Zaslal: so červen 23, 2012 12:44 pm Předmět: určení otcovstí po 9 ti letech a je cizinec
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat mám syna je mu 9 ted v létě mu bude 10 let.Otce nemá zapsaného v rod. listě protože otec syna je turek žijící v německu a před porodem začal vyhrožovat že mi ho sebere.A ted když už je kluk větší nemám takový strach.Tak jsem chtěla poprosit jestli s tím má někdo zkušenost a případně jak mám postupovat.Díky moc
Registrace: 9.10. 2008 Příspěvky: 1322 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: so červen 23, 2012 6:48 pm Předmět:
No podle mě o to asi budeš muset požádat soud, ten nejspíš nařídí dna testy.
Ale nevím no po 10 letech v tom nějak postrádám logiku.
A k tomu strachu, pokud je s tradiční muslimské rodiny tak strach budeš mít celej život.
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21723 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: so červen 23, 2012 6:50 pm Předmět:
Jako po devíti letech po někom z ničeho nic páčit prachy je docela sviňárna a pokud už předtím byl krapet prchlivý, tak bych fakt asi neriskovala. Ono to otcovství nejsou jen povinnosti, ale taky práva, jsi s tím opravdu smířená?
Registrace: 9.10. 2008 Příspěvky: 1322 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: so červen 23, 2012 6:57 pm Předmět:
Gehenna napsal:
Jako po devíti letech po někom z ničeho nic páčit prachy je docela sviňárna a pokud už předtím byl krapet prchlivý, tak bych fakt asi neriskovala. Ono to otcovství nejsou jen povinnosti, ale taky práva, jsi s tím opravdu smířená?
ahaaaaaaaa a já tady přemyšlela proč ho chce uvést po 9 letech já v tom fakt neumím chodit
No tak to by sis měla uvědomit, že za tyhle peníze můžeš zaplatit dost vysokou cenu.....jestli pak víš že syn je automaticky muslim a pak nevím co budeš dělat až se tatínek rozhodne, že je načase z něj udělat dobrýho muslima např.
Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 12909 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: so červen 23, 2012 7:05 pm Předmět:
Já jen čekám, že se příště dozvíme, že se do Turka zamilovala, když byl na pracovní stáži u nich ve firmě, koukali po sobě a ona mu nabídla masáž, pak se spolu vyspali a on se vrátil domů, kde měl manželku, která mu nerozuměla. A krom dítěte jí tu nechal taky pohlavní chorobu, kterou ona přenesla na manžela a pak se mu to bála říct...
Kamarádka se takhle soudí už několik let. Záleží dost na tom, jestli opravdu žije trvale v Německu, pak by to mohlo být snažší. Pokud je ale někde mimo Evropu, tak na něj těžko můžou, jestli se k otcovství nehlásí, což předpokládam.
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21723 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: so červen 23, 2012 7:07 pm Předmět:
Claricia napsal:
Já jen čekám, že se příště dozvíme, že se do Turka zamilovala, když byl na pracovní stáži u nich ve firmě, koukali po sobě a ona mu nabídla masáž, pak se spolu vyspali a on se vrátil domů, kde měl manželku, která mu nerozuměla. A krom dítěte jí tu nechal taky pohlavní chorobu, kterou ona přenesla na manžela a pak se mu to bála říct...
...ne, moment, to byl vlastně jiný příběh.
To ostatně není marné, nemohla by se vedle paní zeptat té milenky, jestli ji podivně nesvrbí... zařízení?
Asi bych si měla sedět na rukou, ale po devíti letech to těžko chápu. Přesně jak zaznělo výše - z nějakého důvodu (a do toho je mi prd) nebyla otcova práva naplněna, tak mi nepřijde zrovna fér, po něm chtít zpětně plnit povinnosti (pokud teda jde o ně).
Reaguju proto, že mi to zavání v Čechách oblíbeným přesvědčením, že dítě patří po narození automaticky matce (a otec pak v případě rozchodu má tak nanejvýš platit).
Pokud se mýlím, omlouvám se, vím, že v tvém příspěvku přesně tohle nezaznělo. Prostě ale tu nerovnoprávnost nechápu a doufám v to, že se soudy vzpamatují.
Registrace: 28.9. 2006 Příspěvky: 5033 Bydliště: Všude dobře, tak co doma?......
Zaslal: so červen 23, 2012 7:17 pm Předmět:
Já vím že je poměrně horko, ale stejně mi to nedá se nezeptat.....ženská čím přemýšlíš?
Co asi tak udělá chlap když po něm ženská bude najednou chtít uznat otcovství (potažmo nejspíš výživné) na 9leté dítě? Nebo máš s tím pánem ještě nějaké další úmysly? Vážně tě mrzí, že žijete v klidu a pan turek vám dává svatý pokoj? _________________ http://picasaweb.google.com/Sojsinka
...... na FB "Sojsinka tašky"
Moje nápady na tvoření s dětmi, přidejte se na FB do skupiny Sojsinka - studánka nápadů
Naposledy upravil Gondwana dne so červen 23, 2012 9:40 pm, celkově upraveno 1 krát.
Registrace: 6.2. 2008 Příspěvky: 2958 Bydliště: Brno
Zaslal: so červen 23, 2012 7:30 pm Předmět:
Maar napsal:
Reaguju proto, že mi to zavání v Čechách oblíbeným přesvědčením, že dítě patří po narození automaticky matce (a otec pak v případě rozchodu má tak nanejvýš platit).
Nehledě na to, že je-li otec muslim, mohl by se tenhle omyl tazatelce docela vymstít, protože on by to v takovém případě zřejmě viděl právě naopak.
jo, carso, máš pravdu, bylo to přes čáru, navíc jsem to vzala přes kolektivní vinu. Omluvu jsem ale pro jiné důvody uvedla a i tak si myslím, že rada ať to nedělá, spíš na místě je, než není.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.