Registrace: 23.2. 2008 Příspěvky: 1662 Bydliště: Praha 10
Zaslal: st červen 13, 2012 8:37 am Předmět: Nutnost natáčení monitoru před porodem?
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat (a nechat se uklidnit), že není třeba každý týden do porodu natáčet monitor (plus vyšetřovat).
Mám problémy s hlídáním dětí, tak je pro mě každá návštěva dr. bez nich náročná logistická operace..
Dnes jsem se navíc probudila pěkně utahaná po probdělé noci se synem, který ji prokašlal, tak prostě nemám sílu se táhnout do porodnice, kde spolehlivě strávím několik hodin čekáním...a když jsem volala, že tedy dnes nedojdu, na druhé straně telefonu bylo "haló", že prostě dorazit musím, že se musí natočit monitor. Uff.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 7479 Bydliště: české budějovice
Zaslal: st červen 13, 2012 8:49 am Předmět:
ahoj, pred TP mi monitor vubec nedelali , ale pak jsem musela jezdit obden a porodila jsem dle ofiko TP 10dni po , takze to bylo strasny (taky fungujem bez babicek apod. ) . furt jsem si rikala, ze to odmitnu , ale jsem srab , ale dle meho presvedceni by stacilo tak jednou za tyden po TP _________________
Zaslal: st červen 13, 2012 8:51 am Předmět:
Super ;)
Četla jsem Henci Goer, nebo jak se to píše, o totální nesmyslnosti natáčení monitorů, jenže jak jsem teď KO, a rázná sestra do tel. mě děsila a hrála na moji "zodpovědnou" strunu, tak jsem potřebovala tady od vás uklidnit - moc díky. Samozřejmě nestačila pohrozit, že nebudu mít zkontrolovanou moč, váhu a tlak...
Metřík byl měl být dobře ;) a jeden monitor už natočený mám To abych s sebou nosila nějaké kapesní BC a furt se uklidňovala, že jsem normální..Uff
U druhého porodu jsem monitor odmítla, chodila jsem jen na kontrolu ke svému Dr. , jenom poslouchal srdíčko, vnitřní vyšetření jsem také odmítla. Respektoval to, i když úplně nesouhlasil.
Zaslal: st červen 13, 2012 8:56 am Předmět:
jinak jsem tentokrát zvládla aspoň odmítnout tripl testy, oggt a pár vnitřních vyšetření, takže jsem už v kolonce "alternativní" a něco mi do průkazky prostě psát chtějí..
Registrace: 15.11. 2009 Příspěvky: 12963 Bydliště: Vysočina u HB
Zaslal: st červen 13, 2012 8:59 am Předmět:
Akinore napsal:
jinak jsem tentokrát zvládla aspoň odmítnout tripl testy, oggt a pár vnitřních vyšetření, takže jsem už v kolonce "alternativní" a něco mi do průkazky prostě psát chtějí..
Já mám v kartě odmítnutí v podstatě všeho, co není povinné, nic si z toho nedělej.
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21768 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: st červen 13, 2012 9:00 am Předmět:
Akinore napsal:
Gehenna napsal:
Minule jsem neměla ani jeden, rodila jsem den před TP. Dítě dosud žije.
Jak se ti to povedlo se vyhnout?
Byla jsem na potvrzení, kontrole ve 12.tt (jsem potřebovala průkazku na komb. screening další den), pak ten screening, utz ve 20.tt na stejném pracovišti, kontrola ve 32.tt, porod.
Mě to nebaví a většina gynekologů nesdílí mé smíření s tím, že co se stane, to se stát má a fakt jako dohadovat se o blbostech, aby někdo jiný měl klid, když mě samotné dopřán není, to už dělat nebudu.
Registrace: 20.9. 2008 Příspěvky: 430 Bydliště: Jablonec nad Nisou
Zaslal: st červen 13, 2012 9:00 am Předmět:
Kobliha82 napsal:
Claricia napsal:
Gehenna napsal:
Jinak podle Kouckého je monitor lege artis až od 38+0... takže jestli máš metřík dobře, tahají tě tam zbytečně brzo.
Jsi kacíř, na monitor se chodí přece každý týden od 36. týdne.
To se pletes! Nez jsem zmenila gyndr., chtel tocit monitor uz od 26.tt!!!!!
Si myslel, ze jsem blba a budu to platit, ne. Jinak vseobecna praxe tady je od 38.tt, takze 37+0, jednou tydne.
Hm, u naší dr od 32tt, neplatí se teda, každých 14 dní natočí, od 36tt každý týden, když se nic zvláštního neděje, jinak i častěji.
V případě zakladatelky, pokud je jí jinak dobře, bych se nikam nehnala.
Registrace: 9.1. 2007 Příspěvky: 5138 Bydliště: Praha 4
Zaslal: st červen 13, 2012 9:02 am Předmět:
jde to, měla jsem to podobně - u druhého těhotenství jsem tam chodila s juniorem a bylo to vždycky malé peklo takže jsem to minimalizovala na jeden monitor týdně a až od 39 tt.
S třetětem jsem měla monitor 2x u svého gynekologa (do 38 tt), 1x v nemocnici, kam jsem jela, když jsem měla pocit, že je mi blbě od vysokého tlaku (měla jsem návaly a bušení - asi to bylo psychické, protože pak už se to neobjevilo a i tlak se srovnal do normy - jak jsem přestala docházet k doktorům, moje panika a strach z porodnice prostě byl moc velký).
Monitor monitoruje aktuální stav dítěte. Nic víc, nic míň. Pokud bych nemám blbý pocit, s klidem ho vynechávám. Kdybych měla blbý pocit, budu chodit klidně denně.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.