Zaslal: pá říjen 08, 2010 11:38 am Předmět: Nová baterie nevydrží - nemůže za to telefon?
Ahoj,
mám cca 4 roky starou Nokii, protože už nedržela baterka, koupili jsme novou, ale zdá se mi to ještě horší, musím dobíjet někdy i 2x denně. Teď byla na displeji nabitá tak z jedné čtvrtiny, ale tlf hlásil, že je dobitá. Nemůže se stát, že za to může už ten starej krám? Že je baterka dobrá, ale blbne přístroj? _________________
Registrace: 6.9. 2008 Příspěvky: 4722 Bydliště: Středočeský kraj
Zaslal: pá říjen 08, 2010 11:44 am Předmět: Re: Nová baterie nevydrží - nemůže za to telefon?
Melina napsal:
Ahoj,
mám cca 4 roky starou Nokii, protože už nedržela baterka, koupili jsme novou, ale zdá se mi to ještě horší, musím dobíjet někdy i 2x denně. Teď byla na displeji nabitá tak z jedné čtvrtiny, ale tlf hlásil, že je dobitá. Nemůže se stát, že za to může už ten starej krám? Že je baterka dobrá, ale blbne přístroj?
No a kolikrát už si jí dobíjela? Je dobrý nechat to několikrát vybít do mrtě a nabít naplno, aby se to "zformátovalo" nebo jak to napsat, může být klidně chyba v nabíječce či v konektoru pro nabíjení u telefonu....
Muze to byt taky tim,ze spatne ukazuje kurzor nabiti baterie.Taky se mi stavalo,ze ukazoval,ze je baterka vybita a nebyla.Nechat ho uplne vybit az se vypne a pak dobit.
Mysko, vybíjet nechávám, v podstatě se mi to stává při hovoru, včera vážně 2x, baterka vybitá tak, že se tlf vypne. A to nemluvím nějak extrémně dlouho, si nedovedu představit, když je někdo na telefonu pracovně celej den, to bych se nehla od nabíječky.
Vulpes, nic takovýho zapnutýho nenechávám, protože to nemám
Budu muset manžela vyslat do obchodu, baterka je originál Nokia, ještě ho ten prodavač přesvědčoval, že jsou lepší, že víc vydrží. A asi teda bude muset vzít komplet všechno, aby na to koukli. _________________
Zaslal: pá říjen 08, 2010 2:01 pm Předmět: Re: Nová baterie nevydrží - nemůže za to telefon?
Yoreth napsal:
Melina napsal:
Ahoj,
mám cca 4 roky starou Nokii, protože už nedržela baterka, koupili jsme novou, ale zdá se mi to ještě horší, musím dobíjet někdy i 2x denně. Teď byla na displeji nabitá tak z jedné čtvrtiny, ale tlf hlásil, že je dobitá. Nemůže se stát, že za to může už ten starej krám? Že je baterka dobrá, ale blbne přístroj?
No a kolikrát už si jí dobíjela? Je dobrý nechat to několikrát vybít do mrtě a nabít naplno, aby se to "zformátovalo" nebo jak to napsat, může být klidně chyba v nabíječce či v konektoru pro nabíjení u telefonu....
To o tom zformatovani baterie platilo driv, ted jsou uz baterie na jinem principu, formatovat netreba. Tedy u tech novejsich tlf.
Videla bych to na zapnutou nejakou funkci tlf, ktera je trvale v pohotovostnim rezimu a tim padem to nici baterku. Nebo proste baterka je zmetek, no....
Pristroj by nemel baterii vybijet sam o sobe, tim, ze je stray. Nebo mrkni, jak je tam baterka uchycena, zda je spravne a ne´dochazi k nejakym dalsim kontaktum.
zkusila bych rozdelat a vycistit kontakty mezi baterkou a telefonem. Tento problem mel muz u noveho telefonu a me se ted stalo u meho stareho a pomohlo to
No už ji mám víc jak měsíc a je to čím dál horší. Takže mi asi nezbyde nic jinýho, než to zanýst do opravy, že?
Ještě mi napadlo, koupila jsi originál? Mám doporučení originály nekupovat, je to nějak nastavené, že prostě to nevydrží.... ona totiž baterie se "tváří" jako nabitá a přitom není, může to být i SW problém...
zkusila bych rozdelat a vycistit kontakty mezi baterkou a telefonem. Tento problem mel muz u noveho telefonu a me se ted stalo u meho stareho a pomohlo to
díky, zkusím, snad to pomůže
Citace:
Ještě mi napadlo, koupila jsi originál? Mám doporučení originály nekupovat, je to nějak nastavené, že prostě to nevydrží.... ona totiž baterie se "tváří" jako nabitá a přitom není, může to být i SW problém...
originál to je, prodavač to manželovi zase doporučoval, že ty originály jsou "zaručený" _________________
Registrace: 11.6. 2007 Příspěvky: 6125 Bydliště: Běhařovice kousek od Znojma
Zaslal: pá říjen 08, 2010 6:23 pm Předmět: Re: Nová baterie nevydrží - nemůže za to telefon?
Melina napsal:
Ahoj,
Reklamovala bych baterií,manžel taky koupil novou a nevydržela ani co ta stará.Pokud nepomůže tak to může být telefonem.
Zaslal: pá říjen 08, 2010 7:21 pm Předmět: Re: Nová baterie nevydrží - nemůže za to telefon?
Vzhledem k tomu, že ta stará se ti asi nevybíjela po půl dni, bych to tipla na zmetek. Pokud se s telefonem nic nestalo, jako že by spadl na zem nebo do něčeho. Ještě by možná přícházela v úvahu jistá nekompatibilnost nové baterie a "starého" přístroje, ale jestli je to Nokia k Nokii, tak tohle by tě nemuselo zajímat, pokud výrobce tuto baterii deklaruje k tvému typu mobilu.
A šla bych reklamovat teda jen baterku. Jak tam přijdeš i se 4 roky starým mobilem, pochopitelně řeknou, že je to telefonem, nikoliv baterií.
Navíc, pokud se vada projeví do půl roku od koupě, bere se za to, že výrobek byl vadný už v době prodeje a máš nárok na vrácení peněz.
originál to je, prodavač to manželovi zase doporučoval, že ty originály jsou "zaručený"
nevím, já to měla u Nokie po dvou letech, baterka originál a stejně nevydržela.... to doporučení samozřejmě nemám od prodavače.... baterii bych vrátila a zkusila bych i upgrade SW
Registrace: 28.12. 2009 Příspěvky: 4296 Bydliště: na kopci v Praze
Zaslal: pá říjen 08, 2010 8:21 pm Předmět:
Meli pokud to je fakt originál (stojí kolem 800kč) tak bych si tipla, že to bude telefonem, ale samozřejmě může být zmetek i baterka, ne vždy se vše povede ;)
Jaký máš telefon?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.