Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Všiváčky z UK

Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Vanilkové lusky

Krůty

Plnotučné kakao

Domácí hovězí

Poslední komentáře  
· 1 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 2 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 3 Mateřská škola je pro dobro dětí, ne pro rodiče co chtějí do práce
· 4 Neubližujte svým dětem...
· 5 Neubližujte svým dětem...
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (23.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

VÝCHOVNÁ BEZRADNA

Poslední diskuse
· 1 učení hry na kytaru
· 2 Motokááááryyyyy
· 3 Linka bezpečí hledá budoucí kolegy a kolegyně
· 4 Minišpízy z trouby - hledám inspiraci :-)
· 5 Děláte si kávu s nějakou příchutí doma ?
· 6 Lístek do CineStar ČB
· 7 Jak děláte ledovou kávu?
· 8 Silnice kolem Mnichova SRN
· 9 Máte rádi kávu? A co takhle kávu, která zlepšuje zdraví...
· 10 vynechané antiko - jak teď dál?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

Vitamíny pro nastávající matky Elasti Q

500.- na nákup biooblečení Maxomorra

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Jak děláte ledovou kávu?
·  2 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  3 Nechápu...
·  4 Listopad 2013
·  5 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  6 Jak děláte ledovou kávu?
·  7 Nechápu...
·  8 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  9 Jak děláte ledovou kávu?
·  10 Jak děláte ledovou kávu?
Sponzorované odkazy
Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Feng suej
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - s bydlením
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 20.9. 2007

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 9:33 pm    Předmět: zóny Citovat

pěkný večer, chtěla bych se poradit. Měli jsme doma pozvaného senzibila na vyhledávání zón. Děti nám v pokojíčku špatně spí a přiznám se, že ani mi se tam nespí dobře. Navrhl nám udělat škatulata, protože negativní energii objevil přesně v místě postele pro děti (a v celém pokojíku) a jedna zóna nám jde i v nohách na posteli v ložnici. Přemýšleli jsme, že ložnici přemístíme do hostinského pokoje, ale kámen úrazu je, že je to místnost vedle vchodu - respektive vedle zádveří, nevím do jaké míry je to problém, ale cítím, že to problém je Smutný Do ložnice bysme dali postel pro děcka, přirazila by se ke zdi a zónám bychom se tak vyhnuli. Z pokojíku bysme udělali hernu... na jinou variantu jsme bohužel nepřišli. Nevím, čemu dát přednost, jestli zónám nebo rozestavění místností dle FS, i když tato otázka nejspíš není dobře položena. Možná že mi pomůže nestranný pohled. Napadá vás něco, jak z toho ven?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Sendy
Howgh
Howgh

Registrace: 22.10. 2006

PříspěvekZaslal: čt listopad 03, 2011 9:44 pm    Předmět: Citovat

Cebinko, dřív jsem na to taky dala, dneska bych šla spíš přeš to, že bych si nakreslila, jak by se mi to nevíc líbilo a jak by to bylo nejlepší... různé kombinace pohledů na to, třeba z pohledu světla - stůl do světla, postel do tmavého kouta aby to pohledově i pocitově sedělo, nemůžeš udělat chybu, když se tam budeš cítit dobře, bude tam i dobrá energie.

Co je na tom horší je to, že to chce víc času promyslet možný varianty, ono u mě to funguje, intuitivně vím, že třeba když sedím na židli a něco dělám, chci vidět na dveře, když spím, potřebuji být někde v koutě, atd...
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: pá listopad 04, 2011 11:23 am    Předmět: Citovat

jasně,diky, takže neřešit, jestli je to místnost vedle záchodu nebo vchodu do baráku...Mrk prostě jen, abysme se v místnosti dobře cítili. Uvidím. Musíme si to fakt promyslet, protože se nám s nábytkem moc hrkat nechce, ale na druhou stranu stejně budeme časem malovat, tak by to tak nevadilo...
Sendy
Howgh
Howgh

Registrace: 22.10. 2006

PříspěvekZaslal: pá listopad 04, 2011 7:22 pm    Předmět: Citovat

Cebi, řešit i toto, třeba z pohledu většího hluku a klidu na spaní a vlastně z pohledu toho místa u zádvěří = větší chlad? Nevím, to je případ od případu...
Cebinka
Diskutérka
Diskutérka

PříspěvekZaslal: ne listopad 06, 2011 7:22 pm    Předmět: Citovat

no právě, to je ten kámen úrazu, v tom hostinském pokoji by bylo hlučněji (okno k silnici - sice vedlejší, ale přeci), taky je tam regulace na topení, takže by se občas muselo zatopit a my jsme v ložnici zvyklí na chlad... v současné ložnici je klid, je to tam uzpůsobené prostě na spaní, okno je do zahrady, jsme v kontaktu i se psem, pod oknama je psí bouda... nevím, přijde mi to tam fajn, akorát že tam jdou v nohách ty zóny,jinak ok. Manžel je proti jakémukoli stěhování, takže zatím jsem to pustila.... Do ložnice jsem dala misku s křišťály, hodně větrám a vytírám (to jsem dělala i dřív) a ten pokojíček zůstává tak, jak je. Manžel tam spí s holkou a já s klukem v ložnici.
Barbora kopálová
Pískle

Registrace: 29.12. 2011

PříspěvekZaslal: pá leden 06, 2012 11:31 am    Předmět: Citovat

Cebinko, já bych to nestěhovala(spíš bych možná přemýšlela, jak zlepšit"klima" v tom dětském pokoji). Pokud tam je nějaká zóna, tak by mohlo pomoci, přesunout jen dětem postýlky, aby nebyly na ní a doporučuje se prostěrka z pravé ovčí vlny pod prostěradlo, to můžeš dát i na vaší postel. Podle feng-šuej se má člověk orientovat i podle svého pocitu(samozřejmě i podle pravidel, ale někdy je pocit prostě lepší než všechna pravidla).Osobně mám taky ráda klid a chladno na spaní, takže bych vážně nestěhovala.
Můžeš posílit v dětském pokojíčku"dobrou"energii i nějakým obrazem(nejlépe krajinka, nebo zvířátka, ale nech děti aby si samy vybraly).Někdy pomůže i zminimalizovat nábytek a všechny"povalující se" předměty, takže se prostor otevře a je to celé příjemnější(každý má určitě doma nějakou tu zónu a prostě nejde bydlet, tak aby byla zcela vyloučena z užívání Veselý )Takže se snaž udržovat s dětmi u nich v pokojíčku pořádek a polovina problému se tím vyřeší, druhou můžeš zmírnit výmalbou(lepší pastelové barvičky a pro děti klidně takové, které se jim líbí) a lepším uspořádáním nábytku v mísnosti.
Tetakosta
Krafařka
Krafařka

Registrace: 28.3. 2010

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 12:56 am    Předmět: Citovat

Ahoj, zkusím probudit diskusi.

F-S mi přijde jako zajímavý přístup k zařizování a nejen domu. V zahradě mám místo, kde mi letošní zima zničila velkou část osázení a já teď přemýšlím co s tím. Najdu u vás radu? V nějaké knize jsem našla, že se jedná o oblast ohně. Co se tam hodí nejvíce? Jaké rostliny, pítko pro ptáčky, kamenná řeka nebo skalka?

Děkuji za rady, obrázky či odkazy.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Lydushe
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 21.12. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 10:22 am    Předmět: Citovat

Tetakosta napsal:
Ahoj, zkusím probudit diskusi.

F-S mi přijde jako zajímavý přístup k zařizování a nejen domu. V zahradě mám místo, kde mi letošní zima zničila velkou část osázení a já teď přemýšlím co s tím. Najdu u vás radu? V nějaké knize jsem našla, že se jedná o oblast ohně. Co se tam hodí nejvíce? Jaké rostliny, pítko pro ptáčky, kamenná řeka nebo skalka?

Děkuji za rady, obrázky či odkazy.

ahoj, podle čeho jsi určila, že je to oblast ohně? Podle kompasu?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Tetakosta
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 11:10 am    Předmět: Citovat

Ne, kompas nemám, jen buzolu Veselý, ne, jen vtipkuju. Mám jednu knížku a v ní je namalované jak jsou rozloženy "pakua"- 9 částí v prostoru, podle vstupu do něj. Je to pro byt, ale předpokládám, že stejná pravidla budou platit všude. A podle toho, že se jedná o prostředek strany proti vstupu, jsem usoudila, že se jedná o oblast ohně. Ale podle normálního kompasu se jedná o západní stranu. Je-li to k něčemu. Děsně v tom tápu V rozpacích Předem děkuju za trpělivost s totálním začátečníkem Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Lydushe

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 11:15 am    Předmět: Citovat

No ony jsou právě různé metody. je škola kompasu - to se řídí podle světových stran a pak škola černých klobouků (doufám, že to říkám správně) a ta se zase řídí podle vstupu, takže se většinou ty směry nepřekrývají. Je to prostě úplně jiný přístup. ale oba tak nějak fungují.
Jaké číslo má ta část té zahrady, kterou chceš upravit?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Tetakosta
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 11:25 am    Předmět: Citovat

Lydushe díky, podle orientace dle vstupu (ten je v čísle šest) se zmiňovaná oblast nachází v devítce. Bohužel neumím vložit fotku, jsem v tomhle totálně dřevěná, omlouvám se Stydlín
Lydushe

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 2:22 pm    Předmět: Citovat

Našla jsi to dobře, je to podle toho tvého přístupu oblast ohně. Podpořit tuto oblast můžeš červenou, oranžovou popř. bordó barvou.

Co mě tak napadá (jsem fakt taky laik!!)
Vysázela bych tam nějaké takové kytky. Třebas.
Tenhle element taky podpoří číslo 9, takže třeba vysázet ty květiny do nějakého tvaru trojúhelníku, aby jich tam bylo 9. Oheň taky podporují svíčky, ornamenty, různé abstrakce, mandaly, apod. apod. Takže lampička by se tam dala dát?
Klidně by se kolem toho místa mohly dát i prvky, které posilují energii dřeva, aby měl tenhle prvek sílu podpořit oheň.
Nějaké dřeviny? Bambus? specializovat se spíš na vyšší a štíhlé tvary.
Podívej se, jestli tam nesměřují nějaké ostré rohy, hrany.
Ty by se daly zjemnit nějakými popínavými rostlinami.

Možná bych se podívala i na sebe samu, jak já cítím nějaké věci jako smysl života, radost ze života, sebeuznání, sebeúcta a mé vztahy s okolím.
I to může ovlivňovat prostor, kde žiješ.

Zkus si tam sednout na půl hodiny a hodinu a přemýšlej, co ti tam vadí, co se ti tam lbí. Jak se v tom místě ty sama cítíš a co tobě by se tam líbilo.
Obejdi celou zahradu a zkus se na ní dívat očima cizího člověka. Možná uvidíš zajímavé věci Veselý
Tetakosta
Krafařka
Krafařka

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 4:10 pm    Předmět: Citovat

Lydushe, díky za rady. Mám tam tři štíhlé tisy, tak to je asi podle toho co píšeš dobře Veselý Myslela jsem si na kameny, ne klasickou skalku, ale osázené vylounky. Nevadí kameny v "devítce"? Taky jsem trochu myslela na levaduli, ale ta je fialová, takže asi špatně, co? Taky jsem přemýšlela o lucerničce, ale asi nic asijského, to by se k nám do zahrady nehodilo. To je asi také dobře, co myslíš? Taky jsem přemýšlela o pítku pro ptáky, to by se hodilo do jaké oblasti?
Ještě jednou díky.
Lydushe

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 4:27 pm    Předmět: Citovat

Tetakosta napsal:
Lydushe, díky za rady. Mám tam tři štíhlé tisy, tak to je asi podle toho co píšeš dobře Veselý Myslela jsem si na kameny, ne klasickou skalku, ale osázené vylounky. Nevadí kameny v "devítce"? Taky jsem trochu myslela na levaduli, ale ta je fialová, takže asi špatně, co? Taky jsem přemýšlela o lucerničce, ale asi nic asijského, to by se k nám do zahrady nehodilo. To je asi také dobře, co myslíš.
Ještě jednou díky.

kameny by měly být oblé valounky. přemýšlela jsem nad nimi, ale nejsem si jistá, jestli to kamení přímo je to ono.. jestli kameny nejsou spíš k elementu země.
Lucernu jakou chceš, jde o to světlo, čínská se nehodí každému, navíc nejsme v Číně.
Dej si tam to, co si myslíš, že tam patří. Já bych to dogmaticky úplně nebrala. Ta zahrada by měla vycházet z tvého pocitu. Já jen koukala na to, do knížek co tak se tam dá dát.
Levandule nevim, asi by být mohla. I se dá dát do elementu ohně modrá barva a obráceně do vody, červená.
Kika
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt červen 21, 2012 11:22 pm    Předmět: Citovat

Ahojky,

vidim, ze jste to s Lydu uz trochu probraly.
Co se tyka oblasti ohne, tak to sedi. Soucasne je to podle ctverce pa-kua oblast slavy, coz znamena, ze se to vztahuje v postaveni ve spolecnosti. Dobre byvaji vysoke rostliny a kvetiny a take posezeni, coz u vas by mohlo byt u toho ohniste, ne?

Podle skoly kompasu je zde oblast Li, ktera je spojovana prave s ohnem a cervenou a oranzovou barvou.
V teto oblasti je priznivy smer - vrchol, ktery je vhodny pro relaxaci a vypnuti, a podle knizky je zde vhodne i pitko, nebo jezirko.

Takze, tisy bych nechala, ale doplnila je nejakymi vetsimi keri prave cervene a oranzove barvy - treba pivonkami (tmave cervene, mimochodem pivonky jsou ve feng shuej nejdulezitejsi kvetinou), azalkami, denivkami, ruzemi . Zalezi, jake tam mas pudni podminky. Dale bych tam dala to ptaci pitko a myslim, ze oble kameny urcite nevadi, zjemni trochu ty vysoke kere a kvetiny (denivky). Pokud bys sazela treba ruze, tak bych je dala po trech do tvaru trojuhelniku.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - s bydlením Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Další
Přejít na stránku
Strana 11 z 12
Přidat do záložek

Přejít na: