Hlavicka baby-cafe.cz
Přihlásit    Poslat článek Chat    Vyhledávání
Reklama
Menu
BC BURZA PRÁCE/BYDLENÍ
Reklama
Hromadné nákupy s Baby-Café.cz!
Merino tílka

BC "bedýnky"

Flexi8 - sponky

Oleje a eteráky

Vanilkové lusky

Krůty

KOŘENÍ

Poslední komentáře  
· 1 Perníková chaloupka
· 2 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 3 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 4 Daneček II.díl - stále bojujeme
· 5 Daneček II.díl - stále bojujeme
DOBROAKCE
AUKCE ŠPERKŮ KE DNI MATEK

BC dětský den na hradě Hněvín (2.6.2013)

BC srocení 2013

Co vás (nejen) dneska potěšilo?

DOBROKERAMIKY 2013

Poslední diskuse
· 1 Prodám růžové Crocs crocband II.5
· 2 Čtení z ruky batolete
· 3 Neplacené volno - může zaměstnavatel dát bez mého souhlasu?
· 4 alimenty exekučně, jak na to
· 5 Zkouška odborné způsobilosti matrikáře
· 6 vyšetření prsu VZP
· 7 Homeopatická poradna Modrý had (Naja)
· 8 elektrické houpátko pro miminko
· 9 Rada ohledně svatebních šatů
· 10 PPM na dvojky či jedno?

Poslední týden

SOUTĚŽE NA BC!!!

Vyhrajte :

1000 Kč k nákupu bot :-)

plenku Bambee

Dětskou mikinu z dílny Angel-wings

Literární RUMování

Diskusní příspěvky
·  1 Neplacené volno - může zaměstnavatel dát bez mého souhlasu?
·  2 STEPHEN KING
·  3 Čtení z ruky batolete
·  4 Prodám růžové Crocs crocband II.5
·  5 Předčasně narozené miminko
·  6 Třetí až čtvrté popř. páté a další dítě :-)
·  7 Čtení z ruky batolete
·  8 vyšetření prsu VZP
·  9 září 2013
·  10 Neplacené volno - může zaměstnavatel dát bez mého souhlasu?
Sponzorované odkazy

Diskuse

baby-cafe.cz
Pro diskusi o čemkoli...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jak správně používat přírodní oleje?

Přidat nové téma    Zaslat odpověď       Obsah fóra baby-cafe.cz Kosmetika a líčení
Přidat do záložek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Karoli
Treperenda
Treperenda

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 11:08 am    Předmět: Jak správně používat přírodní oleje? Citovat

Ahoj, v rámci hromádky jsem si pro sebe a dceru pořídila arganový, šípkový, mandlový olej a pro dceru bambucké máslo. a zajímalo by mě, jak teda přesně postupujete při jejich aplikaci. Obličej umyju a pak co, dát rovnou olej a to je všechno? dřív jsem používala 3 kroky od clinique, tedy obličej umýt gelem, pak pleťová voda (exfoliace) a pak báze pro aknózní pleť. na to po chvíli ještě gelová hydratační báze. to samé večer, ale místo hydrabáze krém (noční). no a teď vlastně nevím, jak to skloubit, jestli teda vůbec? Máte nějaký postup, abych se nepřeplácávala a pleti spíš ve finále neuškodila? A další věc, mandlový olej mám pro dceru, je hodně přesušená, tak jsem myslela, mazat jí tělo přímo tím mandlovým olejem, lze to, nebo ho musím s něčím smíchat?
a druhej problém je, že to bambucké mi ale ukrutně smrdí, nevíte, co s tím? četla jsem v diskuzi o hromádkách, že je možné smíchat s nějakým třeba éterákem, ale nevím, jestli to pak nebude vůně etéráku v souboji se smraďochem BM, aby to nebylo z bláte do louže Veselý

Poradíte?

Dík Karoli
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kacous
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 8.1. 2009

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 12:01 pm    Předmět: Citovat

Karoli já používám šípkový olej, umyju si oblyčej nějakým mycím prostředkem a pak se namažu olejem.
Jinak na dceru můžeš mandlový normálně namazat, uvidíš, co to udělá. Já jsem dávala olej do vody na koupání, protože jsem líná mazat.

Bambucké mám v krabičce, vždycky to zatepla smíchám s trochou nějakého oleje, aby se to líp mazalo. Zbytek mám v lednici. Ten smrad se obávám že bohužel nepřebiješ ničím, když to budeš míchat s EO, tak pozor nato, aby byly vhodné pro děti. Mně to nevadí a už mi to ani nepřijde, zvykla jsem si ;)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Lydushe
Guma a neuvařitelná slepice :-)

Registrace: 21.12. 2006

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 12:10 pm    Předmět: Citovat

myslím že ta nepomůže než trochu experimentovat.
já do bambuckého éo přidávám, ale mně nevadí ten jeho odér Veselý
Prostě vyzkoušet, co ti voní.

Jinak místo čistící fáze můžeš použít hydrofilní olej na omývání nebo na tampon. I do koupele bych raději přidávala hydrofilní. Protože když tam dáš obyčejný olej, tak plave na hladině a výsledek je stejný jako když namažeš: olej se při vystupování z vody na tělo nalepí..

Na čištění pleti se dá použít i šípkový olej:
Ráno a večer navlhčete pleť květovou vodou. Na obličej a dekolt naneste 4-8 kapek oleje. Navlhčeným tamponem pleť důkladně vyčistěte. Tahy mají směřovat od středu obličeje k jeho okrajům, dekolt masírujte shora dolů.

Do těch olejů se dá použít terapeuticky silice - buď když potřebuješ účinky na pleť nebo na jiné potíže (psychika apod.).

Jinak já se s tím moc nepatlám (lenost). Vyrobila jsem si do kapátka olej na pleť, do piksly bambucké na potírání po koupeli.
Zbytek mám na masážní směsi..

Diskuse Alternativní léčba - aromaterapie
Lydushiny aromaterapeutické deníčky na BC
Aromadoteky

Naše další eko, bio, aroma atakdál dítě Veselý http://www.eclovicek.cz
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Karoli
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 1:17 pm    Předmět: Citovat

Lydushe, takže ten šípkový olej se používá jako čistící? Nemá se tedy na pleti nechávat déle?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Ame
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 7.11. 2006

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 2:04 pm    Předmět: Citovat

čisté oleje vedou z dlouhodobého hlediska pouze výjimečně k dobrému výsledku, pleť potřebuje obojí, vodu i olej, a potřebuje to současně - ve formě emulze. komerční přípravky obashují příliš vodní složky (protože se lidem tak dobře cítí na pleti, mají z takového krému lepší pocit), než kolik pleť obvykle potřebuje.
proto po namazání olejem cítíme, jak nám to, přes pocit namaštění, dělá dobře, protože nám po komerční kosemtice dlouhodobě chybí lipidy. nicméně dlouhodobějším používáním pouze oleje se dá vypěstovat suchá = vodu potřebující pleť
více viz zde

můžu jenom doporučit pořídit si hodně hydratační přípravek přírodní kosmetiky a po jeho aplikaci doplnit několika kapkami oleje, případně si to rovnou míchat na dlani dohromady, fluid a vybraný olej

mmch šípkový olej rozhodně nepoužívat na den - je světelně a tepelně nestabilní a hodně oxiduje (rozuměj, rozkládá se na různé, pleti ne právě milé a proto podle osobních dispozic dráždivé, látky), arganový jenom v kombinaci se stabilním olejem, což je třeba ten mandlový
Ame
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 2:06 pm    Předmět: Citovat

Karoli napsal:
Lydushe, takže ten šípkový olej se používá jako čistící? Nemá se tedy na pleti nechávat déle?

šípkový regeneruje pleť. buňky a napomáhá jejich reaktivaci, má vysoký obsah kys. alfa linolenové, ideální na noční aplikaci

EDIT: na čištění strašná škoda, má na pleti zůstat (čistit se dá "čímkoli")
Lydushe

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 2:24 pm    Předmět: Citovat

Karoli napsal:

no můžeš si s ním vyrobit i pleťový olej.
ale podle mě, když naneseš květovou vodu, potřeš olejem, setřeš tamponem, tak tam prostě zůstane. málo, ale zůstane
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Lydushe

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 2:27 pm    Předmět: Citovat

Ame a dodat vodu tím hydrolátem a pak natřít olejem, ten jako chvíli nechat působit a přebytečné setřít, by nestačilo?

Neznám přesné vazby jaké má arganový olej, ale mandlový zas tak stabilní není. Má poměrně dost volných vazeb a oxiduje taky.

Spíš bych arganový dávala do ještě stabilnějšího - kokosového třeba?
Kacous
Klevetnice
Klevetnice

Registrace: 8.1. 2009

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 3:48 pm    Předmět: Citovat

Kokosový zas není moc vhodný na obličej údajně - zanáší póry...
Lydushe

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 4:24 pm    Předmět: Citovat

Jojoba, moringa?
Karoli
Treperenda
Treperenda

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2012 8:32 pm    Předmět: Citovat

aha, tak to jste mne nepotesily. a co teda pouzivat postup gel-voda-baze/krem a primichat par kapek do te posledni faze. nebo me jeste napada to stridat, jeden den na noc krem, jeden olej? co si o tom myslite?p
Ame
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2012 11:25 pm    Předmět: Citovat

kokosový se nemá používat, když má pleť sama o sobě sklon k zanášení, to pak napomáhá, ale pokud je pleť bez kokosového ok, tak ten sám akné nevyrobí ;)
to společné nanášení vody a oleje bez spojení emulgátoru je jen částečně účinné, emulgátor pomáhá účinným látkám dostat je o trochu víc dovnitř
přebytky stírat na každý pád, ideál je, aby se na hoře na pleti nic neoxidovalo, nekazilo, nežluklo. prostě naášet jen tolik, kolik je potřeba, nic navíc
hodně stabilní je jojobový, marulový a brokolicový a pak dva produkty - skvalan a neutrální (MTB) dělají je snad z kokosového a palmového, jestli se nepletu
jakékoli střídání (ráno krém večer olej, jeden večer krém druhý večer olej) nebo doplňování je ok - dejte hodně na pocit, jak se péče cítí nanesená na pleti, jak se vpíjí, jestli něco nepne, nepálí - jenom je třeba vědět, že se od komerčních přípravků pleť chvilku odnaučuje - a možná ani tolik pleť, jako spíš naše ideální představa o napjaté, nemastné, nelesklé...
Princezna-lada
Pískle

Registrace: 5.12. 2009

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2012 8:45 pm    Předmět: Citovat

Jsem náhodou narazila na vaší diskusi.
Asi tak poslední rok si navlhčím tampon vodou z kohoutku, na to dám pár kapek oleje a vyčístím, namastím, no prostě vše v jednom:-) Já vím, idelální to není, ale moje pleť je stejná jako když jsem používala krém od Hadka.
Občas si olej umíchám-mám mandlový, trochu dýňového, panthenol a éterický olej. To je pak ještě lepší jak samotný mandlový.
Pokud se mi zdá, že mám pleť mastnou, tak navlhčím další tampon a setřu to.
Ame
Klevetnice
Klevetnice

PříspěvekZaslal: st květen 30, 2012 9:53 pm    Předmět: Citovat

Princezna-lada napsal:
Jsem náhodou narazila na vaší diskusi.
Asi tak poslední rok si navlhčím tampon vodou z kohoutku, na to dám pár kapek oleje a vyčístím, namastím, no prostě vše v jednom:-) Já vím, idelální to není, ale moje pleť je stejná jako když jsem používala krém od Hadka.
Občas si olej umíchám-mám mandlový, trochu dýňového, panthenol a éterický olej. To je pak ještě lepší jak samotný mandlový.
Pokud se mi zdá, že mám pleť mastnou, tak navlhčím další tampon a setřu to.

každému, kdo považuje tento postup za hoden následování, doporučuji nejprve přečíst tuto diskusi Holka
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra baby-cafe.cz Kosmetika a líčení Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1
Přidat do záložek

Přejít na: