Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: út červen 26, 2012 10:17 am Předmět:
Martinko, postýlku bych pořídila, a právě takovou, co se dá bočnice sundat. S tím přiražením postele je to totiž dokonalé i pro miminka, která raději spí sama, ale ty je máš takhle po ruce. Stejně tak na denní spaní.
Registrace: 26.8. 2009 Příspěvky: 495 Bydliště: Praha
Zaslal: út červen 26, 2012 10:23 am Předmět:
tak zas nevím
No ještě mám čas si to rozmyslet... my bysme museli asi postýlku na míru, protože nemáme klasickou výšku postele, je to typ "japonské" postele, hodně nízká od země. _________________ Anička 26.1.2013
Registrace: 17.7. 2007 Příspěvky: 3326 Bydliště: severni morava
Zaslal: út červen 26, 2012 10:26 am Předmět:
Nejlepší obrana proti pádu je naučit lezce slízat dolů nohama napřed. Syn se to naučil hned v nějakých 8 měsících , kdy začal lézt. Byl tak naučený, že jsem se schodiště začla bát až když začal chodit, protože do té doby je naprosto automaticky a bezpečně slezl. Přilezl na okraj, otočil se a spustil nohu. Z postele mi spadl jenom jednou a to ještě jako nelezec při nějakém nečekaném velepřetočení.
Jinak jsme měli postýlku bez bočnice přiraženou k naší, což mi vyhovovalo, protože mám ráda svůj prostor na spaní a takhle se dalo mimino bez větší námahy odsunout na jeho "půlku" a já se mohla rozvalovat ;)
Mám postýlku přiraženou k mé posteli, když byl syn miminko, tak byla bez bočnice. Dokud jsem v noci kojila, tak jsem ho ale ani do té přiražené postýlky nevracela, ležel vedle mně.
Začal lézt teda až hodně pozdě, a to jsem pak mezi nás (mezi mně a postýlku) dávala třeba deku, tu ještě nepřelezl. Jakmile začal vylézat, tak jsem dala zpět bočnici.
On ale začal lézt pozdě, takže už byl poměrně šikovný a rychle se naučil z postele slézt a vylézt. Pak už jsem ho volně nenechávala, abych ještě spala, jen někdy se podařilo, že jsem pospávala, on si chvíli hrál, pak jsem usnula a probudila se a on spal vedle mně
Martinko3 nikdy jsem ani ho náznakem nezalehla, i když jsme třeba spolu spali na malé posteli a syn byl úplně malé mimi. Vždycky jsem buď spala pořád ve stejné poloze, nebo jsem se před otočením probrala. Chce to vyzkoušet, ale myslím, že to je taková mateřská přirozenost ;)
Zaslal: út červen 26, 2012 10:28 am Předmět:
Martinka3 napsal:
tak zas nevím
No ještě mám čas si to rozmyslet... my bysme museli asi postýlku na míru, protože nemáme klasickou výšku postele, je to typ "japonské" postele, hodně nízká od země.
stačí u klasické postýlky s polohovacím roštem přivrtat nosné dírky navíc. Myslím, že málokterá postýlka se trefí přesně do výšky velké postele..
Ahoj, za nás postýlku bez bočnice přiraženou k posteli, já se prostě na 90cm široké polovině postele s 50cm dlouhým a nevímkolik cm širokým miminkem nevyspím, potřebuju pro spaní prostor . K postýlce na míru - většina má nastavitelnou výšku matrace podle předvrtaných cca dvou nebo tří výšek děr, není myslím nic snazšího než navrtat ve výšce kde potřebujete ( to samé bočnice - nemusí být sundavací z výroby, stačí ji nenamontovat a místo toho zpevnit postýlku třeba dodatečnými šrouby - u nás obě úpravy realizoval muž cca za půl hodiny ). Chce to jen prostudovat konstrukci postýlky než ji koupíte.
