Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Flexi8 - burza

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Sebedestruktivní...
· 2 Sebedestruktivní...
· 3 Sebedestruktivní...
· 4 Sebedestruktivní...
· 5 Sebedestruktivní...
DOBROAKCE
BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

Poslední diskuse
· 1 Potřebuji poradit
· 2 kdo to seděl u soudu??
· 3 Obaly na sešity
· 4 Kynutý koláč - efektní motání
· 5 Prirodni pripravky v domacnosti
· 6 Kurz rodopisu s hlídáním dětí
· 7 Slavná a úspěšná... Claricia :-)
· 8 Boule na krku dítěte, prosím o radu, akutní
· 9 genitální opar - přenos
· 10 Zánět močových cest c/a svědění.

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 2007 - Březen*
·  2 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  3 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  4 kdo to seděl u soudu??
·  5 Prodám růžové Crocs crocband II.5
·  6 *ZPOVEDNICE*
·  7 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  8 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  9 Kurz rodopisu s hlídáním dětí
·  10 FOTOPROJEKT 52/2013!!! Dobrý druhý ročník je tu! :)
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Výše příspěvku na matku a dítě od otce
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - se zákony a úřady
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Inkognito
Inkognito

Registrace: 1.10. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:11 pm    Předmět: Výše příspěvku na matku a dítě od otce Citovat

Zdravím holky, otěhotněla jsem s přítelem, který mě posléze vyhodil, k dítěti se nehlásí, tvrdí mi, že není jeho atd.. Pravda to samozrejme není, dítě jeho je Veselý
Pořád zvažuji zda ho uvádět jako otce do RL, resp. zda se o to soudit. Moje finanční situace je mizerná, automaticky spadnu do 4leté varianty rodičovské dovolené, takže od státu taky nic moc..
Jde mi teď o praktickou výši příspěvku od otce, pokud s tím máte zkušenost.
Kolik soud běžně určuje příspěvek na matku po dobu těch 2 let kdy na to vzniká nárok a jaké bych mohla očekávat alimenty na dítě ?
Bývalý přítel nemá oficiálně příjem, ačkoliv vydělává slušně (načerno). Přesto mu nedávno soud zvýšil alimenty na dceru z předchozího vztahu na 2.300,- Kč.
Díky moc za informace, klidně inko. Zajímá mě prostě, zda se mi to vůbec vyplatí. Nechtěla jsem ho uvádět aby neměl nárok na dítě, nicméně vzhledem k finanční situaci pořád nevím Smutný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:14 pm    Předmět: Citovat

Svobodu a klid bych za nějaké pochybné prachy neměnila...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:15 pm    Předmět: Citovat

A ještě prosím, jak je to s návštěvami otce, pokud by si dítě nakonec chtěl brát ? Jak se to dělá u kojených miminek ? Přece mu ho nemůžu pak půjčovat na celý den apodobně Smutný Asi by mi soud nějaké časy resp. podmínky určil že ?
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:17 pm    Předmět: Citovat

Gehenna napsal:

Geh já taky ne Smutný Ale když nevím, z čeho pak koupím plíny a mlíko pokud bych náhodou nekojila, tak je to těžký rozhodování.
Zkouším shánět nějakou práci, dělala jsem na ŽL, ale momentálně nemám zakázky a zatím to na nějaké zlepšení nevypadá.

Pokud bych věděla, že se uživím sama, tak to neřeším, to by byla jasná volba ;)
Carsa
Drbna
Drbna

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:33 pm    Předmět: Citovat

Když matka opustí dítě, je to trestný čin. Když otec opustí dítě , je to v naší společnosti jaksi "normální".

Inko, neporadím, ale já bych za ty peníze bojovala.
Moc držím palce,
c.
Holly
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 27.9. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 7:44 pm    Předmět: Citovat

Carsa napsal:
Když matka opustí dítě, je to trestný čin. Když otec opustí dítě , je to v naší společnosti jaksi "normální".

Inko, neporadím, ale já bych za ty peníze bojovala.
Moc držím palce,
c.

Já taky, nárok na ně máš... ;)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 8:47 pm    Předmět: Citovat

Jojo, nárok mám, jen to pořád zvažuji kvůli tomu, že pak on zase bude mít nárok na dítě Smutný A pokud se rozhodne že toho využije, tak se ho v podstatě celý život nezbavím..
Hlavně vůbec nemám představu o tom kolik by mu mohli na mě + dítě určit. V mé situaci sice každá koruna dobrá, ale i tak by mě ještě před rozhodnutím zajímalo orientačně kolik bych tak mohla dostat.
Makytka
Howgh
Howgh

Registrace: 9.1. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 10:59 pm    Předmět: Citovat

Gehenna napsal:

vnímám to stejně - uvedením do RL neřešíš jenom to, že teď bezprostředně z něj vymáčnkneš nějaké peníze. Ale už navždy bude v životě tvými i v životě dítěte, může dělat problémy (projdi si tu pár diskusí pro představu, jaký potíže s přebíráním a vyhrožováním, že ti nechá vzít dítě a vezme si ho do péče, protože ty ho neuživíš apod...).

Bojovala bych jinak - třeba látkové plenky z druhé ruky, tím ušetříš hodně. Bojovala bych o kojení na maximum. První 2 roky se dá vyžít s miminekm opravdu hodně levně. Oblečení na miminko určitě seženeš z druhé ruky (třeba kamarádky?)- i tady občas někdo nabízí po svých dětech potřebným maminkám (třeba přes Claricii?). Já na půdě určitě mám nějaké miminčí věci, které už neupotřebím (jen nemám čas to probrat...).

Uvědom si jenom ty důsledky - uvedením do RL neřešíš jen akutní situaci, ale komplikuješ si život na dalších 18 let (nebo i dýl, pokud dítě bude studovat - furt se budeš s ex dohadovat, pořád tě může ohrožovat a vyhrožovat).
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 11:05 pm    Předmět: Citovat

1. Na určení částky bych se zeptala (třeba i anonymně) na sociálce.
2. Můj názor se bude lišit od ostatních, ALE dítě není jenom jednoho rodiče, je obou. Nevím co je zač ten chlap, ale žena se rozhodla mít s ním dítě a je to otec dítěte a jsem si jistá, že dítě otce potřebuje, byť se matce nelíbí. Takže já jsem pro zapsání do RL, kvůli dítěti, aby pak v 18-ti neodvrhlo matku proto, že mu tajila, kdo je otec... nemít otce by mně osobně hodně vadilo (podobně, když by se dítě dozvědělo, a to je pravděpodobné, že to někde vyplave, že otec je někdo jiný, koho si třeba později vezme).

No ale nakonec si stejně matka musí rozhodnout sama, že jo.
Makytka
Howgh
Howgh

Registrace: 9.1. 2007

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 11:40 pm    Předmět: Citovat

Inkognito napsal:
1. Na určení částky bych se zeptala (třeba i anonymně) na sociálce.
2. Můj názor se bude lišit od ostatních, ALE dítě není jenom jednoho rodiče, je obou. Nevím co je zač ten chlap, ale žena se rozhodla mít s ním dítě a je to otec dítěte a jsem si jistá, že dítě otce potřebuje, byť se matce nelíbí. Takže já jsem pro zapsání do RL, kvůli dítěti, aby pak v 18-ti neodvrhlo matku proto, že mu tajila, kdo je otec... nemít otce by mně osobně hodně vadilo (podobně, když by se dítě dozvědělo, a to je pravděpodobné, že to někde vyplave, že otec je někdo jiný, koho si třeba později vezme).

No ale nakonec si stejně matka musí rozhodnout sama, že jo.

svému dítěti bych to netajila - ale neuváděla bych oplodnitele do RL. Pokud totiž o dítě nestojí a šel od ženy pryč, nic jiného, než oplodnitel není, nazývat ho otcem je urážkou všech otců, kteří se o své potomky starají a příjmají za své oplodnění ženy zodpovědnost.

Nevidím rozpor mezi tím dítěti říct, kdo je jeho otec a jak to bylo a tím neuvést jméno otce do RL. Neuvedením jména otce do RL chrání žena sebe i dítě - v některých případech některých týpků.
Oveczka
Klábosilka
Klábosilka

Registrace: 8.11. 2011

PříspěvekZaslal: so červen 16, 2012 11:48 pm    Předmět: Citovat

Inko, praktické zkušenosti nenabídnu (teda krom toho, že jsou rozvedení naši), ale: myslím, že dost napoví, jak se přítel chová k dceři z předchozího vztahu. Vídá ji, zajímá se o ni? Pokud ne, nemyslím, že by bylo moc pravděpodobné, že by se nějak dlouhodobě vydržel zajímat o vaše dítě. Pokud by ti ovšem přes něj nechtěl škodit, ale to musíš asi odhadnout ty, jestli by to udělal...
Soud by měl posuzovat, kolik přítel platí na své další dítě (alespoň v případě mého otce to posuzovali) i finanční situaci matky, ale kolik to nakonec bude těžko říct, záleží i na soudci, že... (na mě i mé nevlastní sourozence otec platil cca 2500 na každého, ale byli jsme starší..)
Je to těžké rozhodování, ale musíš si zvážit, jestli ti to za to stojí, pokud ho tam zapíšeš v podstatě proti jeho vůli, může se ti mstít a může to být hodně, hodně nechutné, a to i pro dítě. Držím palce, aby to dopadlo co nejlépe!
Kobylkalucni
Krafařka
Krafařka

