Zaslal: čt květen 10, 2012 8:00 am Předmět: 2leté dítě na dovolenou ANO- NE?
Ahoj všem,
mám velké dilema, jedeme s rodinou do Maďarských lázní Sárvár, klukovi je pět let a holčičce dva roky. Do poslední chvíle jsem byla rozhodnutí vzít obě, ale při otázkách většiny, to jako bereme obě děti? jsem se začínala zaobírat tím, jestli opravdu radši nenechat tu mladší doma. Vím, že to bude těžké s ní, i bez ní (jsem s ní 24hodin denně) a je to takový můj mazel, ale zároveň má období, kdy neustále někam odbíhá a halvně období, kde musí být všude a c hvíli, neboť jí to dlouho nebaví.
Já teď prosím samozřejmě všechny, kdo má za sebou takovou podobnou dovolenou s tak malým dítětem a především ty, kteří v Sárvár byli, jaké to tam je pro tak malé děti, a prosím za všechny vaše rady a názory.
Pro mě osobně je to šílený nechat jedno dítě doma, nejhorší by asi bylo vidět tam stejně staré děti, jak si to tam užívají,ale na druhou stranu mám obavy z toho, že tam jenom prolítám a nebude z toho nikdo mít nic. Jedeme na pět dní. Když už jsem jakž takž rozhodnutá s manželem, že jí necháme doma, přijde maminka manžela, že ať si to ještě opravdu pořádně rozmyslíme, že tam bude v novém prostředí a bude úplně jiná. Kdoví. Těžko říct. Každopádně obě babičky se shodly na tom, že se budou střídavě těch pět dní o ní starat, takže v tom by problém nebyl, spíš je hoooodně ve mě.
Takže Vás prosím o zážitky dovolených s malým dítětem.
Registrace: 2.12. 2007 Příspěvky: 12803 Bydliště: Na kopci u Brodu.
Zaslal: čt květen 10, 2012 8:13 am Předmět:
Já si osobně myslím, že pro dvouleté dítě by to odloučení nebylo dobré, dítě vnímá čas úplně jinak, pro něj je to " věčnost" . Ani já bych si to " neužila" , furt bych měla v hlavě své dítě.
Takže za mě, jeďte všichni. Sice to pro tebe bude horší, že budeš hlídat dvouleťáka, ale to jste asi tušili, když jste si dovolenou vymysleli.
Registrace: 14.3. 2007 Příspěvky: 17416 Bydliště: Praha 4 - Záběhlice
Zaslal: čt květen 10, 2012 8:24 am Předmět:
My byli vloni s dvouleťákem na Dářku, pro nás to teda dovolená jako za bezdětna nebyla, protože syn je akční, ale zase jsme byli všichni spolu (já bych tedy byla klidně i doma a všichni spolu, ale muž chtěl vypadnout).
Ale v podstatě situace jako doma jen v jiném prostředí a jídlo nám dávali pod nos, takže jsem nemusela vařit a nakupovat. Tak záleží, co od dovči čekáš.
Ale syna jsme doma nechat nechtěli, ikdyž on by to zvládnul asi líp než my. Na delší dobu jsme ho odeslali k babičce až o půl roku později a pak ani nechtěl domů a stále urguje další bezrodičovské prázdniny.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 2468 Bydliště: Praha 10
Zaslal: čt květen 10, 2012 8:24 am Předmět:
S dětmi jezdíme na dovolenou u obou od jejich 4 měsíců, vůbec by mě nenapadlo 2leté nevzít, fakt nevidím vůbec žádný důvod.
Prostě žádný .
Naopak těch důvodů proč ano spousty. Pokud je to rodinná dovolená, má jet celá rodina a užít si společný čas. Dvouleté děti milují cachtání ve vodě, prcek si to určitě moc užije. A já bych si tu dovču neužila bez něho...
S dvouročákem je stejně člověk pořád ve střehu, tak to prostě je. Můžete se s manželem prostřídat, abyste si oba trochu odpočli.
I.
Byli jsme na 14 dní s dětmi na severu Francie, jeli jsme autem. Mladší dcerce v té době byly přesně 2 roky. Z cesty jsem byla hodně nervózní, na rozdíl od starší dcery mladší dost vyváděla v autě. Nakonec jsem byla překvapená, jak pohodově proběhla cesta tam i zpátky. Jeli jsme na noc, měli půjčený dvd přehrávač, často stavěli. Už se těším až třetímu dítku budou taky 2 roky a budeme moct zase vyrazit k moři. Bez dětí bych si dovolenou neužila, pořád bych byla ve stresu, co se doma děje.
Ahojky, já bych malou určitě vzala. Jedete tam přece s tatínkem a můžete se popřípadě vystřídat v hlídání a jeden si chvíli odpočine od dětiček. Tak to provozujeme my.
Chlapečka mám dost náročnýho, ale na dovču bych bez něj nejela. Mě stačí když jdu plavat a on tam není, tak se mi stýská . Ovšem když tam je, tak je si říkám jaká je to síla.
Registrace: 27.9. 2010 Příspěvky: 2012 Bydliště: Praha
Zaslal: čt květen 10, 2012 8:28 am Předmět:
Nenechala bych ji doma. Jezdíme na dovolené každoročně (kromě roku, kdy se syn narodil) a problém v tom není. Samozřejmě se musel program přizpůsobit, ale s tím jsme počítali, když jsme si dítě pořídili a k tomu vymysleli dovolenou.Byli jsme na horách tůrovat v jeho 18ti měsících, kdy byl totální kamikaze, všude vlezl, běhal k nezastavení a užili jsme si to krásně. Myslím si, že ve dvou letech už bude holčička vnímat, že ji jste nechali doma, ale brácha že jel a mohla by se cítit odstrčeně. Abych byla upřímná, udivené otázky ohledně toho, že berete obě děti na dovolenou, fakt nechápu.
Ivíku, v těch lázních konkrétně jsem nebyla, ale k dovoleným obecně si myslím, že záleží na rodičích. My jezdíme s dětmi na dovolené od miminkovského věku (doma i v zahraničí) a nikdy jsem neměla pocit, že bych si ji neužila. Naopak, kdyby jedno z dětí nebylo s námi, byl by to pro mě důvod "neužít si to" (něco jiného je plánovaná dovolená s manželem ve dvou ;) ). Mám ale podporu manžela a když jedou s námi, tak i prarodičů, tj. "lítání za dětmi" není jen na mě. V tomhle ohledu moc rozdílů mezi dvouletým a pětiletým nevídím.
Palcerik, právě, že mě ty otázky byly taky cizí, protože to jsou prostě asi matky, které při každé příležitosti to dítě doma nechají a vidí ty děti jako přítěž, nechala jsem se takhle zvyklat, přitom to sama cítím tak, že bych tam bez ní bulela a bulela.
Jen mě zajímal názor, co si jako vy objektivně myslíte o tom, jak by asi reagovala malá doma bez nás. A koukám, že se zatím všechny příspěvky shodli, moc děkuju.
Osobne bych nikdy nejela na rodinnou dovolenou bez jednoho ditete. Nedovedu si to predstavit! Tedy, nikdo mi nenabizi, ze by je doma hlidal , ale i kdyby, nenechala bych zadne doma. Mohlo by se jednak citit dost odstrcene, jednak deti vnimaji cas jinak, bylo by to pro ne strasne dlouhe a nechapalo by duvody. Nenechala bych. Ale ja hlavne nechapu, jak to muze nekoho napadnout...My jezdime se vsema trema porad, i kdyz to samozrejme nemuzem nazvat nejakym odpocinkem, ale je to proste cas, ktery travime jako rodina pospolu. A cviceni se v kompromisech.
Malé dycinky se mnou ať jsme jeli kamkoli. Kam malé dítě vyloženě nesmí tam většinou stejně nechodím/nejezdím. To spíš nechávám doma ty starší ale ti už jezdí i na tábory tak pro ně je to naopak labůžo nemít nás furt za zadkem.
Ivíku jasněěěě řiď se sebou a dětma, ne nějakýma cizíma slépkama, ty ať si dělají svoje pořádky ve svým kurníku.
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 5896 Bydliště: Za kanalem
Zaslal: čt květen 10, 2012 8:59 am Předmět:
Tak asi zalezi jak moc se zapoji manzel...ja treba byla s ex manzelem se synem u more tesne pred jeho druhymi narozeninami. Pece o maleho byla v podstate na me protoze tatinek si chtel odpocinout/prispat/zajit do fitka...jako jo uzila jsem si to v ramci moznosti, ale byla to drina a maleho rozhodilo cestovani a jine prostredi (takze rozhozene spani, jidlo) a nakonec tam z klimatizace dostal osklivy kasel a zapal plic....ALE pokud bych s sebou mela partnera, ktery se aktivne do pece zapojuje tak bych ditko s sebou vzala ;)
Neco jineho je dovolena jen ve dvou jak tu uz nekdo psal...byla jsem takhle s pritelem, kdyz bylo synovi asi 4 roky (byl u nasich a fakt si to uzil) a to se mi zas az tak moc nestyskalo, ale to byla dovolena jen pro dospele kdyz beres jedno ditko je blby nevzit druhe
Registrace: 27.9. 2010 Příspěvky: 2012 Bydliště: Praha
Zaslal: čt květen 10, 2012 9:00 am Předmět:
Ivík napsal:
Palcerik, právě, že mě ty otázky byly taky cizí, protože to jsou prostě asi matky, které při každé příležitosti to dítě doma nechají a vidí ty děti jako přítěž, nechala jsem se takhle zvyklat, přitom to sama cítím tak, že bych tam bez ní bulela a bulela.
Jen mě zajímal názor, co si jako vy objektivně myslíte o tom, jak by asi reagovala malá doma bez nás. A koukám, že se zatím všechny příspěvky shodli, moc děkuju.
Lidi jsou holt různé Když to cítíš, tak, že by nechat ji doma bylo špatné pro vás obě, tak je to jasné ne? Dovolená určitě bude fajn ;)
Rozhodně bych dceru vzala. My byli u moře když byl dceři rok a půl a v pohodě. Jako musela jsem jí hlídat a trochu se jí přizpůsobit (polední spaní), to jo, ale užili jsme si to myslím všichni. Krom toho budeš mít sebou manžela, takže se můžete střídat v dozorování, ne? Právě o dovolené se přítel s dcerou víc zžil, přes rok zas takový prosotr neměli.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.