Tohle téma je sice o porodnicích, ale můj příspěvek se toho vlastně také týká. Po 6-nedělí jsem doma začala dost krvácet, stála jsem ve sprše a měla pocit, že jsem si pustila kohoutek teplé vody. Malá spala, telefon v obýváku. Musela jsem se obali t 3 velkými osuškami, které tam naštěstí byly a honem k telefonu. Manžel mě odvezl do Jihlavy na gyn. ambulanci. A víte jak jsem dopadla? Odmítli mě ošetřit, dokonce jsem dostala vynadáno, že jsem rodila v Havl. Brodě Pak se na mě tedy jeden doktor podíval, ale měla jsem pocit, že jsem u řezníka, né u ženského lékaře. A opravdu jsem musela jet do Brodu. Tam už na mě čekali všichni na sále, doktorka mě utěšovala, že to nic není - opět jak v ráji.
Já jen aby jste věděly, jak můžete dopadnout, když rodíte jinde než tam, kde se necháte ošetřit. _________________
To je rivalita mezi nemocnicema .... jsem ráda, že jsem zrovna byla v Brodě a že jsem mohla rodit tam. Opravdu jsem byla spokojená, nadmíru. S kým jsem mluvila, tak byl taky spokojený ....... pokud to zvládnete tam dojet, tak určitě tam. _________________
Hmmm, to teda nic moc. Ja teda s jihlavskou porodnici zkusenost nemam, ale pokud vim, tak se to tam v poslednich letech melo dost zlepsit. A kamaradky, co tam rodily v nedavne dobe, byly celkem spokojene. Ale zarlivost na brodskou porodnici tam asi nejak pretrvava. _________________
Registrace: 22.9. 2006 Příspěvky: 4624 Bydliště: České Budějovice
Zaslal: čt leden 11, 2007 10:59 pm Předmět:
Ahoj,
jo jo, je to tak, v Jihlavě se o Brodě vůbec nezmiňovat... ale je to od nich dost neprofesionální. Já se v Jihlavě narodila, ale to už bude nějakej ten pátek... Švagrová v Jihlavě porodila 2 děti, druhé dokonce jen před 14 dny. A je spokojená. _________________
Ahojík též přidám svojí zkušenost s Jihlavou. V jihlavské porodnici jsem rodila svojí dcerku na porodním sále super tým fakt jsem byla spokojená. Rozčarování přislo po příchodu na oddělení šestinedělí. Dětské sestry mají hrozný přístup k rodičkám špatný přístup co se týká kojení. Mám fakt špatnou zkušenost. Malá byla nemocná takže jsem se přesunula na JIPN a tam uplně super přístup vše vysvětleno atd... Stejná nemocnice akorát jiní lidičkovové a co to všechno udělá.
Jinak mě docela vadilo nevím jak to je v jiné nemocnici když se čeká na velký ultrazvuk ve 20 a 30tt ale v jihlavské nemocnici to je šílené. Tmavá neodvětraná chodba no prostě šílenost a pokud tam máte čekat i "několik hodin" šílené.
Přeji málo takových zkušeností
PS: ještě při příjímání k porodu do mě doktor který mě prohlížel tak sáhnul, že jsem myslela, že mu tu holku rovnou vyprdnu tam a nebudu ani čekat. A ještě na mě křičel ať se uvolním. Chtěla bych ho vidět jak by se uvolnil on kdyby měl takové břicho a byl rád, že se "valí".
Ahojky.
Tak já také přispěju...
První dítě jsme rodila v HB...bylo vše super a v pořádku. Nyní se chystám do Jihlavy. Kamarádky to tam moc chválí. Prý se tam moc změnilo. Já sama to nedokážu posoudit. Hezčí je to prej v Brodě, přístup taky fajn, ale profesionální stránka tam prudce klesá. ( Nemyslím oddělení šestinedělí)
Když nejsou žádné problémy, tak je to jedno a nepozná se to. Doufám, že to taky zvládnu bez komlikaci, i když první jsem rodila císařem a fakt si nemůžu na HB stěžovat.
Na oddělení šestinedělí to bylo fajn, všichni nabízeli pomoc a rady.
Ale bojím se trochu toho porodu. Mám ještě chvilku čas...tak to musím promyslet. Do Jihlavy to máme blíž, tak to asi rozhodne. _________________
[/url]
Registrace: 23.9. 2006 Příspěvky: 16872 Bydliště: s výhledem na Ještěd
Zaslal: ne únor 18, 2007 9:22 am Předmět:
V HB jsem nebyla,ale v Jihlavě jsem v roce 2005 porodila mladší holčičku...rodila jsem podle přání do vody,takže jsem tam byla trochu za exota,ale péči při porodu nemůžu nic vytknout...PA příjemné a vědoucí,během porodu se střídala směna,a opět to bylo prima...lékaři se tam moc nepohybovali,pí dr. přišla až na samotné tlačení a byla úžasná...a to i při šití...
Co se týče pomoci s kojením,tak to nevím....já už byla zkušená matka a do kojení bych si stejně kecat nedala,ale byla jsem na nadstandartu a sestřičky se chodily ptát,jestli něco nepotřebuju a byly zklamané,když jsem nic nechtěla....
Je potřeba mít vlastní poporodní vložky a pleny pro dítě,ale když došly a nákup daleko,tak sestřičky ochotně vypomohly...prádla pro děti bylo dost a kdykoli na výměnu (ne na příděl na den)...
Prostě bych Jihlavu jednoznačně označila za přátelskou pro děti i matky...jediný,kdo se tam mračil a byl nerudný,byla uklízečka v šest ráno :twisted: _________________
Háňa 10/09, Anči 6/04, Jůla 10/05, Tom 8/07
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.