Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Kašpárkohraní ve Stromovce
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 kartarka
· 2 STEPHEN KING
· 3 Rozštěp-Ultrazvuk ve 21 týdnu
· 4 Kde v Praze nechat potisknout polštář?
· 5 Dobrý psychiatr Praha
· 6 Sexualita - 6 let
· 7 knížka o dospívání pro kluka
· 8 Hory v Česku-jarní prázdniny
· 9 Hliník v Infanrix Hib
· 10 Lítáte ve snu?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 BC BURZA PRÁCE
·  2 Ještě nám to není jedno...
·  3 Zvláštní/zajímavé sporty
·  4 trapný gynekologický problém
·  5 Sexualita - 6 let
·  6 Sexualita - 6 let
·  7 Ještě nám to není jedno...
·  8 Sexualita - 6 let
·  9 Ještě nám to není jedno...
·  10 Sexualita - 6 let
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

alergie na BKM - technická :-)
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Vaříme pro alergiky
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nenicka
Treperenda
Treperenda

Registrace: 7.10. 2006

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 3:59 pm    Předmět: alergie na BKM - technická :-) Citovat

Ahoj holky, tak bezlepkovou mám zmáknutou, dcera má rok diagnozu celiakie, už jsme zběhlí.
Ovšem u mě bouchla alergie na bílkovinu kravského mléka. (blila jsem a blila a už vim proč) Dr mi doporučil vyvarovat se mléčným výrobkům a dodržovat alespoň 4 měsíce i bezlepkovou, která je obecně velmi šetrná k trávicímu ústrojí.... a já lehce v šoku odkráčela domů. Info lovím na netu, ale jsem toho teď jaksi plná a třídím si ...

Pokud hledám bezlepkové a bezmléčné recepty a typy, tak mi moc píchly tyto stránky, včera jsem objevila a je to pro mě objev století!!!!! přikládám, mohou se hodit - http://gfcfdieta.blogz.cz/hlavni-jidla/

ale teď k té technické
-
čeho se vyvarovat,nejsou mi jasné nějaké pojmy, pokud máte někdo zkušenost a narozdíl odemě jasno, moc prosím o info.

Pokud mám alergiii na BKM a objeví se :

NEOBSAHUJE LAKTOZU - mohu? (třeba na pečivu BL od Schäru)

OBSAHUJE SUŠENÉ PODMÁSLÍ

OBSAHUJE SYROVÁTKU

OBSAHUJE jánevimcoještěasimléčného Veselý)

ALSAN - našla jsem jako variantu másla, ovšem těch Eček!!! Takže kuře upeču na margarínu?? To je taky průser, takže jak, děvčata moje???

JAK SI DOPLŇUJETE BÍLKOVINY, když ne tvaroh, smetana, plátkový sýr?? MASO a třeba ŠMAKOUN JE MI JASNÉ A DÁL?

a při tom teda ještě musím dávat pozor na bezlepkovost a dle dr i na bezsojovost (to je výraz!!! Veselý)) ), neb alergie na soju mi může ze 40-50% naskočit taky, takže mlíko sojové prý ne e ....

uvítám i nějaké triky - všude vidím, jak krmit miminka s touto alergií, ale pro dospěláky nic moc Veselý, skleničky od Hippu si mazat na chleba jako pomazánku to se mi fakt nějak nechce Veselý)

Děkuji Vám převelice a těším se na počtení Huráááá Marný... Vychechtaný
Dneska jsem si po dlouhé době dala kafe, prvně s rýžovým mlékem a nějak to se mnou cloumá, prosím o shovívavost V rozpacích Marný... Huráááá Vychechtaný

ps:kod pokusik - ano, přijde mi, že se mnou příroda dělá jakýs takýs experiment, jen mne na to předem zapomněla upozornit, natož aby se ptala, zda mám zájem Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Vladimira
Howgh
Howgh

Registrace: 8.6. 2009

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 4:35 pm    Předmět: Citovat

Co si pamatuju, (naštěstí u dítka už je to pryč), tak hlavně to nesmí obsahovat KASEIN, hlavní mléčnou bílkovinu (pak jsou ještě nějaké další, které tuším jsou i v té syrovátce např.), ale abych nekecala, hledej na internetu Fuchs - Přecitlivělost (hypersenzitivita) na kravské mléko a alergie (nebo tak nějak), tam to bylo dost podrobně popsané, ale určitě tady bude někdo vědět rovnou.

Jen ještě drobnost - u dítka byla kromě ABKM reakce i na jiné bílkoviny hovězího původu, tj. cokoli od hovězího může být také potenciálně nebezpečné (jako tě varovali před tou sojou, asi sójovým lecitinem, řekla bych).

Margarín může být také "kontaminován" - čti složení. Myslím, že jsem tehdy vyhodnotila jako z tohoto hlediska nezávadnou Perlu, ale Bleeee
Jistota na vaření, pečení - olej.
Bílkoviny - luštěniny, lze i jako pomazánky (hrách, cizrna různě ochutit, se zeleninou)

Omlouvám se, ale už to tolik v hlavě nemám, snad líp poradí někdo, kdo v tom "jede".

jinak zkus třeba i:
http://www.potravinova-alergie.info/clanek/bezmlecna-dieta.php
http://www.celostnimedicina.cz/alergie-na-bilkovinu-kravskeho-mleka-k-pricine-a-prevenci.htm + související články
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 5:41 pm    Předmět: Citovat

Mléko obsahuje několik druhů bílkovin, nejvíce kasein ( to je vpodstatě tvaroh, takže sýry atd) a potom albuminy ( to je syrovátka a spol.)

