Ahoj všem, poradí mi někdo při sobotě? Poprvý chcu zkusit spočítat vlastní jídlo a nevím přesně, jak dál....chci spočítat chlupaty knedlíky, co dělávám, 150 g celozrnny mouky, 100 g bílé, 500 g syrových brambor, 1 vejce. Celková váha uvařených knedlíků je 1310g. No vychází mi to na 421 kj na 100 g, nevím, jestli počítám dobře, ale při zadání vlastní potraviny potřebuju B/T/S a to už jsem fakt v koncích. Pomůžete někdo? Díky.
JInak odpoveď na otázky, to asi Bebet nepomůžu, semínka kupuju v místní sámošce, stejně jako JS, drahý to je, ale mě nebaví jezdit bůhví kam daleko se všema dětma. A syrovou zeleninu mi děti jedí, okurky, mrkev, kedlubnu, zbožňují hrášek, rajčata. Spíš nemusí tu dušenou.
Lavande - zadej do stobu jako recept, zadáš tam i počet porcí a potom když si to uložíš do svých receptů, můžeš naklikat jen počet knedlíčků a vypočítá ti to i BTS
Bebet - kupuji ve zdravé výživě, jsou to věci, co vydrží... I tofu je tam tak o polovinu levnější než v TEscu
Moc děkuju!! Už jsem to nějak propočítala, zadala, a nepotěšila se, páč po obědě mám už moc sacharidů. Tak moje oblíbené jídlo na hubnutí moc není..
My jsme celá rodina zeleninová - moje mláďata jedí úplně všechnu, co běžně kupuju - okurky, mrkev, papriky, rajčata, saláty, kukuřici, ředkvičky (pokud nepálí), hrášek (po kilech), nejraději melouna, se ví. Ovšem pečenou nebo dušenou zeleninu by nepozřeli
jsem dneska zaspala snídani a svačinu .... jakoprvní jídlo dne ... oběd brplacky se zelim,ale to už dneska asi nedoženu
....jako jetě jsem to neřešila, normoš jsem o víkendu posunutá se snídaní o 2h, ale to se řeší behem dne v týdnu mám vetší pauzy mezi odpolko svačinou a večeří, takževečer bávám časově stejně jako o víkendu tak vtýdnu, ale toto co s tím ??
mam rozložit celý příjem jen do 4 jídel obed- svačina, večeře - druhá večeře?? nebo nechta celkove nizkej když mi chybí víc jak 1/3 přijmu za ty dve vynechaný?? _________________ http://fotoprojekt522012.blogspot.com/
Holkyyyy, neblbněte, to je fakt neomezený... (tedy předpokládám, že nějaký, co jim lezu krkem, by se nehlásily )
Miss - čím dál tím líp Koukám, že nedostatek prostoru nepřipadá v úvahu ... mmch už chápu, že nemáš čas na sekání trávy - takové latifundije, to bych na to potřebovala dovolenou
Registrace: 7.10. 2006 Příspěvky: 1456 Bydliště: za hory za doly...
Zaslal: so červen 16, 2012 6:38 pm Předmět:
ahoj holky, dneska byl krásnej den, ulevilo se mi hodně, takže jsme podnikli jezdecký den v pirátském stylu. jezdecký klub, kam chodí dcera pořádal akci pro dětičky. Měli to krásně vymyšlené a bylo to fajn. Pak nás babi pozvala na kafíčko na ranč, pohodička, jako už dlouho ne, je mi skvěle
Fafenko, já mám všechna vyšetření v pořádku, nemám ani alergii na lepek, ani celiakii nemám prokázanou. Jen jsem instinktivně najela na bezlepkovou jako dcera, protože jsem měla pořád střevní potíže. Neznámý důvod, proč se mi to děje, vše ok. A po té bezlepkové je mi prostě celkově líp. Pomalu najíždím na mlíko, dneska jsem si dala late a dobrý, tak asi fakt ten tvaroh je na mě moc agresivní. Vyzvracela jsem se skoro z podoby.
Jsem moc ráda, že ses zareagovala.
A podařilo se mi sehnat nízkoesterizovaný pektin, takže budu vyrábět málo slazené ma
co to je?
Pektin se používá k želírování marmelád, existují 2 typy nízko a vysokoesterizovaný ( doufám, že to překládám správně, googlila jsem na zahraničních stránkách).
Ten první se používá na marmelády kde chceš dát málo cukru 2:1 3:1 až 4:1.
tan druhý do marmelád 1:1.
Běžně v obchodě ho koupíš naředený s cukrem a konzervační přísadou ( obvykle kys. sorbová). Třeba Dr. Oetker ...
No a já chci dělat marmelády bez konzervačních látek. Jen je budu muset sterilovat.
Dneska jsem vyrobila kombinaci ananas-kokos. Na 1kg ovoce jen 250g cukru.
JM teď také pauzuji, protože momentálně spím 6 a méně hodin denně takže nezvládám vstávat dříve než ostatní a cvičit. Ale alespoň chodím a odpoledne jsme byli na kole 18km se počítá .
ahoj holky, dneska byl krásnej den, ulevilo se mi hodně, takže jsme podnikli jezdecký den v pirátském stylu. jezdecký klub, kam chodí dcera pořádal akci pro dětičky. Měli to krásně vymyšlené a bylo to fajn. Pak nás babi pozvala na kafíčko na ranč, pohodička, jako už dlouho ne, je mi skvěle
Fafenko, já mám všechna vyšetření v pořádku, nemám ani alergii na lepek, ani celiakii nemám prokázanou. Jen jsem instinktivně najela na bezlepkovou jako dcera, protože jsem měla pořád střevní potíže. Neznámý důvod, proč se mi to děje, vše ok. A po té bezlepkové je mi prostě celkově líp. Pomalu najíždím na mlíko, dneska jsem si dala late a dobrý, tak asi fakt ten tvaroh je na mě moc agresivní. Vyzvracela jsem se skoro z podoby.
Jsem moc ráda, že ses zareagovala.
Nenicko, jsem si taky myslela, že máš celiakii, tak to je fajn, že je ti už líp.
Tavaroh je asi fakt agresivnější, bolí mě z něho žaludek....tak jsem si to díky vám spojila.
Nenicko, tyhle potíže vůbec nezávidím a jako nedovedu si představit, že bych nemohla mléčný výrobky. Tak držím palce, ať už jsi v pohodě.
Vůbec obdivuju všechny, co mají nějakou potravinovou alergii, protože pak bývá ten výběr omezený (nebo spíš jen mně to přijde jako zúžené, alergici mají zase rozhled jiným směrem) a pořád musíš s něčím "počítat".
U nás už oslava skončila, bylo tu 25 lidí, z toho 10 dětí. Bengál neskutečnej, myčka frčí dneska už potřetí , ale všici spokojený, byla jsem za svoje kulinářský (ne)umění vyzdvihovaná .
Všemu jsem odolala. Tedy jen vaječnou tlačenku jsem si dala 2 kousky s jedním půlkrajíčkem chleba a 2 žloutkový pidivětrníčky. Chlebíčků, koláčků ani řezů s máslovým krémem jsem se nedotkla Hrozně mi pomohlo, že jsem se celý den nezastavila - nosila pití, doplňovala na talíře, vařila kafe, uklízela špinavý nádobí... Tak mám ze sebe radost a doufám, že zítra tam půlkilčo dole bude ;) Zato večeři už do sebe nedostanu, takže dneska bílkoviny oranžový
Jdu hodit sprchu!!!
Dobrou noc všem!!!
Palcerik, jsem se hned po ránu hudebně naladila a na to se napijem!!
Dnešní vážení -1,6kg
Další meta pokořena. Už nejsem obézní středně, ale jen mírně
Další meta je až za 8kg, ale vím, že díky vám všem tady to dáááááááám !!!!
Opětovně tu tedy vyzdvihuji Missorku a Diny - naše vedoucí a zbytku družiny 3x sláva a velký DÍK!!
Mějte krásný den, žrádelky moje
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.