Zaslal: čt květen 10, 2012 9:33 pm Předmět: Vyúčtování plynu
Pěkný večer,
dnes mi přišlo vyúčtování plynu a protočily se mi panenky. Ve 100metrovém bytě (panelák), plynem topíme (vlastní kotel), vaříme a ohříváme vodu, jsme za rok projeli skoro 1500 m3. A to byla mírnější zima, než předchozí rok, kdy byla spotřeba 740 m3. Loni nám vraceli cca 6000,- takže nám snížili zálohy a letos doplácíme 13 tis.
Má někdo z vás představu, jakou spotřebu máte? Abych si to mohla porovnat?
Loni v červenci nám měnili plynoměr, tak mě napadá ještě varianta, že se buď ten starý točil pomalu a nebo ten nový extrémě rychle
Máte někdo zkušenosti s reklamací u RWE?
Díky Šárka
kód "kachna"... co bych za to dala, kdyby to vyúčtování byla jedna velká kachna
A stavy ti sedí? U nás se jednou spletli s desetinnou čárkou a taky se mi točily panenky, ale byla to jejich chyba...
jj, sedí, to jsem kontrolovala jako první. Zaráží mě ten rozdíl po dva roky, třeba je ta nynější spotřeba v pořádku a ten starý plynoměr byl třeba vadný. Ale nedokážu to posoudit, jaká spotřeba je "v normě".
Za dobu bydlení zde máme průměrnou spotřebu 800-900m3 ve 3+1 o 70m2 (kdy na plyn topíme - přízemní byt plus průtokem se ohřívá voda, nevařím na plynu)
Dělám si měsíční odečty, abych měla představu. Logicky od září do cca dubna/května je spotřeba vysoká, pak to klesne. Teď mám za období září-konec dubna spotřebu 800m3
Zálohy mám nastavené vyšší jednak proto, že nevim, jaká zima vždycky bude, druhak proto, že ceny se hejbou. Zkrátka radši přeplatky
Za dobu bydlení zde máme průměrnou spotřebu 800-900m3 ve 3+1 o 70m2 (kdy na plyn topíme - přízemní byt plus průtokem se ohřívá voda, nevařím na plynu)
Dělám si měsíční odečty, abych měla představu. Logicky od září do cca dubna/května je spotřeba vysoká, pak to klesne. Teď mám za období září-konec dubna spotřebu 800m3
Zálohy mám nastavené vyšší jednak proto, že nevim, jaká zima vždycky bude, druhak proto, že ceny se hejbou. Zkrátka radši přeplatky
Díky, to by spíš odpovídalo tomu, že ten nový plynoměr se točí správně - mám o fous větší byt + vaření a je pravda, že jsem trochu zimomřivá, když topím, potřebuji tak 23,5 st.
no, já se snažim nepřetápět, na druhou stranu kvůli tomu mrznout nebudu. Takže kompromis je doma 21,5 (samozřejmě jsou odchylky )
Nastavila bych si zálohy podle současného vyúčtování, sledovala bych tu spotřebu a při dalším vyúčtování uvidíte, to napoví a uvidíte
Taky dost lidem kolem nás klesla spotřeba, když chodí do práce a nejsou "celé dny" doma. Taky jsem letos topila o něco méně (ačkoliv tedy dosavadní sledování spotřeby se mi zdá, že tomu neodpovídá, no)
no, já se snažim nepřetápět, na druhou stranu kvůli tomu mrznout nebudu. Takže kompromis je doma 21,5 (samozřejmě jsou odchylky )
Nastavila bych si zálohy podle současného vyúčtování, sledovala bych tu spotřebu a při dalším vyúčtování uvidíte, to napoví a uvidíte
Taky dost lidem kolem nás klesla spotřeba, když chodí do práce a nejsou "celé dny" doma. Taky jsem letos topila o něco méně (ačkoliv tedy dosavadní sledování spotřeby se mi zdá, že tomu neodpovídá, no)
Zálohy mi teď zvedli z 1070,- na 2500,-, což vychází něco málo přes to, co jsme projeli za minulý rok. Termostat máme stabilně nastavený na 21,5 (ale to málokdy sepne, to už musí být mrazy), když jsme doma, tak na 23,5. Sice chodím do práce, ale děti se vracejí kolem 14.h ze školy a to už topí. Takže to asi tak nějak odpovídá, asi to neokecám :-D
nemáme plyn ale za dálkové topení a teplou vodu nám vracejí 12 000 Kč je teda fakt že jsem byla úzkostlivá a všude vypínala topení topit se topilo jen v obýváku a pak jen cvlku v pokojích před spaním
a stejně je mi to k prdu protže to vrátí chlapovi a já tz toho budu mít velký kulový a to mě štve ze všeho nejvíce-nebýt mě tak by jsme dopláceli jako mourovatí protže on byl schopen odejít do práce a nechat v pokoji puštěne topení na maximum-párkrát to už udělal a já to pak vypínala.
kdyby mi z toho dal aspon půlku měla bych aspon na pračku j když to je přeplatek tak se nepodělí ale kdyby to byl nedoplatek tak mi řekne abych 50 % z toho zaplatila já
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12808 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: pá květen 11, 2012 7:22 am Předmět:
V minulém bytě bylo na plyn vše ( průtokový ohřívač, vaření kromě trouby a topení) byt 120m2 , platili jsme okolo 24tis/rok a to jsme topili i krbovkama, v kuchyni jen v silných mrazech a v koupelně vůbec. Spotřebu bychj musela dohledat.
nemáme plyn ale za dálkové topení a teplou vodu nám vracejí 12 000 Kč je teda fakt že jsem byla úzkostlivá a všude vypínala topení topit se topilo jen v obýváku a pak jen cvlku v pokojích před spaním
a stejně je mi to k prdu protže to vrátí chlapovi a já tz toho budu mít velký kulový a to mě štve ze všeho nejvíce-nebýt mě tak by jsme dopláceli jako mourovatí protže on byl schopen odejít do práce a nechat v pokoji puštěne topení na maximum-párkrát to už udělal a já to pak vypínala.
kdyby mi z toho dal aspon půlku měla bych aspon na pračku j když to je přeplatek tak se nepodělí ale kdyby to byl nedoplatek tak mi řekne abych 50 % z toho zaplatila já
Nechápu...
Ssoniks a vy nehospodaříte dohromady? Přece když máš malé děti a potřebuješ novou pračku, tak by na to ten doplatek byl úplně ideální. ;)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.