Takže pokud výrobek obsahuje jen laktozu ( mléčný cukr) tak ok, ale pokud syrovátku, podmáslí, jogurt.. tak ne. Máslo obsahuje zbytky syrovátky, musíš vyzkoušet. dtto tvrdé déle zrající sýry, bílkovina tam je, ale je rozložená, natrávená ( rozložená enzymy). Já můžu sýry i máslo, teď novinka, od té doby co jsem na vsi a berem mléko od statkáře, nepasterované, čerstvé, tak mi to nic nedělá. V rozpacích A to jsem měla léta potíže a porodila dva alergiky. S bezkrávovou a bezlepkovou dietou mám přebohaté zkušenosti, žila jsem tak dva roky když jsem kojila nejmenšího alergika ( reagoval přes MM). Byla jsem na bezkrávovo bezlepkové i s vyřazením vajec a brambor ( krátce, cca 6 měs).

Pro začátek bych vyřadila všechno z mléka. Pekla se sádlem ( v pečivu není poznat) mazala pomazánkama nebo jedla bez másla ( margaríny budou s mlíkem, nejsou tuším dva druhy). Na pití, palačinky atd jde použít " mléko" rostlinné ( oves, pohanka, rýže) , v koláči atd lze nahradit vodou. Děti byly běžně zvyklé na kaše do vody, pudink do vody...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Nenicka
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 5:59 pm    Předmět: Citovat

holky, skvělé, moc jste mi pomohly.

Jo a margaríny jaké - Rama, Perla, Flora ... nemám radost ani z jednoho, a postupně snad vymyslím, jak nahradit, aby mě to nezruinovalo.

ad sádlo... to budem šický pěkně buclatý!!! Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný Vychechtaný nejsme na to moc zvyklí, snad nevyvolám žlučníkové záchvaty V rozpacích Vychechtaný Vychechtaný
Llevelyn

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 6:06 pm    Předmět: Citovat

Nenicko, hledej výrobky pro vegany, jsou bezzvířátkové Vychechtaný třeba margarín http://www.vegshop.cz/rostlinne-tuky/73-rostlinne-maslo-alsan-s-8594005790612.html je i rostlinná smetana bez soji, na vaření, rýžová nebo pohanková.
když bezlepka, hrašku znáš?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Nenicka
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 6:25 pm    Předmět: Citovat

Llev, já alsan viděla, ale těch Eček je tam na muj vkus nějak moc.

Hrašku znám, ale nikdy jsem ještě nepoužila.
Trixl
Howgh
Howgh

Registrace: 6.4. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 6:48 pm    Předmět: Citovat

margariny perla s vitamíny jiná ne a diana light, ostatní margaríny co máme v dosahu obsahují něco nepatřičného, neznám všechny a mmch vlastně na chleba nic nepotřebuješ když na to přijde Veselý suchý dorý chleba má luxusní chuť Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kacab
Drbna
Drbna

Registrace: 24.1. 2008

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 6:53 pm    Předmět: Citovat

Na hrasku bacha- meli naky potize, ze obsahovala syr, aniz byl uveden ve slozeni Grrrrr No, treba uz se napravili...
Flora Light je taky bez mlika, ale mnohem lepsi je tenhle http://www.kaka-cz.cz/domacnosti/vyrobky/bio-rada/ a bez ecek ;) Davam i do buchet misto masla... Jinak k mazani muzes lusteninovy pomazanky ze zdravy vyzivy (nebo si udelat vlastni...), vajickovou pomazanku, ruzny zeleninovy...toho je ;)
Trixl
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 7:34 pm    Předmět: Citovat

Kde ji koupím?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kacab
Drbna
Drbna

Registrace: 24.1. 2008

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 7:40 pm    Předmět: Citovat

Trixl- to se ptas me? Na ten margarin? Jestli jo, tak urcite v tech "velkejch" marketech (Tesco, Albert...), mivali snad prej i v Kauflandu...mozna i ve zdravych vyzivach.. A jestli ne, tak Stydlín Vychechtaný
Nenicka
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 7:41 pm    Předmět: Citovat

Inu, v kuchyni trávím již tak docela dost času, tak proč ne V rozpacích Vychechtaný Kaféééééé
Llevelyn

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 7:43 pm    Předmět: Citovat

Trixl napsal:
na chleba nic nepotřebuješ když na to přijde Veselý suchý dorý chleba má luxusní chuť Veselý

bezlepkovej je hnusnej Vychechtaný megahnusnej. Já pekla placky, ty zas netřeba mazat.
Nenicka
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 7:43 pm    Předmět: Citovat

inu Alsan teda asi jen po netu, u nás ve zdravé výživě pán vůbec neznal, ale řekl, že po dovolené - po 18. červenci, se pokusí.... Po netu objednat nevim teda, předpokládám, že v těch vedrech se to někde pocestě rozteče...
Nenicka
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 7:45 pm    Předmět: Citovat

bezlepkovej mi chutná vlastně akorát ten, co si peču. Jenže musím po zchladnutí rozkrájet a dát zamrazit, neboť do druhého dne z toho je nepoživatelné cosi. A pak rozmražuju a ono to pak rychle osychá atak vůbec, vopruz....
Trixl
Howgh
Howgh

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2012 8:10 pm    Předmět: Citovat

Bezlepkovej ani nepečeme a nepekli jsme Veselý kluk je buchtový a jinak jsme kupovali racio rýžové a kukuřičné (snáší žito tak mám už s chlebem vystaráno)

Kacab díky, kouknu po něm až pojedem do krajského města.

Naposledy upravil Trixl dne st červen 27, 2012 8:17 pm, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Vaříme pro alergiky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: