Registrace: 1.11. 2006 Příspěvky: 8899 Bydliště: severní čechy
Zaslal: so červenec 04, 2009 9:37 pm Předmět:
Ahoj, přidám svůj románek o spaní našich dětí s námi
Máme postel 2x2 metry.
Syn-prvorozený jako miminko usínal v postýlce či košíku (kde spal i přes den) a po prvním kojení v noci, kolem 1 hodiny, jsem ho nechávala u sebe v posteli, pak bylo jednodužší kojit bez většího přerušení nad ránem a ráno, vstávali jsme kolem osmé. Měl klasika postýlkovou peřinku a na sobě pyžamko či dupačky. Pytel ani zavinovačku jsem nepoužívala.
V roce jsme dělali klukovi pokojíček, kde spal sám, ale občas u nás, nebo přišel ráno, prostě neomezený pohyb ;) . Jako školkové dítko s námi ještě občas spal, měl strašnou radost, když si mohl večer přenést peřiny z pokoje.
Dcera to je kapitola úplně jiná. Od narození závisláček na mě a mojí přítomnosti. Takže spala se mnou už v porodnici, postýlku jsme využili opravdu minimálně.
Kojila jsem podobně jako u Pindruše, několikrát za noc, malá si občas hodila i budíček kolem třetí ráno a usínala kolem páté ranní. Samostatné spaní bylo k ničemu, protože se budila na kojo úplně stejně a navíc v mezičase řvala jako na lesy, takže jsem jí k tomu lítala utěšovat a uklidňovat vedle do pokoje...Stejně skončila u mě v posteli. Spí s námi doteď. Nějak nemám sílu jí přemluvit ke spaní vedle, jsem ráda, že UŽ spí skoro celou noc, akorát kolem páté chce napít a pak zase spí, někdy
Taky jsem u ní neměla zavinovačku ani spací pytel. Deku měla postýlkovou, ale lezla mi pod mojí deku, chtěla mě mít těsně u sebe.
Přebalování...nepřebalovala jsem, většinou jsem zjistila, jaká plínka nám vydrží celou noc a tak jí měli obě děti až do rána. Přebalovala jsem jenom při protečení a při pokadění.
Spaní přes den...syn v košíku, později v postýlce v ložnici, dcera nesnášela košík a vůbec nic, kde byla schovaná nebo uzavřená. Nesnáší uzavřené prostory, takže jsem jí měla jako miminko na gauči, později byla obložená polštářema a pak na letišti v ložnici, postýlka sloužila jako zábrana. A hodně jsme využily kočár, protože mi dlouho doma nespala, vždycky tak 20-30 minut, takže pokud bylo počasí, jezdila jsem 3-4 hodiny venku.
Ufff...to je román _________________ Dominik 1998 Adélka 2006
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12808 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: so červenec 04, 2009 9:44 pm Předmět:
Vando, nosím od narození " na stojáka" protože
1. syn byl alergik a hodně a často blinkal
2. jiný úvaz než KsK uvnitř stejně neumím
u nošení vertikálně to chce jen vázat opravdu precizně, dotahovat. Tenhle úvaz jde ale pořádně jen s pevným šátkem, pokud máš pružný, kolíbkuj.
Registrace: 16.8. 2007 Příspěvky: 497 Bydliště: Toronto, Kanada
Zaslal: ne červenec 05, 2009 4:23 am Předmět:
Chtela jsem hlasovat, ale nemuzu, ani jedna z odpovedi se mi nehodi. Deti s nami nespi a netouzim po tom, ale taky si nemyslim, ze je to spatny napad. Jenom jsem proste ten typ, ktery se s ditetem v posteli nevyspi. Takze nase deti spi od malicka v postylce a vubec jim to nevadi. Ovsem pokud to nekomu vyhovuje, tak na tom neshledavam nic spatneho. Starsiho si beru k sobe kdyz je nemocny, a pokud nemusim rano vstavat do prace, tak si to i uzivam. U mladsi to jeste nebylo potreba, ta ty nemoce snasi nejak lip.
Taky mi nevyhovuje žádná z uváděných odpovědí. Naše dcerka totiž vyžaduje pro noční spánek klid a tak je asi od tří týdnů ve svém pokojíčku v postýlce, dáváme ji tam jen na noc a ráno, jinak je stále s námi, buď v houpátku, v šátku nebo spí v korbičce kočárku v obýváku nebo na balkóně.
Do postele si ji občas vemu, ale nejsem schopna vedle ni spát, protože ji neustále vnímám a podvědomě hlídám. Ona se mezitím co chvilku vrtí, takže bych toho moc nenaspala.
Neříkám, že spaní s dětma je špatný nápad, sice je to jedním z rizikových faktorů pro SIDS, ale je to volba každého rodiče.
A kdybych spala, určitě bych se nebála toho, že by pak byl problém dítě dostat do vlastního pokojíčku až na to bude čas.
přikrývání
nevím, jak je to správně, u prvního syna mi přišlo přirozené, že spí se mnou pod dekou, tak teď jen pokračuji ;)
a uznávám, že pod dvoumetrovou deku se vejde víc lidí, než jen dva
noční přebalování
přebalovala jsem tak týden??? pak přestali kluci v noci kadit, neprudí se, Radim teď dokonce mívá ráno plenku suchou (taky v noci spí a nekojí se každou chvíli, jako jeho starší bratr v té době )
spaní přes den
střídáme hacku, postýlku, šátek...
zavěšená hacka vypadá takto:
(fotila jsem kvůli ukázce zavěšení na zeď)
co se týče šátku, nebyla bych tak striktní, co se týče elastik x pevný
i s elastikem jde dobře uvázat vertikální úvaz, nicméně v tom případě je výhodnější rovnou pevný šátek, na který bys musela časem přejít
a naopak s pevným jde uvázat i pěkná kolíbka (např. výhodný je dvojitý kříž) ;)
SIDS
ono se vlastně pořádně neví, někdo doporučuje spaní u matky, někdo ne
my měli ten monitor dechu, pro jistotu, v případě společného spaní je asi vhodný ten respisense, deskové monitory by mohly snímat matku...
u K jsem měla starší typ, teď na R mám ten novější a asi bude fakt vylepšený, planý poplach jsme ještě neměli ;) _________________ Kočovic chronicle ;) / křemílkův web / DUBŇÁTKA ´07 / DUBŇÁTKA ´09
Registrace: 26.5. 2009 Příspěvky: 812 Bydliště: Praha
Zaslal: ne červenec 05, 2009 2:43 pm Předmět:
Zuzajdo, díky za foto hacky!
Šátek mám pevný, koupila jsem Didymos jemný žakár, tak doufám, že s ním půjde uvázat všechno a vydrží i následujícím generacím ;) Cvičné úvazy s monstr břichem nejsou nic moc, asi si budu muset počkat
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21728 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: út červenec 07, 2009 2:47 pm Předmět:
Ahojka, po výletě to můžu sesumírovat
Dokud jsme měli 2*2m matrace na zemi, spala se mnou, jako mimišek klidně u mě na břiše.
Co jsem u druhého přítele, spávala nejdřív s náma na 140*180, na mé straně u zdi, ale jak začala lézt, začlo to být docela nesnesitelné, nemluvě o tom, že nekojím, ale musím přes noc lítat dělat mlíčko, takže jsme se různě přelejzali a tak.
Dostala v 10 měsících svou postýlku přiraženou k naší a je to o kousek lepší, ale stejně se motá do šprušlí a musím ji chodit vyplejtat.
U tatínka má postel 140*70, já spím vedle na gauči a to je asi jediný, kdy se nemotá a celou noc si svobodně rotuje, kvíkne si jen o pití.
1) Po úplně miminčí fázi spávala v peřince se staženýma rukama, jinak se budila, v zimě v pružné dece. Vřele doporučuju cokoli těžšího, ty dnešní peřiny udělají nad miminem "tunel" a kde nic, tu nic.
2) Přebaluju jen když je protečená, to bych se musela zbláznit... aspoň ví, co dělá, nebo můžu doufat, že jí to dojde Momentálně jsme na tom tak, že v noci dostává už jen vodu, mlíko jí dělám až pokud spí víc jak osm hodin.
3) Spávala v hlubokém kočáru, v postýlce nebo na dece na zemi (to asi nejčastěj, někdy ji tam dávám i teď), nejpohodlněj se mi tak vyndala ze šátku (do postýlky to doteď dělám tak nějak podivně). _________________ Be on the look out for things that make you laugh. If you see nothing worth laughing at, pretend you see it, then laugh.
Hnutí pro nepřirozený porod Střípky z matrik
Registrace: 3.9. 2008 Příspěvky: 3150 Bydliště: Sydney
Zaslal: st červenec 08, 2009 4:50 am Předmět:
jen co jsem napsala svuj stastny prizpevek...... situace se zmenila!!!
Rada bych se pridala k Leye a hlasovala Ne, alerada bych! Momentalne totiz sice sdilime jedno loze, ale bud spi dite a ja ne (momentalne musi byt konstantne prisaty, coz mi krivi zada), nebo nespi dite ani ja!!
jo staci den a vsecko je jinak... nicmene doufam, ze se nam zase zacne darit...
u nás u druhorozeného
spaní přes den do půl roku - z 90% v šátku zbytek v kočárku, ale nerad. Hacku totálně neudýchal, protože neviděl a to naše děti špatně snáší ještě že jsme ji měli "jen" půjčenou a nekupovali jsme. Ted spí přes den v kočárku, občas v postýlce. Uspáváme večer na míči nebo u prsa pak šupajdí do postýlky to se většinou velmi brzo vzbudí tak jdu spát a spí u mě či na mě celou noc.
přebalování v noci - u prvorozené jsem zblblá přebalovala pořád i v noci pak jsem si řekla, že ji budím a přebalovala před pitím (měla brzo flašku) a pak jsem přebalovala jen když byla pročůraná nebo hodně v plíně. Pokud se pokadila přebalovala jsem ihned. Druhorozeného jsem přebalovala třeba jen 1x za noc, ted vydrží do rána, ale vstává v 5,10 čili co by nevydržel s jednou plínkou že přikrývání - u prvorozené jsem dávala do spacáčku, bála jsem se, aby jí nebyla zima. Co jsme jí ho přestali dávat spí odkopaná celou noc, malého přikrývám svojí peřinou nebo někdy jen dekou, přijde mi, že oba nesnáší hic a spí líp odkopaní (je pravda, že jim ted dávám dlouhý pyžamo) A zimu tu máme velkou i v létě já spát nepřikrytá tak to odmarodím, dětem je to mi přijde jedno.
Registrace: 31.8. 2007 Příspěvky: 922 Bydliště: Praha
Zaslal: st červenec 08, 2009 4:10 pm Předmět:
Se starším klukem jsme spali na společném loži dojeho dvou let, pak se sám odstěhoval do své postýlky. U mladšího jsem hned od začátku najela na společné spaní a je nám fajn. U staršího jsem měla tendenci mít ho vedle v postýlce a vstávat na kojení, ale nejsem na to ten správný typ. Takle jen Edovi vyndám prso a chrupu dál
Spíme pod společnou přikrývkou (2x2m), vávra spával v pytli, pak se mnou pod peřinou, později vlastní dekou, teď povětšinou odkopanej, ale spokojenej.
Přes den vávra spával a spí pouze v kočárku. A nebo v šátku či ergu.
Eda chrní nejraději v šátku, ale dá se s ním krásně odložit.
Vávru jsem v noci skoro nepřebalovala, Edu zatím u každého kojení. _________________ Swetlex, Vávra 11/06 a Edoušek 6/09
www.ditevsatku.cz - kamenný obchod i e-shop
Ahoj,
zběžně jsem prolítla diskuzi, ale nikde jsem nenerazila na to, jak zabezpečit (jde-li to vůbec) dítě v posteli proti pádu. Máme doma osmiměsíčního lezce, v noci spí v postýlce přiražené k naší posteli a nad ránem se po kojení stěhuje k nám - kojím v polospánku a už se pak nedokážu natolik probrat, abych vracela dítě zpátky do postýlky. Dcera se dospí vedle nás a ráno si užíváme tulení s miminem.
Čím je ale dítě pohyblivější, tím víc se v bdělém stavu dere k okraji postele; spím pak jen napůl oka a občas ji v poslední chvíli zachytím, když už se chystá skočit... (Dnes skok úspěšně dokončila - byla tedy vykloněná nad podlahu a sesula se jen asi posledních patnáct centimetrů, tak jsme se utěšovali, že stoupací pády dozadu jsou jistě mnohem horší.)
Nechci ale každý den trnout, jestli se tentokrát něco nestane. Dítě se zatím zdá být zcela nepoučitelné, podlaha ho hrozně vábí. Nehodlám ji nechat spadnout desetkrát na hlavu, až jí to třeba dojde - nebo si fakt ublíží. Dělala jsem to tak, že když se začala převažovat, zachytila jsem ji za nohu a nechala spadnout tak, aby zažila pocit pádu, ale nemajzla se do hlavy; je mi ale jasné, že přesně tím se naučí, že není nutné dávat si pozor, něco jako učení se chodit s helmičkou. Už jsme si dělali srandu, že jí tu helmičku pořídíme a bude ji mít na spaní...
No nic, jen si říkám, že přece existují děti, které v tomhle věku v posteli spaly, a že tedy musí existovat i způsob, jak to provádět víceméně bezpečně. Nebo je jediná možnost matrace na podlaze?
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: út červen 26, 2012 10:09 am Předmět:
Spím s nějakým dítětem už 8 let, po té, co jsem zažila pád dítka z postele, jsem zrušila klasiku a spíme na futonech. Takže skulení neřeším a spím v klidu
Není to uni rada, ale mně to takhle vyhovuje (teda až na těhotenství, vstávat z nízké postele bývalo šílené )
Registrace: 26.8. 2009 Příspěvky: 495 Bydliště: Praha
Zaslal: út červen 26, 2012 10:11 am Předmět:
Dobré téma... taky řešíme, jestli postýlku vůbec pořizovat? Máme 180-ku postel, ale nedovedu si představit, jestli bych miminko nezalehla?
Manžel tvrdí, že ne... ale nikdy jsem to nezkoušela.
Přemýšlím o "postýlce", která nebude mít 1 stěnu a bude přiražená k naší posteli, tj. jakési prodloužení naší postele.
Co myslíte, pořizovat, nepořizovat? (postýlku) _________________ Anička 26.1.2013
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21728 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: út červen 26, 2012 10:14 am Předmět:
Martinka3 napsal:
Dobré téma... taky řešíme, jestli postýlku vůbec pořizovat? Máme 180-ku postel, ale nedovedu si představit, jestli bych miminko nezalehla?
Manžel tvrdí, že ne... ale nikdy jsem to nezkoušela.
Přemýšlím o "postýlce", která nebude mít 1 stěnu a bude přiražená k naší posteli, tj. jakési prodloužení naší postele.
Co myslíte, pořizovat, nepořizovat? (postýlku)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.