To bys nemohla dítě pustit nikam. Stát se mu něco může kdekoliv a nemůže být stále pod máminou sukní. Moje dcera byla v 5 letech týden sama ve školce v přírodě, se školkou jezdili autobusem na turistické výlety. Já to naopak vítám a oceňuju učitelky, že to zorganizují a berou na sebe zodpovědnost.
Registrace: 11.6. 2007 Příspěvky: 6141 Bydliště: Běhařovice kousek od Znojma
Zaslal: pá duben 06, 2012 9:12 pm Předmět:
Mě jel tříleťák loni ve školce na výlet parníkem.Prvně jsem měla strach,ale nakonec pustila.Dcera jela se školkou do dinoparku a to mě nenapadlo ji nepustit,spíš jsem měla strach z toho parníku.
Ber to podle sebe, jestli ti to nedělá dobře, tak ho tam nedávej...O nic nepřijde. Nevím, proč by si z toho měla mít špatnej pocit...že nepojede...Vždyť o nic nejde...pojede, až bude starší a ty budeš chtít.. Podle mě, nejsi ani zbytečně starostlivá...
Registrace: 28.12. 2006 Příspěvky: 3945 Bydliště: Praha
Zaslal: pá duben 06, 2012 9:13 pm Předmět:
A on chce je? Já bych asi začala u něj a pak eventuelně řešila, jestli ho tedy pustím a za jakých podmínek. U nás totiž třeba takové úvahy odpadají, protože Matouš na žádné výlety se školkou nechce (je mu 4,5 roku).
Jinak v ZOO bych se pedofilů nebála, nikdy mě nenapadlo, že bych jich tam mělo být víc než kdekoliv jinde. Ale cestování busem bez pásů bych řešila, toho se taky bojím.
Jak ja bych byla rada kdyby skolka neco takoveho poradala.
Pokud by dite na vylet chtelo, tak nemam problem. Kdybych se mela tak strachovat tak bych s detmi nemohla ani pred barak. Ve skolce je "jiny" rezim a deti se chovaji jinak, stejne tak mi prijde ze jsou poslusnejsi. Proste rodice vnimaji jinak nez ucitelky.
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 1504 Bydliště: v mojí milované Ostravě
Zaslal: pá duben 06, 2012 9:34 pm Předmět:
ahoj, školkové výlety snáším velmi dobře, vítám je a jsem ráda, že se dcery se školkou někde podívaly a jsme zato učitelkám vděčná.
Vůbec by mě nenapadlo, že je na výlet nepustím jak jednu co už je školou povinná tak druhou co má před sebou ještě rok ve školce.
Vždycky se z každého výletu vrátily nadšené.
Starší dcera jezdí od 5-ti let na i na dětský tábor sama, nejprve na týden, od 6-sti let už na 14dní. ;)
Ale je fakt, že vyrůstají ve velkém městě a ochránit je všude nemůžu a jsou obě celkem samostatné.
Měj se krásně. _________________
popis porodu http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=109284]
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 1144 Bydliště: Praha
Zaslal: pá duben 06, 2012 9:35 pm Předmět:
Ahoj,
chcem ťa len ukludniť, že sa to časom bude zlepšovať - myslím tvoje pocity a strachy....Takže to, že momentálne syna nepustíš, vobec neznamená, že ho nepustíš ani na ďalší výlet ... a nikdy nikde ako tu niekto povedal.
Je proste fakt ešte dosť maličký, a ak je v školke 1.rok, tak to može byť dosť náročné. Daj na svoje pocity a konaj tak, ako to cítiš. Neviem prečo máme pocit, že keď deti neabsolvujú všetko už 1.rok v školke, že im niečo utečie....
Ja som na podobné pocity nedala, pustila 4r. syna so školkou do multikina a on sa tam strašne celý čas bál a ešte sa aj celý počúral a išiel tak naspať až do školky v -10 C, pretože sa to bál povedať...
Bolo to pre mňa dosť dobré ponaučenie - svoje deti poznáme najlepšie, takže rozhodnúť sa musíme my.
Výlety mi nevadí ... myslím, že učitelky z toho musejí mít větší hrůzu
Co mi ale HROZNĚ vadí jsou ty jejich jízdy autobusem po 3 na sedačkách a nepřipoutaní ... není někde nějaké nařízení, kterým by jim člověk mohl mávat před očima, že jako TAKHLE NE???!!!
Jako autosedačku vždycky vybírám podle testů ADAC, aby byla pomalu zázračná a pak malého pustím na výlet
jsem se zaměřila na to vození dětí ... a našla jsem toto nemilé
Děti mladší 12ti let se považují za cestující zabírající 2/3 sedadla. V autě se 3 sedadly vzadu lze převážet na těchto sedadlech 4 děti do 12 let. Pokud počet dětí převyšuje počet bezpečnostních pásů, pak děti, které přebývají, nemusejí mít bezpečnostní pásy.
Ty kráso to zkrátka nepochopím ... proč mám jako povinnou autosedačku??? Teda já bych jí měla tak jako tak, ALE ...
...a vyřešila. Ve 4 prostě ještě nejel. Já byla v klidu a aby si nemyslel, že přišel o výlet, tak jsme si udělali výlet spolu ;)
Teď už půjde v září do školy a na výlety /na ty delší/ jsem ho začala pouštět v pěti. Těsně po 6 roku byl i na lyžáku a teď by měl jet na školku v přírodě.
Já z toho vejletu, 10km od našeho města, byla tak na větvi, že jsem dítku do plast. obalu dala lístek se jménem, adresou a tel. rodičů, poté to vložila do batůžku do přední kapsičky a dítě několikrát poučila, že kdyby se ztratil, má to tam napsaný ( i když adresu věděl) Neslyšela jsem že by to dělal někdo jiný až tak důsledně.
Jinak já jsem Jáju nepustila do školky přírody, protože jeli jen do okrajové části našeho města, kam se dostanu MHD ... to i naši bydlí o 15km dál. A za tuto školku v přírodě jsem odmítla dát 2500,-. Žádný přínos alespoň co se lepšího ovzduší týče, jsem v tom neviděla. Tak měl utrum . Ale on říkal že stejně nechce jet .
A vono je to jedno jestli vejlet se školkou, nebo prodloužený výkend s otcem dítěte. byť vím že se chlap postará, to jako joo (je s ním doma víc jak já) ale stejně... nejsem tam s ním a co kdyby .... i když po mě dítko, zmetek jedem mrňavej, ani nevzdechne páč dostal od tety ten boxovací pytel co tak moooc chtěl (teta není tatínkova milenka, to je sestřenice jen pozn. aby nedošlo k omylu ) A já se tu užírám bomi je po tom 6 tiletým miminku smutno, a nejraděj bych ho nepustila nikam.
No holt musíme, se nedá nic dělat ... nemůžem jim stát přece furt za prdelkou. Já si vždycky řeknu, že jsem ve školce jezdila do ŠVP na 3!! týdny a páč jsme bydleli v Mostě, tak jsme jezdili fakt pomalu na druhý konec republiky. A taky jsme přežili my i naše matky. ;)
tak to cestování busem vím, že oni nemusejí být připoutaný a smí sedět po 3, vozí je autobusová doprava našeho známého
jinak holky díky za názory, uvidíme do června je ještě čas, ptala jsem se ho a do ZOO chce, maji teď v květnu ještě dva výlety, tak uvidíme jak to dopadne, nevim proč ale nejvíc se bojim té ZOO
jo a malý jel poprvé v necelých 4 ... přijel teda trošku "vorvanej" ... tou dobou spal ještě po "O", což samo nedal a celý den bylo dost horko, ale jinak byl moc spokojenej ;) Takže věku bych se nebála ;)
Já jsem děsný štrašpytel a černé scénaře dokážu vyšperkovat do absalutně černočerených. Ale léčím se a beru to tak, že jsou to moje strachy a pokud to jen trošku jde, tak se snažím nepřenášet je na děti. Elenku jsem pustila na dovolenou s rodiči (i tam jsem se bála cesty a všeho možného), na výlety s MŠ do divadla i do ZOO. Strach jsem měla děsný, ale zvládla jsem to jen s tím, že jsem jí dala na ruku infoband s telefonním číslem. Teď jsem ale ráda, že jí mám doma a nejraději mám pochopitelně celou rodinu, tak nějak "v dohledu".
Ono je to těžký. Nemyslím si, že dřív se neděly různá neštěstí a násilí na dětech a já jsem i jako opečovávaný jedináček jezdila na školky v přírodě a v první třídě na tři týdny na tábor. O nějakých výletech se ani nepochybovalo. Vím, že je jiná doba, ale strach měla jistě i moje máma a možná úplně stejný. A asi každý potřebujeme mít v pravou chvíli ten potřebný kousek štěstí.
Je to ale každého volba, tak to zvaž, ani jedna varianta není špatná, když si jí dobře zdůvodníš. ;)
Také se bojím a jak psala Suri vše vidím černější než to je. Když jeli děti do ZOO také jsem se bála, hlavně té cesty.. podle mně si je tam učitelky ohlídají, takže dítě poučím a pouštím. Jinak bych měla jednu radu, pokud máš strach řekni učitelkám zda ti na dítko dají pozor.. řekni jim klidně své obavy a uvidíš, že pro tebe bude o půlku jednodušší dítko pustit.. sama jsem to takto jednou řešila, uklidníš tím sama sebe ;) _________________ IBU
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.