Zaslal: út srpen 24, 2010 2:24 pm Předmět: Adoptivní babička
Ahoj všem,
dneska jsem četla v MF dnes článek o adoptivních babičkách a dědečcích
http://zpravy.idnes.cz/shanime-pro-deti-dobrou-babicku-zn-nahradni-fkj-/domaci.asp?c=A100823_080523_domaci_mku
V té diskuzi na idnes to spousta lidí hrozně kritizuje. Zajímal by mě váš názor na tuto "novou potřebu" společnosti.
My jsme zrovna rodina, která by adoptivní babičku hrozně potřebovala. Vlastní babičky sice máme, ale jsou daleko, k nám jezdit nechtějí a když přijedeme my, tak o děti ani nás zájem nejeví. Prostě nám chybí někdo z té jejich generace. Důvodů je hodně, ani to tady nemůžu všechno napsat.
Už jsem hodněkrát uvažovala, že si dám někde inzerát. Vím, že rizika jsou z obou stran, člověk nikdy neví na koho narazí... Neznáte třeba nějakou organizace, která se tím zabývá (tu Sosnu nemůžu nikde najít). A nebo neznáte nějakou vhodnou adoptivní babičku, které chybí vnoučátka? Oblast Praha, Praha-západ.
Díky moc za vaše názory!
Registrace: 13.12. 2007 Příspěvky: 21795 Bydliště: Where my body lies, my head is home.
Zaslal: út srpen 24, 2010 2:38 pm Předmět:
O tomhle přemýšlím už delší dobu, posledně velmi intenzivně když jsem v autobuse poslouchala jednu starou paní, mluvila nádhernou češtinou...
My máme babičky taky daleko, navíc jsou snad modernější než já a to mě vytáčí
mně se to líbí!!!
My máme jednu babičku na druhým konci republiky a druhou pracující a s novým partnerem, takže je to takový komplikovaný... a válčíme tu s hlídáním a dětma hrozným způsobem. A věřím tomu, že i pro některé důchodce to může být nový smysl života ;)
Mně to připadá jako super nápad, i když si to v praxi neumím představit... kdysi jsem krátce vypomáhala seniorům - navštívila jsem dvě stařenky, šlo o to dělat jim společnost, popovídat si s nimi, obě byly moc milé, zajímavé, moudré, věřím, že by dětem dokázaly hodně dát (nemám na mysli finančně).
Organizaci, která by se přímo zprostředkováním zabývala, neznám, ale se seniory pracuje Život 90, http://www.zivot90.cz/
teď o tom pořád přemýšlím fakt se mi to líbí víc a víc.
Hlavně jsem si úplně vzpomněla - my jsme měly nejen babičku po ruce, ale i starou prababičku a úplně si vzpomínám, jak jí to doma "vonělo" a chodily jsme tam se sestrou pro takový ty sušenky kávěnky
Naše děti v podstatě znají jen střední generaci a mladší děti.. je to fakt škoda
Jj, to je ono. S našima dětma trávím 90% času jenom já a zbytek manžel. Zbytek rodiny znají hlavně z fotek. A určitě je hodně ještě nebabiček, které by chtěly, ale děti nemají nebo jsou ještě svobodné či bezdětné, a taky jim chybí kontakt s malýma dětma. Chtělo by to ty potřeby nějak skloubit
takže...
kdo zná nějakou milou paní, která by se ráda vídala s milou 4člennou rodinkou...
tak plz dejte vědět
mě se ten nápad taky líbí.
A co takhle Luciku zkusit někde u vás, nebo poblíž poptat se v domově důchodců? (třeba u sestřiček, jestli by neměli tip..) Ségra v důchoďáku dělala, takže od ní vím, že je tam samozřejmě spousta babiček a dědoušků, co se s nimy rodina nestýká a ty jsou vděčný za každou návštěvu. Když jsem občas za ségrou přišla na návštěvu, tak se na moje holky lepily jak mouchy (myšleno v dobrým) Nebo jak jsou nadšený když za nima přijdou s vystoupením děti z MŠ.
Tady u nás je důchoďák rozdělený a v části mají vlastní pokoje důchodci, kteří jsou zcela soběstační, při smyslech, jezdí na výlety, baví se, jen tam jsou prostě "ubytovaní" a rodinu mají taky třeba daleko..
My to teď plánujeme v MC - program, u kterého se mohou setkat a seznámit maminky s dětmi a senioři. Cílem je, aby si jednak popovídali na místě, a když si padnou do oka, aby mohli v kontaktech pokračovat samostatně. Koukni, třeba ve vašem okolí bude něco podobného
Já mám jednu takovou potenciální babičku i vyhlídnutou... Hrozně se k našemu svišti má, ale nejsem si jistá, jak to dotáhnout.
Pozvat ji natvrdo na návštěvu mi přijde hrozně vlezlé a konverzačních témat, abych ji vtáhla k nám domů s tím, že si to prostě musíme doříct, zase tolik nedám.
omluva za inko, jsem v poslední době přehnaně introvertní
Tohoto brouka mám v hlavě taky už pěkně dlouho....
Malá vlastně ani pořádně neví, co označení Babi a Děda znamená...
Ale rady si s tím nevím.... _________________ http://365usarky.blogspot.cz/
Taky si myslím, že to je dobrý nápad. Mnohé babičky by určitě našly nový smysl života, než někde opuštěně sedět. V časopise VZP jsem četla článek o téhle nadaci, možná by se nějaké kontakty mohly získat i u nich.
http://www.veselysenior.cz/burza/oprojektu.php
Netuším ale, jestli to není jen v Praze tak hluboce jsem to nestudovala ;)
ano co tu sedet a rikat že se vam to líbí, šup se pustít do hledaní.
my teda babicku mame, ale priznam se ze by se mi libila aktivní starenka co by detem pekla dobroty, a vypravela pribehy
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.