Zaslal: po květen 14, 2012 6:57 pm Předmět: Zalehlé ucho
Ahoj, prosím, prosím, smutně koukám, nemáte nějakou radu, jak se toho zbavit? Mám už čtvrtý den zalehlé jedno (levé) ucho. Myslím, že je to od rýmy, měla jsem ucpanou převážně levou nosní dírku a bolela mě levá uzlina, zalehlý ucho. Rýma je relativně pryč, nikde mě nic nebolí, nepíchá, jen to ucho je pořád zalehlé. Už jsem z toho na nervy. Zkoušela jsem zacpat nos, nalít do ucha slivovici, nic nepomáhá. Dneska jsem si koupila Otovent balónky, tak nafukuju...Nemáte někdo zkušenost, jak to ucho bez doktora zase odlehnout? Předem děkuji _________________ Stáňa
To jsem jednou měla a nakonec z toho bylo ječný zrno . Souvislost příliš nechápu , ale bylo to tak.
Myslim, že jsem tu taky na to tenkrát zakládala diskuzi ;) .
Tak držím palce, ať brzo odlehne, třebas i bez ječného zrna .
M. _________________ PENTAX K-5
Zkus si vmáčknout špičku vhodného prstu do ucha, udělat podtlak a prudce povolit... aspoň tohle dělám já
To když udělám, tak to pomůže jen na malou chvilku, potom se to pomalu zase zalehne. Ale i tak díky, možná spíš tu slivovici nebudu lít do ucha, ale vypiju, abych otupěla celá. _________________ Stáňa
Registrace: 29.10. 2006 Příspěvky: 5372 Bydliště: Praha
Zaslal: po květen 14, 2012 7:12 pm Předmět:
Pokud je to od rýmy a máš ještě bíle potažený jazyk, tak bych zkusila Kalium muriaticum 9CH, 5x denně 1 kuličku. _________________ Naja, Michal 7/96, Terezka 10/04
Mám po píchnutí ucha to konkrétní zalehlé už 3 týdny pomalu se to lepší, ale první týden byl tedy očistec ...dokrot pravil, že na to nepomůže nic, že to musí "samo" ...
Mám po píchnutí ucha to konkrétní zalehlé už 3 týdny pomalu se to lepší, ale první týden byl tedy očistec ...dokrot pravil, že na to nepomůže nic, že to musí "samo" ...
A to není pravda, hošík to totiž měl po píchnutí taky a řešili
No já se právě bojím toho píchnutí ucha Paní v lékárně mi taky říkala, že to doktoři řeší nějakým kukáním, jinak nic.
MAM a jak to řešili? Nějaká kruťárna? Jsem ohledně doktorů hroznej srab. _________________ Stáňa
Kukání není to řešení toho vpáčeného bubínku?
Určitě bych se snažila zbavit rýmy, i když máš pocit, že už jí tam moc není. Napařování, inhalace, bylinky a podobně.
Uvařeným vajíčkem se dá válet po obličeji, co nejteplejší sneseš, aby se to všechno prohřálo a rýma vytekla.
Hlen ředící semínka jsou třeba anýz, kmín a fenykl..
Rozdrtit 1 čajovou lžičku semínek, zalít vroucí vodou, nechat 15 min. zakryté louhovat a pak vypít. Dělat několikrát denně.
Na zduřelou eustachovu trubici se používá prokapávat ét. olejem geránium, ředěným cca v 1,5%ní koncentraci.
Taky levandule, rozmarýn, pomáhají.
L.
to by mě zajímalo, jak to řešili, protože je to fakt nepříjemné ... jestli to tak mají děti po každém píchnutí ucha, tak je tedy lituju (to i tak ...) ...
Kukání není to řešení toho vpáčeného bubínku?
Určitě bych se snažila zbavit rýmy, i když máš pocit, že už jí tam moc není. Napařování, inhalace, bylinky a podobně.
Uvařeným vajíčkem se dá válet po obličeji, co nejteplejší sneseš, aby se to všechno prohřálo a rýma vytekla.
Hlen ředící semínka jsou třeba anýz, kmín a fenykl..
Rozdrtit 1 čajovou lžičku semínek, zalít vroucí vodou, nechat 15 min. zakryté louhovat a pak vypít. Dělat několikrát denně.
Na zduřelou eustachovu trubici se používá prokapávat ét. olejem geránium, ředěným cca v 1,5%ní koncentraci.
Taky levandule, rozmarýn, pomáhají.
L.
Z olejů tu mám jen od Saloosu odličovací olej Lemon Tea Tree a levandulový regenerační obličejový olej. dá se něco z toho použít?
Je to fakt na budku _________________ Stáňa
tak náš 4 leťák má kvůli zalehlému uchu po rýmě už 2x profuk ucha (asi to kukání) za sebou. Nic to není, krásně to zvládal. Dr. mu strčila do nosní dírky takový nástavec na konci s balónkem, něco jako ruční odsavačka rýmy pro mimča a on musel říct "bába" a podruhé "kuku" a ona mu tím balónkem do nosu foukla. Úplně jsem slyšela takové lupnutí, jak se asi odlehlo. Luky se jen trochu lekl, ale nic ho nebolelo. Asi po 14ti dnech jsme šli znovu, protože to na kontrole stále nebylo ono. Příští týden jdem na další kontrolu, někdy je to na delší dobu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.