Registrace: 30.10. 2008

PříspěvekZaslal: ne červen 17, 2012 12:57 am    Předmět: Citovat

Makytka napsal:
Gehenna napsal:

Bojovala bych jinak - třeba látkové plenky z druhé ruky, tím ušetříš hodně. Bojovala bych o kojení na maximum. První 2 roky se dá vyžít s miminekm opravdu hodně levně. Oblečení na miminko určitě seženeš z druhé ruky (třeba kamarádky?)- i tady občas někdo nabízí po svých dětech potřebným maminkám (třeba přes Claricii?). Já na půdě určitě mám nějaké miminčí věci, které už neupotřebím (jen nemám čas to probrat...).

Miminka jsou opravdu hrozně levná, já osobně jsem dala cca tisícovku za 20 jetých vícevrstevných plenek + troje nové svrchňáčky a jsem si jistá, že s tímhle bych první půlrok přežila. Kočárek do pětistovky seženeš a víš co hezkého oblečení se dá najít po sekáčích po deseti, dvaceti korunách? První půlrok kojíš ( a kojit může téměř každá ), později koupíš jednu mrkvičku, jeden brambůrek, uvaříš, rozmixuješ... Spíš se zkus pozeptat, na jaké příspěvky máš nárok od státu. Kolik je teď porodné - 10 000? Plus určitě dosáhneš na přídavky na dítě - to dělá myslím pětistovku. A teď fakt jen hádám, já jedu ještě po staru, ale nemůžeš si teď od r. 2011 zvolit délku rodičáku sama - a zvolit si třeba tu tříletou variantu?
Inkognito
Inkognito

PříspěvekZaslal: ne červen 17, 2012 7:22 am    Předmět: Citovat

Ahoj,
s výší příspěvku bohužel taky neumím poradit, ale otce bych teda do RL neuváděla, protože jak píší holky výše, je to pro Tebe komplikace po zbytek života.
Mám dvě děti s bývalým manželem a ten měl další dvě děti ještě s bývalou ženou. O ty se pravidelně staral, platil, bral si je, dělal pro ně první poslední, fakt super, až jsem zírala.
O moje děti zájem nemá, neplatí, nenavštěvuje je, jakoby neexistovaly.

Můj nový manžel si chce děti osvojit. Kdybych neměla otce v RL dětí, šlo by to raz dva, takhle to je hodně hodně komplikované a potáhne se to.

Výbavičku a provoz dítěte zvládneš určitě i bez alimentů. Já dostala celkem za ty roky asi tak za půl roku a jinak jsem se musela postarat sama. Hodně mi pomohla maminka s babičkou. Tvoje rodina Tě v tom určitě taky nenechá a určitě se najde i víc lidí, kteří rádi pomlhou třeba tu skrz výbavičku.

INKO P.
Vvik
Kecka
Kecka

Registrace: 25.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne červen 17, 2012 8:29 am    Předmět: Citovat

Ahoj

tak výši neporadím, ale na dítko by to mohlo být +- stejně, jako na to druhé - ale na matku nevím. Určitě potom by se podílel i na 1/2 nákladů na pořízení výbavičky...

Ale pro svůj klid (pozdější) bych taky neuváděla otce do RL...

A peníze... teď nejsou, a papírově přiznané od soudu ještě neznamená, že bude platit... takže na tom by si mohla být tak stejně..

A co spíš hledat brigádu - třeba právě hlídání dětí i s miminkem bys mohla (a jelikož je nedostatek školek, tak by to bylo i "výhodné")...

V
Claricia
Tornado Emergency

Registrace: 15.11. 2009

PříspěvekZaslal: ne červen 17, 2012 8:46 am    Předmět: Citovat

Makytka napsal:

Se mnou můžete v případě potřeby pomoci počítat. Veselý Zase něco zorganizuju. Veselý A miminčích věcí mám šest půlek, takže klidně poskytnu dál, jakmile z nich vetřelec vyroste.

Jinak za mě: Pokud má takovýhle přístup, tak bych ho do RL neuváděla. Za ty komplikace, které jsou schopné z toho vzejít, to nestojí.

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Potřebuji pomoc - se zákony a úřady Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2
Přidat do záložek

Přejít na: