Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Rada ohledně svatebních šatů
· 2 PPM na dvojky či jedno?
· 3 kterou pračku AEG na 7 kg?
· 4 Prsa paní Žolíkové
· 5 Dělá vám to Seznam.cz taky?
· 6 Ukončení povinného ručení
· 7 Medaile
· 8 Jak říct dítěti o návštěvě psychologa?
· 9 na MD dřív nebo později?
· 10 Propojení dvou PC - prosím o radu

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Rada ohledně svatebních šatů
·  2 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  3 Zaostřeno na Flexi :-) (pro Gond)
·  4 Krůty - listopad, prosinec
·  5 pro missorku
·  6 Prsa paní Žolíkové
·  7 kterou pračku AEG na 7 kg?
·  8 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  9 Žrádelníčky: tipy, recepty - zdravě a sytě :)
·  10 zahrádka jinak
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jiní sejí čočovici...
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Hobby - koníčky i jiná zvěř, přástky
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ylva
Žvatlalka
Žvatlalka

Registrace: 17.8. 2009

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2012 4:11 pm    Předmět: Citovat

Jojo, máta je šílená. Už jsem jí musela usměrnit, ale ona jede znova i z úplně malého kousku kořínku V rozpacích Zahrada je jedno velké dobrodružství Vychechtaný

A pochlubím se mákem ze zahrádky, některé už kvetou...

Ylva
Mamia
Treperenda
Treperenda

Registrace: 2.3. 2011

PříspěvekZaslal: st květen 16, 2012 7:12 pm    Předmět: Citovat

vytrženo z kontextu z permawební diskuze, přijde mi to dokonalé

http://img7.rajce.idnes.cz/d0703/6/6076/6076650_5420115313e965d0766f010a63322787/images/Portland_Japanese_gardens_zen_garden.jpg?ver=2

a k tomu cituji část komentáře: "... tohle je ještě mnohem lepší permakultura:

Nehnojí se to, nestříká se na to chemie, neprovádí se tam umělá závlaha, ta zahrada je bezorebná, estetická hodnota je veliká, nepoužívá se tam žádná mechanizace, jenom ruční nástroje ........... to je nádherná ukázka trvale udržitelné zahrady Veselý Že to nic neprodukuje? Můžete si tam dát stánek a vybírat vstupné, nebo požádat o dotace Veselý"

originál je když tak zde: http://permaweb.cz/forum/topics/permakulturn-zahrada-k-nahl-dnut?xg_source=activity&id=5267424%3ATopic%3A67777&page=1#comments

(Hodně mě to pobavilo, tak se chci podělit a jen doufám, že jsem citací neporušila nějaké pravidlo)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: st květen 16, 2012 7:20 pm    Předmět: Citovat

Mamio, znám (však jsi mě v té diskuzi našla, ne ;)?

A ano, je to hodně trefné....
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Mamia
Treperenda
Treperenda

Registrace: 2.3. 2011

PříspěvekZaslal: st květen 16, 2012 8:36 pm    Předmět: Citovat

Amazonka01 napsal:
Mamio, znám (však jsi mě v té diskuzi našla, ne ;)?

A ano, je to hodně trefné....

Né, nenašla, ani mě nenapadlo, že bych tam mohla někoho znát Veselý Našli jsme tam už dřív manželova bratrance, kterého neviděl už kollik let, a teď ejhle, Amazonka Vychechtaný
Ivav
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 1:02 pm    Předmět: Citovat

Mi máta tedy moc nepřežila zimu - tudíž mám v současnosti původní jen asi dva pěticentimetrové výhonky (větvičky či jak to nazvat) - koupila jsem si novou - mno a na té jsou ty mšice. Kulivočko Vychechtaný

A chtěla jsem se zeptat - nevíte kde by mohli mít měsíční jahůdky??? Budou v zahradnictvích jako takových - mám to objíždět nebo zkusit prosit někde o ukopnutí? V rozpacích
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Amazonka01

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 1:23 pm    Předmět: Citovat

Měsíční jahody jdou perfekně ze semen, na jaře vyseješ (raději předpěstovat, ale půjde to i na záhon), a v létě už trochu můžeš sklízet. Jinak je nabízejí na aukru ;)
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 1:25 pm    Předmět: Citovat

Týjo, asi to bude rukama, ale měsíční jahody jsem nikdy ze semen neměla, nikdy nevzešly.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Amazonka01

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 1:34 pm    Předmět: Citovat

Llevelyn napsal:
Týjo, asi to bude rukama, ale měsíční jahody jsem nikdy ze semen neměla, nikdy nevzešly.

a vysévala jsi je přímo ven, nebo doma?
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 8:29 pm    Předmět: Citovat

Doma, do substrátu. že by?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Blanci
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 30.9. 2006

PříspěvekZaslal: čt květen 17, 2012 8:59 pm    Předmět: Citovat

... kdosi se tady ptal na mravence - já s nima bojuji ve skleníku. Zatím jsem volila ekologickou formu: minulá sobota, neděle a pondělí jsem přímo ve skleníku vařila vodu na plynovém vařiči (2hrnce po 2 litrech - každý večer dostalo mraveniště zásah 3x za sebou = 12 litrů přímo vařící vody v průběhu cca 1hodiny). Pak jsem tam v úterý a středu nebyla.
Dnes jim uvařím chemikálie, neb jejich devastace je patrná z přiložených fotografií:

Uhodnete, pod kterýma salátama je mraveniště?

Grrrrr

EPICENTRUM POD TOU BÍLOU NÁDOBOU - DNEŠNÍ FOTO
Ylva
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 8:55 am    Předmět: Citovat

Teda, Blanci, to je mazec! Aspoň už vím, co mravenci dokážou!

Já jedu teď na zahradu po týdnu a jsem zvědavá, co mě tam čeká. Snad rajčata přežila a mandelinek na bramborách nebude trojnásobek, blé.

Měsíční jahody jsem kupovala do trihlíku na balkon na trzích. Už je mám třetí rok a dneska jsem sklidila první letošní jahůdku při ranním zalévání...

Ylva
Amazonka01

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 9:03 am    Předmět: Citovat

jj, na záhonku to tak masivní není, ale v květináčích (kam se nastěhovávají okamžitě) dělají stejnou paseku. I když beru, že mravenci do zahrady patří, tak ze skalky a nádob je fakt ženu svinským krokem.

Jinak u nás bylo -3, takže jsem fakt ráda, že jsem rajčata nesázela.
Blanci
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 30.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 10:31 pm    Předmět: Citovat

... hm, tak jsem jim včera večer namíchala sladký koktejl a dnes jsem ve skleníku potkala 3 ožralé jedince Huráááá (pod tou bílou nádobou - samozřejmě, grrr!)

U nás také mrzlo - a hodně, ráno bylo bílo. To, co započaly mrazíky v minulých dnech, to bylo dnes nadránem dokonáno - zmrzli mi i 10cm vysoké afrikány odchované ve skleníku, i ředkvičky ve skleníku, ořešáky to možná vůbec nepřežijí - není na nich nic zeleného
Kulivočko , zmrzla i 2metry vysoká jedle, kapradí, samozřejmě i veškeré bobulovité ovoce (angrešt, rybíz, borůvky, třešně, višně) - z ovoce přežilo jen víno ve skleníku Kulivočko no jo ...
Pizulinda
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 28.1. 2010

PříspěvekZaslal: pá květen 18, 2012 10:59 pm    Předmět: Citovat

Tak se k vám po pár měsících hlásím z hor. Konečně jsem zahájila pěstitelskou sezonu Veselý) Sníh už před měsícem slezl a doufám, že ten dnešní ranní mráz -5 byl už definitivně poslední. Takže jsem koupila sazeničky keříkovitých rajčátek a "instalovala" (sakra, počítačové výrazy mi jdou líp než zahradnické) Vychechtaný do visících květináčů pod stříškou. Dále jsem si koupila trseček petrželky a majoránky a vsadila do země. No a děj se vůle boží Veselý)
Pak plánuju někdy v příštím týdnu výpravu za kanadskou borůvkou, jak posílala odkaz Amazonka a doufám, že se prodávají celý rok a je jedno, kdy se zasadí....
Ty fotky vašich výpěstků mě fascinují, to už budete brzo sklízet ;)
Ylva
Žvatlalka
Žvatlalka

PříspěvekZaslal: po květen 21, 2012 10:44 am    Předmět: Citovat

Hlásím se do klubu majitelů zmrzlých rostlinek. Pražská rajčata na balkóně jsou v pohodě, ale tyčková, která jsem vysadila na vesnici nevydržela V rozpacích Brambory jsou taky trochu sežehlé, ale zvládnou to. Rajčata holt dokoupím na trhu, stejně asi byla trochu vyběhlá...

Roste mi máta mimo vyhrazený prostor, kdo se tenkrát hlásil jako zájemce? Můžu trochu nabídnout, nejraději osobní odběr v Praze, poštou moc nevím, jak bych posílala...

Ylva
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Hobby - koníčky i jiná zvěř, přástky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68  Další
Přejít na stránku
Strana 64 z 68
Přidat do záložek

Přejít na: