Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Vyhrajte plenku Bambee - soutěžte s www.detskeplenky.eu!
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Hory v Česku-jarní prázdniny
· 2 Hliník v Infanrix Hib
· 3 Lítáte ve snu?
· 4 Alibaba a 40 loupežníků teď na CT2 - horor??
· 5 slintanie po vytrhnuti osmiciek
· 6 Přenos černého kašle od školáka
· 7 Krůty - listopad, prosinec
· 8 Odličovač make-upu
· 9 Endometrióza a operace
· 10 rychlý dotaz- Jak dostat kočárek z Ostravy do Prahy

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 trapný gynekologický problém
·  2 Nechápu...
·  3 Nechápu...
·  4 Změna pojišťovny
·  5 přírodní opalovací krém
·  6 trapný gynekologický problém
·  7 Hory v Česku-jarní prázdniny
·  8 DUBEN 2013
·  9 trapný gynekologický problém
·  10 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

A jak je to u Vás ve družině .....
Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Školák
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Aterka
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 8.3. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2012 10:36 pm    Předmět: Citovat

Juzi pardon, příspěvek patří zakladatelce.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Lucije
Pískle

Registrace: 11.10. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 1:14 am    Předmět: Citovat

Aterka napsal:
Juzi pardon, příspěvek patří zakladatelce.

Juzi je zakladatelka... ;)
Peggy
Drbna
Drbna

Registrace: 13.2. 2008

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 7:12 am    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
U nás je to vůbec výživný. Ráno můžeme děti vodit po čtvrt hodině, když se člověk o minutu zpozdí, má smůlu a musí čekat do dalšího příchodu družinářky. Odpoledne je možno dítě vyzvednout pro změnu po půl hodině. Takže mám pocit, že tady je hlídají až moc....

Tohle se u nás pokoušeli zavést taky, ale nějak to vyšumělo. Dokonce jsme jim museli vypisovat do takovýho formuláře v který dny budem chodit v kolik hodin. No pakárna, občas nějakej kroužek odpadl nebo člověk potřeboval k doktorovi, takže furt psát lístečky. Postupně jsem se na to vykašlala a chodila, jak se mi to zrovna hodilo.
Nikiki
Krafařka
Krafařka

Registrace: 20.11. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 7:26 am    Předmět: Citovat

V tom ze si druzinarka odbehne na zachod problem nevidim. Problem je pokud se muze kdokoli dostat bez problemu do skoly nebo ze skoly a v tom ze tys nepockala na ni abys ji oznamila ze si beres dite. U nas je vse na zamek a na zvonek. Deti ve tride vydrzi urcite chvilku bez dozoru, urcite to nebyl ojedinely pripad ze si nekdo nekam odbehl.
Krtonozka
Kavárenská povalečka :-)

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 7:38 am    Předmět: Citovat

Ach jo. Když si vzpomenu na svoje dětství...

Pořád se propaguje, že dítě je osobnost, že se jim má dávat co největší volnost a teď se tady panikaří kvůli tomu, že si družinářka došla pro brýle. Jsou to pedagogové nebo bachaři? Jak už tu někdo psal - o přestávce jsou taky děti ve třídě samy a nikdo je nehlídá. A že by mohlo dítě uklouznout? Ale to by snad mohlo i před družinářkou, ne?
Mám čím dál větší pocit, že se to všechno až moc přehání.
Kala
Treperenda
Treperenda

Registrace: 30.1. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:11 am    Předmět: Citovat

Krtonozka napsal:
Ach jo. Když si vzpomenu na svoje dětství...

Pořád se propaguje, že dítě je osobnost, že se jim má dávat co největší volnost a teď se tady panikaří kvůli tomu, že si družinářka došla pro brýle. Jsou to pedagogové nebo bachaři? Jak už tu někdo psal - o přestávce jsou taky děti ve třídě samy a nikdo je nehlídá. A že by mohlo dítě uklouznout? Ale to by snad mohlo i před družinářkou, ne?
Mám čím dál větší pocit, že se to všechno až moc přehání.

Na jednu stranu plně souhlasím a problém nevidím... ALE....
V naší družině jsem raději pokud děti bez dozoru nejsou.... a nejlépe ani chvilku, protože je tam pár akčních chlapečků co rádi ostatní bijí, nebo stačí 5 minut, než družinářka něco vyřeší na chodbě před třídou s rodiči a chlapeček běhá po třídě a ukazuje ostatním pindíka Marný... takže za mě, chci ten dozor. Protože, když není, pak mi chodí holky z družiny, že je chlapeček nahání po třídě s kružítkem. Chlapeček je druhák a družinářka šla na WC, což tedy chápu.... Ale nechat je tam samotné déle.... za mě prostě NE.... a ano, když uklouzne, bude se zlomenou nohou, nebo rozraženou hlavou čekat až se učitelka vrátí... Marný...

Ano, je to i o těch dětech co v družině jsou… ale kdybych je chtěla svoje děti nechat bez dozoru, dám jim klíče na krk a nechám je jít samotné domů… a neplatím družinu....

A není to o té samostatnosti, je to o tom, že jsem je nechala zavřít v jedné místnosti s potencionálním agresorem a ten, kdo je má hlídat si prostě odejde
Grrrrr
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Peggy
Drbna
Drbna

Registrace: 13.2. 2008

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 8:48 am    Předmět: Citovat

Tak u nás jsou prvňáci zvlášť a druháci taky. Setkávají se jenom venku. My tam snad takhle akční chlapečky nemáme Veselý
Minka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 9:32 am    Předmět: Citovat

Ahojky,
u nás jsou děti buď venku - na oploceném školním hřišti nebo ve škole. Škola je zamčená, zvoní se a musíme se ohlásit. Na zazvonění se většinou ozve někdo s dětí a potom hlásí vychovatelce kdo jde domů. Vychovatelka dítě nepustí, pokud neuvidí kdo pro něj jde - tzn.,že musím strčit hlavu do dveří, případně ona vyjde na chodbu si to zkontrolovat. Pokud má dítě lísteček, že může odejít samo v určitou hodinu, hlídá mu vychovatelka čas a pak ho posílá samotného do šatny.
Jestli jsou děti v družince někdy sami nezjišťuju, chápu,že vychovatelka je jen člověk a že musí někdy na WC, případně vyřídit telefon apod. Já taky doma nejsem dětem 24 hod u zadku.
Treperenda
Treperenda

Registrace: 8.2. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2012 12:38 pm    Předmět: Citovat

Tak u náš má také družina volnější režim v tom smyslu, že si klidně paní učitelka dojde na záchod, nebo něco před třídou řeší s rodiči nebo jde do druhé třídy... Absolutně s tím nemám problém, doma Ance taky nestojím stále za zadkem....

U nás je škola zamčená - přes bzučák se hlásíme a dítě pak družinářka pošle k šatně, případně příjde s ním, když je potřeba něco řešit. Anka má jasný pokyn, že pokud u šatny nikoho z nás nevidí, vrací se zpět do družiny (mají to tak i ostatní děti, někdy se stane, že se přeslechnou ve jméně a vyrazí špatně...). U nás si děti i v rámci školy chodí samy na kroužky a samy zpět, v pohodě zvládají, nikdo je po cestě nedozoruje...ale beru to přesně jako pohyb o přestávce, taky je nikdo nekontontroluje při cestě na záchod....

Osobně jsem velmi ráda, že se o sebe musí trochu více ve škole starat - protože jinak ji stále všude doprovázím, vozím..., tak se musí postupně začít osamostatňovat, že. Co až začne chodit sama do školy...

An.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Viktoria
Pískle

Registrace: 29.6. 2012

PříspěvekZaslal: čt červenec 19, 2012 8:29 pm    Předmět: Citovat

Já na družině hlavně nemám ráda to, že tam mají děti přímo zakázané dělat domácí úkoly. Jak by to bylo jednoduché, kdyby je tam ještě když jsou čerstvé napsali a nemuseli je psát doma, když už jsou unavené.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Školák Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: