Registrace: 17.7. 2007 Příspěvky: 3326 Bydliště: severni morava
Zaslal: so březen 24, 2012 8:52 pm Předmět: Změna času - PROČ?
Má to ještě v dnešní době nějaký hlubší význam nebo se to udržuje jenom ze zvyku? Nebo je to se to děje jenom proto, aby se 2x ročně cvičně uváděli lidi v chaos? Nerozumím tomu a štve mě to!
wiki: "Cílem letního času je úspora elektrické energie, která by byla jinak potřeba pro večerní osvětlení. Důvodem je, že většina lidí je aktivnější večer (po západu slunce) než ráno (před východem slunce)."
Registrace: 17.7. 2007 Příspěvky: 3326 Bydliště: severni morava
Zaslal: so březen 24, 2012 9:04 pm Předmět:
Ame: A proto v zimě si pošoupnem zpátky hodinky tak, aby se stmívalo ještě o hodinu dřív?
Já tu teorii znám, proč se to zavedlo. Ale to bylo v době kdy se elektřina využívala z největší míry fakt jenom na svícení. V dnešní době je to už úplně jinak a jedna hodina svícení jinak se podle mě na spotřebě vůbec neprojeví.
No hlavně žijeme úplně jinak, než v tý době co se to kvůli úspoře zavedlo. Mě to štve neskutečně, je to šoupnutý opačně, než co bych biologicky potřebovala...
To by to musela změnit asi EU, naši furt tvrdí, že to nevadí nikomu a ničemu. No asi nedělají u zvířat nebo nevstávají na autobus do fabriky ve 4 ráno a do školy před 6
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 1841 Bydliště: Minor Outlying Islands
Zaslal: so březen 24, 2012 9:17 pm Předmět:
Mňa to neštve vôbec. "Normálny" čas je ten zimný, takže keby sa prestal čas posúvať, ideme celý čas podľa zimného. A v lete mám rada, že je "dlho vidno", dá sa byť dlhšie vonku s deťmi a podobne. Keď príde drahý z práce, ešte sa dá kopec vecí podniknúť.
Chápem, že hodina posunu asi niekomu robí problém, ale pre mňa je hodina prkotina, my to ani nezaregistrujeme (pri cestovaní máme posun 7 hodín a prežijeme).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.