Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 13296 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: po červen 18, 2012 9:36 am Předmět:
Trixl napsal:
Amaz to mají v plánu, přeslechla jsem jak brzy, že propojí všechno.
Jo, známá z brodského úřadu mi to taky říkala. Ovšem dodala k tomu, že ty přístupy měli mít už letos na začátku roku a že nikdo neví, kdy teda vlastně budou...
Zaslal: po červen 18, 2012 10:51 am Předmět:
Tak, přišla mi odpověď týkající se dotazu ohledně toho, co se stane, když odmítnu podepsat souhlas s předáním osobních dat ČS...
Vážená paní Lednická,
Novelizací jednotlivých zákonů sociálního zabezpečení bylo od 01.01.2012 uzákoněno, že dávka, či příspěvek se vyplácí prostřednictvím karty sociálních systémů. Pokud odmítnete převzít tuto kartu (= podepsat souhlas s poskytnutím osobních dat České spořitelně, pozn. Claricia), nebude možnost, jak Vám dávku vyplatit a výplata dávky by Vám musela být zastavena do doby, než si kartu vyzvednete.
Sociální kartu do konce roku 2012 tedy obdržíte, nemusíte si však aktivovat její platební funkci a nadále si přes ni můžete nechat posílat finanční prostředky na svůj soukromý účet a disponovat s ním jako doposud. Žádné náklady spojené s účtem k sKartě mít v tomto případě nebudete.
S pozdravem,
Bc. Jan Šmída
MPSV ČR
Oddělení metodiky dávkových systémů
Na Poříčním právu 1/376
128 01 Praha 2
Jan.smida@mpsv.cz
Tel.: 221922312
www.mpsv.cz
Zaslal: pá červen 22, 2012 12:04 pm Předmět:
Tak, termín výplaty dávek zůstane stejný - ovšem bude v ten daný den na sKartě, tím pádem na mém vlastním účtu o den až dva (nebo tři, pokud to vyjde na víkend) později. Viz odpověď z generálního ředitelství ÚP:
Vážená paní Lednická,
dle sdělení pracovníků zabývajících se sKartou by nemělo docházet ke změnám od obvyklých termínů výplat na jednotlivých pracovištích. Termín, kdy máte v současné době peníze na Vašem účtu by měl odpovídat i termínu, kdy budou k dispozici peníze i na sKartovém účtu. Pouze v případě, že budete požadovat převést peníze z sKartového na svůj cílový účet vedený u jiné banky než Česká spořitelna (nutno vyplnit jednorázový či trvalý příkaz k úhradě), je třeba k tomuto termínu připočítat jeden až dva dny. Je-li cílový účet vedený u České spořitelny, mělo by k převodu dojít ve stejný den, kdy budou peníze k dispozici na sKartovém účtu.
Celkem by mne zajímalo, jakým způsobem mne může ministerstvo donutit podepsat souhlas s poskytnutím osobních dat České spořitelně. Řeči o jediném možném způsobu výplaty přes tuto banku jsou mimo mísu, protože zákony o vyplácení dávek nic takového neobsahují. A budu hodně nepříjemný v případě, že mé osobní údaje předá úřad práce nějaké bance aniž by mi o tom řeklo dopředu.
Zaslal: út červen 26, 2012 8:15 am Předmět:
čtenář 1 napsal:
Celkem by mne zajímalo, jakým způsobem mne může ministerstvo donutit podepsat souhlas s poskytnutím osobních dat České spořitelně. Řeči o jediném možném způsobu výplaty přes tuto banku jsou mimo mísu, protože zákony o vyplácení dávek nic takového neobsahují. A budu hodně nepříjemný v případě, že mé osobní údaje předá úřad práce nějaké bance aniž by mi o tom řeklo dopředu.
Oni to řeknou dopředu - tím, že v žádosti o jakoukoli dávku státní sociální podpory budeme muset podepsat, že souhlasíme s předáním dat České spořitelně. Teprve poté k tomu předání dojde.
Pokud nepodepíšeme, nedostaneme dávku. Jednoduché...
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 22161 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: út červen 26, 2012 8:21 am Předmět:
Claricia napsal:
čtenář 1 napsal:
Oni to řeknou dopředu - tím, že v žádosti o jakoukoli dávku státní sociální podpory budeme muset podepsat, že souhlasíme s předáním dat České spořitelně. Teprve poté k tomu předání dojde.
To snad nebude tak jednoduché, když to není nikde v podmínkách pro přiznání...
Hehe vy dva - máte mít účet u ČS a máte po problému
(pouze vtip. chápu vaše rozhořčení)
Ja su líná googlit a možná to tu i padlo: Nevíte jak to bude s dětma? Když dávky bere nezletilý syn, tak účet bude na mé jméno jako ZZ? To není fér ne? Já na ty dávky jako taková nárok nemám
Zaslal: út červen 26, 2012 8:27 am Předmět:
Gehenna napsal:
Claricia napsal:
čtenář 1 napsal:
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 22161 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: út červen 26, 2012 8:31 am Předmět:
Claricia napsal:
Gehenna napsal:
Claricia napsal:
čtenář 1 napsal:
Ale je to v podmínkách pro výplatu...
A nejde to nějak napadnout skrz to, že nebylo žádné výběrové řízení na banku? Nebo bylo?
Zaslal: út červen 26, 2012 8:32 am Předmět:
Gehenna napsal:
A nejde to nějak napadnout skrz to, že nebylo žádné výběrové řízení na banku? Nebo bylo?
Popravdě - nevím. Ale předpokládám, že svaz zdravotně postižených, který proti sKartě nejvíc brojí, by to v takovém případě už dávno z téhle strany napadl...
Rád bych viděl tu úřednici, která mi bude vysvětlovat, že když nepodepíšu nějaké lejstro od banky, tak mi nevyplatí dávku. Dávku mi přece nevyplácí banka, ale stát. A ten má jasně stanoveno v zákoně, co může a co nemůže. Určitě tam nikde není napsáno, že si povinně musím nechat zřídit účet v České spořitelně - ono by to dokonce asi bylo i nezákonné, takto protěžovat soukromou firmu prostřednictvím zákona. Kartu ať mi dají a klidně si ty peníze přes kartu i vyplácí a jakým způsobem si to stát zajistí? To je jeho problém.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.