A k padání z postele - když to přišlo tak jsem dala vedle postele matraci a intenzivně učila mrně jak slézt samo po nohách. Po týdnu to pochopilo, dodnes si pamatuju ten pocit úžasu že jsem dokázala něco naučit tak malý dítě, do té doby veškerým snahám odolávalo
tak zas nevím
No ještě mám čas si to rozmyslet... my bysme museli asi postýlku na míru, protože nemáme klasickou výšku postele, je to typ "japonské" postele, hodně nízká od země.
Tak to si kup postýlku v IKEA, ty jsou příšerně nízké. Nic pro záda, mmch.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: út červen 26, 2012 10:33 am Předmět:
Sharki napsal:
Nejlepší obrana proti pádu je naučit lezce slízat dolů nohama napřed. Syn se to naučil hned v nějakých 8 měsících , kdy začal lézt.
Sharki, jenže z postele ti spadne spíš přetáčející se mimino než lezec , protože u lezce to už tak nějak čekáš a vyrábíš zábrany, nebo ho naučíš lézt. V noci je to ale zase jinak, protože se padá i ze spaní, a to je za se "výcvik" na nic.
A ještě maličkost, mně začalo první a poslední dítě lézt mezi 4-5tým měsícem, díky velikosti nebyla šance naučit slejzání z normální postele, tak jsem volila holt futon, a děti směle lezly nahoru i dolů.
Registrace: 26.8. 2009 Příspěvky: 495 Bydliště: Praha
Sharki napsal:
stačí u klasické postýlky s polohovacím roštem přivrtat nosné dírky navíc. Myslím, že málokterá postýlka se trefí přesně do výšky velké postele..
Teď jsem to byla změřit, spací plocha je 35 cm nad zemí. A to ještě máme "rantl" - asi 9 cm po každé straně, až teprve potom je matrace. Takže by matrace z postýlky musela přesahovat i přes ten dřevěný konec.
Myslím, že by to šlo, spíš přemýšlím, jestli vůbec tu postýlku ano nebo ne. Uklidnily jste mě, že miminko teda asi nezalehnu A nezadusím ho peřinou? Jestli nebudu muset vyměnit peřinu na deku, spím pod péřovou... aby se mimčo nedostalo pod ní _________________ Anička 26.1.2013
Zalehnutí je snad největší mýtus. Kdybys celý večer flámovala a pak padla mrtvá do postele vedle mimina nebo si dala prášek na spaní tak snad, ale za normálních okolností si to fakt nedokážu představit. Zavalit peřinou ano, ale když jsi vedle něho zaregistruješ i sebemenší nespokojenost, takže bych se nebála ani toho.
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21795 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: út červen 26, 2012 10:37 am Předmět:
Martinka3 napsal:
Sharki napsal:
Teď jsem to byla změřit, spací plocha je 35 cm nad zemí. A to ještě máme "rantl" - asi 9 cm po každé straně, až teprve potom je matrace. Takže by matrace z postýlky musela přesahovat i přes ten dřevěný konec.
Myslím, že by to šlo, spíš přemýšlím, jestli vůbec tu postýlku ano nebo ne. Uklidnily jste mě, že miminko teda asi nezalehnu A nezadusím ho peřinou? Jestli nebudu muset vyměnit peřinu na deku, spím pod péřovou... aby se mimčo nedostalo pod ní
Mi jednu dobu mimino spalo důsledně s peřinou přes obličej Ono to přeci jen nějaký pud sebezáchovy má, případně můžete mít každý svou (o dost pohodlnější, pokud se v noci i hejbáš )
Myslím, že by to šlo, spíš přemýšlím, jestli vůbec tu postýlku ano nebo ne. Uklidnily jste mě, že miminko teda asi nezalehnu A nezadusím ho peřinou? Jestli nebudu muset vyměnit peřinu na deku, spím pod péřovou... aby se mimčo nedostalo pod ní
Zas ale miminko dost spí i přes den a pak ho furt vyndaváš, přebaluješ apod. - na to mi přijde postýlka šikovnější než velká postel, kam se musíš pořád ohýbat až kamsi dolů. A aby se neodkutálelo pryč...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.