloutlej furt... ale tak to se poddá.Nebo se mi to zdá a je po mě snědej
dneska kluci konečněěěěě obkládají linku z venčí a dá se i pultík a bude hotovo. Kluky má tchýně. _________________ Smečka tří pinďourů.
Patrik 3/2007, 3130g, 50cm
Jeníček 10/2010, 2670g, 46cm
Kája 6/2012,3260g ,50cm
..a uvidíme co nám přinese budoucnost... "omyl" v podobě holčičky, by nebyl uplně špatný, ale prosím až tak za 5 let :-D
Zaslal: čt červenec 05, 2012 11:52 am Předmět:
U nas hodne papa, hodne kadi a za mudrou sme sli sami, 7.den. Ale jak som v pohode, mi to nevadilo.
Choki, hlasim, ze som si i na noc dala pas a mam aj teraz. je to fajn a vidina nevisaceho brucha je lakava:D
Uz mam o 5kg menej nez pri otehotneni, je to jj vidno, len to brucho visi..
Som kukala, ze niektore sa chystate k Miss na zraz, sa mozno uvidime, rada vas poznam (Katchen, Choki?este niekto?)
Zaslal: čt červenec 05, 2012 2:35 pm Předmět:
Já chci ke Clar tak snad to vyjde.
NAkonec si jdeme lehnout do nemocnice Vysledek nevím mluvila jsem jen se sestrou po telefonu, ale kašlu na to, radši si tam lehneme než aby měl pak nějaký problém
Je Niki to mate smulu. Tak hlavne at se to brzy zlepsi, Marek je fit a jste zase doma. Drzim palce. A ty stehy at te nezlobi.
Lehky previs pod pupkem mam taky, kde ze je to ploche brisko, ktere jsem mela hned jak se Nikolka vyloupla ven. To jsem byla jeste v jakes takes kondici. Ted to samo asi nepujde, ale jsem jaksi velmi leniva.
Zaslal: čt červenec 05, 2012 4:24 pm Předmět:
Jooj, Niki, to ma mrzi. Takze idete pod lampu? Nech to rychlo pomoze a ste s nezlutaskom doma co najskor..
Petrasko, chachaa, ploche brusko som mala mozno na strednej, tak v prvaku, mam sklon k bruchatosti, ale som odhodlana s tym daco konecne urobit. Uvidime, ci neostane len pri tom odhodlani
Zaslal: čt červenec 05, 2012 6:16 pm Předmět:
Tak uz se sluní Hodnotu měl 300 včera v porodnici 190. Vopruz bude, že musím měřit teplotu kazdou hodinu, jsem myslela jak se vyspím
No ale hlavne at je zdravý!
Registrace: 1.11. 2008 Příspěvky: 3425 Bydliště: Doma
Zaslal: čt červenec 05, 2012 7:06 pm Předmět:
Niki
ty jo 300 je teda dost, se dost divim že Vás pustili s těma 190ti.
My měli 78 tuším při propuštění. Tak držim moc palce.
Jo a ITESCO je dobrá věc... taky občas využiju, když nejsem schopná jet...
ale normálně v Tescu nenakupujeme, ale na tyhle náhlý situace je to dobrý.
Manže by nezvlád nakoupit ? Dy't tam máš tchýni ne ?
Zaslal: čt červenec 05, 2012 7:51 pm Předmět:
Choki to víš že by zvladnul ale jaký hnusy by nakoupil nechci radši vědet. Tak ne on i někdy nakupuje ale já mu to sama nabídla. Tchýně neumí česky a u nás poblíž baráku neni kde, musela by autem
No jako je to tu hustý, dr chce abych mu měřila kazdou hod teplotu, do toho vážím kojeni jak ho dám na váhu tak se hned vzbudi, kdyz ho přendám pod světlo tak brečí a navíc mu padají ty brejličky Sestřička mi na to řekla že ho musím kontrolovat, no ale jako v noci to asi nedám celou noc na něj koukat Snad usne a az ho budu měřit se nevzbudi. Zatím se chudáček parádně poblinkal a mě celou posral
Chjo v tom Podoli by byl aspoň u sester a já bych to neviděla. No jo to víš chtěli mít na svátky co nejmíň lidi tak nás pustili, podle mě kdyby mu nabrali krev tak si nás tam nechají
Zaslal: čt červenec 05, 2012 10:06 pm Předmět:
Harpyje napsal:
Niki, to mne mrzí, že má Mareček problémy. říkají, jak to může dlouho trvat?
Nevědí, minimalne 24 hod a pak se děla znova krevní test Ale trochu jsem googlila a v jeho veku se sviti od hodnoty 320, on ma 300 tak doufám že mu ten den svícení stačí. Někde teda psali o hodnote max 170 ale to by nás nechali uz v porodnici i tam říkali, že od 200 berou krev, ještě na to mrknu abych kdyz tak zítra věděla co a jak.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.