Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Perníková chaloupka
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Zánět močových cest c/a svědění.
· 2 Diskusní večer: "Nerušit! Rodím" - Zúčastnil se ně
· 3 Co všechno "při dětech" zvládáte?
· 4 ZŠ Rašínova Brno - integrace dítěte s PAS
· 5 Očkování novorozence
· 6 Prodám růžové Crocs crocband II.5
· 7 Čtení z ruky batolete
· 8 Neplacené volno - může zaměstnavatel dát bez mého souhlasu?
· 9 alimenty exekučně, jak na to
· 10 Zkouška odborné způsobilosti matrikáře

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Rodíme stejně jako v 50. letech?
·  2 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  3 Farmářky :-)
·  4 Zánět močových cest c/a svědění.
·  5 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  6 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  7 Diskusní večer: "Nerušit! Rodím" - Zúčastnil se ně
·  8 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  9 Co všechno "při dětech" zvládáte?
·  10 Hubnu, hubneš, hubneme
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Komunita versus soukromí
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Další
Přejít na stránku

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz 1. Nápovědy, návody, testy a stížnosti
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Missorka
Adminka
Adminka

Registrace: 19.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 6:51 pm    Předmět: Komunita versus soukromí Citovat

Ahoj,

v nedávné diskusi o zmizelé porodní nástěnce se řešilo, že jakýsi společný život komunity trochu ustupuje touze po ochraně soukromí... (aneb někomu porodní nástěnka chybí, jiný by na ní nechtěl viset ani za zalté prase...)

Vím, že už tu podobné diskuse byly, ale jak to máte? Jste spíš paranoidní nebo spíš komunitní (i když to nejsou k sobě protiklady... Veselý)

Nějaký nápad?

Díky.

Missorka
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Gehenna
B-C Kašpar

Registrace: 13.12. 2007

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 6:55 pm    Předmět: Citovat

Jsem paranoidní, proto říkám všechno všem, aby nikdo nemusel zbytečně šmejdit nebo vymýšlet:D
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Missorka
Adminka
Adminka

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 6:57 pm    Předmět: Citovat

Gehenna napsal:
Jsem paranoidní, proto říkám všechno všem, aby nikdo nemusel zbytečně šmejdit nebo vymýšlet:D

Ano, tento přístup je mi blízký, stejně si spousta věcí spoustu věcí "domyslí" Veselý
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Palcerik
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 27.9. 2010

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 6:58 pm    Předmět: Citovat

Gehenna napsal:

Ano osvědčilo se mi při příchodu do nového kolektivu na sebe všechno podstatné vykecat, nevzniká tak prostor k drbům (nebo jen velmi omezený)Vychechtaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Marki
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 23.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 6:58 pm    Předmět: Citovat

Kdo chce chránit svoje soukromí, nechť o svém soukromí nepíše na veřejném serveru. To je svoboda volby.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Klaris
Moderátor látkovek a nosítek
Moderátor látkovek a nosítek

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:05 pm    Předmět: Citovat

Marki napsal:
Kdo chce chránit svoje soukromí, nechť o svém soukromí nepíše na veřejném serveru. To je svoboda volby.

bať Vychechtaný

obvykle říkám to za čím si stojím, za co se nestydím (a pokud ano, použiju inko), uznávám, že občas píšu věci, při kterých by se mohl leckdo urazit..ale to je dané osoby věc, navíc když by měla ještě nutně potřebu šmejdit, tak dobře jí tak Vychechtaný
Amazonka01
Moderátor - Přirozený porod
Moderátor - Přirozený porod

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:08 pm    Předmět: Citovat

Za názory se nestydím, ale občas filtruju informace o naší rodině. Co nechci, tak nepovím Veselý
Ekaterina
Krafařka
Krafařka

Registrace: 1.11. 2006

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:12 pm    Předmět: Citovat

Na internetu jsem paranoidní čím dál víc (např. na tu zmiňovanou porodní nástěnku bych fakt nenapsala), v reálném životě ani tolik ne. Myslím to tedy spíš o údajích o sobě, své rodině. Pokud jde o názory, tak řeknu co si myslím, pokud je pro mne téma nějak důležité.
Linka
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:17 pm    Předmět: Citovat

V podstatě si myslím, že když s někým sdílím nějaký prostor, je dobré o něm něco vědět. A sdílet s ním radosti i smutky. Prostě vytvářet komunitu. Rozlišuju ještě jeden prostor, intimní. A rozhodně bych nedokázala "intimní" věci řešit i třeba pod inkem na internetu. Nevadí mi vkusné fotky, sdílení narození, pohřbů a třeba i zaměstnání. Vadí mi pomluvy a drby, které vznikají třeba i z oné uzavřenosti vůči okolí.

Asi to máme každá jinak, co považujeme za citlivé a co už ne. Narození dítka - to je pro mě vyloženě společenská událost, která mě třeba i upozorní na někoho zajímavého, koho znám, jen jsme se nějakou dobu třeba i míjeli.

Anonymita a lhostejnost jsou podle mě dvě moderní nebezpečí. Najít tu správnou míru.
Missorka
Adminka
Adminka

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:18 pm    Předmět: Citovat

Ekaterina napsal:
Na internetu jsem paranoidní čím dál víc (např. na tu zmiňovanou porodní nástěnku bych fakt nenapsala), v reálném životě ani tolik ne. Myslím to tedy spíš o údajích o sobě, své rodině. Pokud jde o názory, tak řeknu co si myslím, pokud je pro mne téma nějak důležité.

Ahoj, můžu se zeptat, co ti na té nástěnce vadí? (Nijak nereju, plně to respektuju, jen mě to zajímá... Mrk)
Vrtina
Treperenda
Treperenda

Registrace: 7.5. 2008

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:27 pm    Předmět: Citovat

Tak já bych se na tu nástěnku klidně napsala, v tomhle paranoidní nejsem. Ale myslím, že většina neví, kdo jsem. A těch pár lidí, co mě zná a dokonce se zajímá, tak i ví, kde hledat. Nepovažuju to za šmírování, diskuse nejsou uzavřené. A fakt to tak po porodu bylo, i když jsem to nečekala, moc mě to potěšilo Veselý Jiné to bylo v době porodu druhorozeného, to hodně frčely Jasmínky a fakt jsme se na nástěnku vzájemně dávaly...

A celkově na sebe taky vybleju kde co. Jak není dost komunikace v reálu, tak si to člověk asi kompenzuje.. A musím říct, že mi zdejší komunita v lecčems už pomohla sdílením informací. díky
Llevelyn
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 2.12. 2007

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:28 pm    Předmět: Citovat

Jsem držka plechová, ukecaná a povím kdeco, i o sobě. Co nechci, nepovím ( nikde na netu, ani inko). Inko používám jen k intimnostem ( kdo mě zná, stejně mě většinou poznal Vychechtaný ) aby to nebylo snadno dohledatelné, ne z důvodu studu. Zase nemusí kdekdo vědět úplně vše, vedu dost bohatý internetový život.

Myslím, že utajit soukromí jde jen těžko, musí na to mít člověk morál, aby fakt nikdy, nikde, nikomu. Díky propojenosti různých věcí jde o komkoliv najít kdeco, nedá li si majzla.
Missorka
Adminka
Adminka

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:28 pm    Předmět: Citovat

Vrtina napsal:
Tak já bych se na tu nástěnku klidně napsala, v tomhle paranoidní nejsem. Ale myslím, že většina neví, kdo jsem. A těch pár lidí, co mě zná a dokonce se zajímá, tak i ví, kde hledat. Nepovažuju to za šmírování, diskuse nejsou uzavřené. A fakt to tak po porodu bylo, i když jsem to nečekala, moc mě to potěšilo Veselý Jiné to bylo v době porodu druhorozeného, to hodně frčely Jasmínky a fakt jsme se na nástěnku vzájemně dávaly...

A celkově na sebe taky vybleju kde co. Jak není dost komunikace v reálu, tak si to člověk asi kompenzuje.. A musím říct, že mi zdejší komunita v lecčems už pomohla sdílením informací. díky

Já vím, kdo jsi Mrk
Pizulinda
Diskutérka
Diskutérka

Registrace: 28.1. 2010

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:29 pm    Předmět: Citovat

Já se snažím si tu anonymitu tady zachovat, jakože aby se nevědělo, kdo ta Pižulinda v reálu je. Ale je to dost těžký, už 2x jsem narazila na situace, kdy se to skoro utajit nedá...

K utajení mám jeden dost podstatný důvod, plus pak mi vadí představa, že mě tu někdo pozná, bude mě číst a já nebudu vědět, že mě tu ten dotyčný čte. Konkrétní smyšlený případ: Budu se tu vypisovat třeba o výchovných problémech se synem a bude to číst maminka spolužáka syna ze školky, se kterou nemám dobré vztahy. A já nebudu vědět, že ona to četla. Prostě tohle by mi bylo krajně nepříjemný a mohlo by se to i obrátit proti synovi... Bych tu pak nemohla skoro nic psát, jen samý suchárny ;)
Missorka
Adminka
Adminka

PříspěvekZaslal: ne květen 13, 2012 7:32 pm    Předmět: Citovat

Pizulinda napsal:
Já se snažím si tu anonymitu tady zachovat, jakože aby se nevědělo, kdo ta Pižulinda v reálu je. Ale je to dost těžký, už 2x jsem narazila na situace, kdy se to skoro utajit nedá...

K utajení mám jeden dost podstatný důvod, plus pak mi vadí představa, že mě tu někdo pozná, bude mě číst a já nebudu vědět, že mě tu ten dotyčný čte. Konkrétní smyšlený případ: Budu se tu vypisovat třeba o výchovných problémech se synem a bude to číst maminka spolužáka syna ze školky, se kterou nemám dobré vztahy. A já nebudu vědět, že ona to četla. Prostě tohle by mi bylo krajně nepříjemný a mohlo by se to i obrátit proti synovi... Bych tu pak nemohla skoro nic psát, jen samý suchárny ;)

Chápu a myslím, že se ti to daří Veselý

Tedy já tě vnímám přesně tak, jak asi chceš Veselý Registruju tvůj nick, tvoje názory jsou konzistentní, ale zbytek nevím (včetně počtu dětí, jejich věku a tak Veselý)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz 1. Nápovědy, návody, testy a stížnosti Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 16, 17, 18  Další
Přejít na stránku
Strana 1 z 18
Přidat do záložek

Přejít na: