Registrace: 23.2. 2008 Příspěvky: 1662 Bydliště: Praha 10
Zaslal: st červen 20, 2012 9:23 pm Předmět:
Petraska napsal:
Troti, ja jsem vzdycky rodila v klece, ruce (a obcas i hlavu) oprene o stolicku prede mnou. U prvnich dvou porodu sly kontrakce rychle po sobe a skoro mi prislo, ze na tlaceni nebyl cas, nebo jsem se bala, ze se roztrhnu na tisic kusu, kdyz budu jeste tlacit. Takze jsem jen vydechovala do sirokeho "Faaa", hlidala si siroce otevrenou pusu a snazila se uvolnit tam dole, abych se pri kontrakci nestahla. Ted byly delsi pauzy mezi kontrakcemi, ale kontrakce delsi a tak nejak jsem mela pocit, ze se mi chce tlacit. Nikdo me k tomu nenutil, povely nedaval, proste jsem to chtela co nejrychleji vysoupnout ven. Jedine, co PA delaly, ze mi pomahaly udrzet to dychani (fa-faly nahlas se mnou) a masirovaly mi zada. Pri finale me ruzne pridrzovaly, protoze to byla fakt sila a vzpinala jsem se jak kobyla. Predtim, nez se zacala ukazovat hlavicka mi prikladaly teple obklady na oblast hraze a nenatrhla jsem se ani trosku ani jednou ze tri porodu. Jinak nevim, jestli to me tlaceni k necemu prispelo, protoze proti sile deloznich stahu byla ta moje chtena snaha slabota. Ale tak nejak jsem se ridila okamzitym pocitem a ten rikal - tlacit.
Takze neporadim, jak to poznas, ale zkus se domluvit s personalem, jestli ti dovoli druhou fazi jinak nez na zadech na koze - ja bych se v teto poloze asi zblaznila. V te ani ta gravitace tak nefunguje, ale deloha by to mela zvladnout i tak. A taky popros personal, at na tebe nemluvi a nerusi te, ze potrebujes klid. A pak uvidis, jestli ti je prijemnejsi "jen" uvolnovat, nebo i tlacit. Drzim palce, at to vyjde a tentokrat bez zbytecneho nastrihu.
Petrasko, díky za bleskurychlou odpověď. Jestli si pamatuju, žiješ v Japonsku...pro mě to hodně znamená. I když rodím potřetí, pořád si nejsem jistá sama sebou..
Hlavně přeju spokojené miminko a celou rodinu, hodně zdraví a štěstí
Registrace: 25.10. 2010 Příspěvky: 4410 Bydliště: Nemecko
Zaslal: st červen 20, 2012 9:35 pm Předmět:
Trotinette, dekujem za prani
K tlaceni nebo netlaceni: zkus se domluvit, jak rika Petraska, aby te nikdo nerusil, nemluvil na tebe a nesahali. Zkus jen vnimat telo. samo si rekne. A pokud mozno nelez.
Prvni porod byl stylem: tlacit-ted ne-zas tlacit. Absolutne jsem netusila co a proc. Druhy: doma, klid, nikdo do mne nehucel a spis jsem jen pritlacovala. Citila jsem jak deloha pracuje. Ted pri tretim bylo zase vsechno jiinak. Doma, klid, nikdo nic nechtel..., ale prisla JEDNA velka dlouha a nekonecna kontrakce a tlacit jsem musela nebo jsem teda aspon mela ten pocit, ze musim.
No, moc jsem neporadila, ehmm.
Preju pekny zbytek tehotenstvi, porod bez komplikaci a zdrave miminko.
Zaslal: st červen 20, 2012 10:44 pm Předmět:
Kobliho, diky i za tvuj prispevek! Kazda takova osobni zkusenost je neocenitelna. Njn, Nemecko ;) Dalsi scif-fi pro me v Praze. Ale tentokrat to snad bude aspon trochu podle mych predstav i diky BC.
Harpye a Ubi moc gratuluju. Harpye, takovou velkou holcicku by jsi fakt neporodila normalne. Me obcas napadne, ze nas maly byl nakonec vcelku poroditelny normalni cestou, ze nakonec tak velky nebyl, ale myslim, ze bych se znovu rozhodla pro cisar, kdyby bylo pristi dite zase zadkem, ale doufam, ze pokud bude treti, tak bude slusne hlavickou:-)
Jinak Petrasko, to v Japonsku se takhle opravdu prirozene a bez zasahu rodi normalne, nebo tak to maji jen nektere porodni domy? Ale je to super, ze se narodil ve vaku. Mne u prvniho protrhavali blany, ale ATB jsem nestihla, porod byl sice skoro dvoudenni, ale nejak jsem to nakonec neodhadla a byla tam na posledni chvili, takze sotva mi zacal kapat penicilin, tak byl maly venku, tak mi ho taky furt sledovali, ale nastesti v pohode. Vubec jsem nevedela, ze se muze vyloupnout ven i v neporusenem vaku. Jak to ma ta priroda vsechno zajistene, ze.
Kobliho, diky i za tvuj prispevek! Kazda takova osobni zkusenost je neocenitelna. Njn, Nemecko ;) Dalsi scif-fi pro me v Praze. Ale tentokrat to snad bude aspon trochu podle mych predstav i diky BC.
Dobrou noc.
Akinore, to jsi ty??? Nový nick? Jsem lehce zmatena už to máš taky za pár, tak držím palce, ať vše dopadne podle Tvých představ, nebo aspoň částečně!
S tím tlačením jsem taky nevěděla, jak to vlastně je, minule mě hecovali, že tlačit tlačit, ale vůbec mi to nešlo, byla jsem v debilní poloze a nezmohla se na pokus o změnu... naštěstí bylo jen lehké natržení, nástřihu jsem se vyhnula, i když měl kluk skoro 4 kila a velkou hlavu.
No a ohledně Petrasčina porodu ještě - k tomu plodovému obalu mám perličku, která zazněla na prohlídce porodnice, kde chci rodit. PA na konec prohlídky říká, jestli máme dotazy, tak se ptám, jestli během porodů rutinně pouští vodu, když sama neprasne, nebo to nechávají tak. A PA s kyselým ksichtem povídá něco ve smyslu "no tak my vám tu vodu jako prdnout nemusíme, ale bez odteklé vody PROSTĚ NEPORODÍTE" co na to říct, no.
Dobrou noc!
Tady konečně začalo pršet, už jsem se bála, že to nikdy nepřijde _________________
Registrace: 25.10. 2010 Příspěvky: 4410 Bydliště: Nemecko
Zaslal: čt červen 21, 2012 5:38 am Předmět:
Maugli napsal:
No a ohledně Petrasčina porodu ještě - k tomu plodovému obalu mám perličku, která zazněla na prohlídce porodnice, kde chci rodit. PA na konec prohlídky říká, jestli máme dotazy, tak se ptám, jestli během porodů rutinně pouští vodu, když sama neprasne, nebo to nechávají tak. A PA s kyselým ksichtem povídá něco ve smyslu "no tak my vám tu vodu jako prdnout nemusíme, ale bez odteklé vody PROSTĚ NEPORODÍTE" co na to říct, no.
Dobrou noc!
Tady konečně začalo pršet, už jsem se bála, že to nikdy nepřijde
Maugli, ne, to jako fakt?! By mela videt ty vodopady po narozeni Emily Chudak, sice jako nez vylezla hlavicka, tak asi pul deci odteklo, byla skoro sucha. Kdyz vylezly nohy, tak se vylil vc jak litr
Dneska jedu s detma na barak. Pro Emily premiera a pro mne voastne taky. Prezijeme vsichni ve zdravi cestu tam i zpet? Jsem fakt napnuta, jak ksandy.
Trotinette, ano, zijeme v Japonsku. A nic se neboj, ja si taky nebyla vubec jista, trebaze to bylo potreti. Ale kdyz uz je to v pochodu, tak pak uz na pochyby nejak neni cas. A jak rika Kobliha - pokazde to bylo trochu jinak a kdyz te nikdo nerusi, tak to telo si opravdu samo rekne, co je nejlepsi a vazne jsem o tom nijak nepremyslela, prislo to samo a to jinak bych si na svoji intuici nevsadila ani korunu.
Jinak dekujeme za prani, a tobe preji co nejprijemnejsi zbytek tehotenstvi a at mas ten porod co nejhezci, co nejvice podle svych prani a hlavne s tou nejlepsi odmenou nakonec - zdravym miminkem.
Supermami, v porodnich domech tu rodi tak jedno procento zen (i doma je legalni moznost), vetsina jde do nemocnice ci na malou gyn.-por. kliniku, kde sefuji lekari a disponuji celym tim porodnim arzenalem. Ale taky vetsinou vyzaduji porod na koze, nastrihavaji, spechaji, atd., atd. Ale ta moznost prirozeneho porodu v porodnim dome tu je, tak jsem za ni rada.
Maugli, to je opravdu perlicka. Ja ted naprosto chapu ten doktorsky argument proti DP - ze u nas PA nemaji odpovidajici kvalifikaci. Jestlize PA nevi, ze vak s vodou si miminko muze protrhnout az kdyz se dostane ven, tak ma jiste mezery, co se tyka vedomosti o prirozenem porodu. Koukam, ze uz brzy budes mit moznost PA poucit praktickou ukazkou - ale verim, ze v leze na zadech ten vak prdne driv, pac tam budou vetsi tlaky.
Niky, tak co - stale klid nebo se neco hnulo? 21. cervna je hezke datum.
A jeste, nas synek dostal jmeno. Je to Hubert a pro doplneni nastenky - meril 52.5 cm, kdyz se narodil. Ted uz ty miry nebudou aktualni, je to proste savec.
Kobliho, tak stastnou cestu, v poradku dojedte a vratte se. A at se vam v novem dome libi. Stejne jsi odvaha. A nejezdi dvoustovkou - ta kojici malatnost te uz presla?
Zaslal: čt červen 21, 2012 7:58 am Předmět:
Maugli, juju, to jsem ja, Akinore - ty mas ale pamatovaka! Byla tu pred dvema dny diskuze o nicku a ja zjistila, ze se da zmenit, coz byl muj "davny" sen, tak me to Miss hned zmenila ;)
Ad ten porod i s vakem - to jsem uz ani nekomentovala (!)...to je neuveritelna ignorace personalu. Zeptam se sve duly, jestli o tom vi, at je radsi poucena. I to, ze po porodu nechci spodek hned ledovat, coz jsem dosud zazivala, ale zahrivat - a to nejlip i pri porodu.. Me to prijde take jako uzasna moudrost prirody, ze se umi branit treba i streptokokove infekci!
V Podoli taky tvrdili, ze se snazi vyjit rodickam maximalne vstrict, kdyz chteji prirozeny (=pro ne alternativni, az nebezpecny, bolestivy) porod. Jenze ja chci jen NORMALNI porod, ze.. A mistni PA tez tvrdila, ze bez protrhnuti vaku nelze porodit
Registrace: 19.7. 2011 Příspěvky: 482 Bydliště: brno
Zaslal: čt červen 21, 2012 8:23 am Předmět:
Ahoj maminky,
nestíhám psát...Vítek je nosící se,takže mám věčně jednu ruku obsazenou Měla bych se urychleně naučit nějaký ten úvaz šátku,abych mohla začít nosit.Přes den teda moc nespí,protože to druhé ječidlo furt běhá kolem a piští,takže moc nespinká.Za to spolu spí ty své tři hodinky odpoledne,takže máme klid.Já to tedy skoro celé prosím.Noci byly prozatím dobrý,ale dnešní teda stála za to...malého asi začíná bolet bříško nebo nevím co,,ale ječel jak tur a nešel utišit,do toho bouřka jako prase a pak začala brečet Kája Takže jsem nakonec usnula s malým na hrudi...no snad to takhle nebude pořád.
Choki,strašně moc se mi líbí ta poznámka,co máš - že mateřská láska roste úměrně s dětmi.Já z toho měla strach,že budu míét jednoho raději než druhého,ale není to tak.Máš v tomhle naprostou pravdu!
Kobliho,dobře dojeďte,to zvládnete.A ať se domeček líbí a nenajdeš žádné nedodělky či nedostatky ;)
Petrasko,Hubert je zajímavé jméno,hezké.S těmi porody-u toho prvního jsem byla vykulená a trochu mimo,takže jsem se nechala "vést".Ten druhý jsem si možná i víc "užila" a sama jsem cítila,že teď mám tlačit.Bohužel jsem oba dva porody absolvovala v pololeže na posteli.
S tou plodovkou je to fakt vtipné :o))) U prvního to ze mě teklo proudem až do porodu a ted vytekla jen troška a ostatní až po porodu a to PA říkala "Ježiši,co to tady teče "
Registrace: 16.5. 2011 Příspěvky: 2208 Bydliště: Praha
Zaslal: čt červen 21, 2012 9:15 am Předmět:
Čau baby,
konečně se k vám dostávám...
Petrasko, díky za popis porodu, přečetla jsem jedním dechem. Chjo, proč tohle u nás nejde. Jak jsem psala, není pro mě porod úplně alfou a omegou, ale když jsem tohle četla, tak mi to přišlo líto. Přišlo mi líto, že PA u nás prostě nechápou svou roli, nebo ji chápou jinak než já. Prostě asistujou doktorovi, ne rodičce. Akorát teda ty děti u porodu, to by prostě nebylo nic pro mě. Nebyly vyděšené? Ale proti gustu... Tak jsem zvědavá, jaké jméno vyberete, Šimon je vyloženě skromný kluk, že?
Kobliho, co kojení/lahev?
Veru, naše malá začíná být taky asi nosivá, včera pořádně zabrala až ve čtyři odpoledne, jinak spala, jen dokud jsem ji nepoložila do koše. Chtěla jsem nosit tak od 3. měsíce, kdy už se nebojím ji do šátku vrznout nastojačky. Tak se asi naučím i tu kolíbku...
Jinak já mám trochu krizi. Hanče je k neodložení, Tonda se mi neustále věší na nohu, na ruku, včera když po obědě usnul, tak ho H. vzbudila po půl hodině, zatímco jsem ji držela a snažila se naobědvat. Nebaví mě to, pořád jeden z nich kňourá. Nějak to na mě padlo. Nestíhám nic řešit (rodičák, reklamace komína od kotle, odpovědět na inzerát s plenkami, koupit na netu nějaké oblečení Háně). Vadí mi je přebalovat, nebaví mě vařit, jsem líná dát T. svačinu, nechci na nic myslet, chci se zase starat jen o sebe. Chci jeden den, kdy budu jen ležet, čumět na televizi a místo oběda se budu ládovat brambůrkama. S manželem už spolu skoro nemluvíme, večer přijde a stará se o Tondu, uspávání trvá skoro hodinu, ráno mě nechá dospat, sotva vstanu tak jede do práce. Vlastně se úžasně stará o nás všechny, na co já si vlastně stěžuju? Ale prostě chci taky chvilku pro nás dva... No, však bude líp, časem? Třeba za 15 let...
Aspoň se dneska snad trochu ochladí, to vedro mě ničí...
Registrace: 16.5. 2011 Příspěvky: 2208 Bydliště: Praha
Zaslal: čt červen 21, 2012 9:39 am Předmět:
A pořád tady zakopávám o věci, kt. tu Tonda roznáší po bytě, je tu bordel, zase se lepíme k podlaze. Jediné, co stíhám, je umýt nádobí po obědě a neustále prát, věšet a skládat prádlo. Když už si stěžuju, ať je to venku všechno...
Dneska přijde za Tondou děda, tak aspoň vytřu. Holky, kloubouk dolu, před vámi, kdo nemátě vůbec hlídání, mě by trefilo. Jo, jsem děsně rozmazlená a ještě si stěžuju...
Registrace: 19.7. 2011 Příspěvky: 482 Bydliště: brno
Zaslal: čt červen 21, 2012 11:45 am Předmět:
Katchen,pevně věřím,že to všechno přejde a bude lépe!Taky mám občas takové stavy,kdy si říkám,jak by bylo skvělé vrátit zpátky "starý" život..někam si vyrazit s chlapem jen sami dva nebo s kamarády někam vyblbnout se.Někdy se mi zasteskne,ale pak se podívám na ty dva opičáky a řeknu si,že mi to vynahradí a jednou,jednou se dočkám :o)
U nás je to se spaním podobné-malý spí v kočárku,tak chodíme ven-Karolína se vyblbne a malýs e vyspí.Strčím ho vždycky do stínu a je klid,můžu se věnovat Karolíně.
Tak se drž,to jsou jen hormonální výkyvy a brzy to přejde ;)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.