Registrace: 13.2. 2008 Příspěvky: 4122 Bydliště: Praha
Zaslal: út červen 26, 2012 7:12 am Předmět:
Inkognito napsal:
U nás je to vůbec výživný. Ráno můžeme děti vodit po čtvrt hodině, když se člověk o minutu zpozdí, má smůlu a musí čekat do dalšího příchodu družinářky. Odpoledne je možno dítě vyzvednout pro změnu po půl hodině. Takže mám pocit, že tady je hlídají až moc....
Tohle se u nás pokoušeli zavést taky, ale nějak to vyšumělo. Dokonce jsme jim museli vypisovat do takovýho formuláře v který dny budem chodit v kolik hodin. No pakárna, občas nějakej kroužek odpadl nebo člověk potřeboval k doktorovi, takže furt psát lístečky. Postupně jsem se na to vykašlala a chodila, jak se mi to zrovna hodilo.
V tom ze si druzinarka odbehne na zachod problem nevidim. Problem je pokud se muze kdokoli dostat bez problemu do skoly nebo ze skoly a v tom ze tys nepockala na ni abys ji oznamila ze si beres dite. U nas je vse na zamek a na zvonek. Deti ve tride vydrzi urcite chvilku bez dozoru, urcite to nebyl ojedinely pripad ze si nekdo nekam odbehl.
Pořád se propaguje, že dítě je osobnost, že se jim má dávat co největší volnost a teď se tady panikaří kvůli tomu, že si družinářka došla pro brýle. Jsou to pedagogové nebo bachaři? Jak už tu někdo psal - o přestávce jsou taky děti ve třídě samy a nikdo je nehlídá. A že by mohlo dítě uklouznout? Ale to by snad mohlo i před družinářkou, ne?
Mám čím dál větší pocit, že se to všechno až moc přehání.
Registrace: 30.1. 2007 Příspěvky: 1318 Bydliště: Praha
Zaslal: út červen 26, 2012 8:11 am Předmět:
Krtonozka napsal:
Ach jo. Když si vzpomenu na svoje dětství...
Pořád se propaguje, že dítě je osobnost, že se jim má dávat co největší volnost a teď se tady panikaří kvůli tomu, že si družinářka došla pro brýle. Jsou to pedagogové nebo bachaři? Jak už tu někdo psal - o přestávce jsou taky děti ve třídě samy a nikdo je nehlídá. A že by mohlo dítě uklouznout? Ale to by snad mohlo i před družinářkou, ne?
Mám čím dál větší pocit, že se to všechno až moc přehání.
Na jednu stranu plně souhlasím a problém nevidím... ALE....
V naší družině jsem raději pokud děti bez dozoru nejsou.... a nejlépe ani chvilku, protože je tam pár akčních chlapečků co rádi ostatní bijí, nebo stačí 5 minut, než družinářka něco vyřeší na chodbě před třídou s rodiči a chlapeček běhá po třídě a ukazuje ostatním pindíka takže za mě, chci ten dozor. Protože, když není, pak mi chodí holky z družiny, že je chlapeček nahání po třídě s kružítkem. Chlapeček je druhák a družinářka šla na WC, což tedy chápu.... Ale nechat je tam samotné déle.... za mě prostě NE.... a ano, když uklouzne, bude se zlomenou nohou, nebo rozraženou hlavou čekat až se učitelka vrátí...
Ano, je to i o těch dětech co v družině jsou… ale kdybych je chtěla svoje děti nechat bez dozoru, dám jim klíče na krk a nechám je jít samotné domů… a neplatím družinu....
A není to o té samostatnosti, je to o tom, že jsem je nechala zavřít v jedné místnosti s potencionálním agresorem a ten, kdo je má hlídat si prostě odejde
Ahojky,
u nás jsou děti buď venku - na oploceném školním hřišti nebo ve škole. Škola je zamčená, zvoní se a musíme se ohlásit. Na zazvonění se většinou ozve někdo s dětí a potom hlásí vychovatelce kdo jde domů. Vychovatelka dítě nepustí, pokud neuvidí kdo pro něj jde - tzn.,že musím strčit hlavu do dveří, případně ona vyjde na chodbu si to zkontrolovat. Pokud má dítě lísteček, že může odejít samo v určitou hodinu, hlídá mu vychovatelka čas a pak ho posílá samotného do šatny.
Jestli jsou děti v družince někdy sami nezjišťuju, chápu,že vychovatelka je jen člověk a že musí někdy na WC, případně vyřídit telefon apod. Já taky doma nejsem dětem 24 hod u zadku. _________________
Tak u náš má také družina volnější režim v tom smyslu, že si klidně paní učitelka dojde na záchod, nebo něco před třídou řeší s rodiči nebo jde do druhé třídy... Absolutně s tím nemám problém, doma Ance taky nestojím stále za zadkem....
U nás je škola zamčená - přes bzučák se hlásíme a dítě pak družinářka pošle k šatně, případně příjde s ním, když je potřeba něco řešit. Anka má jasný pokyn, že pokud u šatny nikoho z nás nevidí, vrací se zpět do družiny (mají to tak i ostatní děti, někdy se stane, že se přeslechnou ve jméně a vyrazí špatně...). U nás si děti i v rámci školy chodí samy na kroužky a samy zpět, v pohodě zvládají, nikdo je po cestě nedozoruje...ale beru to přesně jako pohyb o přestávce, taky je nikdo nekontontroluje při cestě na záchod....
Osobně jsem velmi ráda, že se o sebe musí trochu více ve škole starat - protože jinak ji stále všude doprovázím, vozím..., tak se musí postupně začít osamostatňovat, že. Co až začne chodit sama do školy...
Já na družině hlavně nemám ráda to, že tam mají děti přímo zakázané dělat domácí úkoly. Jak by to bylo jednoduché, kdyby je tam ještě když jsou čerstvé napsali a nemuseli je psát doma, když už jsou unavené.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.