Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Vanilkové lusky

Krůty

Plnotučné kakao

Domácí hovězí

Poslední komentáře  
· 1 Neubližujte svým dětem...
· 2 Neubližujte svým dětem...
· 3 Neubližujte svým dětem...
· 4 Neubližujte svým dětem...
· 5 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (23.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

VÝCHOVNÁ BEZRADNA

Poslední diskuse
· 1 učení hry na kytaru
· 2 Motokááááryyyyy
· 3 Linka bezpečí hledá budoucí kolegy a kolegyně
· 4 Minišpízy z trouby - hledám inspiraci :-)
· 5 Děláte si kávu s nějakou příchutí doma ?
· 6 Lístek do CineStar ČB
· 7 Jak děláte ledovou kávu?
· 8 Silnice kolem Mnichova SRN
· 9 Máte rádi kávu? A co takhle kávu, která zlepšuje zdraví...
· 10 vynechané antiko - jak teď dál?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

Vitamíny pro nastávající matky Elasti Q

500.- na nákup biooblečení Maxomorra

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 učení hry na kytaru
·  2 Ještě nám to není jedno...
·  3 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  4 Minišpízy z trouby - hledám inspiraci :-)
·  5 BB2013 skupina 5-6 A
·  6 Únor 2014
·  7 Ještě nám to není jedno...
·  8 Domace Oreo kexiky PHOTO*
·  9 Minišpízy z trouby - hledám inspiraci :-)
·  10 Jak děláte ledovou kávu?
Sponzorované odkazy
Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

sKarta - otázky a odpovědi
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - se zákony a úřady
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Claricia
Tornado Emergency

Registrace: 15.11. 2009

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 9:36 am    Předmět: Citovat

Trixl napsal:
Amaz to mají v plánu, přeslechla jsem jak brzy, že propojí všechno.

Jo, známá z brodského úřadu mi to taky říkala. Ovšem dodala k tomu, že ty přístupy měli mít už letos na začátku roku a že nikdo neví, kdy teda vlastně budou...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Trixl
Howgh
Howgh

Registrace: 6.4. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 10:01 am    Předmět: Citovat

Ještě nebyl vybraný kamarádíček? Grrrrr Jen jestli to bude funkční, nakolik a za kolik.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: po červen 18, 2012 10:51 am    Předmět: Citovat

Tak, přišla mi odpověď týkající se dotazu ohledně toho, co se stane, když odmítnu podepsat souhlas s předáním osobních dat ČS...

Vážená paní Lednická,

Novelizací jednotlivých zákonů sociálního zabezpečení bylo od 01.01.2012 uzákoněno, že dávka, či příspěvek se vyplácí prostřednictvím karty sociálních systémů. Pokud odmítnete převzít tuto kartu (= podepsat souhlas s poskytnutím osobních dat České spořitelně, pozn. Claricia), nebude možnost, jak Vám dávku vyplatit a výplata dávky by Vám musela být zastavena do doby, než si kartu vyzvednete.

Sociální kartu do konce roku 2012 tedy obdržíte, nemusíte si však aktivovat její platební funkci a nadále si přes ni můžete nechat posílat finanční prostředky na svůj soukromý účet a disponovat s ním jako doposud. Žádné náklady spojené s účtem k sKartě mít v tomto případě nebudete.

S pozdravem,

Bc. Jan Šmída
MPSV ČR
Oddělení metodiky dávkových systémů
Na Poříčním právu 1/376
128 01 Praha 2
Jan.smida@mpsv.cz
Tel.: 221922312
www.mpsv.cz
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: pá červen 22, 2012 12:04 pm    Předmět: Citovat

Tak, termín výplaty dávek zůstane stejný - ovšem bude v ten daný den na sKartě, tím pádem na mém vlastním účtu o den až dva (nebo tři, pokud to vyjde na víkend) později. Viz odpověď z generálního ředitelství ÚP:

Vážená paní Lednická,

dle sdělení pracovníků zabývajících se sKartou by nemělo docházet ke změnám od obvyklých termínů výplat na jednotlivých pracovištích. Termín, kdy máte v současné době peníze na Vašem účtu by měl odpovídat i termínu, kdy budou k dispozici peníze i na sKartovém účtu. Pouze v případě, že budete požadovat převést peníze z sKartového na svůj cílový účet vedený u jiné banky než Česká spořitelna (nutno vyplnit jednorázový či trvalý příkaz k úhradě), je třeba k tomuto termínu připočítat jeden až dva dny. Je-li cílový účet vedený u České spořitelny, mělo by k převodu dojít ve stejný den, kdy budou peníze k dispozici na sKartovém účtu.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Ing. Jitka Škvorová
čtenář 1
Pískle

Registrace: 26.6. 2012

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 6:59 am    Předmět: Citovat

Celkem by mne zajímalo, jakým způsobem mne může ministerstvo donutit podepsat souhlas s poskytnutím osobních dat České spořitelně. Řeči o jediném možném způsobu výplaty přes tuto banku jsou mimo mísu, protože zákony o vyplácení dávek nic takového neobsahují. A budu hodně nepříjemný v případě, že mé osobní údaje předá úřad práce nějaké bance aniž by mi o tom řeklo dopředu.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:15 am    Předmět: Citovat

čtenář 1 napsal:
Celkem by mne zajímalo, jakým způsobem mne může ministerstvo donutit podepsat souhlas s poskytnutím osobních dat České spořitelně. Řeči o jediném možném způsobu výplaty přes tuto banku jsou mimo mísu, protože zákony o vyplácení dávek nic takového neobsahují. A budu hodně nepříjemný v případě, že mé osobní údaje předá úřad práce nějaké bance aniž by mi o tom řeklo dopředu.

Oni to řeknou dopředu - tím, že v žádosti o jakoukoli dávku státní sociální podpory budeme muset podepsat, že souhlasíme s předáním dat České spořitelně. Teprve poté k tomu předání dojde.

Pokud nepodepíšeme, nedostaneme dávku. Jednoduché...
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:21 am    Předmět: Citovat

Claricia napsal:
čtenář 1 napsal:

Oni to řeknou dopředu - tím, že v žádosti o jakoukoli dávku státní sociální podpory budeme muset podepsat, že souhlasíme s předáním dat České spořitelně. Teprve poté k tomu předání dojde.

To snad nebude tak jednoduché, když to není nikde v podmínkách pro přiznání...
Kocacko
Drbna
Drbna

Registrace: 21.5. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:21 am    Předmět: Citovat

Hehe vy dva - máte mít účet u ČS a máte po problému Grrrrr
(pouze vtip. chápu vaše rozhořčení)

Ja su líná googlit a možná to tu i padlo: Nevíte jak to bude s dětma? Když dávky bere nezletilý syn, tak účet bude na mé jméno jako ZZ? To není fér ne? Já na ty dávky jako taková nárok nemám V rozpacích
Kocacko
Drbna
Drbna

Registrace: 21.5. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:23 am    Předmět: Citovat

Gehenna napsal:

ale ono bude, nebój ;) Drábkova armáda vytváři velmi ráda zbytečná lejstra k osobnímu podpisu pod dohledem tří dospělých svědků Marný...
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:27 am    Předmět: Citovat

Gehenna napsal:
Claricia napsal:
čtenář 1 napsal:

Ale je to v podmínkách pro výplatu... Marný...
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:29 am    Předmět: Citovat

Kocacko napsal:
Gehenna napsal:

ale ono bude, nebój ;) Drábkova armáda vytváři velmi ráda zbytečná lejstra k osobnímu podpisu pod dohledem tří dospělých svědků Marný...

Ano ano. Vychechtaný

Jinak předpokládám, že to bude tak, že sKarta bude vydaná na jméno dítěte a ty jakožto zákonný zástupce dostaneš práva k nakládání s ní.
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:31 am    Předmět: Citovat

Claricia napsal:
Gehenna napsal:
Claricia napsal:
čtenář 1 napsal:

Ale je to v podmínkách pro výplatu... Marný...

A nejde to nějak napadnout skrz to, že nebylo žádné výběrové řízení na banku? Nebo bylo?
Claricia
Tornado Emergency

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:32 am    Předmět: Citovat

Gehenna napsal:
A nejde to nějak napadnout skrz to, že nebylo žádné výběrové řízení na banku? Nebo bylo?

Popravdě - nevím. Ale předpokládám, že svaz zdravotně postižených, který proti sKartě nejvíc brojí, by to v takovém případě už dávno z téhle strany napadl...
Vladimira
Howgh
Howgh

Registrace: 8.6. 2009

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:36 am    Předmět: Citovat

Výběrové řízení bylo. Píše se to někde na těch stránkách MPSV.
Nebo mj. http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-52720930-o-socialni-kartu-se-utkaji-tri-velke-banky-uz-pristi-rok-by-se-mohlo-vydat-1-4-milionu-kusu
čtenář 1
Pískle

Registrace: 26.6. 2012

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 1:42 pm    Předmět: Citovat

Rád bych viděl tu úřednici, která mi bude vysvětlovat, že když nepodepíšu nějaké lejstro od banky, tak mi nevyplatí dávku. Dávku mi přece nevyplácí banka, ale stát. A ten má jasně stanoveno v zákoně, co může a co nemůže. Určitě tam nikde není napsáno, že si povinně musím nechat zřídit účet v České spořitelně - ono by to dokonce asi bylo i nezákonné, takto protěžovat soukromou firmu prostřednictvím zákona. Kartu ať mi dají a klidně si ty peníze přes kartu i vyplácí a jakým způsobem si to stát zajistí? To je jeho problém.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - se zákony a úřady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Přejít na stránku
Strana 7 z 10
Přidat do záložek

Přejít na: